ביום שישי אני אשב ישיבה מזרחית מול המתלה עם דף ועיפרון וננהל שיחה מעמיקה.
הזזת נקודות החיבור למתלה משנות לי לגמרי את כל התכנון של השלדה, ואני כבר חשבתי שאני קרוב לסוף. :x
Printable View
ביום שישי אני אשב ישיבה מזרחית מול המתלה עם דף ועיפרון וננהל שיחה מעמיקה.
הזזת נקודות החיבור למתלה משנות לי לגמרי את כל התכנון של השלדה, ואני כבר חשבתי שאני קרוב לסוף. :x
מצד אחד לא קריטי לדעתי אם תתחבר לbeam ברוחב המקורי של השלדה הסטנדרטית הזאת, כמה ס"מ לפה ולשם לא קריטיים, ותמיד אפשר להוסיף חיזוקים.
אבל מצד שני מדובר על הרחבה של החלק הקדמי של השלדה, ואחרי שבנית את השלדה בסוליד, להרחיב אותה מקדימה, יכול להיות עניין של דקה - אם הבנייה היתה יעילה. שוב, יתרון התכנון הממוחשב. תבנה את המתלה כולו, כולל הזרועות, הנאבות, הגלגלים, מערכת ההיגוי במחשב - זה פחות מסובך ממה שנדמה לך, לא חייבים למדל כל פרט ובורג אבל כן את המידות הכלליות הנכונות של הכל, ואז אתה יכול לענות על כל השאלות שאסף ויניב הציגו מראש, במחשב, בצורה מדויקת, להרחיב את השלדה כמה שצריך בלי שהגלגלים יפגעו בה ולתכנן את מערכת ההיגוי החדשה שלך במחשב.
אני חייב לתקן פה טעות בסיסית,
אני צריך להצר את השלדה בנקודות החיבור למתלה, אם אני מחבר את השלדה למתלה כמו שהיא עכשיו ללא שינוי, ביחד עם רדיוס הצינור משני הצדדים, השלדה מתחברת בדיוק בקצה הBEAM.
הפוך ממה שאני חשבתי בהתחלה! עד שמדדתי בפועל. ולא טעיתי בתכנון כי הBEAM של החיפושית משום מה היה ארוך יותר (כמעט בטוח שלא הזיתי)
לאחר שיחה עם המתלה, חשבתי על פתרון הגיוני לדעתי למוטות ההיגוי אשר "מפריעים" ל2 הצינורות התחתונים של השלדה אשר מתחברים לBEAM התחתון.
למעשה, מה שחשבתי עליו הוא הטיה קלה של כל המתלה, כלומר,
הטיה של הBEAM העליון טיפה לכיוון הנהג, ואז למעשה מוטות ההיגוי יורדים קצת למטה ואינם מפריעים יותר לצינורות השלדה, אבל! נמצאים מתחת לשלדה, מצד שני, אם אני לא טועה - אני אקבל יותר מרווח גחון.
מדובר למעשה בהטיה קלה למדי, ושמירת מוטות ההיגוי קרוב לצינורות השלדה.
אז, האם הפתרון הגיוני?
תמונת צד ימין של המתלה להבהרה:
תקבל זווית "קמבר" לא אורגינלית שעלולה להקשות על ההיגוי ולגרום להיגוי פחות מדויק. בהגזמה כמו של אופנועי צ'ופר.
אז הפתרון השני הוא בנייה שונה של מוטות ההיגוי, גבוה יותר בתוך השלדה ולא מתחתיה. והשארת המתלה בצורתו המקורית. לא רואה פתרון אחר. אלא אם כן מישהו יציע :?:
ארז, אני לא ממש מבין מה הבעייה. אתה בונה באגי על פי תוכנית וותיקה, עשו את זה כבר אלף פעמים - אתה בטוח שבאמת יש בעייה? ואם יש, אז היא נפתרה כבר מזמן, אל תנסה להמציא. לסובב את הBEAM - כמו שחנן כתב רעיון רע מאד.
התכנית שעליה התבססה התכנית שלי, מותאמת לפרונט חיפושית, אני משתמש בפרונט של טרנספורטר כמו שבטח ראית, ושתי הבעיות הנוכחיות הן:
1. צריך להצר את נקודות החיבור למתלה בשלדה, לא יעזור, זה מחוייב במציאות. וטוב שלא בניתי כלום לפני שקיבלתי את החלק!
הBEAM של המתלה שלי קצרים יותר משל חיפושית. אבל עבים יותר והרבה יותר מסיביים.
2. במתלה הנוכחי, כמו שציין אסף, מוטות ההיגוי עוברים בדיוק מול חיבור הצינורות התחתונים של השלדה. לדעתי ניתן להגביה אותם ללא בעיה מיוחדת ולמקם אותם בין הצינורות העליונים לבין התחתונים, ושם תהיה התנועה שלהם עם המתלה.
מקווה שהיה יותר ברור.
תבנה את הBEAM, את הזרועות, את הנאבות, את מוטות ההגה, את תיבת ההגה שאתה מתכוון להשתמש בה - את הכל - בסוליד. שוב, לא צריך להיות ברמת הההרגה אלא במידות הכלליות הנכונות. תמקם את הכל במודל שלך, תתכנן את מערכת ההיגוי - איפה בדיוק תשב תיבת ההגה? יותר גבוה, יותר נמוך מהמקורי? מה יהיה אורך המוטות? יש לך הרבה אפשרויות, כולל כמובן לשנות את תכנון השלדה כדי שלא יפריע למוטות, תנצל את המחשב. זה שווה כל רגע של זמן שאתה משקיע בזה. תחשוב שלקצר מוט היגוי במחשב זה חמש שניות... במציאות זה לייצר חדש.
מערכת ההיגוי בסרן הטרנספורטר שונה מהחיפושית.
בחיפושית חיבורי ההיגוי לספינדלים נמצא גבוהה, ותיבת ההגה יושבת על הקורה העליונה.
בטרנספורטר החיבורים לספינדלים נמוכים , מערכת ההעברה יושבת על המוט התחתון והתיבה בכלל לא על הסרן מעבירה את התנועה בעזרת זרוע נוספת.
נראה באמת שהפתרון הנכון הוא לוותר על כל המערכת הזאת ולשים תיבה אחרת בסגנון המערכת שבחיפושית.
לפי התאוריה שלך, אפשר להרכיב כמעט כל תיבת הגה לא הידראולית שאינה קשורה לחיפושית/טרנספורטר ולמקם אותה במקום נוח, לא?ציטוט:
נכתב במקור על ידי יניב_ב
נמרוד - אני עובד על הכנסת כל החלקים למודל, ידעתי דברים קלים מזה... אבל נסתדר בסוף.
תודה, ארז.
היי ארז ערב טוב
אצלנו בבאגי מורכב מתלה קדמי דמויי חיפושית (מורחב ועם קיט זרועות ארוכות יותר), אזב המתלה הוא קינג-פין. תיבת ההגה שלנו הינה תיבה של WHITE ספורטיבית (סיבוב וחצי מקצה לקצה) עם זרועות בבניה עצתיץ ותפוחים של חיפושית.
בעקרון לשאלתך אז כן אתה יכול להתקין כל תיבת הגה שתחפוץ רק צריך לבצע את כל ההתאמות הנדרשות. וכן גם במיקום שנוח לך, כמובן תוך שמירה על "חוקי" ההיגוי וזוויות עבודה נכונות.
רפי
אני לא סגור מהי הטכניקה להקטנת ה bump steer בסרן זרועות עוקבות אבל אני מניח תצטרך להתפשר בנושא בהצבה של תיבה במקום גבוה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי רפאל
רפי אתה מתכוון תפוחים על זרועות ההיגוי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי רפאל
שהבן אדם לא יתבלבל.
מה שמתאים ביותר לשימוש זה מסרק הגה, שאתה יכול למצוא ממבחר של מכוניות, כולל מסרק כוח אבל נראה לי שזה לא חיוני. תיבת הגה בסגנון של ג'יפים/טנדרים, שדומה יותר לתיבה מקורית של חיפושית, פחות טובה. חפש מסרק כמה שיותר צר, כלומר שהמרחק בין תפוח לתפוח קטן, כדי שמוטות ההיגוי יהיו כמה שיותר ארוכים. המיקום של המסרק צריך להיות בגובה של נקודות החיבור לזרועות במבט קדמי כשהרכב בגובה סטטי, זה נקודת התחלה טובה למזעור באמפסטיר. המיקום של המסרק קדימה/אחורה במבט על משפיע על זוית האקרמן. המסרק כמובן צריך להיות במרכז הרכב.
מצא מסרק מתאים, אני באמת לא יודע לכוון אותך מאיזה מכונית נוסעים לחפש, ואז נדבר יותר לעומק על המיקום שלו.
thank you very much!
ירדה לי עוד אבן ותודה על המידע.
זה מה שאתה צריך.
http://dansperformanceparts.com/bugg...ack&pinion.htm
תודה, שכחתי מהאתר הזה לגמרי.
רק שאלה קטנה, האם יש אפשרות למצוא בארץ חלקים כאלה חדשים או רק הזמנה מחו"ל?
אני רוצה להזמין באמצע החודש הבא, אלא אם יש להשיג בארץ.
רק בחו"ל.ציטוט:
נכתב במקור על ידי Erez.
תנסה להשיג תיבת הגה של תומקר אולי יש להם משופצות הם כמעט אותו דבר ואותו כסף
יוסי