נכתב במקור על ידי דרור ברלי
כאשר בשביל לרכוש איזה נשק שבא לו, כל מה שפרחח אמריקאי ממוצע צריך זה רק תעודה מזהה כלשהי כמו רשיון נהיגה או כרטיס social security, ואחר כך הוא לוקח את הצעצוע החדש לבית הספר, ומבצע בחברים ובמורים שלו את כל מה שלמד מערוצי האקשן בטלוויזיה, יש בעיה ועוד איך.
דרור, אני באמת לא יודע מי ממלא לך את הראש בשטויות האלה, אבל תרשה לי לתקן לך את הטעויות.
אזרח מתחת לגיל 18 לא מסוגל לרכוש נשק חוקית. נקודה.
כל אחד שקונה(רוצה לקנות) נשק חייב להבדק שאין לו עבר פללי או מחלות נפש.
במדינות אחרות(בארהב) החוקים יכולים להיות יותר חמורים, לדוגמה יש waiting period
קנה היום, תאסוף את האקדח מהחנות עוד שבועיים.
הרשיון נהיגה הוא מקביל לתעודת זהות אצלכם, אין תעודה אחרת.
Social security card זה לא תעודה מזהה.
והבעייה החמורה שמדאיגה אותך אינה קיימת במציאות
תפסיק לבלוע את הפרופגנדה, קודם תבין את המערכת הפוליטית ואז תבין למה הפרופגנדה קיימת.
זה שדברים כאלה קרו לאחרונה "רק" 2500 ק"מ מהבית שלך, זה אך ורק כי אתה חי במדינה ענקית. זה לא אומר שמחר זה לא יקרה בבית הספר בשכונה שלך.
הכול יכול לקרות, גם גודזילה יכול לבוא לביקור, אז מה?
אך המצב פה שונה מכול מקום אחר? אתה רוצה להגיד שבבית ספר בארץ זה לא יכול לקרות?
אז בוא ואני יספר לך סיפור קטן, ב1980(אני חושב) אני הלכתי לתיכון ביפו, אחד מהחברה בכיתה נידקר ע"י אחד מהערסים ,אז בא נעזוב את הנושא, אין פה מנצחים.
אז נכון - תקנות הרישוי אצלכם מאוד גמישות והחלקים לג'יפים הרבה יותר זולים... אבל אני עדיין נשאר כאן
תגיד, איך הגענו מאדיבות בדרכים לחיפוש סיבות כמה טוב לחיות בישראל?
אני לא מעודד אך אחד לרדת, והאמת, אני מנסה לשלוח יורדים חזרה הביתה :-)
עם הנהגים הגרועים, עם הערסים (מה עם ה"ערסים" אצלכם? רד-נקס, היספנים, אפרו-אמריקנים, כל תרבות הראפרים המגעילה וכו' וכו', כולם יותר גרועים מהצ'חצ'חים שלנו...) עם הלחות בקיץ ועם חוסר הנימוס. בינתיים - עד שהמצב הכלכלי יכריע גם אותי...:???:
אתה יודע מה? אל תאמין לי, שאל את עומר כמה ה"ערסים" המקומיים מפריעים לו.
באותו זמן הוא גם יספר לך כמה שהאמריקיים אנטישמיים, כמו שמנסים לשכנע אותכם בארץ.
אבל אנחנו סוטים מהנושא.
כן נימוס, לא נימוס, אני חושב שגם באמריקה, רוב אוחזי ההגה אינם חובבי נהיגה ו/או נהגים טובים. כמו כאן, גם אצלכם, בכל מצב בו המכונית יוצאת משליטה בגלל טעות נהיגה - גם הנהג האמריקאי האדיב והמנומס יהיה חסר אונים פשוטו כמשמעו, ועזוב אותך מסטטיסטיקות - עדיין מתים בארה"ב עשרות אלפי אנשים בשנה בתאונות דרכים.
באחוזים וביחס לכמות הנסועה העצומה בארה"ב, מדובר אולי במספר סביר ואולי אפילו "זניח", אבל בגלל שזו מדינה של 300 מיליון איש, אז אבסולוטית מדובר במספרים בלתי נסבלים - אם מספר כזה של חיילים אמריקאים היו נהרגים כל שנה במלחמות, היתה מתחוללת מהפכה שניה באמריקה...
דרור,
אני לא טוען שמערכות כמוESP לא עובדות, כמובן שהם יצילו חיים וימנעו תאונות.
הטענה שלי היא שיש בעיה בצורת הנהיגה בישראל, ולא בדיוק ברור לי למה, עם כול החוקים, הקנסות,הלימודים, והקושי להוציא רשיון נהיגה, הייתי חושב שהישראלים צריכים להיות הנהגים הכי אחריים וזהירים בעולם.....אבל העובדה הסטטיסטית מראה תמונה שונה לגמרי.
.