אוקי
אבדוק זאת חוקית מחר על הבוקר
אבל סבלנות זה לא יהיה עוד יומיים חברות הבטוח איטיות לאללה
Printable View
אוקי
אבדוק זאת חוקית מחר על הבוקר
אבל סבלנות זה לא יהיה עוד יומיים חברות הבטוח איטיות לאללה
אנחנו מחזיקים ג'יפ בערך 10 שנים כך שגם שבוע לא יהרוג אותנו.... :roll:
אופס...יצאתי דביל...סליחה.
אני תקוע עם נושא הביטוח בימים האחרונים כך שכל מה שעולה לי בראש זה ביטוח צד ג' וכו'.
בדיוק חיים - זאת מדינה מפגרת.
למה אי אפשר לרשום מס' מידות צמיגים ברישיון ?
מה זה משנה עם איזה סט אני נוסע כעת ?? רושמים 3 או 4 מידות מאושרות ע"י
היצרן ואני אבחר לי. למי איכפת ? למדינה ....
כי אפשר לקחת על כל שינוי 80 שקל ויום שלם בעמדה מס' 1
שחף
רעיון יפה אבל ככל הנראה אינו ישים.
לבעלי סיקסים מיושנים כמו שלנו ביטוח צד ג' מקנה גם ביטוח גרירה שבהחלט חיוני.
למרות זאת בנימה אופטימית-גם אני בפנים
מאיר -
או ששכחת... או שהתשובה שלילית...
משהו זז מאז?
לא שכחתי אבל בילתי ישים רעיון ה "כרטיסיה " ואסביר לכם כלכלית וסטטיסטית למה
חברת בטוח באה ומבטח אותך 365 יום
נניח כי אתה נוסע 12 פעם בשנה אנו רוטצים לרקנות בטוח רק ל 12 יום נכון?
החברות אומרות שאני נותן לה מאה אחוז סיכון ב 12 יום ואז סטטיסטית הם בסיכון ענק
סורי
צודק מאיר.ציטוט:
נכתב במקור על ידי מאיר רוטברג
אני לא מבין למה שחברת הביטוח תסכים , ממילא אנחנו משלמים לכל השנה אז למה להם להפסיד??? אפשר לעשות גם ביטוח נגיד...בן השעות 0600 ל 2400 ואז לחסוך רבע מהוצאת הביטוח השנתי ,וזה יחייב את הילדים שלנו [ למי שיש ילדים בגיל הזה , לי אגב אין] להחזיר את האוטו מוקדם ביום שישי , ואז נוכל לישון יותר טוב וכו' .........בחיים זה לא יעבוד
שאולי
אגב....שחף 110
אם זאת מהתמונה נוסעת איתך לטיולים , אני מוכן להיות אצלך, המזרון המתנפח :) :) :)
יש פוליסה כזאת, קוראים לה "ביטוח סחר".ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
יוני5
במידה ואני זוכר נכון, בביטוח סחר ניתן להשתמש כל עוד הרכב אינו רשום על שמך.... ורק בעלי מוסך וסוחרים יכולים לקבלו.
מאיר יכול לתת תשובה מדוייקת מזו אני מניח
ביטוח סחר זה אכן למוסכניקים כדי שיוכלו לנסוע על כל רכב גם ללא ביטוח (כדי לבדוק אותו ) , אבל מן הסתם הוא עולה יותר .
זה רעיון מצויין, העיוות של מחירי הטסט והביטוח בארץ היא הסיבה היחידה שאני כל יום מתנייע לעבודה על 2 טון ברזל במקום 700 ק"ג פלסטיק.
חברים בטוח סחר יותר יקר משמעותית מבטוח צ"ג וחובה גם יחדציטוט:
נכתב במקור על ידי ob1knobi
נמרוד כתב:
לא צודק נמרוד,ציטוט:
מאיר רוטברג כתב:
לא שכחתי אבל בילתי ישים רעיון ה "כרטיסיה " ואסביר לכם כלכלית וסטטיסטית למה
חברת בטוח באה ומבטח אותך 365 יום
נניח כי אתה נוסע 12 פעם בשנה אנו רוטצים לרקנות בטוח רק ל 12 יום נכון?
החברות אומרות שאני נותן לה מאה אחוז סיכון ב 12 יום ואז סטטיסטית הם בסיכון ענק
סורי
צודק מאיר.
נהג שנמצא על הכביש 12 יום בשנה מסתכן ומהווה סיכון פחות מנהג שנמצא על הכביש 13 יום בשנה ובטח שפחות מאדם שנוהג 365 יום בשנה, כמובן שזה רק משתנה אחד במשוואת הסיכון אבל אחד החשובים (בעלי המקדם הגבוה ביותר). ברור מעל לכל ספק שנהג שנמצא פחות על הכביש מעורב פחות בתאונות, מבצע פחות עבירות (וגם נתפס פחות בביצוע עבירות), אלא אם אתה מאמין בכוח עליון / גורל שמכתיב שאם נגזר עליך להיות מעורב בתאונה זה יקרה גם אם תצא רק פעם בשנה מדלת הבית (או שרכב יבוא לבקר אותך דרך החלון), בכל מקרה הסטטיסטיקה היא מובהקת. המסקנה היא שאם צדק מעורב במשוואה - מי שנוהג פחות ישלם פחות.
עכשיו נעבור באופן כללי למצב הקיים -
חברות הביטוח (עסק למטרת רווח) צריכות להנפיק פוליסות לכיסוי ופיצוי על נזקי ת"ד, יש להן גם עניין לגיטימי להרוויח בסופו של יום והן גם נתונות לפיקוח הדוק. המחוקק הוא זה שקובע את הקריטריונים, חברת הביטוח מתמחרת עפ"י הקריטריונים.
הכי פשוט זה לקבוע פרמיה אחידה לכולם - נניח שהבסיס הוא שנתי: ניקח את סך הפיצויים ששולמו ע"י חברות הביטוח בשנה החולפת, נוסיף דלתא(שכוללת בין השאר את הרווח של חברת הביטוח), נחלק במספר כלי הרכב שנעו על הכביש ונקבל פרמיה אחידה. עכשיו ברור שזה מצב מעוות שבו נהג זהיר מסבסד נהג פרוע, נהג וותיק מסבסד נהג צעיר, נהג פרטי מסבסד נהג מסחרי, נהג שנוהג 12 יום בשנה מסבסד נהג שנוהג 365 , אין חולק על העובדה שזה לא מצב תקין. על כן המשוואה היא כבר לא כ"כ פשוטה ושרירותית, נערכות סטטיסטיקות וגורמי סיכון משוקללים במשוואה, יש היום יותר התאמה אישית של הפרמיה ביחס למה שהיה בשנים קודמות, לאט לאט זה נוטה יותר לכוון הצודק וזה יגיע עד גבול מסויים.
מה שברור הוא שכמו בכל עניין כלכלי אחר, אין ארוחות חינם - אם אחד ישלם פחות, אחר חייב לשלם יותר, ברור ששום חברת ביטוח לא תסכים להוזיל פוליסה אחת מבלי לייקר במקביל פוליסה אחרת. זה נאיבי לחשוב שקבוצת לחץ תשיג כזה דבר.
מצד שני קבוצת לחץ /שדולה/לובי חזק, בהחלט יכולה להעלות את הנושא על סדר היום ולגרום למקבלי ההחלטות לתת יותר משקל למשתנה הזה בנוסחה, בדיוק כמו שעשו שומרי השבת.
landy כתב
_________________ציטוט:
זה רעיון מצויין, העיוות של מחירי הטסט והביטוח בארץ היא הסיבה היחידה שאני כל יום מתנייע לעבודה על 2 טון ברזל במקום 700 ק"ג פלסטיק.
זה לא עיוות, זה כבר אחד התיקונים של העיוות. אופנועים מעורבים יותר בתאונות ביחס לחלקם מסך כלי הרכב, הפגיעה בהם קשה יותר והפיצוי שנדרשת חברת הביטוח לשלם גבוה יותר.
מה לעשות, אלו הנתונים היבשים. נהג של 12 יום בשנה על פריווט חדש עם 8 כריות אוויר, לא צריך לסבסד אופנוען שעובד בשליחויות ומעורב שלוש פעמים בחודש בסוג של תאונה.
לא הבנתי מה הקשר לאופנועים.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
וזה בגלל שעל כל שריטה, אנו דורשים פיצוי על "אובדן הכנסה", הרי כולנו דוגמני צילום מהשורה הראשונה, ובשל השריטה הזו לא נזכה בתפקיד יוקרתי...ציטוט:
והפיצוי שנדרשת חברת הביטוח לשלם גבוה יותר.
במילים אחרות, הרי אנו ישראלים, ועל כל פגיעה מינימלית שקרתה בתאונת דרכים, אנו הולכים חודש עם הצווארון הלבן או 10 פעמים לאורטופד.
אביגדור
ניר, מאיר כן צודק.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
נהג שנוהג 12 יום בשנה, ומשלם ביטוח מלא על כל השנה (כמונו עם הג'יפים, בהגזמה), אכן מסבסדים את כולם.
אבל אם אתה רוצה לנהוג רק 12 יום בשנה, ולהיות מבוטח רק באותם 12 ימים שאתה אכן נוהג כל היום, בטיול - 100% מתקופת הביטוח - אז לא הגיוני שאתה תשלם את הביטוח השנתי כפול 12/365, אלא שתשלם לתורך העניין 12/365 מעלות הביטוח של נהג מונית - שנוהג 100% מהזמן. חברת הביטוח מניחה שרכב פרטי נמצא בתנועה רק חלק קטן מהזמן, הקילומטראז' הממוצע שאתה מדווח הוא חלק מהחישוב של עלות הפוליסה שלך.