חוזר: בעיות ראשונות בסופה
התקדמות
אתמול בדקתי
1.בהפעלת הסוויץ נשמע זמזום של משאבת הדלק.
2.בניתוק צינור הדלק שמתחבר לפילטר יוצא דלק במתן סוויץ
אז כנראה שהבעייה היא לא בקודנית שמנטרלת את הסטרטר ואת משאבת הדלק (הם עובדים)
ניגשתי בית הפיוזים (במנוע) והזזתי אותו קצת ומשצע מן כל של התחברות חשמלי, ולכן פירקתי את בית הפיוזים, לאחר הפרוק מהתושבת חיברתי בחזרה את ה (-) למצבר וניסיתי להתניע.... אחרי שניה האוטו התניע :lol:
טוב לפחות עכשיו אני יודע שיש בעיה ואיפה היא, כאשר סגרתי הכל והחזרתי למצב הקודם (בגלל שהתחיל להיות חושך) שוב רכב לא התניע.
טוב לפחות אני יודע מהו מקור התקלה לפחות לבנתיים :lol:
יואב
היכן באזור ירושלים ניתן לקנות את הממסרים ואת הפיוזים הראשיים?
פיוזים וממסרים אפשר לקנות בכל חנות לחלפים, מן הסתם בתלפיות ובגבעת שאול. אני מקפיד על ממסרים של Bosch או Hella ולפי המלצת אחד החברים כאן כדאי לוודא שהם מכילים נגד במקביל לסליל (אמור להיות סימון על מעטפת הממסר).
לנוחותך, בד"כ על החל הפנימי של מכסה התיבת פיוזים הראשית יש מעין מפה של ערכי הפיוזים ושימושם, וכן של הממסרים.
גיתאי
בדיקה נוספת, שנבדקה היום מראה שלא מגיע זרם למפלג.
מהן הסיבות שזרם לא מגיע, מה לבדוק ?? :-x
יואב
איזה זרם אתה רוצה שיגיע למפלג? מה בדקת שם ואיך? יכול להיות שאתה מתבלבל עם הקויל?
אני לא מבלבל עם הכויל, את הבדיקה ביצע בחור משגריר שלא הצליח לעלות על הבעיה ומהו מקורה (את האמת שלא ציפיתי ליותר מידי משגריר אבל מה יש לי להפסיד?), והוא בדק בזמן סטרטר ואמר שלא מגיע זרם למפלג
בברכה יואב
שיהיה בריא. אני לא מצליח להבין על איזה זרם מדובר. פולסים של מתח גבוה מהקויל? סיגנל AC מהפיקאפ?
חנן, את האמת אני לא יודע מה הוא בדק רק שהוא לא הבין יותר מיד בחשמל וכשאמרתי שלרכב יש מחשב הוא התחיל לומר שהוא לא רוצה להמשיך בבדיקות :twisted: שאני לא אומר שהוא פגע ברכב והו, אז שיפסיק סוף סוף לרדת גשם בי"ם אשמח לכל הצעה מה ניתן עוד לבדוק על מנת ולאתר את מקור הבעייה, הניתוק, מאז שהרכב אצלי הוא יותר עומד מאשר נוסע :twisted:
יואב
אני מציע שתבדוק אם מגיע 12 וולט אל הקויל: נתק את הקונקטור של המתח הנמוך שמגיע אליו, שים את החוט השחור של מד-המתח על המינוס של המצבר, ובדוק אם לאחד ההדקים בקונקטור מגיע 12 וולט.
סוף דבר!
הוחלף: מפלג, נותק חיישן המהירות, סטרטר (שנתפס בגלל נסיונות ההתנעה)
זהו הרכב מתניע וסוף סוף נוסע כמו שצריך.
יואב
איך קשור חיישן מהירות לנושא?
חישן המהירות "מוסר" למחשב הרכב ברגע נתון באיזו מהירות הרכב נמצא וגם לו יש המגביל בדומה לניתוק שמתקבל כאשר הרכב מגיע למנתק ההצתה(כתוצאה מסל"ד גבוהה).
כאשר החישן לא תקין, כמו שהיה אצלי ברכב וכתוצאה מכך תצוגת המהירות היתה קופצת עד הסוף במהלך הנסיעה,הרכב מגמגם כי הוא מקבל ניתוקים מהמחשב כתוצאה מקריאת מהירות לא תקינה.
לאחר ניתוק החישן התופעה פסקה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoav21
חישן המהירות "מוסר" למחשב הרכב ברגע נתון באיזו מהירות הרכב נמצא וגם לו יש המגביל בדומה לניתוק שמתקבל כאשר הרכב מגיע למנתק ההצתה(כתוצאה מסל"ד גבוהה).
כאשר החישן לא תקין, כמו שהיה אצלי ברכב וכתוצאה מכך תצוגת המהירות היתה קופצת עד הסוף במהלך הנסיעה,הרכב מגמגם כי הוא מקבל ניתוקים מהמחשב כתוצאה מקריאת מהירות לא תקינה.
לאחר ניתוק החישן התופעה פסקה .
ז"א שעכשיו הרכב לא חותך ב-3000 סל"ד? אצלי יש בעיה דומה מאוד,אני אנסה לנתק חיישן מהירות שגם אצלי מזייף ואראה אם בעיית ה"חיתוך" נעלמת
מירון
הבעייה במקור היתה מורכבת מכמה גורמים:
1. בעייה במפלג אשר נתן תקלה 54.(הרכב לא התניע )המפלג הוחלף, אך גם לאחר ההחלפה היו חיתוכים מעצבנים.
2.מד המהירות היה במהלך הנסיעה קופץ עד הסוף.ניתוק חשיין מהירות, החיתוכים פסקו (המחשב נותן תקלה 15 אין VVS).
כרגע האוטו נוסע חלק אך אין חיווי של מהירות הנסיעה :mrgreen:
(ניתן להשיג חיישן חדש בארץ ב 350ש"ח ובebay ב 40$ כולל משלוח)
נשמע מוזר. אני לא רואה על פניו את הקשר בין חיישן מהירות להתנהגות בסל"ד מסויים, זה נשמע יותר כמו בעיה בחיישן קרנק. מישהו רואה את הנקודה פה?
גיתאי
גיתאי שלום
מה שהיה אצלי ! ברכב היה בטווח מסוים של סל"ד (2500-3500) אני לא אומר שזה קשור בסל"ד אך יכול להיות שבסל"ד זה! הנתון שהיה יוצא מחשיין המהירות היה שגוי וגורם לניתוקים.
כמו כן הבדיקה היא מאוד פשוט, יש לנתק את הקונקטור של החשיין (בספר יש תמונה של המיקום) ולראות אם חל שיפור או לא.
בברכה יואב
שוחחתי היום עם חימושניק בעניין.
מסתבר ששנינו צדקנו...החיתוך בסל"ד מסויים אכן נבע מאות שגוי שהעביר החיישן קרנק. אבל מה שגרם לחיישן קרנק להתנהג כך היה קצר החיישן מהירות.
הסבר: שלושת החיישנים קרנק, SYNC ומהירות ניזונים מאותו קו מתח. חיישן המהירות הוא החשוף מכולם, בשל מיקומו הנמוך מאחורי הטרנספר, למים, לכלוך ושאר מרעין בישין. כנראה שהחיישן מהירות קיצר והשפיע על האות שייצר החיישן קרנק, ולכן ניתוקו 'סידר' את העניינים.
גיתאי