לגבי משומש זה כבר סיפור אחר
Printable View
לגבי משומש זה כבר סיפור אחר
היום אני קופץ מכשירי תנועה,ונראה..
בכל מקרה אני צריך מהם צלב..
מקסימום,יהיה לי צלב ספייר אם אני אקנה דרייבשאפט משומש ממישהו...
חן טועה, דווקא כן מוכרים חלקים ואפילו במכשירי תנועה.
טוב אלון אז כנראה שלא רצו למכור לי ספציפית רק חלק מכל הינע שם בתל אביב
מוכרים גם מוכרים חלקים בניפרד...
חן,כנראה רצו לעשות עליך עוד קצת כסף..
באתי, אמרתי מה אני רוצה, בדק בקטוג,אח"כ במלאי....
217 ש"ח צלב+210 ש"ח יוק+מע"מ=493 ש"ח
אני הולך עכשיו להחליף,אח"כ נראה....
טוב, עכשיו אני באמת כבר לא יודע מה הבעייה...:-|
נסעתי רק עם גל הינע קדמי, ועדיין שמעתי את הדפיקות המעצבנות האלה...
אני כבר לא יודע מה זה יכול להיות....
עד עכשיו חשבתי שזה החופש בגל הינע האחורי,וזה לא זה...
מה שמעניין זה שאם אני פותח את הנועלי טבורים הקדמיים,מעביר ל4H(עדיין עם גל הינע אחורי מפורק)ונותן פול גז, אין שום דפיקות. והדפיקות לא מגיעות מהגל הינע הקדמי,כי גם ב2H הן היו.
אז נשאר לי רק טרנספר(שאצלי הוא של שנת 97) וגיר,
הצילו!!!מישהו יכול לעזור לי??????
להערכתי, סיכויים טובים שמדובר בצלבים תפוסים או משוחררים בגל ההינע המרכזי, אבל אם היית עובד לפי הכתבה שמקודם הבאתי את הקישור אליה, היית יכול לבודד את התקלה לאיזור הזה גם בלי לפרק כלום, מה גם שיש בכתבה התייחסות מיוחדת לגל ההינע הזה בסמוראי.
קראתי את המאמר במלואו,אבל הסקתי מסקנות לא נכונות...
וגם אחרי שקראתי עכשיו פעם נוספת, עדיין לא הבנתי: במאמר כתוב שלא ניתן לדעת אם הרעידות (דפיקות במקרה שלי) נובעות מצלב תקוע בגל הינע המרכזי מבלי לפרקו, אז זה לא מתסתדר לי עם זה שאמרת שאם הייתי עובד לפי המאמר הייתי עולה על הבעייה מבלי לפרק שום דבר...
ודבר נוסף:במאמר כתוב שאם התדרים של הרעידות משתנים בהתאם למצב הטרנספר(2H ו- 4L)הבעייה בגל ההינע המרכזי. אני לא שמתי לב לשינויי תדרי הרעידות במעבר בין מצבים אלו,האם הבעייה עדיין יכולה להיות גל ההינע המרכזי, למרות זאת?
אני רוצה לציין שכאשר יש רעידות, אני ממש מרגיש שהן באות מאזור מרכז הרכב,אבל אני לא יכול לבודד בדיוק את המיקום.
אני לא מצליח להבין אם זה שלא שמת לב, זה כי סתם לא שמת לב, או שביצעת בדיקה כאמור של נסיעה במהירות מסוימת, נגיד 40 קמ"ש, פעם בHIGH ופעם בLOW, וראית שתדר הרעידות לא השתנה. אם התדר השתנה עבור מהירות קבועה, אז יש סיכוי גבוה שהדפיקות מגל ההינע המרכזי. במידה ואתה לא מזהה חופש בצלבים של גל ההינע הזה, הצלחת כנראה לבודד את הבעייה לצלבים תפוסים בגל ההינע הזה. זה מה שהתכוונתי שאתה יכול לבודד את הבעייה בלי לפרק.
לא עשיתי בדיקה במהירות מסויימת, פשוט גם ב4L היו רעידות ואם אני לא טועה,התדר לא היה שונה...
התדר לא היה שונה עבור איזו מהירות? אתה לא יכול לדבר על תדר בלי לדבר על מהירות הרכב.
אתה חייב שבשתי הבדיקות מהירות הרכב תהיה זהה, כמו שכתוב בכתבה.
מסכים עם חנן.
דבר ראשון בדוק צלבים בגל הינע המרכזי.
גל הינע מרכזי יפורק ויבדק...
חשבתי על סיבה אחרת לרעשים:הטרנספר שלי הוא של שנת97 מה שאומר שרשראות במקום ג"גשים,מה אם השיניים של אחד מהג"גשים קצת שחוקות, ובעומס השרשרת פשוט מחליקה עליו,ומשם הרגשת ה"דפיקות"?
מישהו יכול לתת קישור לשרטוט\תמונה של הטרנספר הנ"ל?
ההשערה הזו לא נכונה, כי השרשרת מעבירה כח רק להנעה הקדמית, ולכן כאשר אתה בהנעה אחורית לא מועבר דרכה כח ואין סיבה שהיא תקפוץ תחת כח.
אז איך בעצם הטרנספר הזה עובד?
אם אתה יכול להסביר בקצרה, או הפנות אותי להסבר באנגלית...
תודה.
זו תמונה של טרנספר אחר, לא שלך, אבל עקרונית, כנראה שהטרנספר שלך עובד בצורה דומה.
http://www.skidmore.edu/~pdwyer/amc/...le2_954738.gif
הכוח מגיע אל ציר הכניסה בצד שמאל למעלה. משם הוא הולך ליחידת הפחתה, שם נעשית העברת הכוח בHIGH או בLOW . משם הכוח הולך תמיד לציר היציאה של הדרייבשפט בצד ימין, וכתלות במצב הידית של ה4X4 2X4 , גם אל השרשרת שמובילה את הכוח אל ציר היציאה אל הדרייבשפט הקדמי, הציר שנמצא למטה משמאל.
עכשיו הכ הרבה יותר ברור, תודה!
חוצמזה, מצאתי את הבעייה שלי, באמת היה צלב תפוס בגל הינע המרכזי...
נחליף ונקווה שזה יהיה הסוף...
טוב :-(....
החלפתי צלב, החזרתי את גל ההינע המרכזי למקום, הרעש חזר...
מה עוד זה יכול להיות?
אתה מוזמן לבוא אליי, לעופרים. ננסה לעזור לך לאתר את הרעש.
חנן, תודה על ההזמנה.אבל אני גר בצפון,בגיתה. זה ממש רחוק. אם אני לא אציח למצוא מישהו באזור הצפון שמבין קצת בסמוראים,אני באמת אשקול לנסוע עד אליך...
בקשר לנסיעה במהירות קבועה בLOW ו- HIGH, הרעש בשניהם זהה,והוא מופיע כשאני נותן "מכת גז",במהירות ממש נמוכה, או מעמידה. כאשר המהירות עולה הרעש נעלם בשלב כלשהו, ככה שבבדיקה במהירות קבועה אף פעם אין את הרעש...
לפי כל הבדיקות, המקור הוא כנראה הטרנספר. עשיתי בדיקה פשוטה(ואני לא יודע עד כמה יעילה) שמתי יד על אזור תיבת ההילוכים-בזמן שאני בתוך הרכב,נתתי גז, חזרתי ע אותה בדיקה עם יד על אזור הטרנספר-ושם המכות מורגשות הרבה יותר, לפי ההרגשה שלי הוא המקור.
לפרק לבד את הטרנספר אני קצת חושש, אז כל מה שנותר לי זה לחפש מוסך\מישהו שמבין ברכבי 4X4 בצפון, יש למישהו הצעות?