חוזר: Road Warrior Truck Bed Liner-ציפוי אפוקסי לרצפה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
ת'כלס,
אתה טוען שזה ישים עם רולר למשטחים ישרים כמו ארגזי טנדרים ופחות ישים לציפוי משטחים לא ישרים כמו ציפוי פנימי?
דורון,
בתכלס, אני טוען שיותר קל ביד בלתי מקצועית ליישם על משטחים ישרים כמו ארגים של טנדרים...
לעומת פנים רכב שזה כבר סיפור אחר...
אבל עדיין להתזה מקצועית אין תחליף... יש לנו במושב GMC דבל גנט בן שנה וקצת... הוא ביצע את ההתזה בחיפה והיום הלכתי לראות איך נראה...
הרכב עובד קשה בהעמסה ...שמנים, סולר, חלקים של קומבינים...בעל הרכב הוא קבלן קציר של חיטה ....החומר מחזיק מעמד ולאחר שטיפה במים נראה כמעט חדש...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
2 שאלות
1. האם יש מישהו בארץ שמספיק מקצועי ועבור 2000 ש"ח כולל חומר, יהיה מוכן לעשות זאת ? (אבו שפם , אתה נכלל בהגדרה של בעל מקצוע - האם אתה היית מוכן?)
2. האם הדבר יהיה פרקטי גם עבור הצד החיצוני של הבודי , כמובן רק הרצפה ולא כל הרכב - ציפוי חיצוני שיאטום חיצונית ?
גודפאדר,
1. אני לא מתעסק בחומרים האלה יותר, גם בזמנו שרציתי לעשות את הסופה של מאיר, זה היה דרך הזכיין של אחד החומרים, תודה על המחמאה אבל לא...זה לא בשבילי...
2. החומר הזה פרקטי הן לפנים הרכב, הן לחוץ הרכב יעני הבודי החיצוני, למניעת מכות מאבנים וכו', וישים גם לתחתית יעני למתחת של הבודי ...אבל כאן אתה חייב לפרק הכל ולתת להם רק את הבודי ...
אנשים, שתבינו, החומרים האלה כל כך חזקים....שלו היה באמצע הריצפה חור בגודל של כדור רגל, מספיק לסגור את החור בנייר דבק מסוג מסקינג טייפ...להתיז אליו את ה 2-3 מ"מ עובי ...ובחיים לא יהיה צורך בתיקון החור הזה שוב...
החומר הזה שמתייבש..... לא יורד מכלום למעט פלסטיק, וניילון וזכוכית...(עד כמה שאני זוכר...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ERAN NO 1
לאסף וכל מי ששאל על יישום עם רולר.
קשה להסביר את זה במילים אבל אני התכוונתי להשתמש גם ברולר ולאחר שניה של ניסוי זרקתי את הרולר ועברתי להתזה.זה פשוט לא זה, החומר סמיך הרבה יותר מצבע רגיל ולכן לא נמרח באחידות מה שמצריך אותך לעבור כמה פעמים על אותו מקום.הרולר גם לא סופג מספיק (שוב בגלל הסמיכות)ובניגוד לצבע כל קטע פצפון אתה צריך שוב לטבול אותו ובפצפון הכוונה לפצפון.
בסך הכול יש הרגשה של בזבוז חומר על מקום קטן שלא לצורך ועבודה כפולה ומשולשת לכיסוי מקום כלשהו.
מי שעדיין רוצה לנסות, רולר לא אמור לעלות הרבה אך אני מציע להכין את אקדח האויר ליד.
ערן,
רק לספק את הסקרנות שלי...תוכל לשים תמונה של מה שציפת בחומר הזה???
ואתה אומר את מה שאני טוען רק שאתה ניסית ברולר... תודה
עכשיו לכל מי ששאל לגבי זכיינים בארץ, לאחר כמה בירורים אלה התוצאות
בבאר שבע היה את הזכיין של ריינו לייניגס, לא זוכר את שמו אבל זה ממש מול המכון טסטים בעמק שרה, הוא גם הבעלים של מכון הטסטים... שווה בדיקה
באזור הצק פוסט של חיפה יש את הזכיין של פוליאורה, הרגע דיברתי עם הבחור משם, שמו עובדיה, הוא טוען שהעלות לטנדר דבל קבינה חדש, מכל סוג עולה היום בסביבות 1800 שקל פלוס מע"מ...
הנייד שלו הוא: 0526411503
עכשיו מה שנשאר לכם זה לעשות את השיקולים שלכם בעניין....
גילוי נאות: אני לא עובד איתם, לא מכיר אותם, לא מקבל כלום מהם, הם שאני הייתי צריך לבצע אצלם עבודה דפקו לי ברז...
אבל אין תחליף למוצר הזה...נקודה... וזה מנסיון של מאות רכבים, בריכות שחיה, בריכות תנינים, איטום של גגות, מיכלים מיוחדים בים המלח.... שום דבר לא מצליח לאכול את החומר הזה...
כל היצרנים ...ויש לא מעט כאלה...כולם מתבססים על אותם חומרים...רק בנוסחאות טיפה שונות...
בהצלחה לכולם בעניין
מקווה שלא עברתי על חוקי האתר כשהכנסתי את הנייד של החברה האלה לכאן....זה רק לטובת כולם או אלה שמעונינים בזה...
ממה שאני מבין ממך אבו שפם , על מנת לבצע צביעה של פנים הרכב , צריך שהרכב יהיה מפורק מכל חלקיו הפנימיים ,האם זה כולל הגה, ידיות גיר וכד' או רק דשבורד ?
אמרת שזה יורד מפלסטיק ולכן השאלה.
יותר מכך , אם אכן זה מכסה ומחפה על חורים בבודי, נפתרו בעיות הפחחות שחלודה יצרה ונפערו עם הזמן- מכסים בחומר וגמרנו ,אני צודק או מפריז ?
אני אבקש הצעת מחיר מהבחורים בצפון ואעדכן פה, בשביל 2079 ש"ח (1800+מע"מ) זה עסק לא יקר כל כך בהשוואה לתיקוני טלאים אצל פחחים (מקצוענים , לא חאפרים מהשטחים) שלאחר כמה שנים יחזרו ואולי אף באופן חמור משהיו.
ציטוט:
ממה שאני מבין ממך אבו שפם , על מנת לבצע צביעה של פנים הרכב , צריך שהרכב יהיה מפורק מכל חלקיו הפנימיים ,האם זה כולל הגה, ידיות גיר וכד' או רק דשבורד ?
אמרת שזה יורד מפלסטיק ולכן השאלה.
יותר מכך , אם אכן זה מכסה ומחפה על חורים בבודי, נפתרו בעיות הפחחות שחלודה יצרה ונפערו עם הזמן- מכסים בחומר וגמרנו ,אני צודק או מפריז ?
אני אבקש הצעת מחיר מהבחורים בצפון ואעדכן פה, בשביל 2079 ש"ח (1800+מע"מ) זה עסק לא יקר כל כך בהשוואה לתיקוני טלאים אצל פחחים (מקצוענים , לא חאפרים מהשטחים) שלאחר כמה שנים יחזרו ואולי אף באופן חמור משהיו.
על מנת לבצע התזה בתוך הרכב יש לבצע את הדברים הבאים:
1. לפרק את כל מה שניתן להוציא כך שתקבל רצפת רכב ללא שום דבר עליו, שזה כולל פירוק כסאות, מיתקונים וכל דבר אחר שאינך רוצה שיקבל שכבה של חומר שלא יורד...
2. אין צורך לפרק לוח שעונים אלה שאתה חושב שאתה רוצה להתיז מתחתיו...כל מה שנשאר בתוך הרכב ואינו מקבל שכבה של חומר...מכוסה על ידי ניירלון או נייר...ומסקינג טייפב
3. כל מה שאתה הולך להתיז עליו חייב לעבור שיוף גס...לא להוריד לגמרי את הצבע אלה לייצר משטח מחוספס מאוד והחומר יוכל להיתפס עליו.... יש לנקות את השטח ממש טוב
ובסוף עוד משתמשים באציטון או דומה להורדת כל השומנים שנשארו בלי כוונה, במיוחד ברכבים חדשים שיש שכבה של שעווה...
4. בכל חור שאת צריך להשתמש שוב לברגים או כל שימוש אחר...תסגור אותו בגליל שתוכל לחתוך אותו לאחר יבוש החומר...אחרת הוא פשוט סותם וחומר שנכנס לתוך חור שיש בו הברגה...יהיה לך ממש בעיה להכניס שוב את הבורג...
במקומות שיש חורים גדולים...כאלה שהחלודה עושה...צריך לנקות טוב מחלודה...קצת ממיר חלודה...ועל זה תדביק מסקינג טייפ... תתיז עליו את השכבה ...וחביבי...אין יותר דאגות...
יכול להיות שאף אחד לא ירצה לכסות לך חור בגודל 50 על 50 ס"מ.... כי זה לא נכון לעשות כך...אבל החומר יחזיק מעמד כמו שד...גם עם תניח במקום החור משקולת של 50 קילו באופן קבוע...וההתזה נעשתה כמו שצריך...
שתבין את החוזק של החומרים הפולימריים האלה...
כך קיר של בית...נניח שיש בקיר סדק גדול...תן לו שכבה של 3-5 מ"מ.... כמובן אחרי הכנה נכונה...פריימר לבטון... החומר הזה יחזיק את הקיר שלם גם עם הסדק יגדל ויווצר מרווח של 3-5 ס"מ... החומר לא יקרע...בגרמניה...מתיזים מובילי טנקים שהטנקים לא יחליקו כשיש קרח על המובילים... בארץ יש עוד במושב בצרה ...נדמה לי עגלה להובלת סוסים... שביצעתי אליו עבוד בשנת 92... העגלה נראית כמו חדשה מבפנים למרות כל החומצות שיש בחרא ובשתן של הסוסים... שלא לדבר על הפרסות של הסוסים והכוח שיש למה שהם מורידים רגל על עץ.... זו העגלה היחידה שהחזיקה יותר מכמה שנים מבלי שהיו צריכים להחליף את הרצפה...
חומר חבל על הזמן...
במידה ואתה כן מזמין עבודה אצלם...תודיע לי הייתי מאוד רוצה לבוא ולראות אותם עובדים...רק למען העלאת זכרונות עבר שלי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אבו שפם
,
ערן,
רק לספק את הסקרנות שלי...תוכל לשים תמונה של מה שציפת בחומר הזה???
ואתה אומר את מה שאני טוען רק שאתה ניסית ברולר... תודה
...
אני מניח שעוד לא נכנסת לפורום Readers Rides לתת מבט בבלייזר שלי אז זה הזמן
בכל אופן התמונות לא באיכות טובה ולא חשבתי לצלם בקירוב את הטקסטורה אבל עוד דבר שעלה בראשי הוא שרצפת רכב ובמיוחד הארגז בנויה בגלים או יותר נכון מין כיפופים לחוזק והרולר מתאים רק למשטחים
חלקים\ישרים
http://memimage.cardomain.net/member...394_7_full.jpg
בוקר טוב,
רק למען הסקרנות שלי...מישהו יצר איתם קשר לביצוע או קיבל הצעת מחיר ו/או הזמין אצלם עבודה???
החומר בבליזר הכחול אינו החומר הפולימרי שמותז או מגיע בקיט... אלה חומר שהרבה פחחים משתמשים בו... גם בסופה של מאיר כל הריצפה קיבלה את החומר הזה בהברשה...ומעל הנחנו ספוג אוטם רעשים ומבוב קצת מחום
יאלה חג שמח לכולם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
יש משהו?
היבואן הביא 10 קיטים בסה"כ במחיר 1140ש"ח לקיט.
לקניה לפנות למאיר קלוגמן 054-2197021 בשעות הבוקר.
או 03-9632620
http://mbmi.co.il/
כאמור, רק 10 קיטים, כל הקודם זוכה.
הבהרה- אני לא צד בעניין בשום צורה או דרך, הודעה זאת היא רק שירות לציבור.
נניח וקנינו, יש מישהו שיכול לעשות את זה באיזור המרכז?
או שעדיף לעלות לחיפה ושהבחור שאבו-שפם המליץ עליו יסגור את כל החבילה כולל החומר ?
מאז תחילת השרשור אני מתחבט בנושא והיום יותר מתמיד אני רוצה לעשות את הצביעה הזו על פנים הרכב שלי שלעניות דעתי לא גדול יותר מאמבטיה של GMC...
מישהו יודע עוד פרטים?
בוקר טוב
לגבי האיש ההוא שהמצלתי כאן על העסק שלהם...הם עושים רק עיסקת חבילה הכוללת הכל...
לא תוכל לקנות חומר ולהביא להם...להם יש בכל הצבעים ולכל אפליקציה...
2 המוצרים שונים אחד מהשני...
שפם, את זה הבנתי ולמעשה הוא היחיד שאני מכיר ומהמלצתך אני באמת רוצה לפנות אליו, פשוט מהפרסום שהעלו כאן לפני כמה ימים , רציתי לדעת אם מישהו מכיר בעל מקצוע מהמרכז שיכול לבצע את העבודה, במקום שאעלה את הרכב לצפון וכל העיכובים שבנושא.
לא נורא, אני אבדוק מחר בצהריים עם הבחור שלך ואם לא יהיה חדש מאחרים , הוא יהיה הזוכה המאושר , אלא אם המחיר לא יהיה כפי שצוין בעבר.
בוקר טוב
לא מאמין שיש מי שהוא שמבצע עבודות כאלה במרכז... למרות שתשאל את האיש ההוא ששמתי את השם שלו כאן... גם לגבי המחיר זה בזמן שהכנסתי את ההודעה ...היה נכון...המחיר לא יכול להשתנות דרסטית בכמה חודשים...
אישית מאמין ששוה את זה...
יום טוב ובהצחה...רק במידה ועושה ...צלם לפני וצלם אחרי...
עדכון -
דיברתי עם עובדיה , נשמע מאד שירותי בטלפון.
קבענו שביום ראשון אקפוץ אליו לחוו"ד והצעת מחיר בהתאם למצב הרכב.
דרך אגב , מר שפם , מה שמך האמיתי , הוא התעניין לדעת מי שלח אותי ולא ממש ידעתי לומר לו...
אעדכן בשבוע הבא.
השם המקורי של אבו לפני שהוא עברת אותו היה אל-מוסטש.
אם אתה עושה את זה אז אני מצטרף לעוד הרבה שמחכים לתמונות וההתרשמות שלך מהתהליך...
אעדכן בכיף, אבל אני מסייג פה , כשם שעובדיה סייג- צריך לבדוק את מצב הרכב והפח, לראות אם בכלל שווה להשקיע. יש לי מעט כתמי חלודה אך יש מקומות בהם הבודי מעט קרוע ושם הבחינה האמיתית של החומר.
כמו שאמרתי , ביום ראשון נדע , אני ואתם :-)
בוקר טוב
אתה יכול להגיד לעובדיה שמי ששלח אותך זה ....שאול, ממושב אילניה...זה שהיה לא לפני קצת מעשור הזיכיון של RHINO LININGS בישראל....
בהצלחה
אמנם לא יום ראשון , אלא שני , אבל בכל זאת...עדכון!
הייתי היום אצל עובדיה באיזור התעשיה של חיפה. מפעל פוליאוריאה זה השם.
עובדיה בחן את מצב הפח , יש לא מעט חורים ולא מעט חלודות , מסתבר שמתחת לשטיח יש הרבה יותר גועל ממה שנראה לעין וממה שציפינו.
המחיר שצוין בעבר התעדכן, עובדיה סגר איתי מחיר שהוא נותן לטנדר שיוצא מהיבואן ומגיע אליו לצביעה,כלומר טנדר חדש ונקי - 2500 ש"ח (ולא 1800 כמו שנרשם , ברור לי שזו הייתה השערה בלבד, אין טענות).
המחיר כולל את ההכנה לצביעה , גירוד הפח, סתימת חורים וכל הנחוץ וכמובן הצביעה.
מדבריו - אילולא מצב הריקבון של הרכב שלי , היה אפשר לגמור את זה ביום אחד , לחומר לוקח כ10 שניות להתייבש, אבל בגלל ההכנות הנחוצות , הוא מעדיף עוד יום על מנת לא לעבוד בלחץ ולבצע תיקונים מקדימים.
הוא די התפלא לגמישות שלי לנושא ולמוכנות שלי לעזור ולהסכמתי להשאיר את הרכב, בדר"כ אנשים הרבה יותר לחוצים על הנושא...
מבחינת סוג החומר , עובדיה הראה לי כמה דוגמאות כי יש כמה דרגות , מהרכה והגמישה ביותר ועד קשה מאד וכמעט אינה גמישה, ההבדל בעובי הוא כ2 מ"מ מהרכה לקשה ביותר (כמובן בנוגע לצבע לרכב , למבנים וכד' יש חומרים אפילו יותר קשה אם רוצים).
את דרגת הגמישות/חוזק נקבע ביום העבודה עצמו , לאחר שכל הרכב יהיה מקולף והחורים סתומים.
לגבי צביעה מבחוץ או ליתר דיוק בתחתית הרכב , עובדיה אמר שהוא מבצע דברים כאלו ,יש לו ליפט לנושא וזה לא בעיה , כבר ביצע זאת לבאגי בעבר , אך עדיין לא סגרנו את הנושא הזה לגבי הרכב שלי בשל המצב הנוכחי שלו.
עוד לא סגרתי תאריך , אך ככל הנראה זה יקרה בשבוע הבא. אדאג לצלם ולעדכן בהתאם.
אבו-שפם , תודה רבה לך על העזרה בנושא, אעדכן אותך כשאסגור את העסקה ותוכל לבוא לראות. דרך אגב, רשמת פה בתחילה שהם דפקו לך ברז פעם אחת... זה קצת מעלה בי חששות , למרות שכשביקרתי שם היום לא היה שום דבר חשוד ועובדיה התייחס אליי באופן מספק ביותר, עדיין אני מפרק את פנים הרכב עד רמת הבורג ואני מקווה שלא יהיו פשלות...
ציטוט:
אמנם לא יום ראשון , אלא שני , אבל בכל זאת...עדכון!
הייתי היום אצל עובדיה באיזור התעשיה של חיפה. מפעל פוליאוריאה זה השם.
עובדיה בחן את מצב הפח , יש לא מעט חורים ולא מעט חלודות , מסתבר שמתחת לשטיח יש הרבה יותר גועל ממה שנראה לעין וממה שציפינו. ****חכה שיתחילו לעבוד על הרכב תגלו עוד הרבה דברים שלא חשבת שקיימים בכלל...*************
המחיר שצוין בעבר התעדכן, עובדיה סגר איתי מחיר שהוא נותן לטנדר שיוצא מהיבואן ומגיע אליו לצביעה,כלומר טנדר חדש ונקי - 2500 ש"ח (ולא 1800 כמו שנרשם , ברור לי שזו הייתה השערה בלבד, אין טענות).
המחיר כולל את ההכנה לצביעה , גירוד הפח, סתימת חורים וכל הנחוץ וכמובן הצביעה.
**** על פי דעתי...שווה כל שקל...את האיטום , בידוד, מונע חלודה, הזה ...זה לכל החיים...הרכב ימות לפני שהחומר הזה ימות...*********
מדבריו - אילולא מצב הריקבון של הרכב שלי , היה אפשר לגמור את זה ביום אחד , לחומר לוקח כ10 שניות להתייבש, אבל בגלל ההכנות הנחוצות , הוא מעדיף עוד יום על מנת לא לעבוד בלחץ ולבצע תיקונים מקדימים.
החלטה נבונה שלו ומראה שהם למדו ....זה עבוד ה של יומיים ללא ספק...
הוא די התפלא לגמישות שלי לנושא ולמוכנות שלי לעזור ולהסכמתי להשאיר את הרכב, בדר"כ אנשים הרבה יותר לחוצים על הנושא...
מבחינת סוג החומר , עובדיה הראה לי כמה דוגמאות כי יש כמה דרגות , מהרכה והגמישה ביותר ועד קשה מאד וכמעט אינה גמישה, ההבדל בעובי הוא כ2 מ"מ מהרכה לקשה ביותר (כמובן בנוגע לצבע לרכב , למבנים וכד' יש חומרים אפילו יותר קשה אם רוצים).
את דרגת הגמישות/חוזק נקבע ביום העבודה עצמו , לאחר שכל הרכב יהיה מקולף והחורים סתומים.
אתה צריך להשיג כמה דברים מהחומר הזה...קודם כל איטום מלא נגד חלודה... שנית בידוד מצויין לחום וקור.... בידוד מעולה לרעשים.... אתה משקיע כאן לתווך ארוך... אישית הייתי הולך על עובי 3 מ"מ... ובמרקם או גימור גמיש קצת...לא על החומר הקשה שלהם...הגמישות תיתן לך תוצאה סופית טובה יותר מהקשה...
לגבי צביעה מבחוץ או ליתר דיוק בתחתית הרכב , עובדיה אמר שהוא מבצע דברים כאלו ,יש לו ליפט לנושא וזה לא בעיה , כבר ביצע זאת לבאגי בעבר , אך עדיין לא סגרנו את הנושא הזה לגבי הרכב שלי בשל המצב הנוכחי שלו.
בעניין החומר לתחתית הרכב...בזמנו הוא אמר לי שיש לו משהו מיוחד ...אך לצערי לא מכיר אותו לכן לא יכול להביע דיעה כאן...
עוד לא סגרתי תאריך , אך ככל הנראה זה יקרה בשבוע הבא. אדאג לצלם ולעדכן בהתאם.
אבו-שפם , תודה רבה לך על העזרה בנושא, אעדכן אותך כשאסגור את העסקה ותוכל לבוא לראות. דרך אגב, רשמת פה בתחילה שהם דפקו לך ברז פעם אחת... זה קצת מעלה בי חששות , למרות שכשביקרתי שם היום לא היה שום דבר חשוד ועובדיה התייחס אליי באופן מספק ביותר, עדיין אני מפרק את פנים הרכב עד רמת הבורג ואני מקווה שלא יהיו פשלות...
אכן רשמתי שדפקו לי ברז...אבל זה היה לפני שנתיים בערך.... את המפלצת של מאיר הכנתי בדיוק לאותו דבר...כל הסופה פורקה לגורמים... ובסוף מסיבה זו או אחרת...לא הצלחתי להשיג אותם...קיבלנו קריזה הרכבנו הכל...ושלום על ישראל...
אבל מה כן הייתי ממליץ לך לעשות מחוץ לרכב זה ...מאין פס מגן מאבנים בוץ לכל אורך הרכב מבחוץ...עד גובה הדלתות וכו...זה שמור חבל על הזמן
בהצלחה....
בשמחה אנסה להגיע לראות מה הולך
4 קבצים מצורפים
הגיע הזמן לעדכן לא..?
אז הנה.
תמונות של לפני
4 קבצים מצורפים
4 קבצים מצורפים
עכשיו גם תקריבים של הרקבון