חוזר: התחממות מנוע ללא שום הסבר הגיוני...מוזר מה?
עדכונים...
בקרוב יוחלף (ככל הנראה) יוניט חום.
בטיפול הקרוב אני גם אוציא ואבדוק טרמוסטט, יחזקח חיבורי צינורות (במיוחד מעל היוניט...),
ודבר נוסף- יש לי איזה כיוון: לכלוך חופשי בחלק העליון ברדיאטור שייתכן ובצורה אקראית סותם חלק מפתחי המיים (פעם כן פעם לא...), במקום ללכת ישר על ניקוי רדיאטור, (מזכיר- הוא חדש וקיבל רק מיים איכותיים), בטיפול הקרוב אני אפרק רדיאטור ואשטוף אותו כשהוא הפוך...
מקווה שסוף סוף תבוא גאולה לציון...
אגב שאלה למומחים: כשהרדיאטור קר (ומפורק) האם שטיפתו במיים רגילים וייבושו המלא, לפני הרכבה מחדש והפעלה, יכולה לגרום לנזק / הצטברות אבנית?
יונתן.
לגבי שאלתך לגבי שטיפה במי ברז לפני ההרכבה, לא יגרם שום נזק.
בברכה
צביקה
מקפיץ את השרשור...
חייב לכם עדכון:
-הטרמוסטט פורק ונבדק במיים רותחים- לא היה נראה תקין ב- 100% .
-נסעתי יומיים בלי טרמוסטט (כולל נסיעה ארוכה לצפון ובדיקה במאמץ בשטח), לא התחמם באופן חריג (לא הגיע לחצי) וה"קריזות" של ההתחממות לא הופיעו.
-הטרמוסטט הוחלף (למרות היותו בן פחות משנה) כמו כן על הדרך החלפתי את כל צנורות המיים בין הרדיאטור למנוע. (פשוט בשביל לפנק את האוטו..).
-כמו כן, פירקתי רדיאטור ושטפתי אותו במי ברז מלמטה למעלה. (באחת התגובות כתבתי שאני חושד כי יש לי "לכלוך חופשי" שכלוא בחלק העליון של הרדיאטור שמדי פעם סותם חלק ממעברי המיים) יצא משם כמה חתיכות של לכלוך דמוי "ניילון" יותר כמו קליפה או משהו שנשר מדפנות המערכת. היה בגודל של כ- 3X3 ס"מ כ"א.
- הכל הורכב (עם כמה "סיבוכים בדרך"- חוט יוניט חום נתלש מהיוניט והולחם חזרה, אלטרנטור שהחליט למות בדיוק באותו זמן והוחלף- שרשור נפרד.).
- המצב הנוכחי: ה"קריזות" נעלמו. בטיול שבת האחרון היה יחסית חם. בדקתי את המערכת- בעלייה תלולה וארוכה (מעלה הצינור של גילון...) עליתי עם מזגן במהירות איטית. בקצה העלייה המחוג הגיע עד כדי 1/2 ס"מ מהאדום... לאחר כיבוי המזגן ונסיעה בתנאים רגילים- ירד ישר!
בהמשך בשאר הדרך לא התחמם בכלל. כולל מזגן בעליות מהירות וטיפוס במעלה גיטה (ללא מזגן) שאגב היה במצב קשה מאד...
(אגב- מערכת המזגן תקינה. המאוורר החשמלי נכנס לפעולה וגם נבדקה אצל מומחה למזגנים.)
- מסקנות שלי: המערכת כרגע תקינה- כנראה שלא צריך לנסוע עם מזגן בעליות כאלו ?!(זה היה רק בשביל הבדיקה...) לדעתי ללכלוך שיצא מהרדיאטור היה השפעה וייתכן כי לאחר הנסיעה ללא טרמוסטט כל הלכלוך "התנקז" לרדיאטור. ייתכן וגם היה נתקע לפני כן בטרמוסטט. כמו-כן, טרמוסטט לא תקין ב- 100%.
שאלה אחרונה לסיום: כאשר אין טרמוסטט ברכב, מעבר המיים הינו בקוטר גדול יותר מאשר עם טרמוסטט קיים ופתוח לרווחה. האם הגיוני שכשיש טרמוסטט יכולת הקירור של הרכב פחותה מאשר עם טרמוסטט? אם כן, מה הפתרון?
תגובות נוספות יתקבלו בברכה!
שבוע מעולה לכוווולם!
יונתן.