לכננות 9000 יש כבל 8 מ"מ.
סתם, שלא תתווכחו על בסיס עובדות שגויות.
Printable View
לכננות 9000 יש כבל 8 מ"מ.
סתם, שלא תתווכחו על בסיס עובדות שגויות.
אז איך תסביר הבדל של 16 ק"ג בין ה8 שלי ל9 שלך ?
מדדתי על משקל עם המתקן נשיאה... אורך כבל יכול להיות? 25 מטר שלי לעומת כנראה הרבה יותר שלך ?
אני חושב שאצלי זה 30 מטר, לא בטוח. אם לא, אז 24 מטר. בטוח לא יותר מ30.
אצלי יש את הS9000, יש בה גשר סגסוגת עליון, עם הפיקוד החשמלי. אולי זה חלק מההבדל. אצלי יש מגש ברזל מסיבי שישב במקור על שילדת הCJ והכננת יושבת עליו, ובנוסף יש את הברזל הזכר.
אני לא יודע להסביר מעבר לזה. בכל מקרה, הכבל הוא 8 מ"מ.
לוורן XD9000i יש כבל של 38 מטר בקוטר 8 מ"מ.
אני, כשהרכבתי את הרכב, השתמשתי בפליינצ'וק (או איך שקוראים לזה) בתור כננת.
זה לא היה קל לתפעל כי זה אמור לעבוד מאונך ולא מאוזן אבל בסופו של דבר זה עשה את העבודה.
מיכה, זה לא ריאלי לעבוד עם פשלנצוק במאוזן ככננת, גם אם הצלחת למשוך ככה.
אני מחזיק 2 כננות ידניות מהימים שבהם ירדתי לשטח עם סובארו סטיישן:
- מותחן 1.5 טון מל.כ., עם כבל פלדה באורך 3 מטר. המותחן מגיע עם גלגלת מובנית, כך שאפשר לקצר את הכבל בחצי ולקבל כמעט כפול כח משיכה. לסובארו זה הספיק, לסופה אנ'לא בטוח אלא אם מדובר בהוצאה קלילה מתקיעה קטנה טיפשית. צריך גם לקחת בחשבון שככל שהרצועה שמחברים מהמותחן לנקודת העיגון ארוכה יותר, כך יותר 'מהלך מתיחה' יתבזבז על מתיחת הרצועה. הפתרון - להשתמש ברצועות רצ'ט שאפשר למתוח עוד לפני שמכניסים את המותחן לפעולה.
- כננת ידנית טירפור (Tirfor) - יצרן ותיק מאד עם מוצר ייחודי, למרות שיש לו היום חיקויים שאינני יודע להעריך את טיבם. הכננת עובדת בדיוק כמו ברעיון המקורי שהועלה בשירשור הזה - כבל פלדה הנכנס מצד אחד ויוצא מהצד השני, נמשך ע"י שתי צבתות פנימיות, רק ללא האלמנט החשמלי. הכננות הללו מגיעות בשני עומסים, הגדול שבהם הוא 1.5 טון משיכה. נשמע מעט? מסתבר שמקדם הבטיחות שלה כל כך גדול עד שראיתי סיפור באינטרנט של אחד, שמשך בעזרתה סקאוט במשקל עצמי של 2.5 טון שישב על גחונו (4 גלגלים באוויר) בבוץ עמוק, למרחק של כ-150 מטר.
יש כאלה בל.כ., אני קניתי בזמנו ב"לפידות" בת"א אחת משופצת יוצאת הג"א. המשתמשים הכבדים של הטירפור בארץ הם פיקוד העורף ומכבי האש, איתה הם מרימים קירות וכו'.
יתרונות? - 360 מעלות, אינה תלויה במקור אנרגיה חיצוני, אמינה ביותר, אין את החסרון של מהירות-לעומת-כח הקיים בגלילה על תוף. חסרונות? כבדה מאד, יש לאחסן באוטו עם הכבל הארוך (10 מ"מ באורך 25 מ'), צורכת זמן תיפעול קצת יותר ארוך, ובונה כושר...