חוזר: האם סנסור MAP תקול מונע הנעה?
ברוב ההתקנות, נעשה ניתוק אחד מתחת קופסת הפיוזים בתא המנוע וניתוק שני בכניסת מתח למשאבה ע"י אוגן החיבור של המשאבה ע"ג מיכל הדלק (הפתח בתחתית המרכב מאחור).
ניתן לזהות את הניתוקים עפ"י צבע החוטים.
בסופה לי היה כזה חרא. העיצה של הבדואי שראה אותי מנסה למצוא את ה"עלוקה" היתה הגיונית- חבר את המשאבה לפנס האחורי, תדליק אורות וסע...
אסף.
נכון לעכשיו, המשאבה עובדת גם שתי שניות בפתיחת סוויץ' וגם בזמן סטרטר, הסטרטר עובד, עדיין לא נבדק שוב ניצוץ, רכב לא מתניע.
נמרוד, נתק את הקונקטור של המתח הנמוך לקויל ובדוק אם מגיע אל הקונקטור הזה 12V באחד מההדקים.
להערכתי אם המשאבה עובדת בסוויץ' ובזמן סטרטר - עזוב את הקודנית והעלוקה
הייתי בודק אולי את האזעקה או אביזרי מיגון ישנים שעדיין תקועים - חפש ניתוקים וחיבורים פיראטיים אחרים באזור מודול ההצתה.....
לך תדע אם משהו לא החליט שהוא פתאום מתנתק שם
חשוב מאד - כן לבדוק אם יש ניצוץ - ע"מ לשלול אופציות כאלו,
וללכת אחורה - כלומר - גם לנתק חיישן חיישן(המחשב ייכנס למצב "חירום" בכל ניתוק שכזה - מעין DEFAULT) ולחפש באיזה מהניתוקים הרכב יניע - במקרה שלי זה היה כשניתקתי את ה MAP - כך תוכל למצוא אם אחד החיישנים תקול ונותן למחשב ערך לא הגיוני לגמרי שגורם לו להשבית את עצמו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי זאבי
על פי השרשור נמצא כי אין בעית דלק אך לא ברור אם יש ניצוץ למצתים.
בשלב הזה מוצע לבדוק האם יש ניצוץ שהוא ענין פשוט וקל ואיתור.
כדאי לנטרל אפשרות תקלה בקויל ו/או במפלג לפני המשך החיפוש.
תראה כמה ברבורים ועדין לא ברור האם יש או אין ניצוץ ?
קויל שרוף.פגום הוא תופעה נפוצה בסופה ובד"כ האיתור האפקטיבי הוא החלפת קויל ושמירת קויל תקין כרזרבה (מומלץ).
בעיה נוספת שבד"כ קשה לאתר - חופש בציר מפלג.
הכל כאמור בהנחה שיש הזנת דלק, הפעלת אינג'קטורים ומחשב תקין.
בהצלחה,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
נמרוד, נתק את הקונקטור של המתח הנמוך לקויל ובדוק אם מגיע אל הקונקטור הזה 12V באחד מההדקים.
יש לבצע את הבדיקה הזאת ביחס למינוס גוף/מצבר. הפיקוד של הקוייל הוא מינוס בפולסים ואם בודקים את המתח על הקויל בשני הפינים של הקונקטור לא יתקבל כלום על מסך הרב-מודד.
בנוסף, יש לבדוק את הפיקוד ע"י מנורת ביקורת מסוג LED בלבד, ביחס לפלוס.
אין ניצוץ. הגעתי אתמול למצב שניתקתי את הקודנית (תודה לרן על הטיפ שהיה בדיוק במקום), נתקלתי כמובן בעוד אחת ישנה יותר... משאבת הדלק עובדת פיקס, סטרטר יש, ניצוץ אין. כשאני אמשיך אאדכן אתכם. הרכב לא קריטי מבחינת נסיעה כרגע למזלי, אז יש לי זמן לעבוד בנחת וללמוד הרבה תוך כדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
יש לבצע את הבדיקה הזאת ביחס למינוס גוף/מצבר. הפיקוד של הקוייל הוא מינוס בפולסים ואם בודקים את המתח על הקויל בשני הפינים של הקונקטור לא יתקבל כלום על מסך הרב-מודד.
בנוסף, יש לבדוק את הפיקוד ע"י מנורת ביקורת מסוג LED בלבד, ביחס לפלוס.
לא הבנתי... אני בודק כל פין משני הפינים של הפיקוד לכויל לבד, מול מינוס, עם רב מודד. ובנוסף, לבדוק את אותם הפינים מול פלוס?
לא, פעם אחת תבדוק אותם אחד אחד כשהמינוס של המכשיר על המינוס של המצבר.
פעם שנייה, בעזרת נורת ביקורת מסוג לד אתה בודק את החוט שבו לא זיהית 12 וולט בבדיקה הראשונה, כשחוט אחד של הנורה על הפלוס של המצבר. הפעם אתה גם נותן סטרטר ובודק אם הלד מהבהב.
כדאי להדגיש לטובת כלל הקוראים שמנורת ביקורת לד ( LED ) .
יש חשיבות לקוטביות החיבור.
היא לא מנורה רגילה הנדלקת כאשר מחברים אותה למקור מתח .
לכן צריך לדעת מי הוא החוט החיובי ומי הוא החוט השלילי בזמן הבדיקה .
במיוחד כאשר בודקים מיכללים שמחשב מפעיל אותם .
לפעמים חוט מסוים יכול להיות בפוטנציאל ( + ) חיובי ולמעשה הוא שלילי ביחס למחשב הרכב .
כמובן שזה יכול להיות גם הפוך .
אני יודע זה מסובך למי שלא יודע אלקטרוניקה אבל כדאי לזכור כלל זה .
לכן יש " חשמלאים " שממשיכים להשתמש במנורת ביקורת רגילה וגורמים נזקים כבדים .
איציק
אגב, אני לא מבין למה דווקא נורת לד ולא נורה רגילה של עד, נגיד, 10 וואט. הרי הדרייבר של הקויל צריך להיות די חזק כדי לעמוד במתחים והזרמים של הקויל. אלא אם כן אני טועה והמודול בסופה נמצא בתוך הקויל, ומקבל רק פיקוד בזרם חלש.
הנקודה היא לא כמה זרם אתה מושך מהקו . ( גם זה חשוב )
הנקודה היא שאתה יכול להזרים את המתח בכיוון הפוך ולא בכל מקום יש דיודה להגנה .
ובכלל כאשר אתה נמצא במרדף אחרי מקור התקלה קל מאד להתחבר לחוט לא נכון .... ויש לך :twisted:
אז פשוט אין מנורת ביקורת רגילה .
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
אגב, אני לא מבין למה דווקא נורת לד ולא נורה רגילה של עד, נגיד, 10 וואט. הרי הדרייבר של הקויל צריך להיות די חזק כדי לעמוד במתחים והזרמים של הקויל. אלא אם כן אני טועה והמודול בסופה נמצא בתוך הקויל, ומקבל רק פיקוד בזרם חלש.
היות ופוטנציאל ההרס של מנורת ביקורת "קלאסית" ברכב ממוחשב, גם בידיים של איש מקצוע מיומן, הוא עצום, עשיתי לעצמי טובה, וזרקתי מארגז הכלים שלי את מנורת הביקורת הישנה. במקומה בניתי לי מנורת ביקורת עם שני לדים, שכל אחד מאיר בצבע אחד, על פי הקוטביות: ירוק כאשר הקוטביות "נכונה" ואדום כאשר הקוטביות "הפוכה".
יתרון נוסף של מנורת ביקורת LED: ניתן לראות באמצעותה פולסים (של מזרקים או של מודול הצתה, לדוגמא), מה שאי אפשר לעשות עם מנורת ביקורת רגילה, עקב זמן התגובה הארוך שלה.
אגב, בסופה "מודול ההצתה" הוא חלק אינטגרלי של המחשב.
נמרוד מקווה שתגיע לפתרון הבעייה ומהר, מאחר אני תקוע עם בעייה דומה ;)
בברכה יואב
תסלחו לי על הבורות, אבל לתומי חשבתי שמודול ההצתה הוא שם אחר לחיישן אותות המפלג :?. שתי מילים על מה זה מודול הצתה יעשו רק טוב...
כמו כן, ם משתמשים ברב מודד, האם עדיין יש יתרון לנורת LED's?
תודה,
גיתאי
מודול הצתה הוא מיכלול המשמש כמפסק לסליל הצתה . ( סליל לאחר ניתוק ממקור מתח מעלה את המתח כתוצאה מהשראות פנימית וכך מתקבל הניצוץ ) .
פעם פעם היה פלטינות מפסק חשמלי מכני .
היום זה מודול הצתה . שזה טרזיסטור לזרם גבוה הממתג את הסליל הראשוני של הכוהיל . ( בתוך הכוהיל יש שני סלילים . ראשוני מתח נמוך ומישני מתח גבוה ) .
איציק
אחד מהתפקידים של מודול ההצתה זה לקבל סיגנלים חלשים מהפיקאפ במפלג, או מהמחשב, להחליט על הטיימינג המדויק ודרך דרייבר חזק להפעיל את ההדק השלילי של כניסת המתח הנמוך בקויל. לתת לו פולסים מתוזמנים של חיבור לאדמה.
יש רכבים שבהם מודול ההצתה הוא עצמאי לגמרי, כמו למשל בסיקס, ויש כאלה שהם מקבלים פיקוד ממחשב ניהול המנוע.
יש כאלה שהם סתם גלמים שמעבירים פיקוד, כמו למשל בסיקס ששם עקומות התזמון נקבעות לפי משקולות ויחידת וואקום מכניים במפלג, ויש כאלה שעושים בתוכם את החישוב הדרוש בשביל התזמון הנכון.
יש רכבים שבהם המודול נמצא בתוך המחשב, כמו שהתברר כאן, שזה בסופה. ויש מודולים שיושבים בתוך המפלג או בתוך הקויל, ויש כאלה שיושבים לבד, לא בתוך יחידה אחרת.
רב מודד הוא לא תחליף ללד בגלל מהירות התגובה שלו והמהירות שבה הצופה יכול לזהות מספרים מתחלפים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoav21
נמרוד מקווה שתגיע לפתרון הבעייה ומהר, מאחר אני תקוע עם בעייה דומה ;)
בברכה יואב
אני מקווה שכל שאר הגיפים של חברי הפואום נוסעים אם לא תגידו.נעשה לכם יום שרות כללי או נפתח פורום חלקי חילוף מפירוק. :-P (מקווה שתבהלו ותתניעו בהקדם).