חוזר: שאלה לגבי בולמי ראנצ'ו מתכווננים - האם אפשר להעזר בקשיחות בעת העמסת משקל על הרכב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אייל67
"חבר'ה,
לאחר שנכתבו מדריכים וכתבות, על תיבות העברה ונעילות
הירים מישהו את הכפפה ויכתוב מורה נבוכים לבולמים ??
תפקיד ואופן הפעולה, ההשפעה על התנהגות הרכב ויציבותו בכביש/בשטח, גז/שמן, מונוטיוב ( ), למה בולם המתאים וטוב לקפיצי עלים איננו מתאים לקפיצי סליל, מתי מחליפים ועוד ועוד ...
אייל"
קודם כל כותבים על הדברים שקל לכתוב עליהם.. נעילות וטרנספרים זה נושאים מאד פשוטים וברורים יחסית. בולמים - אחת הטכנולוגיות המורכבות והמסובכות ביותר ברכב, חוץ מצמיגים שזה בכלל אמנות שחורה ולא מדע לפי הספרים... ובכל זאת מדריך בנושא צמיגים יתפרסם קודם, כבר החודש, ובהמשך גם הנושאים האלו כמו שאלון כתב.
חוזר: שאלה לגבי בולמי ראנצ'ו מתכווננים - האם אפשר להעזר בקשיחות בעת העמסת משקל על הרכ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
קודם כל כותבים על הדברים שקל לכתוב עליהם.. נעילות וטרנספרים זה נושאים מאד פשוטים וברורים יחסית. בולמים - אחת הטכנולוגיות המורכבות והמסובכות ביותר ברכב, חוץ מצמיגים שזה בכלל אמנות שחורה ולא מדע לפי הספרים... ובכל זאת מדריך בנושא צמיגים יתפרסם קודם, כבר החודש, ובהמשך גם הנושאים האלו כמו שאלון כתב.
נמרוד,
בין שאר האנשים בפורום הזה, אני נהנה לקרוא מעמלכם על מה טוב, מה לא טוב, מה קקי, ומהו קקי שמשלמים עליו יותר מדי תמורת מה שמקבלים...
אבל מה שכן, כתבתם כל כך הרבה על למה לא ראנצ'ו... הייתי שמח לשמוע על מה כן הייתם ממליצים במקום הראנצ'ו באותו טווח מחירים פחות או יותר?
וכן, אלון, השאלה הזו גם פונה אליך, ולכל שאר האנשים שיכולים להמליץ :)
רמי
חוזר: שאלה לגבי בולמי ראנצ'ו מתכווננים - האם אפשר להעזר בקשיחות בעת העמסת משקל על הרכב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
ובהמשך גם הנושאים האלו כמו שאלון כתב.
אמן כן יהי רצון !
אני מת על שאלות כאלו. זה שאלת אינטרנט/בור בתל ברוך קלאסית.
אין כזה דבר one size fits all. תפנימו את זה טוב טוב. זה לא רק כי הטוסיק שלי ושלך חושבים ש"נח" זה שני דברים שונים, זה כי לבולמים שונים יש יתרונות וחסרונות שונים. כשאתה מדבר על בולמים בטווח המחירים הבינוני, יש המון חסרונות ולכן גם לא מעט שיקולים.
רוצה one size fits all? קנה FOX. גם אז זה לא באמת ככה, פשוט כשתקנה אותו מישהו (היבואן או החנות שמוכרת אותו) יפרקו אותו לגורמים, יעשו לו VALVING שיכניס את הבולם לטווח העבודה הרצוי לסופה ומשם זה fine tuning. להם אין בעיה של עבודה תחת עומס, חוזק מבני וכו' וכו' ולכן אם יש משהו שאפשר להתאים להכל, זה רק בולמים כאלו.
אלון , כולם יודעים שאתה דלוק על FOX וכנראה בצדק
אבל השוואת מחירים קטנה אפשר ?
פוקס הכי פשוט לסופה / סמוראי / סיקס / היילקס (כן, גם לסמוראי , עזוב רגע את דעתך על השקעה בבולמים לפחית הזו)
לעומת TD/KONI/BILSTEIN (כשבילשטיין מגרדים את הקו כי הם יותר יקרים).
מחירים אני לא יודע, פשוט כך. זה גם לא רלוונטי למה שאמרתי, כל מה שאמרתי זה שאי אפשר לתת תשובה אחת שתתאים לכולם במחירים של בולם "רגיל", כי אין מוצרים מספיק טובים במחירים האלו. זה הכל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
לעומת TD/KONI/BILSTEIN (כשבילשטיין מגרדים את הקו כי הם יותר יקרים).
אני יכול להגיד שיש הבדל מאד ברור בין TD השחורים שהיו על הרכב מאחור לבין בילשטיין 5150 שהותקנו לאחרונה, הבדל מאד ברור בשטח,באמפים בכביש ולא מורגש בכביש טוב שבולם עובד מעט יחסית.
מה שכן,בהפרש המחיר בינהם בקניית 2 בילשטיין אתה מגיע קרוב מאד לעלות של 3 TD.
נידמה לי שאסף נתן פעם סקירה על בולמים. אני לא מצליח לאתר את זה ...
אולי ההנהלה יכולה ?