חוזר: מבקש המלצות לרכב שטח ראשון
מה כול כך מצוין בסופה? השתינות שלה? או אולי האמינות המופלגת?
סופה היא לא רכב למתחלים נקודה. המנוע חזק מדי והמתחיל הממוצע בקלות יכול להתלהב ולשבור.
חוץ מזה שלמצוא סופה טובה קשה ועוד יותר קשה למתחיל. ולא התחלתי לדבר על הגניבות
סמו קל מאוד למצוא וויטרה גם אפשרי.
ומה עם הסחירות???
סמו או וויטרה מהיום להיום אפשר להעיף. סופה... נו נו היה לי ולך קצת ניסיון בזה.
ומה רע ברכב לכמה חודשים, אנחנו חיים במדינה שלא יודעים אם בקיץ לא ניכנס למלחמה כוללת. שיסע כמה חודשים-שנה ויראה, מה רע.
אבל זה לא משנה כרגע איזה גרוטאה. קודם סע קצת בטיולי שטח ותראה אם זה בכלל בשבילך.
מוני,
אתה צודק שלמצוא סופה טובה זה קשה עקב ההתעללות בילדותה שכל אחת עברה.
אין מה לקנות ולמכור רכב תוך כמה חודשים. כך או כך זה בדר"כ המון הוצאות: קנית אוטו, אתה "מיישר קו" (כולם עושים, אני לא, אבל הרוב כן), מחליף פה ושם דברים שיהיו לטעמך ויתאימו לצרכיך, ובסוף מוכר במחיר שקנית, אם בכלל. הפסד נטו.
מה שכן, רצוי לקנות רכב שאישתך תסכים לסוע בו ושיהיה קל יחסית למכור ללא הפסד גדול כשתרצה. בגלל זה, לדעתי, טנדר זו אופציה לא רעה בכלל.
יוני5
אהלן
סתם מנסיונינו, אל תתקצב רק את הקניה, אלא תקצב לך את השנה / החודשים הראשונים עם הרכב- כלומר כמה אתה אתם מכינים לרכישה, יישור קיו ראשוני ותיקוני השנה הראשונה. כי אם יש לך 50 ולא שקל יותר- אתה עשוי להתקע עם רכב שטיילת איתו חודשיים אבל אח"כ באו צרות "של תחילת הקשר", ואין לך איך להחזיק אותו- ובעצם לא תוכלו להנות ממנו. אם יש לך 50 ועוד 20 בצד....אז תקנו, תטילו- ואחרי שנה- עם קצת מזל נשארו עוד 10 K ל"בזבוזים" ואם לא- אז לא נורא תקנתם כל מה שצריך ואפשר להמשיך ולטייל ולהנות.
בהקשר הזה צריך לחשוב מה "הסיכון". ויטרה לדוגמא- גם אם אחרי הקניה אתה מגלה "קטסטרופה" בדמות החלפת מנוע או גיר - זה יעלה בין 5 ל 10 K ש"ח. וזהו. לנד רובר- אם תבוא עליך הקטסטרופה (גיר/מנוע וכו')- אתה לא רוצה לדעת כמה.. (ולא- אני לא מדבר על עבודה עצמית וקומבינות אלא על המציאות של רובנו העובדים שאינם מכואים שרוצים לטייל בשבת ולא "לתחזק").
האגדות על סופות מדהימות ב 40 K... אינ חושש שהן בגדר אגדות. אם לי היתה סופה מדהימה מתוחזקת ומושקעת לא הייתי מוכר ב 40..
סמוראי הוא פצפון- אבל יכול להתאים לתחילת הקשר, במיוחד אם אתם בכלל לא בטוחים שתטיילו המון כמשפחה. תאר לך שהתחביב החדש לא "תופס" את בני הבית?..אתה עדיין נשאר עם סמוראי שקנית ב 30 K מודל 96 במצב מצויין- ולבד או עם חבר זה אחלה רכב. התחביב כן תפס? מעולה- הסמוראי רכב עם סחירות מעולה (את שלנו מכרנו תוך שבוע)- ובגיבוי המשפחתי אולי תמכרו את הפרייבט ותתקדמו ותשקיעו ברכב גדול שמתאים לכם (גראנד ויטארה כבר אמרנו, או אם המשפחה ממש מתלהבת ובסדרי העדיפויות זה עולה למעלה- אז פראדו, פג'רו וכו'..?)
בטיולי "הגמדים" היו לא מעט פעמים שבאו ארבעה בסמוראי. לא מאוד נח להתארגן, וצריך גגון וכו'- אבל עושה את העבודה- ובטח שבטח מתאים לתחילת הדרך.
בהצלחה.8)
אני הייתי לפני כארבע שנים במצב דומה לשלך רק פלוס שלושה ילדים, אחרי כ20 שנה על אופנועים, תאונה אחת יותר מידי הורידה אותי מדו"ג, אני עדיין מקווה שבאופן זמני, זותומרת החיידק עדיין מקנן לו אי שם. בחינה של כלי הרכב האפשריים הבהירה לי שפרייבט רגיל לא מדבר אלי כלל במיוחד שהרשיון שלי כבר היה כבד בנקודות ועל תנאים למיניהם. החלטתי ללכת על סופה סגורה, ארוכה ולנצל את הגלות מהדו"גים כדי להכניס את משפחתי לשטח. ואכן, כמו שאמרו קודמי, מבחינתי לנהוג בסופה לעומת אופנוע זה כמו לעבור מגמל למרצדס. מצאתי סופה במצב סביר, עם מזגן והתחלתי בישור קו שנמשך לנצח, אבל הדבר שמפתיע אותי עד היום מחדש הוא ההנאה הנמשכת שאני מפיק מהרכב הזה מעבר לנהיגה גרידא. דבר, שבאופנועים האחרונים שלי, הלך לאיבוד כי הם נהפכו, עם השנים והעליה בתקציב, לכלים אמינים וסגורים שקשה לגעת בהם לשפר או לשנות. פעם היינו ישר מחליפים אגזוז, בלמים ובולמים, מגדילים צמיג אחורי וכן הלאה. היום כל נגיעה באופנוע מודרני רק פוגעת בביצועים. הסופה מבחינתי היא פרויקט אינסופי של שינויים ושיפורים שרובם נמצאים בתחום הפנטסיה אבל זה לא משנה. אני אף פעם לא משתעמם מהרכב הזה, קשוב לכל שינוי בצלילים שהוא מפיק ולוקח בחשבון שתמיד יש אפשרות להתקע, דבר, שקרה לי מספר פעמים בשנה הראשונה. היום, טפו טפו, הכל עובד כמו שצריך ואני מצליח להמנע מהתקעויות ע"י טיפולים מונעים ככל האפשר. אם אתה אוהב להכיר, להתעסק ולשנות את כלי הרכב שלך, הסופה היא כמו דף נקי וחלק שממתין לשגעונות שלך. ילדים מתים על כלי הרכב הזה ובטיולים אני מוצא את עצמי די מהר עם אוטו מלא בילדים של כולם, כמובן חוץ מהחנונים שבאים עם הגיימבוי שלהם.
אה, כמובן, עוד לא הצלחתי להשתלט על נזילות המים אבל החורף קצר, יש סחבות בהיכון, המאבק מתמיד והדברים משתפרים מחורף לחורף.
ארז
הייתי ממליץ לך ללכת על רכב דו"ש כדוגמת גאלופר ארוך ,עבירות לא רעה בשטח (בתור התחלה) ,די נוח בכביש , טיפולים וח"ח זולים מאד .עקב היותו מרווח מאד (יחסית) אשתך לא תרצה לרדת ממנו ,מקום לקניות וסתם בלאגן ...החלפת בולמים והגבהה ע"י קפיצים ארוכים משפרת פלאים את עבירותו ונוחות הנסיעה , ולא , אין להשוותו לסופה,הילקס וכו' ...
סה"כ החבילה כגיפאי מתחיל מצויינת
ממליץ מהיכרות עם 5 רכבים כאלו של חברים ,לי יש דיסקאברי בנזין ,אבל זה כבר סיפור אחר..
אז מה אומרים החברה לגבי דרישותי הביסיסיות ביחס ל:
1. יונדאי גאלופר 98-99
2. קאיה ספורטג 96-97
אם שלושת אלו בתקציב שלך, הייתי הולך על היונדאי גלופר.
הכי הרבה אוטו לשקל, עם רמת אמינות סבירה ומעלה (בכל זאת, SUV קוריאני בן כמעט 10 שנים).
שלום
אני עוקב בשקט אחרי השירשור ומבסוט שסוף סוף ההגיון מתחיל לצוץ.
אל תשכח שהגעת לאתר ג'יפולוג. זה כאילו שתיכנס לבר אפלולי ותישאל מה דעת היושבים בו על אלכוהול וסיגריות...
הנה כמה עובדות חשובות:
יש לך משפחה עם 2 ילדים - זה מוריד מהפרק את כל הקטנים ואת כל אלה שאין להם 4 דלתות. נכון, אפשר גם אחרת, אבל למה לך? אתה רוצה שהמשפחה תצטרף אליך ותהנה יחד איתך.
זה רכב שטח ראשון- אתה עוד לא משוכנע שזה יהיה רומן לזמן ארוך. חבל להיכנס לחתונה עם רכב שמחייב השקעה כספית מסיבית בשיפורים וביישור קו. יכולת השטח הגבוהה, שהיא פקטור מאד חשוב בג'יפולוג, עדיין לא ממש רלוונטית עבורך.
אתה גר בלהבים- שזה אומר כנראה קילומטראג' יותר גדול. עדיפות לרכבים חסכוניים בדלק או דיזל.
אז מה היה לנו:
הייתי הולך על ג'יפ דיזל, יפני או קוריאני. מחפש רכב חדש ככל האפשר שנכנס בתקציב.
למשל-
טרופר שנת 99 דיזל ידני. רכב חזק, מרווח מאד, נעים בכביש ובשטח. בשנה זו עדיין ללא בעיות המנוע, בהחלט עדין לטיפולים ודי יקר לאחזקה, אבל חבילה טובה ונוחה מאד.
גאלופר ארוך- זול, מכוער אבל יעיל מאד ונותן תמורה מעולה לכסף.
מוסו- מכוער, כמעט לא סחיר, מצד שני נוח מאד, אמין וזול מאד. ניתן לשיפור בקלות.
פחות מומלץ-
דיסקברי: נוח מאד וזול אבל פחות מתאים כרב שטח ראשון. מחייב הרבה התעסקות בתחזוקה.
פוראנר- רכב בנזין מעולה, מכרתי כזה החודש ונשארתי מאוהב בו. (החלפתי לדיסקברי 2001). אבל מתיישן, וכאמור בנזין בלבד.
טנדרים- פחות נוחים. אם בכלל- אז רק מגנום, שיש לו נוחות סבירה ונעילה אחורית חשמלית שהיא יתרון לנהג שטח מתחיל.
תסתכל כאן ותגיד מה דעתך:
http://www.yad2.co.il/Cars/4X4.php?A...rice&Desc=DESC
בוא אני אסבך אותך עוד יותר.
עזוב אותך מסופות, דיסקברי או גלופרים.
יש בחור כאן בפורום בשם צביקה, יש לו JEEP למכירה, צ'רוקי דיזל ידני במצב מעולה, רכב טוב שאין לך מה להשקיע בו כלום, מוכן כמעט לכל מסלול ואתגר בארץ, ויהיה אפשר לגדול איתו מבחינת שיפורים בעתיד.
ליאור מ,
תודה על התשובה המושקעת והמנומקת.
אבל.......
לא הבנתי שני דברים:
1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ליאור מ
אתה גר בלהבים- שזה אומר כנראה קילומטראג' יותר גדול. עדיפות לרכבים חסכוניים בדלק או דיזל.
למה מגורי בלהבים מגדיר קילומטראג' גדול?
2
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ליאור מ
הייתי הולך על ג'יפ דיזל, יפני או קוריאני. מחפש רכב חדש ככל האפשר שנכנס בתקציב.
למשל-
טרופר שנת 99 דיזל ידני.
איך טרופר שנת 99 נכנס ב- 50K שקלים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי grand
בוא אני אסבך אותך עוד יותר.
עזוב אותך מסופות, דיסקברי או גלופרים.
יש בחור כאן בפורום בשם צביקה, יש לו JEEP למכירה, צ'רוקי דיזל ידני במצב מעולה, רכב טוב שאין לך מה להשקיע בו כלום, מוכן כמעט לכל מסלול ואתגר בארץ, ויהיה אפשר לגדול איתו מבחינת שיפורים בעתיד.
היכן פרסום המכירה?
אני רואה את הספורטאז' כאופציה מצויינת, נכון יש טובים יותר אבל...
ביטוח וחלקים זולים בהרבה ממרבית הג'יפים
אופציית השיפורים הולכת וגדלה...
הרכב עם 5 דלתות, ולאחר שנה וחצי, אני חושב שהרכב עונה על הצרכים המשפחתיים שלך, נוחות ביומיום, גדול מספיק לילדים מאחור, עבירות טובה מאד, בגאז' גדול מאד (יחסית לקצרים)
לגבי הדלק , יש לנו שני ספורטאז'ים משופרים (הגבהות,צמיגים,בולמים) הצריכה אצלנו עומדת על 1:8
ממוצע. כך שאם תשווה את זה למנועי בנזין אחרים בג'יפים זה לא נתון גרוע.
בהצלחה
גל
שלום,
אם הקילומטראג' לא גדול- אז אופציית הבנזין כן רלוונטית.
המליצו על קאיה ספוטאג'- המלצה טובה. רכב פשוט ודי אמין, מתאים ל- 4 נפשות. בדרך כלל זללן בדלק. רכב דומה הוא הויטרה/ גרנד ויטרה.
אם אתה יכול להרשות לעצמך- ג'יפ צ'ירוקי/ גרנד צ'ירוקי. רכבים מדהימים, כבר לא חדשים במחיר הזה, צריכת דלק גבוהה אבל החיוך יהיה שווה המון.
לגבי הטרופר- תבדוק בעצמך. ההיצע עצום (זה היה רכב השטח הנמכר ביותר במשך כמה שנים), יחד עם תדמית אמינות מפוקפקת, הורידו את המחירים.
אגב, לא כתבת אם אתה רוצה ויודע לטפל לבד ברכב. זה פקטור- אם כן, אז יש יתרון לרכבים "מברזל" שפשוטים לאחזקה.
אגב, אני מתכוון להגיע ללהבים בשבת, לאירוע לזכר חבר טוב
http://www.5club.org.il/events/event...event_code=107
תוכל להרים טלפון 050-6519041
ע"מ שאוכל להשוות עלויות, אשמח אם אוכל לקבל נתונים של מחירי:
1. אגרת רישוי.
2. ביטוח חובה.
3. ביטוח מקיף (מחיר המקיף הוא בהתאם למספר פרמטרים אך כך אקבל סדר גודל).
הנ"ל עבור קאיה ספורטאז' 97/ יונדאי גאלופר 97-98.
תודה מראש...
קח נקודה חשובה למחשבה:
אם אתה גר בלהבים, אני בספק אם סופה או היילקס יחזיקו אצלך יותר מדקות ספורות.
שני הרכבים מככבים במקומות אחד ושתיים ברשימת המבוקשים של הבדואים.
בנוסף, אני משער שיהיה לך מאוד קשה למצוא חברת ביטוח שתסכים לבטח אותך כנגד גניבה.
במידה ויסכימו לכסות אותך כנגד גניבה, אני מניח שהמחיר יהיה אסטרונומי.
כן ישראל מדינה משוגעת, פעם היו קונים רכב לפי היכולת העתידית למכור אותו, היום מחפשים לקנות רכב שלא מופיע ב "מצעד 10 המבוקשים" של הבדואים.
מי שרוצה להאשים אותי בגזענות, שיקרא כמה סטטיסטיקות של חברות הביטוח והמשטרע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי barak4*4
קח נקודה חשובה למחשבה:
אם אתה גר בלהבים, אני בספק אם סופה או היילקס יחזיקו אצלך יותר מדקות ספורות.
שני הרכבים מככבים במקומות אחד ושתיים ברשימת המבוקשים של הבדואים.
בנוסף, אני משער שיהיה לך מאוד קשה למצוא חברת ביטוח שתסכים לבטח אותך כנגד גניבה.
במידה ויסכימו לכסות אותך כנגד גניבה, אני מניח שהמחיר יהיה אסטרונומי.
כן ישראל מדינה משוגעת, פעם היו קונים רכב לפי היכולת העתידית למכור אותו, היום מחפשים לקנות רכב שלא מופיע ב "מצעד 10 המבוקשים" של הבדואים.
מי שרוצה להאשים אותי בגזענות, שיקרא כמה סטטיסטיקות של חברות הביטוח והמשטרע.
ברק, בהחלט חלק משיקולי הן עלויות האחזקה הכוללות בין היתר את הדברים שתארת.
שים לב שהבחירה הצטמצמה (כרגע ... :) ) לספורטאז' או גאלופר (או אולי פור ראנר ??? :confused: ) ולא לרכבים כדוגמאת סופה או היילס.
אשמח לתשובה לשאלתי האחרונה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי amirell
ע"מ שאוכל להשוות עלויות, אשמח אם אוכל לקבל נתונים של מחירי:
1. אגרת רישוי.
2. ביטוח חובה.
3. ביטוח מקיף (מחיר המקיף הוא בהתאם למספר פרמטרים אך כך אקבל סדר גודל).
הנ"ל עבור קאיה ספורטאז' 97/ יונדאי גאלופר 97-98.
תודה מראש...
אתה לא ממש רוצה פוראנר.
ביטוח נורא תלוי בהיסטוריה שלך ובמי נוהג וב ... אני משלם על ההילקס 4300 כולל הכל שני נהגים מעל 35 ללא עבר פראי ... חבר משלם על טראנו 96 עם נהגת מאוד צעירה בת 18 או משהו כזה משהו באזור ה 12 אלף ....
לגבי טסט, שבוע שעבר עשיתי, 2010 ש"ח באינטרנט.
המבחן עצמו עלה150 כולל אישור עשן.
החובה זה אם אני לא טועה משהו כמו 1950 ש"ח.
המחירים הללו מתיחסים להיילקס 97, אני משער שזה דומה בלמשל גאלופר 99 ארוך דיזל ...
הקאיה תהיה יותר זולה בכל פרמטר למעט דלק. צרכנית בנזין לא קטנה ועדיין ההנחות של הסולר בגובה 2 שקלים או 2.2 מאוד
נפוצות ואילו לבנזול יש הנחות של 25 או 35 אג' מקסימום. מכונית כמו ספורטאג' תאכל משהו כמו ליטר בנזין לכל 6 ק"מ והגאלופר יאכל משהו כמו ליטר סולר לכל 9 ק"מ.
משהו אישי, אני מאוד אוהב את ה"כבדות" של מנוע דיזל. את התחושה של אוטו גבוה, את הגודל / אורך / גובה / נוכחות על הכביש ( וכן אני כבר שבוע מסתובב כל היום עם סילבראדו וחוטף דיכאון מהאנמיות של ההיילקס וקלסטרופוביה מהצפיפת בו ) ולכן הייתי בוחר בגאלופר. אבל אני ממליץ לך בכל תוקף לקחת את האשה לסיבוב על כל אחת מהאפשרויות על מנת לראות אם זה מתאים לתחת. כי האוטו הכי טוב בעולם לא שווה כלום אם אתה שונא כל מטר שאתה נוסע בו או יותר חמור מזה, אם האשה שונאת כל מטר בו.
היי,אני יש לי מזדה 2001,אחלה אוטו בעולם,נוח ויש הרבה מקום,ושלא יספרו לך סיפורים רכב לא טוב,רכב עם עבירות טובה מאוד בשנתונים האלה ומעלה ולא מתחת,מזדה רכב מהיר מאוד בכביש ויש לו כוח רב,אז שוב שלא יספרו לך סיפורים על מזדה רכב אמין ומצויין.
בסוף כשההגיון יגבר על השגעון ...., ויטארה ארוכה תתאים כמו כפפה ....
זוכרים , בחור חדש בתחום השטח, רוצה קצת נוחות, לא מעוניין לטחון סלעים סתם לטייל עם המשפחה בחיק הטבע.
לא לשכוח שאחזקת ויטארה היא כמעט אחזקת רכב משפחתי יפני ממוצע.
אופצוית שיפור (זמינות ומחיר) שיכולות להביא אותה לטייל "בכבוד" לצד היפנים הגדולים.
בהצלחה
רענן