אני חדש בLR עם TD5 03 איפה בדיוק נמצאות שתי הצמות הללו?
ניסיתי לחזק את המכסה שסתומים אך הנזילה ממשיכה ,אני אחליף את הגומיה,מתחת למכסה שסתומים נמצאת הצמה הבעייתית?
Printable View
אני חדש בLR עם TD5 03 איפה בדיוק נמצאות שתי הצמות הללו?
ניסיתי לחזק את המכסה שסתומים אך הנזילה ממשיכה ,אני אחליף את הגומיה,מתחת למכסה שסתומים נמצאת הצמה הבעייתית?
נעם אתה לא בכיוון יש שתי צמות משורשרות
האחת שאותה צריך להחליף אם יש שמן בקונקטור של המחשב נמצאת מתחת למכסה שסתומים (ראה את קובץ DOC שצרפתי לפני מספר תגובות המשך הצמה שיש לו הרבה הסתעפויות הולך מהצמה ראשונה לעקרית שבסוף גיעה למחשב.
תחזק את מכסה השסתומים למומנט הדרוש לפי הספר שזה 7 או 9 לא יותר.
בכדי לבדוק שזאת הבעיה תוציא את המחשב ממקומו בדיסקברי תרים את כיסוי המצבר מיד אחריו לכיוון קופסת היוזים. השמן מצטבר בקונקטור האדום = התחתון מבין השניים
אלון
היי - מתלבש על השירשור....
נדלקה לי נורת מנוע, נרשמו מספר תקלות במחשב, והקונקטור האדום למחשב היה מלא בשמן.
לאחר ניקוי של הקונרטור בספריי מגעים הבעיה נעלמה.
המליצו לי להחליף צמה פנימית וצמה חיצונית (כי השמן כבר הגיע כבר עד המחשב).
מחיר צמה פנימית בארץ בערך 550ש"ח וצמה חיצונית 3000 ש"ח (בערך).
לפי השירשור, נראה (אולי) שמספיק להחליף רק צמה פנימית (ומכסה שסתומים?) ולנקות את הצמה החיצונית...
אז, צריך להחליף צמה חיצונית או לא? (ולהזכיר ששם עיקר ההוצאה)
אסי
בד"כ מספיק צמה פנימית, הנזילה היא ממנה והלאה.
גם אחרי החלפה תצטרך לנקות את הפלאג האדום עוד מספר פעמים עד שהשמן "יגמר".
מספיק להחליף צמה פנימית בלבד ולנקות עוד מספר פעמים את הקונקטור האדום.
תשתדל שלא ינתקו או אם אתה עושה את זה לבד אל תנתק את הקונקטור השחור שזה אצלי לפחות הביא סט חדש של בעיות.
עם אתה רוצה לעשות את העבודה לבד ראה קישור:
http://www.discovery2.co.uk/Injector_harness.html
עם אתה רוצה לעשות את זה לבד תקנה גם את האטם יעלה אצל גקי פחות.
בהצלחה
אלון
אז הבנתי:
להחליף צמה פנימית בלבד,להחליף גומיה למכסה שסתומים,לנקות קונקטור אדום מספר פעמים בעתיד.
עוד הערות לפני שאני מתחיל? בטוח שלא צריך צמה חיצונית?
בטוח רק ה....
לפי מה שאתה מתאר בטוח שצריך להחליף צמה פנימית
אהלן,
DISCOVERY TD5 2003
אצלי אותה הבעיה.
תחילה נדלקו 2 מנורות בלוח שעונים S+M והרכב נסע רק בהילוך שלישי.
הרכב אצלי חדש ופניתי למי שמכר לי אותו, הבחור אמר סע לגרשון.
כך עשיתי, לאחר בדיקה מקיפה, המסקנה הייתה להחליף את 2 הצמות, אדומה ושחורה.
דברתי עם ג'קי שאמר שאבדוק שוב כי הצמה האדומה יקרה אש (כ4000 שקלים), זה בהזמנה מיוחדת ולדעתו הבלתי מקצועית לא נראה לו שזו התקלה מאחר והוא לא זוכר שהזמין אי פעם צמה כזו.
נסעתי לקקטוס, התחברנו שוב לטסט בוק, והתקלה שנרשמה הייתה בבורר מצב הילוכים, מסתבר שהצינור מים של המזגן, יושב מעל היחידה וברגע שהכבל חשוף, חודרים מים והיחידה נדפקת.
החלפנו היחידה ליחידה משומשת והתקלה נפתרה.
יחד עם זאת, בדקתי בהמלצת עמית1 את השמן בצמות, ואכן יש שמן.
אחליף את הצמה הפנימית, ואנקה כרשום כאן את הצמה האדומה מספר פעמים עד שלא יהיה שמן.
אז זהו,
אני אזמין את החלקים אבשיל שרוולים ולעבודה.
אז ככה:
קונים אטם מכסה שסתומים מקורי.
קונים צמה פנימית.
צריך להחליף את הצמה הפנימיתבלבד וכל יום במשך 3 ימים לנתק את המחבר האדום ממחשב הרכב ולנקות עם מנקה מגעים.
השמן שנשאר בצמה יצא לחלוטין ואתה נשאר עם מנוע עגול.
הזמנתי חלקים מאנגליה, חצי שעה עבודה.
כמו חדש, לא צמה חיצונית ולא נעליים, שמור את הכסף לתקלות הבאות... והן באות, נכון יואב???:-D
החלפתי צמת מנוע.
אז שמתי לב זה שכבר החליפו צמה (וגם אחר כך מצאתי את הקבלה של הבעלים הקודמים מלפני 60,000 ק"מ), מעבר לסימנים של אלימות בגומי של ה FIREWALL מאחורי המכסה, בתוך המכסה עצמו יש פיסת אלומינים עם חמש אוזנים מרובעות מעל המזרקים, ואצלי פשוט חתכו עיגול באחת האוזנים כנראה בכדי שהמכסה יכנס חזרה בקלות. אגב, הם אפילו לא שייפו את החיתוך והיה עליו שבב של אלומינים שעדיין מתנדנד.
לדעתכם, כדאי להחליף את האלומיניום?
ודבר נוסף, לאחר ששמתי אטם חדש, הרכבתי את המכסה וסגרתי את הברגים לפי המומנט שבספר, יש לי נזילה בחלק האחורי של המכסה (uאגב, היתה שם נזילה גם קודם).
לנסות לסגור יותר חזק? לשים שיכבת סיליקון?