מה ההבדל בקוטר הציריות של סיקס מול צירייה של כלי חקלאי?ציטוט:
נכתב במקור על ידי six 4 life
ההפרש גדול מאד בחוזק הסופי, זה שמרתכים על צירייה בקוטר 2+ אינצ' לא אומר שריתוך על צירייה של אינצ' ורבע יהיה גם טוב.
Printable View
מה ההבדל בקוטר הציריות של סיקס מול צירייה של כלי חקלאי?ציטוט:
נכתב במקור על ידי six 4 life
ההפרש גדול מאד בחוזק הסופי, זה שמרתכים על צירייה בקוטר 2+ אינצ' לא אומר שריתוך על צירייה של אינצ' ורבע יהיה גם טוב.
הריתוך שמבוצע על ציריות הכלים החקלאיים הוא לא הריתוך שמבוצע על הציריות של הסיקס... היה רגוע ידידי :smile:
הציריות של חלק מהכלים החקלאים הם באותו קוטר של הציריה של הסיקס .
הריתוך מיתבצע בהדרגה ובאלקטרודה מיוחדת לפלדה (לפי סוג הצריה) הצריות בטרקטורים עבדים כבר יותר מ 20 שנה .
הצריה של הסיקס עובדת כבר יותר מ 120000 ק'מ ללא בעיות ו או נזילות !
לגבי אפוקסי זו לא שיטה הוא לא יחזיק מעמד ויהרוס את מחזיר השמן.
מישהו יכול לספר לי באיזה כלים חקלאים בדיוק מבוצע הריתוך בציריות ?
איזה כלים חקלאים נוסעים בתוך מעברי מים עד לגובה מל הסרנים ?
וסתם חומר למחשבה :
לדעתי והבנתי בכלים חקלאים העומס על הציריות נמוך בהרבה מעומס בג'יפ !!!
לא לקפוץ הנה ההסבר :
רוב הכלים החקלאים נוסעים רוב חייהם תחת עומס קבוע, בסלד קבוע, בהילוך קבוע.
לדעתי מה שגורם לגזירה של ציריות הוא מומנט הפיתול המשתנה על הציריה, או בשפה פשוטה הבומים שמגיעים לציריה שאנחנו מפמפמים בגז במעבר טכני .
זה כבר נושא אחר אבל כשעוברים בין שטחים לעיתים קרובות עוברים בתעלות ניקוז שיש בהן מפלס מים גבוה, אין בעיית שקיעה אבל מים יש בשפע.ציטוט:
נכתב במקור על ידי שחר 9
וסתם חומר למחשבה :
לדעתי והבנתי בכלים חקלאים העומס על הציריות נמוך בהרבה מעומס בג'יפ !!!
אתה טועה, כלי שעובד נתקל לעיתים קרובות בעומס פתאומי כשהכלי שהוא מפעיל נתקל בקטע אדמה קשה, המקצרה אוספת יותר מידי חומר כי הגברת מהירות\נכנסת\יצאת מקוליס\בוץ וכו', יש שם הרבה מקרים של עומס משתנה בעבודה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי שחר 9
טרקטור שגורר מחרשה\משתת שתקוע באדמה 60ס"מ ונתקל בתוך האדמה בצפיפות שונה של קרקע מפעיל המון עומס על מע' ההינע ועל כל הכלי.
אכן נוצר במשך הזמן חריץ מול מחזיר השמן, כשהוא מספיק עמוק אז הסרן נוזל למרות החלפת מחזירי שמן.
גם אני ריתכתי בזמנו צירייה ואח"כ החלקתי אותה כדי ליישר את פני השטח, הצירייה הזאת הלכה כעבור זמן כתוצאה משבירת הצלב... מסקנה - הצלב עדיין חלש יותר מצירייה מוחלשת.
בכל מקרה זה קרב די אבוד למנוע חדירת מים לסרנים האלה גם אם הכל תקין, בדיוק בגלל מה שנמרוד הסביר- תו"כ עבודה הצירייה מסתובבת בסינוס ומאפשרת למיים לחדור. זה לא קורה בכל טבילה, גם ממושכת, אבל אחרי נסיעה ממושכת במיים עמוקים יצטברו די הרבה מים בתוך הדיפ'.
דורון ,
למרות שזה לא הנושא אבל זה דיון מענין אז אני ממשיך .
טרקטורים כמעט בכלל ועד כלל לא, לא עוברים בין השטחים בתעלות ניקוז וזה מפאת הכלי שמאחוריהם ,רוב הכלים הם ארוכים ע"ג סרן אחד ורוב תעלות הניקוז צרות , יתרה מכך טרקטור שעובר במעבר ניקוז כמה זמן הוא שם שתי שניות ? מזה לא נכנסים לו מים לסרנים במיוחד כאשר הגל שהוא מייצר מרחיק את המים ממנו ולפני שיש החזר הוא בחוץ .
אני יכול להבטיח לך שממעבר בתעלות ניקוז לא נכנסים מים לסרנים ואני מדבר מנסיון לא קטן.
מפעיל טרקטור בניגוד לגיפאי לא מחפש מעברי מים !
________________________________________ _________________________
כתבת :(מצטער על היצירתיות לא הצלחתי להכניס ציטוט)
כלי שעובד נתקל לעיתים קרובות בעומס פתאומי כשהכלי שהוא מפעיל נתקל בקטע אדמה קשה, המקצרה אוספת יותר מידי חומר כי הגברת מהירות\נכנסת\יצאת מקוליס\בוץ וכו', יש שם הרבה מקרים של עומס משתנה בעבודה.
טרקטור שגורר מחרשה\משתת שתקוע באדמה 60ס"מ ונתקל בתוך האדמה בצפיפות שונה של קרקע מפעיל המון עומס על מע' ההינע ועל כל הכלי.
________________________________________ _________________________
זה נכון אבל שייך לעבר, שהייתי צעיר בבית ספר חקלאי עבדתי על 3030 עם משתת שירד לעומק 60
זה כלי שמיועד אולי במקרה הטוב לגרור דיסק עם ארגז מיישר אבל עשה הכל כי זה מה שהיה.
אבל היום רוב הכלים הם גדולים מאד, ממוחשבים מאד, ועם הספקים עצומים וכמעט כל עבודה שאתה מבצע כולל משתת שהיא עבודה קיצונית ומועטה היא עדין הרבה יותר אחידה מבחינת עומסים מאשר ג'יפ חבוט שמנסה לעלות מעלה סלעי ומדורג .
במשפט אחד - כמות הפעמים שכלי חקלאי מגיע לגבול התכן שלו ביחס לג'יפ היא אפסית ,על כמה ציריות,דיפרנציאלים גירים וחלקי הינע של טרקטורים שמעת שנשברו? הכל כמובן ביחס של שבר לשעות מנוע .
שחר,
אני מכיר את הנושא, עבדתי מס' שנים בתחום-עדיין גם עם המחשוב וההתקדמות העומסים לא משתנים אלא צורת ההתמודדות כולל מכ"ם קרקע על הגחון שמחשב מהירות אמיתית של הטרקטור ביחס להחלקה של הגלגלים כדי שזריעה תהיה בדיוק במרווחים הנכונים..
חציית תעלות קשורה באופן סידור השדה, לעיתים זה כורך מציאות לעבור עם טרקטור כמה פעמים ביום בתעלה כזו-לא אמרתי שעם כלי מאחור, אפשר גם סתם טרקטור "גרירות".