הבנתי את הנקודה.
אני מקווה לראות מחר זוג ויטארות - האחת 95 והשנייה 94. על שניהן דורשים 40K ש"ח ושניהן לבנות, קצרות וידניות כמו שאני מחפש.
אולי סוף סוף תמצא הכלה 8-)
Printable View
הבנתי את הנקודה.
אני מקווה לראות מחר זוג ויטארות - האחת 95 והשנייה 94. על שניהן דורשים 40K ש"ח ושניהן לבנות, קצרות וידניות כמו שאני מחפש.
אולי סוף סוף תמצא הכלה 8-)
עדכון קצר:ציטוט:
נכתב במקור על ידי Saar
המודל 94 שראיתי היום עם מנוע 16V והזרקה רב נקודתית. נראית טוב מאוד חיצונית ופנימית, המנוע נראה טוב ואין נזילות והפתעות מתחת לרכב.
הבעיה העיקרית שהצלחתי לראות היא דווקא בהזרקה - בהתנעה קרה הרכב עולה לכמעט 2000 סל"ד למשך כמה דקות, ואחר כך שומר על סל"ד נמוך יחסית עם מזגן דולק. מישהו יכול לתת קצה חוט בנושא? אני יודע שבדרך כלל מדובר בבעיות של מנוע צעדים, אבל :roll:
וסוגייה שנייה - הויטארה הזאת מגיעה עם נועלים קדמיים אוטומטיים. בעצם, אני אפילו לא יודע אם הם אוטומטיים או לא, אני רק יודע שאין ידית שאפשר לסובב אלא פלסטיק שחור שכתוב עליו Auto משהו. בתוך הרכב אין ידית או כפתור מעבר לסטנדרט. מה זה אומר? האם יש נעילה אוטומטית ואם כן כיצד מפעילים אותה? יש משהו מיוחד שצריך לבדוק בנעילה כזאת?
אשמח לקבל את חוות דעתם :)
בהתנעה קרה הרכב אמור להגיע לקצת פחות מ2000 סל"ד עד לעליית הטמפרטורה..
מה זה אומר סלד נמוך יחסית? סלד סרק תקין הוא 750-900 סלד.
מה שראית הם לוקרים אוטומטיים (ולא נעילת דיפרנציאל!) שזה הרבה יותר נוח כי לא צריך לצאת ולנעול את הלוקרים בשילוב 4X4 אבל כנראה שלא תשים לב אם יש איתם בעיה והם לא נועלים, עד שתיתקע בשטח.
כדי לבדוק הם הם עובדים, תרים את הגלגלים הקדמיים, כל אחד בתורו כש4X4 משולב, ותסובב אותם (ביד) אתה צריך לראות שגם הדרייבשאפט הקידמי מסתובב איתם.
בהצלחה!
עידן
הסל"ד עם מזגן היה באזור ה500.
לגבי הלוקרים - תודה, יבדק.
הסל"ד נישמע לי הגיוני לגמרי.
ידית הילוכים נוספת היתה או לא ? לא הבנתי ממה שכתבת...
אני שמח לשמוע שהסל"ד תקין.
היתה ידית הילוכים נוספת לשילוב 4X4. לא בדקתי האם היא תקינה ומתפקדת כי אני לא ממש יודע איך, אבל צרם לי בעין שלא היו לוקרים ידניים כמו בשאר הויטארות שראיתי עד עכשיו.
בסך הכל הויטארה הזאת נשמעת ונראית די טוב. יש קצת חלודות אבל ממש לא נורא, שמורה חיצונית ופנימית ונראה שהיא מתוחזקת היטב אצל הבעלים האחרון. נוסיף לזה מחיר סביר ויד נמוכה ונראה לי ששווה לקחת אותה לבדיקה השבוע.
בדקתי היום ויטארה נוספת ממודל 95. אבוי לבושה, הרכב אכול חלודה. החיבור בין החלון הקידמי לגג פשוט אכול לחלוטין, משקופים, כנף הכל רקוב. יש גם רעש נקישה מוזר בסיבוב של ההגה ימינה ושמאלה וסט של צמיגי כביש. המנוע אמנם נשמע ומרגיש טוב ויש קצת מיגונים אבל בסך הכל היא נראית לא טוב.
עליך לקרוא את מדריך ג'יפולוג לבדיקת רכב לפני קניה.
כל מה שאתה מכיר מרכב כביש רגיל קיים גם פה למעט כמה דברים נוספים.
על קצה המזלג לנושא 4על4
יש לנסוע לשביל חצץ או מגרש חניה חצץ.
לעצור עצירה מלאה.
לשלב לניוטראל אם זה גיר אוטומטי או ללחוץ את המצמד בגיר רגיל.
בעצירה מלאה או תנועה קדימה של חצי קמ"ש ... מה שניקרא דירדור מאוד איטי.
לשלב את הידית למצב 4 על 4 hi . מה שאמור לקרות עכשיו זה ככה:
1. חיבור של גל התנועה (דרייבשאפט) הקידמי לתיבת ההעברה
2. חיבור של הגלגלים לציריות במידה וז אכן לוקרים אוטומטיים כמו שאתה אומר.
סע קצת קדימה אחורה ותראה שהאוטו לא מתנהג משונה. רעשים שנישמעים רע וכו' . סיבוב הדוק לשני הצדדים במהירות נמוכה ואתה עשוי לשמוע את הציריות מתקתקות - תידרש החלפה של הפעמון ...
עצירה מלאה שוב, שילוב נוסף של הידית הקטנה למצב 4x4 lo . שוב נסיעה קצת קדימה
וקצת אחורה, הכוונה לא למטר קדימה ומטר אחורה אלא לנסיעה של כמה מאות מטרים לפחות.ובכל ההילוכים. ראשון עד חמישי. שים לב שבמצב נמוך אתה לא תעבור את 50 קמ"ש זה המצב התקין.
כל המשחקים האלו לא על אספלט ! כשאתה משלב 4 על 4 אתה מחבר את שני הסרנים. סיבובים הדוקים במצב אחיזת כביש טובה עשויים לגרום נזק. זה לא הוגן כלפי המוכר לגרום לו נזקים באוטו.
שים לב שהאוטו עשוי להרגיש "כבד" יותר במצב 4 על 4 גבוה והיגוי "משונה"
שים לב שיהיה היגוי משונה וכבד במצב נמוך.
יש להמנע מזריקת מצמד במצב 4 על 4 בסיבוב הדוק. שוב, אל תהרוס את האוטו שלא שלך.
בהצלחה.
תודה על ההסבר.
אני מקווה שיהיה למוכר החביב ולי את האומץ והאפשרות להתפשר ולסגור עיסקה ביום ראשון. אני אקח את הויטארה לבדיקה באחד המקומות שהומלצו כאן בשרשור ואבצע גם את הבדיקה שתיארת.
אם אתה לוקח את הרכב לבדיקה, קל יותר לבדוק שילוב 4X4 על הליפט מאשר במגרש.
אסף.
לא כדאי שיהיה עומס על המיכלולים בבדיקה כזאת ?
עומס שאין על הליפט ?ֿ
האם לדעתכם אפשר לוותר על בדיקת קומפרסיה למנוע?
האם בדיקה ויזואלית של השמן ונוזל הקירור מספיקה לדעתכם כדי לתת חוות דעת טובה על המנוע?
ובכלל, הבלוק של הויטארה הוא בלוק אלומניום כמו של הצרפתיות? פתאום חשבתי על זה שהבעלים הנוכחי מילא מי ברז ולא נוזל קירור...
באותו משפט ....
אתה רוצה לוותר על בדיקה שיכולה לתת איזה אינדיקציה מעורפלת על מצב המנוע ... ומציין שזימברו אותו ... ( את המנוע ).
מי ברז זה רע למנוע. יהיו פה שיגידו לך שזה לא כל כך נורא ויהיו פה שיגידו לך שזה הכי נורא שאפשר. תכלס, כשקונים אוטו יד שניה הרי אי אפשר לדעת הכל על כל מכלול ואיזה התעללות עבר ... המנוע הוא אחד היקרים יותר שיש. גיר מיד אחריו וכו' ..
מכל הבדיקות שעושים במכונים אני באופן אישי מתיחס רק לשתיים. בדיקת שלדה - שהיא ישרה ובדיקת מנוע שלא יהיה גמור מידי. כל השאר זה כיסתוח לדעתי.
תפתח לדעתי את המכסה של הרדיאטור ותסתכל מה המצב שם. אם הוא לא מלא אבנית זה עשוי לתת לך אינדיקציה אולי כמה נזק יש למנוע ממי הברז. ... ואולי בעצם לא ...
תודה לכולם על העזרה.
כסף החליף ידיים, זכרון דברים נחתם. אני מאוד מקווה שהכל ימשיך להתנהל כשורה, ובשבוע הבא בשעה כזאת אני אהיה הבעלים המאושרים של ויטארה 16 שסתומים לבנה, קצרה וידנית - בדיוק כמו שרציתי.
שוב תודה לכולם, וגם לחברה' ממוסך אפק שעזרו ונתנו לי את כל תשומת הלב הדרושה.
למיטב ידיעתי המוסך נסגר.
ובדיעבד הבדיקה הזאת הייתה גרועה ביותר. לא עלו על רוב הבעיות שהיו ברכב ולא הדגישו מספיק את הבעיות שכן מצאו.
עברו כמה שנים, קניתי סוזוקי אחר בלי בדיקה בכלל. והפתעה - הוא מתברר כמציאה של ממש.