1 קבצים מצורפים
חוזר: מתקן נשיאה להייליפט
אז כמובן שהמחשבה עדיין קודחת בראשי וכמובן שקיצור ההי-ליפט לא בא בחשבון. (הרי אם שילמתי 450 ש"ח ל-1.20מ' למה לחתוך? הייתי כבר קונה את המטר ומשלם פחות וכמובן ללא שום מחשבה לעתיד...).
אז עלה לי רעיון נוסף, מצורף בתמונה.
כמובן שצריך לקפל את הראש של ההיי-ליפט ולחתוך קצת באיזור הקרטון שמצופה בעור חום מגעיל...
הכוונה היא לייצר שני סטנדים ממתכת שיקובעו מאחורי המושב האחורי בדיוק על בתי הגלגלים. לרתך אומים בשני הסטנדים ולתפוס את ההיי-ליפט עם ברגים ושייבות גדולות לאומים שרותכו.
היתרונות ברורים- גם גישה יחסית נוחה, גם לא מייצר עומסים מיותרים על הטמבון/צירי הדלת וגם לא מתלכלך.
והכי חשוב- מוגן מלכלוך וגנבים "מסריחים" ע"י המרכב של הרכב (סמוראי סגור) והאזעקה... :-D
החסרון שאני יכול לחשוב עליו- התקעות בזוית (אף כלפי מורד/זוית צד) שלא תהיה נוחה לפתיחת תא המטען והוצאת ההיי-ליפט.
מה דעתכם?
2 קבצים מצורפים
זהו זה! יש מתקן להייליפט שלוקח בחשבון את רוב המגבלות, יתרונות וחסרונות.
מכיוון שמיקום ההי-ליפט מחוץ לרכב גורר חסרונות רבים שחלקם הם לכלוך שיפריע לעבודה תקינה של המגבה, בליטה מתכתית מהרכב שעלולה לפגוע בהולכי רגל, קל לגנוב אותו וכד' החלטתי למקם אותו בתוך הרכב!
כך הוא מוגן מלכלוך, גנבים, נזקים ועוד!
המיקום שנבחר: מאחורי הכסא האחורי.
לטובת המנשא, בניתי שתי תמוכות, כפי שניתן לראות בתמונות, שאחת מהן ניצבת ב-90 מעלות (ומיקומה בצד ימין על רצפת הרכב) והשניה בעלת זוית חדה (שמיקומה על בית גלגל שמאל).
בראש כל תמוכה ריתכתי את המנשא עצמו, פרופיל מתכת בצורת U.
קדחתי חור שעובר דרך הפרופיל והתמוכה.
ריתכתי אום בצד הפנימי של התמוכה.
חיזקתי את התמוכות לגוף הרכב ע"י ברגים בריאים.
"ריפדתי" את המנשא ע"י ספוג דחוס (ע"מ שלא יהיו רעשים מתכתיים בזמן נסיעה/קפיצות...)
את ההי-ליפט תפסתי בעזרת בורג בכל מנשא שעובר דרך הקידוח שלי והסולם של המגבה.
לא הרבה עבודה- ושווה כל דקה! את ההי-ליפט אפשר להשאיר ברכב (לא רואים אותו מבחוץ), הוא לא סתם זרוק בפנים הרכב, הוא לא מפעיל עומסים על צירים ומנעולים והגישה אליו נוחה מאד).
אני מרוצה! :mrgreen:
רעיון יפה , האם לא היה אפשרי להשתמש בפרופילים קצת יותר קטנים ובכך להרוויח עוד טיפה מקום ?
לגבי הגניבות , אני מקווה שאתה לא באמת כזה תמים... ואם בכל זאת אתה רוצה להשאירו ברכב באופן שצילמת,ממליץ לך לכסות אותו ולהוסיף מנעול במקום אחד הברגים האוחזים אותו... שתישן רגוע, זה לא יעצור את הגנב בכל מקרה...
בכל מקרה - סחטיין עלייך.
אמיר, כמובן שניתן להשתמש בפרופיל (רלס) קטן יותר, אבל אז צריך לרתך משולשי חיזוק.
חוצמזה, זה הרלסים הכי קטנים שמצאתי בג'נקיאדה של אבא שלי... ;-)
אגב, לא מאבדים הרבה מקום בשיטה הזו- ההייליפט "צף" מעל לציוד.