מיכה, קפיצי עלים זה יופי. באמת. פשוט, אלגנטי, מעט חלקים - באמת טוב.
השאיפה שלך היא לקפיץ שטוח במצב עמידה- ושחלקו הקדמי אופקי במצב עמידה (כמובן, בהנחה שהשקל מאחורה). כך החלק הקדמי יתפקד כזרוע נגררת = נוחות נסיעה.
אסף.
Printable View
מיכה, קפיצי עלים זה יופי. באמת. פשוט, אלגנטי, מעט חלקים - באמת טוב.
השאיפה שלך היא לקפיץ שטוח במצב עמידה- ושחלקו הקדמי אופקי במצב עמידה (כמובן, בהנחה שהשקל מאחורה). כך החלק הקדמי יתפקד כזרוע נגררת = נוחות נסיעה.
אסף.
תודה אסף, נמרוד ועומר (שטרח לענות לשאלות שלי בסקייפ).
ה"מפלצת" :-) נראת הרבה פחות מפחידה עכשיו. אני אמדוד את המידות של הרכיבים של רכבת הכוח ועל פי זה אתכנן את השלדה.
הקפיצים יהיו שטוחים ככל שאפשר, בעיקר שמדובר על SPOA וגם בגלל מרכז כובד וכדומה.
תיקון לאסף - כשיש לך זרוע נגררת, אתה לא רוצה שהיא תהיה אופקית, אלא בזוית, כדי שהגלגל ילך אחורה כשהוא עולה. אתה רוצה שהזרוע הנגררת (קפיץ במקרה הזה) יהיה אופקי בסוף, או לקראת סוף, המהלך. כלומר כן קפיץ מעורגל.ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
כשהשאקל מקדימה, ובכל המתלים הקדמיים עם סרנים חיים וזרועות מובילות - כמעט כל מה שאנחנו מכירים - כדי לקבל גלגל הולך אחורה עם עלייה צריך שהזרוע תהיה אופקית, וככה הם באמת מגיעים מהמפעל, בגלל זה הקפיצים של רנגלר או סמוראי הם כמעט שטוחים במקור, ואנחנו הורסים את זה כשאנחנו מגביהים. כנ"ל בלנדרוברים, צ'רוקים וכמעט כל דבר.
תודה. אני אלמד את הנושא ואעלה סקיצות לפה כשיהיו לי את כל הנתונים של הרכיבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אולי אני לא מבין למה אתה מתכון, אבל נשמע לי שאתה רוצה לבנות משהו שכבר יש לך, ואתה לא משתמש בו.
למה לבנות אחר אז?
תהנה ממה שבנית קודם.
אני עוד מקווה שהג'יפ שלי יחזור לכביש. לכן אי אפשר לעשות לו שינויים מרחיקי לכת.
סיבה שניה וחשובה לא פחות היא שאני אוהב לבנות. אז אם יש לי את רוב החלקים...למה לא?
אבל אין לך את רוב החלקים!!! כל מה שיש לך לפי מה שכתבת זה קפיצים ישנים של סיקס, ו1000 שקל לקנות ברזלים!!!
-----------------------
אתה לא נורמלי מיכה. אין כאן... תקשורת. לפעמים הדיונים איתך נשמעים כמו חבורה גדולה של אנשים תמימים עם רצון טוב (ואולי כלב אחד עם רצון רע :lol: ) שמנסים לדבר עם אי.טי. מה שמבלבל אותנו זה שלכאורה אתה משתמש באותה שפה, עברית, אבל לא, אתה חושב אחרת מכולנו. אני לא מצליח לפצח את צורת החשיבה שלך. ההגיון שלך לא אנושי.
תאמין לי שהרצון עדיין טוב, אחרת לא הייתי חוסך ממך מידע פנימי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
בנוגע להיגיון? איזה? (שוב, מידע מסווג, אתה לא רוצה לדעת)
נמרוד, תתפלא אבל יש חלקים. לא את כולם זה נכון אבל את המידות של החלקים שאין לי אני כבר מצאתי. אני למשל יודע שהרוחב של הסרנים מנאקל לנאקל יהיה 170 ס"מ. זוג סרני D60.
הרכב קודם לכל, לפני בכלל שתהיה בניה, אם בכלל, יתוכנן על הנייר. אני לא אקנה סרנים ב5K רק בשביל מידות. אני גם לא אקנה רכבת כוח חדשה רק בשביל מידות.
כן יש לי מנוע דפוק שאני יכול להשתמש בו בתור דגם, כן יש לי גיר וטרנספר שאני יכול להשתמש בהם. כנ"ל לדרייבשאפטים, סרנים וקפיצים.
נכון שזה לא יניע, אבל למי אכפת כרגע מהנעה? אכפת לי מהמידות שאני צריך. אותם אין לי בעיה למצוא.
אני פועל בדיוק לפי העקרונות שאתם לימדם אותי. החלטתי על השימושיות של הרכב. בהתאם לשימושיות החלטתי על איזה צמיגים אני רוצה. על פי זה החלטתי איזה סרנים אני רוצה ועכשיו אני מנסה להבין איך לחבר אותם לשלדה. עם איזה מתלים ובאיזה צורה.