חוזר: עשה ואל תעשה - 44K ??
מסכים עם ברוך , שורה תחתונה - החומר הזה כן עובד.
משווק ככה או ככה זה לא משנה , מנסיוני השיווק הזה עובד על פלח אוכלוסיה די גדול שמאמין לדברים האלו.
ותסלחו לי על הגזענות , אבל רוב אנשי המוסך האינטרליגנטים אוכלים את זה כמו גדולים.
K44 עובד , אולי מדובר על פחית חומר ממיס שאפשר להשיג בכל סופרמרקט או טמבוריה?
ואולי מדובר על חומר שהוא פיתוח טכנולוגי עצום.
אבל שורה תחתונה החומר הזה מוכר כי הוא עובד לא כי הוא משווק ככה או ככה.
אני מערבב אותו ב2 ליטר דלק וישר לסעפת היניקה אחרי בית המצערת והחיישנים.
לא ממליץ על פעם ב10,000.
זה מה שיש לי להגיד על החומר:
http://www.jeepolog.com/forums/showp...01&postcount=1
אולי לא הכי מדעי שיש, אבל זו ההתרשמות שלי. מוכרח לציין שבדרך לטסט בפעם השנייה נסעתי רגיל ורגוע, ולא כל מאמץ שהוא.
עבר.
עובדה.
קראתי בימים האחרונים לא מעט על החומרים של BG... ולמדתי כמה דברים-
ה44K עבר שינוי לפני מספר שנים. קודם היה מדובר במוצר זהה לאינפוזיה (בריכוז של 50%) ולהוספה דרך מיכל הדלק. המוצר ה"חדש" מיועד רק להוספה למיכל, ולאינפוזיה/ ריסוס למצערת יש חומרים אחרים של BG.
החומר אינו ממיס, אלא מפרק פיח, ורק פיח, ורק מעל טמפרטורות מסויימות (כלומר- הוא די מוגבל ביכולותיו, בניגוד לממיסים שממיסים כל מה שהם רואים). המשמעות היא שככל הנראה הוא יפרק את הפיח בתא השריפה, אבל לא יסחוף ג'יפה מהמיכל למסנן או מהמסנן למזרקים.
עד כאן לפי פירסומים שונים שמהימנותם (כמו הרבה דברים באינטרנט) קשה לווידוא של 100%.
למדתי עוד דבר חשוב- גם BG וגם פטרוטק משווקים בשיטות שקשה לי לבלוע, כן, אותן שיטות למכירת "תרופות קסם". זה רע, כי המוצר, ככל הנראה, הוא מוצר אמיתי, ולא "קסם".
וכאן בדיוק הבעיה שלי. מוצר אמיתי, על זה אין עוררין (אני חושב... כלומר- אפילו איציק ואלכס יסכימו שמדובר בחומר ניקוי כלשהו). יכול לגרום לנזק או לא- כאן יש וויכוח. במוסך ידוע ומכובד (ואין הרבה מוסכים מכובדים מבחינתי) בו אובחן כי מערכת הדלק זקוקה לניקוי קל, המליץ מכונאי די רציני להוסיף 44K לרכב שנת 2003 עם 75 אלף ק"מ בערך, כתוסף במיכל הדלק- כמובן, לפי הוראות היצרן (על מיכל מלא, ולתדלק שוב כשנשאר שליש עד רבע מיכל). מייד קמו צעקות של אנשים שאני מעריך את דעתם "מה פתאום, זה יסתום את המזרקים. שיעשו אינפוזיה". (כאן המקום, אולי, לומר, שאינפוזיה היא תהליך שנראה לי מיותר לחלוטין אם אין בעיה קרדינלית של זיהום במזרקים)
בעקבות כך התחלתי לשאול וגיליתי שאין מסקנות ברורות- האם יש סיכון בהוספת התוסף למנוע הזה או לא? זה מוזר- כי מדובר במוצר שנמצא בשימוש נרחב מאוד, כולל במוסכים, וכולל על ידי חובבים שמטפלים ברכב יותר ממה שהוא צריך.
ובינתיים עדיין אין לי המלצה לבעלת הרכב אם כן או לא לעשות כעצת המכונאי...
ועוד מסקנה... הימים של מנועי קרבורטור עם יחס דחיסה נמוך, בהם ניקוי פיח היה על ידי חצי כפית מים- עברו חלפו ככל הנראה... אז אנחנו "תקועים" עם חומרים מתוחכמים מדי...
אסף.
בשורה התחתונה: ככל הנראה לא יגרם נזק משימוש חד פעמי ב-44K ברכב בגיל וקילומטראז' כזה. ממילא כדאי כבר להחליף את מסנן הדלק אם עדיין לא הוחלף אף פעם.
האוטו לא יתפוצץ/יישרף/ייתקע משימוש ב-44K.
השתמש בחומר על פי ההוראות, אבל קח בחשבון את מה שכתבתי קודם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
בשורה התחתונה: ככל הנראה לא יגרם נזק משימוש חד פעמי ב-44K ברכב בגיל וקילומטראז' כזה. ממילא כדאי כבר להחליף את מסנן הדלק אם עדיין לא הוחלף אף פעם.
האוטו לא יתפוצץ/יישרף/ייתקע משימוש ב-44K.
השתמש בחומר על פי ההוראות, אבל קח בחשבון את מה שכתבתי קודם.
ומה עם רכב שצבר 140K ק"מ ?
היכן הגבול, אם יש כזה ?
גם שמן נחשים הוא שמן ולפעמים הוא יכול להיות מאד יעיל .( יש תרופות המבוססות על ערס נחשים ) .
נראה לי שכולם מסכימים לגבי קבלת תוצאות בשימוש במוצר הזה .
יש כאלה שמסתפקים בנסיון האישי שלהם על רכב כל שהוא .
ויש כאלה שדורשים הוכחות בכתב . כולל אישורים .
כאן יש בעיה .
האישורים שיש כנראה לא מספקים ואז שואלים את בעלי הנסיון .
אבל מה לעשות לבעלי הנסיון אין תואר רם מעלה . ( הם בסה"כ מכונאים ) .
ואותם מכונאים שלכל הדעות יש להם נסיון רב .
באים ואומרים לכם תחשבו ותזהרו בשימוש בכימקלים \ תוספים שונים .
זה שהרכב עובר בדיקת CO יופי ( גם טיפול שמש בדרך כלל מעביר טסט )
זה שהרכב הפסיק לצלצל מעולה אבל למה להשתמש בפתרון לכל כלי הרכב .( גם אלה שלא מצלצלים ) :confused:
זה שפלוני מזהיר אותכם ( אפשר לקבל אפשר להתעלם )
אבל שכמב ביחד אומרים לכם תזהרו .
ותוסיף לזה צורת שיווק הגורמת לשימוש שלא לצורך .
ובהמשך פתאום ללא הסבר מחליפים סט מרססים למה ?
ועל הדרך הולך הטורבו למה ?
המרימים ההידראולים דופקים למה ?
יש לך בעיה כל שהיא תתמודד איתה אולי התוסף הוא הפתרון .
אבל ללכת ולדחוף תוסף על בסיס לא מריח לא מסריח .
את זה אני באמת לא מבין !
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
יש לך בעיה כל שהיא תתמודד איתה אולי התוסף הוא הפתרון .
אבל ללכת ולדחוף תוסף על בסיס לא מריח לא מסריח .
אין לי אלא להסכים אם הנאמר.
אינני רואה כל צורך להוסיף תוסף כלשהו אם אין בעייה קיימת, שהתוסף אמור לפתור.
איציק, הוצאת לי את המילים מהמקלדת. אני מסכים עם כל מילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shmil
אין לי אלא להסכים אם הנאמר.
אינני רואה כל צורך להוסיף תוסף כלשהו אם אין בעייה קיימת, שהתוסף אמור לפתור.
איציק,
אתה בעצם אומר שהנוהג של מוסכים "לדחוף" לטיפול 10,000 פחית של תוסף הוא פסול?
והשימוש היחיד שצריך לעשות בתוסף הזה הוא כשצצה בעיה??
אני מסכים לחלוטין שברכב תקין, עם שמן איכותי ודלק באיכות סבירה- כל עוד אין בעיה, אין מה לטפל בבעיה... (ואת דעתי זו אני דואג לומר בכל הזדמנות). אבל אני מדבר על מצב של בעיה- פיח בכמות יותר מהסביר. לכן נדרש פתרון...
אסף.
אם החומר אכן מנקה פיח, שמצטבר בכל רכב, לא כדאי להשתמש בתוסף לעיתים קבועות כטיפול מונע ומנקה למערכת הדלק?
איציק / אלכס / אסף,
מבלי להביע כל ענייןבמוצר K44.
להלן מובא סיכום של ניסוי טכני בנושא דומה.
לצורך העניין מדובר על מנועי דיזל ממוחשבים של משאיות, מהדור האחרון. מנועים של 12, 16 ליטר, בעלי יחידת מזרק חשמלית עצמאית לכל צילינדר, וללא משאבת הזרקה מרכזית.
מכאן, שכל בעית הזרקה הינה שייכת לצילינדר אחד בלבד.
כאשר לקוח מתלונן עם גימגום, מחברים מחשב למשאית, והמחשב מבצע סימולציה שמנסה לגרום למנוע לפעול הכי עגול שניתן. תוצאת הסימולציה היא גרף אקטיבי של זמן ההזרקה של כול מרסס. זמן הזרקה ארוך = מרסס סתום. זמן הזרקה קצר = מרסס נוזל.
עם המידע הנ"ל ועם מחירו הגבוה מאוד של כל מרסס, הוחלט לתת ללקוחות אופציה נוספת לתיקון, אשר אינה החלפת יחידת מזרק (אלפי שקלים).
משאיות עם גמגום במנוע, יש די והותר, בעיקר עקב סולר באיכות ירודה שנמכר בזול.
כך ראיתי משאיות עם מים, נפט, שמן וכד' בכמויות גדולות במיכל הדלק.
לכל המשאיות הוחלף כל הסולר במיכל, הוחלפו מסנני הסולר, בוצעה בדיקת מרססים, ולאחר מכן בוצע ניקוי עם מכונה יעודית.
המכונה מסחררת חומר ניקוי בלחץ הנקבע מראש מהכניסה אל יחידות ההזרקה. מנוע המשאית פועל, ולמעשה שורף 100% של החומר הנ"ל ללא סולר. כמו כן המכונה אוספת את העודפים למיכל, וחוזר חלילה. לכל משאית הוקצבו 6 מיכלי חומר בשווי של 100 ש"ח למיכל. הן חומר הניקוי והן המכונה נרכשו מיצרן בין לאומי גדול ומוכר (לא BG).
לכל משאית בוצע בדיקת מחשב נוספת לאחר הניקוי.
תוצאות: 50% הצלחה בלבד.
מחצית מהלקוחות שילמו 600 ש"ח ניקוי, ומיד לאחר מכן אלפי שקלים עבור החלפת מרסס.
מסקנות:
המכונה הוחזרה אחר כבוד ליצרן.
החומר???
לכל אותם לקוחות קצרים בכסף, אני מציע הכנסה של החומר אל מיכל הדלק.
לכל אותם לקוחות שאינם קצרים בכסף מוחלף מרסס.
אז מה נשאר? חלק מהקוחות, כמובן אלו שהחומר עזר להם מרוצים עד הגג.
ומה דעתי על החומר? שווה נסיון.
לחסוך ללקוח 3.5K ש"ח ע"י 6 בקבוקי תוסף = לקוח מאושר.
מכאן, ובתחום של מנועי הבנזין, לחסוך ללקוח קצר בכסף הורדת ראש מנוע לניקוי -רק כי הוא נכשל בטסט-, ע"י 0.5 ליטר של @#$%^, שווה לנסות את הזול.
אסף,
אם היה סיכון אמיתי בשימוש בחומר, הוא לא היה נמכר.
בברכה,
קיד.
שלום,
אני מייבא ומשווק מוצר מהפכני שעדיין איננו מוכר לציבור בארץ.
המוצר גורם לחיסכון של 7%-19% בתצרוכת הדלק וכן משפר משמעותית את סחיבת המנוע, מנקה מערכות דלק ומאריך את חייו כמו כן הוא מוריד את זיהום אויר עד 30%. כך תעבור את הטסט ללא תקלות ובחינם! (מחיר המוצר מתקזז בקלות עם ההוזלה בדלק)
את אותו המוצר מוסיפים אף לשמן של הרכב ,המוצר מקטין משמעותית את הבלאי של המנוע ומרחיק את הצורך בהחלפות שמן וטיפולים.
אם אתה מכיר מישהו שמעוניין לחסוך כסף על דלק ואיכפת לו מהרכב שלו צור עימי קשר.
(בשימוש צבא ארצות הברית. מתאים לכל סוגי המנועים – בנזין דיזל וכו')
בברכה
אייל שליו
נו, FFI שוב החליפו שם ואריזה, וגם שמות משתמש כאן בפורום.
שוב יתחילו ענייני שמן הנחשים?:lol:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eyalshalev
[size=3][size=3][color=black][size=3][color=black][size=3][color=black][size=3][color=black]שלום,
אני מייבא ומשווק מוצר מהפכני שעדיין איננו מוכר לציבור בארץ.
[color=black][size=3][font=Times New Roman]המוצר גורם לחיסכון של 7%-19% בתצרוכת הדלק וכן משפר משמעותית את סחיבת המנוע, מנקה מערכות דלק ומאריך את חייו כמו כן הוא מוריד את זיהום אויר עד 30%.
...וכן הלאה.
אני מבקש לא להגיב להודעה הזו. היא לא קשורה לדיון, ועונה היטב על עקרונות "שמן הנחשים". (תגובות להודעה יימחקו)
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי OFF-RoaD
אם החומר אכן מנקה פיח, שמצטבר בכל רכב, לא כדאי להשתמש בתוסף לעיתים קבועות כטיפול מונע ומנקה למערכת הדלק?
בעצם למה לא? הרי אין חולק כי פיח אכן מצטבר והצטברות זו איננה רצויה. אם התוסף ממיס הפיח, ורק הפיח, אז למה לא להשתמש בו גם באופן מונע, ועוד בטרם תופענה התקלות שלגבי הטיפול בהן מסתמנת הסכמה כי רצוי תחילה לנסות לפתרן באמצעות שימוש בתוסף?
לפני שנים בתחילת דרכו של K44 בארץ נאמר לי מפורשות על ידי היבואן
שקיים חשש לפגיעה במיסבי המנוע למי שמתמש במינון גבוה .
לכן גם היה כתוב על האריזה לשימוש מקצועי מיוחד . ( אני לא יודע מה כתוב היום ) .
אומנם החומר נמצא במיכל הדלק אבל האדים שלו מגיעים לשמן המנוע .
כאשר ריכוז החומר גבוה בשמן המנוע יתכן ותיהיה בעיה .
בינתיים אומר אסף שהחומר עבר שינוי .
לרוב כלי הרכב יש בעיה עם משקעי שרף בחלל המנוע .
יש מנועים מאד רגישים .
יש מנועים שזה בכלל לא מזיז להם .
אבל לכולם זה גורם נזק . ( משקעי השרף )
איך מנקים את או איך מצמצמים את משקעי השרף :?:
זאת אחת הבעיות שעולם המנועים מנסה להתמודד איתה כבר תקופה ארוכה .( למה מנוע הצעדים מכוון את עצמו ) בגלל השרף שמוציא אותו מאיפוס :!:
תוסף הדלק הוא הפתרון ?
תוסף השמן הוא הפתרון ? ( רוב יצרני הרכב מתנגדים מפורשות לתוספי שמן ) .
אז מה לעשות ?
בטוח שלא צריך למהר ולהכניס לדלק כל תוסף מזדמן
ובאותה מידה כדאי לבדוק מי בכלל צריך את התוסף .
וכאשר מחליטים להוסיף תוסף כדאי להתיעץ עם המוסך המטפל כי בפרוש ויש מנועים
שיש צורך בתוסף .
לדעתי רוב הצרות מתחילות מסוג שמן המנוע ומרווח הטיפולים .
אומנם הדלק לא איכותי במיוחד אבל הוא פחות גורם לנזק ישיר .
להחליף שמן מנוע ומסנן כל 7500 -10000 ק"מ זה הרבה יותר טוב מתוסף נחשים לפני הטסט .
או מתוסף אלוהי כל טיפול פעם ב 15000-20000 ק"מ .
איציק
אני משתמש בK44 כבר 10 שנים בכל אוטו שהיה לי ותמיד המלצתי עליו לחברים עם בעיות בקרבורטורים ובהזרקה . הוא תמיד אבל תמיד עשה את העבודה
הפעם הראשונה שהשתמשתי בו היתה עם פורד מוסטאנג ישנה שהיתה בקביעות כל 80 ק"מ מפייחת וסותמת את אחד הפלאגים למצב שלא היה ניצוץ ורק 5 צילינדרים עבדו
החומר הזה עשה פלאים מעט קלומטרים לאחר הוספה והפלאג עבד כחדש עד לסיום המיכל
וזה רק סיפור אחד מני רבים. החומר עובד לפי דעתי
לפני מס שנים הוא באמת היה חומר מוביל ויחיד במינו אבל היום יש עוד חומרים טובים לא פחות כמו ה TKO והחומר של LIKWYMOLLY אותם גם ניסיתי
אבל אני נשאר נאמן ל K44 בגלל ההרגל
בלי להתיחס לשיטות שויווק ואופיים הנסיון שלי עם החומר הוא חיובי
לגבי נזק למנוע אז כנראה שחומר מסיר פיח חזק לא בריא למנוע עם הוא נכנס לשמן
אבל במנוע שאין הרבה בריחה של קומפרסיה כנראה שזה זניח את זה ניתן לבדוק עיי התבוננות בנשם של המנוע שחוזר לסעפת יניקה ולראות כמה הוא רטוב (לא בדיקה מקצועית אבל שווה משהו)
שוב לשים לב כי לא מומלץ להשתמש בחומרים הללו בפחות מ 10000 ק"מ כנראה מסיבה זו
לגבי עזרה בטסט אז ידוע שכאשר חום הגזים הנפלטים עולה אז בערת המזהמים יותר טובה
התאוריה שלי ושוב אני לא איש מקצוע וזו רק תאוריה היא שהחומר הזה בוער לטמפרטורה יותר גבוהה ולכן כנראה שורף יותר טוב את המזהמים ומפעיל יותר טוב את הממיר שבממילא זקוק להתחמם כדי לעבוד יעיל
לא נראה לי שעיי ניקוי המערכת בלבד הוא עוזר לעבור טסט עם כן מה לגבי מנועים נקיים שהם רק מכוונים לא נכון וניקוי לא יעזור?? אבל נכון ש החומר עוזר בטסט וכנראה שזו הסיבה
אצלי האוטו בן 12 שנה ולעולם לא הוחלף ממיר ו בטסט עם החומר ועם חימום המנוע טוב טוב לפני אני עובר את הבדיקה בצורה יפה
אז כנראה שהשמן נחשים הזה עובד וזה מה שחשוב
אבל הוא לא היחיד הוא רק כנראה החומר הוותיק ביותר והמשווק ביותר ולאור מחירו אפשר להבין למה
חבל שהוא יקר
MY TWO CENTS
לא רוצה להרבות במילים מיותרות, רק לציין נסיון אישי למוצר שרלוונטי לשאלה.
לפני כשנה קניתי ריינג' רובר שנת 93 עם כ 150K ק"מ.
נהגתי ברכב מספר פעמים לפני נרכישה- הכל היה תקין...(מדובר רק במנוע כמובן :) ) .
ביום העברת הבעלות, בדרך חזרה מהדואר עצרנו למלא דלק והבעלים הקודמים ( בעליו של מס' סוכניות רכב ומוסכים גדולים) המליץ לי להוסיף את החומר למיכל- צין שיש לו נסיון טוב עם המוצר בכל הרכבים שלו, חוץ מהריינג' בו עוד לא עשה שימוש במוצר.
קניתי והוספתי למיכל מלא.
הנסיעה הביתה הייתה קצרה וטובה , כנ"ל הנסיעה לעבודה בבוקר.
בדרך הביתה- מת"א לרעננה כבה המנוע כ- 8 פעמים במהלך הנסיעה!
ולמחרת- נעלמה התופעה ולא חזרה יותר.
שוב- לא יודע לתת הסברים. רק נסיון...
[QUOTE=sagigush]אני משתמש בK44 ...
חבל שהוא יקר
/QUOTE]
בסחנין ניתן לרכשו ב- 60 ש"ח. נראה אותנטי לחלוטין ומיוצר ב- USA.
מחיר היבואן המומלץ לצרכן - 110 ש"ח.
בדר"כ נמכר ב- 90-100 ש"ח.
היש כאן זיוף/קומבינה כלשהי, או שמתח הרווחים הוא כזה המאפשר את המחיר הנ"ל ???