תרכיז מאיזו תוצרת?
באיזה הרכב?
Printable View
תרכיז מאיזו תוצרת?
באיזה הרכב?
TD5.
אני לא זוכר את השם. מחר בבוקר, אבדוק במוסך של חבר שלי (זה בטח יהיה מאוחר מידי לקבל תגובה, כי אני מתכוון למלא מחר בבוקר).
:-(
היום פירקתי את המערכת, ושלחתי את הרדיאטור לניקוי.
עידן
עידן, חיפוש קצר על "נוזל קירור", "מיץ פטל" ועוד מילים כאלו, יבהירו לך שאין לך מה למהול שום דבר במים, אם אתה רוצה שיצא מזה משהו טוב. אלכס שאל "איזה תרכיז", אני שואל "איזה מים"?? עם או בלי כלור? עם או בלי פלואור? אם או בלי אבנית?....
אסף.
לגבי ה-TD5 -
לפני כמה חודשים חיפשתי נוזל קירור. ב-RAVE מופיע - "any other ethylene glycol based anti-freeze (containing no methanol) with only Organic Acit Technology corrosion inhibitors..."
אחרי כמה ימי חיפושים מצאתי נוזל קירור אדום של סונול שמכיל OAT בתחנה הגדולה שלהם ליד הסינמה סיטי. היו שני בקבוקים בתצוגה וכאשר רציתי חמישה, המתדלק ניגש למחסן שם היו עוד כמה ארגזים מלאים. הנוזל הזה מעט יקר יותר מהנוזלים האחרים שהם מוכרים וזה לא ממש זז אצלם, כך שאני מניח שעדיין ניתן למצוא אותו שם.
אני לא זוכר את השם המדוייק אבל חשוב לחפש את הכיתוב Organic Acid Technology. לא כל נוזל שלא מכיל מתנול הוא גם OAT. לדעתי כל נוזל שמופיע עליו הנתון הנ"ל יתאים.
אם לא מופיע OAT ובהמשך לסיפורי ההתחממות המיוחסים ללנד-רוברים למיניהם - לדעתי לא כדאי לקנות.
מקפיץ
מישהו קנה בזמן האחרון ? איפה ? כמה ?
נוזל של ZEREX אדום (ומכיל את התכונות שבהודעה מעליך) עלה לי 70 ש"ח לגלון בבאר-שבע (אחיו הירוק עולה כ50)
לפרסטון יש גם כן גרסה אדומה (במיכל אפור) ועולה מחיר דומה (נדמה לי 65 ש"ח באייס למיניהם)
עידן
אני מסתכל בספר הרכב המקורי של הדיפנדר (Land Rover Defender Workshop Manual 1999-2002 MY), לגבי Engine coolant, כתוב שם מילה במילה ולא יותר מכך:
Use Texaco XLC long life coolant. Use one part anti-freeze to one part water for protection down to -36 C (-33F).
IMPORTANT: Coolant solution must not fall below 50% anti-freeze otherwise damage to engine is liable to occur. Maximum concentration is 60%