3 קבצים מצורפים
חוזר: דיסקו במקום דיפנדר.
ועוד כמה תמונות: וולוו C303; גלריית רכבי השטח הצבאיים של וולוו (בשמחה הייתי שם יד על הימני, ה-"סוגה"); האפלינגר - האח הקטן של הפינצגאואר, שלמרות זעירותו כולל את כל החבילה: שלדת צינור, סרנים פורטליים, נעילות. זה כלי ממש קטן, עם עבירות של טקטורון ויכולת להסיע 4 נוסעים
ולקינוח - נתונים טכניים של פינצגאואר 4X4 (ובוודאי כבר הבנתם שזה החלום המוטורי שלי, רצוי דגם ה-6X6...):
מנוע: בנזין, 4 צילינדרים מותקנים אופקית, מקורר אוויר.
נפח: 2499 סמ"ק.
הספק: 87 כ"ס, ב-4000 סל"ד.
תיבת הילוכים: ידנית, חמישה הילוכים קדמיים מסונכרנים.
הנעה: 4X4 לא קבועה, נעילה רוחבית לשני הסרנים, מופעלת הידראולית תוך כדי תנועה.
יחסי ההעברה:
הילוך ראשון – 5.33.
הילוך שני – 3.24.
הילוך שלישי: 2.04.
הילוך רביעי: 1.30.
הילוך חמישי: 1.00.
הילוך אחורי: 5.47.
תיבת ההעברה:
גבוה – 0.88.
נמוך: 1.69.
דיפרנציאלים: 2.846.
מפחתי הנעה בגלגלים: 2.266.
יחס זחילה בהילוך ראשון: 58:1.
צמיגים: 245X16 או 7.50X16.
זווית גישה: 45 מעלות.
זווית נטישה: 45 מעלות.
מהירות מרבית: 110 קמ"ש.
צריכת דלק: כשישה ק"מ/ליטר.
מיכל דלק: 75 או 125 ליטר.
בסיס גלגלים: 220 ס"מ.
מרווח גחון: 33.5 ס"מ.
אורך כולל: כ-415 ס"מ.
משקל עצמי: 1950-2100 ק"ג.
מעמס: 1000 ק"ג.
כושר גרירה (זה נתון צבאי): 5000 ק"ג.
כושר חציית מים: 70 ס"מ, ללא הכנות.
לפי הנתונים האלה ניתן להגדיר אותו גם כטרקטור - וזה כבר מפשט מאוד את הייבוא. כדאי לבדוק.
דווקא טרקטור יכול להוות בעייה - כי אין הגדרה של טרקטור כרכב אספנות ולכן אסור לייבא כלים ישנים...
לפינצ יש המון בעיות פרקטיות-
כל חלק וחלק- מיוחד. אפשר להתאים מנועי VW מודרניים, אבל בארץ זה קשה בגלל הרישוי. חוץ מזה, הרכב הוא לא רק מנוע.
אי אפשר להרכיב גלגלים גדולים מ32-33 אינצ', בעוד הוולוו בא במקור עם 34 בארך.
אי אפשר לשפר את מהלך המתלה. קשה אפילו למצוא קפיץ מקורי חליפי.
בקיצור- רכב מיוחד מאוד, אני עדיין אוהב יותר את הוולוו (וחייב לציין שהדיון וולוו מול פינצ הזוי מעט, אלא אם כן מישהו באמת הולך לייבא אחד מהם בתור אספנות)
מחיר, אגב- פינצ ממכרז באזור ה10-12 אלף $. וולוו ממכרז באזור ה8000 $.
אסף.
עכשו ראיתי באי-ביי 6X6 חדש לחלוטין - 0 ק''מ שנת 73 מפרט צבאי שוויצרי במחיר 18K $.אני עדיין ממשיך לרעוד והחולצה רטובה מריור מוגזם. כנסו לאי-ביי ותבקשו ''steyr puch''. שמישהו יעביר את הפינצגאייר לכאן.
חיים - שים לב , עברתי על כל מה שכתוב עליו ב איבי , אכן להזיל ריר , אבל -
אמנם למעלה כתוב 0 ק"מ , אבל למטה באותו הדף כתוב "True mileage unknown "
ונמכר "AS IS" .... צריך לשים לב טוב טוב לדברים האלה ...
(אם היה לי את האפשרות , עדיין הייתי קונה אותו .... :-)...)
אמיר.
אם מישהו יממש פעם את ההזיה - הרבה יותר פרקטי וזול להביא פינצ או וולוו מאירופה. במחירי ארה"ב מגולם מחיר ההובלה הימית מהיבשת הישנה לחדשה והסוחרים גם מתרגמים את הדרייב של ה"משוגעים" לקביעת מחיר גבוה יחסית. אגב, בשנה האחרונה היתה קפיצה די רצינית במחיר של הכלים האלה.
יש סוחר שוויצרי שקונה פינצגאוארים ממכרזים של הצבא ומוכר אותם AS-IS במחירים שציינתי - 6 עד 8 אלף פרנק שוויצרי. טסים אליו, בוחרים אחד יפה, מארגנים את הניירת בארץ, מסיעים אותו עד יוון או איטליה או כל נמל ים-תיכוני אחר, מעלים אותו על אניה ומגיעים לארץ. כמובן בלי לשכוח למלא אותו בחלקי חילוף... (שזה אגב חוקי למהדרין, מותר לייבא עם רכב אספנות כל כמות של חלפים לאותו רכב).
ואסף - למה להגדיל צמיג או מהלך מתלה? הפינצ מסתדר יפה מאוד עם מה שיש לו. לטעמי לא צריך כלום מעבר לסטנדרט.
אני צריך את השרטוטים עם המידות של דיסקו משנות 94 עד 98 ,במיוחד את המידות הפנימיות של הארגז , המושבים האחוריים ומיקום המושבים הקדמיים. המשקל העצמי שלו במקור 2050 ק''ג ואני מקווה לגלח ממנו 400 ק''ג על-ידי סילוק חמשת המושבים האחוריים , חמשת הדלתות, ואת כל הזכוכיות האחוריות.כל הפלסטיקים מסביב יעופו כולל הפגושים האורגינליים ואולי אחתוך חלק גדול מפחחות הכנפיים לטובת הגדלת הצמיגים המתוכננת, וההגבהות שנדרשות.אם הגג עשוי מפח אצטרך להחליף אותו לאלומיניום או לעשות במקומו קורות חיזוק ולכסות בברזנט.אם אפשר לקבל מידות מטריות במקום באינצ' זה ממש יועיל מאוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ofervan
ועוד כמה תמונות: וולוו C303; גלריית רכבי השטח הצבאיים של וולוו (בשמחה הייתי שם יד על הימני, ה-"סוגה"); האפלינגר - האח הקטן של הפינצגאואר, שלמרות זעירותו כולל את כל החבילה: שלדת צינור, סרנים פורטליים, נעילות. זה כלי ממש קטן, עם עבירות של טקטורון ויכולת להסיע 4 נוסעים
הרגתם אותי עם השרשור הזה,אני כבר החלטתי שהפנטזייה המוטורית שלי היא "יונימוג" ( וגם t62,mack,הארלי),עכשיו יש מועמדים חדשים,ובקיץ אני בשוויץ אולי ניסע להציץ בכמה נבלות.
דרור הראל
כשאתה נוסע, אל תשכח ליצור קשר, אני אתן לך שמות וטלפונים של הסוחרים שמוציאים כלים ממכרזים...
אסף.
חוץ מהפנטזיה, למה להביא לארץ? הרי בשביל טיול של כמה ימים לא צריך יותר מהג'יפ ה"משפחתי", כי לכל מקום מגיעה דרך עפר ותוך כמה ימים ספורים מכל נק' בארץ אתה כבר פוגש גדר מערכת.... וכנראה ששלג לא יתפוס אותנו בחולות חלוצה השנה.
אני הייתי קונה אותו בשביל להשאיר אותו באחת ממדינות אירופה, ואז בטיסה זולה מאד לאחת הארצות הקרובות ויש לך כבר סידורי לינה ותחבורה ברמה הכי גבוהה שיש. אם מתחלקים בזה כמה חברים, זה יוצא אפילו משתלם כלכלית, וכל אחד מוסיף משהו לדיגום של הרכב בכל טיול וכו' וכו'.
אפילו חסכת את הבירוקרטיה של יבוא לארץ.
אם יש לך חבר שיושב בחו"ל וידאג לטסטים וביטוח לרכב - הכל מסודר.
יאללה, מי מצטרף? (-;
אני יודע שזה לא בדיוק התשובה לשאלה בפתחה את השרשור אבל...
מה לגבי פוראנר? הוא בעל עבירות טובה, אפשריות שיפור (ראיתי אחד בבור עם צמיגי 33' אז מה עוד צריך?) ולגבי המיטה, המושב האחרוי מתקפל ככה שנוצרת מיטה פרופר. שטוחה לחלוטין רחבה מאוד וארוכה.
כשהורי קנו פוראנר ב95 המיטה הייתה משהו שיונין מוטורס מאוד השוויצו בו.
השאלה היא רק אם רכב בלי סרן חי קידמי נתפס אצלך כאופציה?
אין ספק שהפוראנר הוא כלי מדהים ולאמיתו של דבר הוא נשקל במקביל ללנדרוברים.מלבד האמינות של טויוטה יש לו יתרון מבני בכך שהדלת האחורית נשכבת ומאריכה את הבגאג' והחלון האחורי נפתח לתוכה.שזה יתרון עצום למי שנוסע באמצע הקיץ במדבר ורגיל לנסוע בכלי פתוח ככל האפשר.הבחירה בו נדחתה בסופו של דבר לא בגלל הסרן החי הקדמי כמו בגלל גודלו ומשקלו המגושמים שנוגדים את דעתי על ג'יפ שטח אמיתי.כשהכלים הענקיים האלה נשכבים על הבטן בדיונה או בבוץ רק ''מנופי אבי'' יכולים להוציא אותם, ולאדם רגיל ובודד בשטח זו עבודה כמעט בלתי אפשרית. ההפרש של כלי ששוקל 1500 ק''ג לכלי ששוקל 2500 ק''ג הוא בגדר עצום.חשבתי לגלח ממנו הרבה דברים אבל הוא גדול מאוד ביסודו,ולכן ויתרתי עליו בצער.אולי בסופו של דבר אחליט ללכת עליו במיוחד אם תהיה הזדמנות לכלי טוב,אבל הוא בפירוש הפסיד בנקודות מעטות ולא בנוק-אאוט.
חיים, הדיסקברי כבד יותר משמעותית מפוראנר! בערך 2000 קילו לדיסקברי הישן מול 1700 קילו לפוראנר. אתה מקבל החלטות בלי לבדוק את העובדות...
אם הנתון שלך נכון,וזה נראה לי ממש מעט מדי- אז אחרי גילוח כל המושבים -5 מתוך 7 ,ולאחר הסרת 4 דלתות -ללא האחורית , סילוק פלסטיקים, גריל קדמי ,שני הפגושים מהפלסטיק והברזל [ותוספת פגושים קלים] אפשר להגיע איתו ל-1250ק''ג.בנתונים האלה כדאי לוותר על הסרן החי מלפנים. מישהו יכול לוודא את המשקל הבסיסי??
למיטב ידעתי לפוראנרים בארץ היו רק 5 מושבים סך הכל.
חיים, אם תרצה אין זו אגדה, הרי אפשר להוריד משקל באינספור דרכים אם אתה מסתכל על רכבי תחרויות (ברור לי שאתה לא מתכנן רכב לתחרויות אבל המטרה להוריד כמה שיותר משקל דומה)
אפשר לוותר על !המון! פלסטיקה. אפשר ליצר מכסה מנוע מחומר קל יותר, אפשר לחתוך מלבן גדול מהגג ולהחליף אותי בפלקסיגלאס או מתכת קלה, או אפילו להשאיר פתוח ולסגור עם ברזנט.
בנאדם עם ידע נכון יכול לחתוך עיגולים מחושבים מתוך שטחי פח.
מה שבטוח, עשית אותי סקרן בטרוף!
בהצלחה!
חיים,
משהו לא מסתדר לי בתאור פוראנר שלך, יכול להיות שאתה מתכוון ללנדקרוזר 75?
פוראנר הוא בבסיסו היילקס מבויית, משקל עצמי לא גבוה, 5 מקומות ומימדים "רגועים".
מה שאתה מתאר לגבי שקיעות של "כלים ענקיים" לא תואם את מימדי הרכב הזה.
ואם כבר,
יצא לי לראות על הכביש לפני חודש בארץ 2 לנדקרוזר 78 חדשים עם שלט "במבחן", זה רכב שיכול לענות על הדרישות שלך, מישהו מכיר?
חבר'ה - שימו לב טוב טוב.היאפים שקנו את הכלים היאפיים בשנים האחרונות ,מאסו בטרנד של ג'יפאות ,ממש בימים אלה.נשארו מעטים מהם שנתפסו לענין והפכו ג'יפאים אמיתיים.את הבודדים אני עדיין פוגש בשטח - האחרים נעלמו.היום -אפילו בשמורת פלמחים, מטר מהבית -לא היה אף אחד.הכלים שלהם בני 5 או 6 שנים ואין מי שרוצה אותם יד שניה כרכב פרטי.לנו יש את הכלים שלנו והמחירים של הכלים שלהם יורדים בפראות ומגיעים בקרוב לתחומים סבירים של 60 או 70 אלף ש''ח ,והם ירדו עוד יותר בהמשך.זה הזמן לבחון את אפשרויותינו לשידרוג הכלים שלנו בתנאי שיש לנו את האומץ לקחת פוראנר כזה ולפרק את הצורה שלו לכלי בסיסי כמו שראיתי באפריקה כשהגיעו אורגינלים מטויוטה. במקום דלתות בקיץ - שרשרת,במקום גג פח -ברזנט שמשונית ,במקום מושבים אחוריים - ארגז פתוח.ועכשו השאלה היא מה קורה בטסט, האם זה לא שינוי מבנה?? לי לפחות אין בעיה לעשות את השינויים האלה בסדנא שלי ,ואני מכיר כמה באתר שלנו שיכולים לעשות את זה בקלות.בכל פעם שאני בודק את האלטרנטיבות מסביבי כולל עלות הרכישה ,אני חוזר לדיסקברי למרות האמינות של טויוטה.
חיים, פוראנר בלי מושבים אחוריים ועם ארגז פתוח = היילקס... חפש היילקס חד קבינה 4X4, יש כאלו דיזלים, לא הרבה, ויש לפחות אחד בנזין מקורי אדום בסביבה שלי (עם סרן קדמי חי!). אם במילא, מה שלא יהיה אתה לוקח רכב וחותך לו את האמ-אמא שלו ומשאיר רק מושבים קדמיים, תתחיל עם טנדר חד קבינה וזהו. פחות לחתוך.