נשמע לי סיפור הרבה יותר קשה, להוציא מלמטה:
גם להוריד קרטר, שזה אומר גם תושבת מנוע וסטרטר, גם להוריד את הפולי של הקרנק, שזה דורש חליצה, גם מכסה טיימינג, גג"שים, גל זיזים.
להוריד ראש זה הרבה הרבה יותר פשוט.
Printable View
נשמע לי סיפור הרבה יותר קשה, להוציא מלמטה:
גם להוריד קרטר, שזה אומר גם תושבת מנוע וסטרטר, גם להוריד את הפולי של הקרנק, שזה דורש חליצה, גם מכסה טיימינג, גג"שים, גל זיזים.
להוריד ראש זה הרבה הרבה יותר פשוט.
נ.ב. כדי להוציא גל זיזים צריך גם לפרק מצננים, שזה בתורו עלול לדרוש פירוק צינורות המזגן, ואז זה אומר למלא גז ושמן לאחר העבודה...ברדק.
זה היה מאד מקובל כאשר המנוע בחוץ ומקבל טיפול כללי ללא פרוק כללי .
איציק
תגידו, לא נסחפנו?
בן אדם ביקש עזרה עם רעשים מהמנוע, וכבר עשינו לו שיפוץ כללי.
אביב, כאשר הדחיף מחוץ למנוע, והמרים נשאר למטה, עטוף מכל צדידיו ביציקת הבלוק, כל שנשאר הוא, לשפוך לשם בעזרת צינורית, חומר ניקוי - להלן "פלשינג" או כל מוצר מבוסס אמוניה - להמתין לילה, ולהרכיב למחרת. מירב הסיכויים שהשרייה זו בחומר ניקוי תעזור. בוודאי יותר מועיל מ"פלשינג" דרך השמן (לתקלה זו בלבד) עליו המלצתי בתחילת השירשור. עלות פעולות אלה הן שקלים בודדים, ויכולות להתבצע בבית. ביצוע "פלשינג" דרך השמן מומלץ בכל זאת, עקב יכולתו לנקות בוצה מהשמן.
אין לי מושג איזו תקלה גרמה לך הורדת ראש המנוע, אבל אני אישית לא הייתי מוריד ראש מנוע, בשביל בעיית מרימים, תקלה זו ניתן לפתור באופן כימי.
אני מבין את בעלי המוסכים, אשר מעוניינים לפתור תקלות באופן שלא תווצר להם "עבודה חוזרת", ולכן יורים בתותחים כבדים. משיקולי עלות, אין לי לב להמליץ על תיקונים אלה.
מעבר לכך, מחצית הסופות בארץ סובלות מנפילת לחץ מראש המנוע - מהשסתומים - (וזה כולל את הג'יפ שלי) ואני לא רואה את בעלי הג'יפים רצים לשפץ ראש מנוע. לכן אם עבור נפילת לחץ, שהיא אכן תקלת מנוע אמיתית, לא מפרקים ראש מנוע, אז למה עבור דחיף מרעיש כן??
אחרי הכל גם המוסכניק שמוציא את המרים ההידראולי, אלא אם מחליף את הישן בחדש, משרה אותו בחומר ניקוי, ומחזיר אותו חזרה.
בברכה,
את הכסף נא לשמור לצמיגים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
קיד
יפה, למדתי משהו.
את פעולת הניקוי הזאת עוד לא ניסיתי, אבל אבדוק בקרוב (יש לך אגב המלצה על חומר ניקוי שכזה?).
אצלי בג'יפ הייתה תקלת שסתום שחייבה אותי להרים את ראש המנוע ו"על הדרך" גם תיקנתי את בעיית התקתוק ממרימי השסתומים.
תיקון קטן לדבריך - הפורום הזה מיועד לבעלי ג'יפים שמעוניינים לבצע את הטיפול בג'יפ שלהם לבד ולכן המלצות מבעלי מוסכים שונים, כהגדרתך, צריכות להילקח בזהירות רבה ולהסתמך על נסיונם של משתתפי הפורום.
ודבר אחרון, אמרת נכון - בשביל דחיף מרעיש לא פותחים את המנוע.
כנראה שצריך פחות להכנס לעומק הבעיות ולהסברים טכנים .
וצריך להסתפק ב WD 40 וסיליקון במקום סתמים .
זה גם מסביר מדוע הסופות נראות כמו שהם נראות .
אתם יודעים את כל התשובות וכל הסבר מעמיק מפורש כמעשה שלא יעשה .
איציק