***נא להרגיע עם השפה והרגשות ולחזור מהר לדיון תרבותי. מכאן והלאה ההנהלה תתערב ותמחק בלי אזהרה ***
Printable View
***נא להרגיע עם השפה והרגשות ולחזור מהר לדיון תרבותי. מכאן והלאה ההנהלה תתערב ותמחק בלי אזהרה ***
סער בוא ואני אתן לך נקודת השקפה ממולדת הג'יפ.
לפני חודשיים וקצת הייתי בטיול של אחד המועדונים.
כל בעלי הCJ והYJ לא טרחו בכלל להביא את המושב האחורי, הם השאירו אותו בגראז' בבית שיהיה מקום לציוד.
עכשיו למצב בארץ, הרכבים האלה בני ה25 שנה כבר לא ממש פאר התוצרת האמריקאית, עברו לפחות 5 ידיים וכל אחד חירב את האוטו קצת יותר, כיער את האוטו לפי מיטב המסורת הערסית (ודרור צודק יותר ממה שאתה חושב, סבן נהיה סמל סטטוס של ערסים כמו סיוויק.) ובעיקר, מקורי הוא כבר לא ויותר מזה, לשלם הון עתק על גרוטאה מרקיבה וחלודה בגלל חזית פיבר (כמה אחיזה זה נותן?) או ג'אנטים ניקל (עוד 15 כ"ס לא?) בקיצור כל הדראעק שלא צריך במחיר ללא תחרות. נדיר ,אולי, אבל לא מצדיק את המחיר.
עדיף כבר רכב שהיות ואתה מטייל לפחות עם +1 או +2 שיהיה בו מקום ואם כבר אז גם 4 דלתות ונוחות נסיעה בדרך לטיול וחזרה.
איזה XJ או משהו בסיגנון. :mrgreen:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Saar
אתה לא, מניסיון אין מקום ליותר מילד אחד מאחור ומעט ציוד.
לזה התכוונתי, אני נוסע עם ילד אחד או שניים, אבל אישתי נשארת בבית :oops:ציטוט:
נכתב במקור על ידי coas
כך שבד"כ בזמן הטיול יושב לידי ילד אחד במושב בטיחות ומאחור יש מקום לציוד (עד השטח, הציוד יכול להיות מקדימה, הילד מאחור...)
תודה,
סער.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Saar
כל הברדק הזה בשביל 10 ס"מ?
שים בצד רגע את כל הדברים שאמר דרור על הרקבונות, הערסיאדה וכד' (אינני פוסל , רק מוסיף) ותתיחס רגע לעניין הסדר והארגון - להזיז את הילד קדימה אחורה , עוד ציוד,פחות ציוד , ציוד בכיסא הקדמי וכד'... וכל זה לפני שהתחלת טיול...
סתם עוד נקודת מחשבה
אני חושב שמי ששוקל רכישת ג'יפ קצר כמו CJ5 או CJ7 לקח בחשבון את המגבלות הפרקטיות שלו. גם ב-CJ8S ישראלי "קצר" אין יותר מדי מקום.
מטייל הרבה עם ילדים וכו'? סוחב הרבה ציוד? אתה צריך ג'יפ ארוך. CJ8L או סופה ארוכה. מכוער אבל יעיל.
אכן, היום נסעתי ב-7 (תודה למוריס....),
הזכיר לי את ימי הויטרה הקצרה :p
עם כל הצער שבדבר, נראה לי שאכן ג'יפ ארוך יתאים יותר...
אבל נראה, אולי אם אמצא משהו שבאמת ימצא חן בעיני, אהיה מוכן לשלם את המחיר.
סער.
אחרי כל ההכללות שנכתבו פה דווקא את ההודעה שלי הוחלט למחוק .
כל מה שנאמר פה לגבי ערסים תופס גם לגבי סופות באותה מידה , מספיק סיבוב קטן בבור ...
כל מה שנאמר פה לגבי סדקים רקבונות תופס לגבי סיקסים ישראלים באותה מידה לפחות...
*** אל תדאג, ההודעה שלך נמחקה כחלק מרצף הודעות מיותרות. אתה צודק שהיה היתה העדינה יותר בתוך הרצף... אל תוסיפו לנו עבודה חברים ***
סיקס ישראלי עם סדקים ורקבונות יגיע עם תג מחיר יותר מפוכח מסבן עם סדקים וריקבונות.
סיקסים משופרים אפשר למצוא (שיפורים כמו נעילות לצורך העניין, לא ניפוחי פיבר וצבע פחחות על ריקבון).
אתה צודק. וזה לא רק בבור.ציטוט:
נכתב במקור על ידי tayrie
תבוא פעם ביום שישי לחולות ראשון, לפלמחים, לחולות אשדוד. ההשתוללות שם לוקחת את הבור ושמה אותו בכיס הקטן.
אם היית קורא את ההתדיינות שהיתה לי עם חיים8 בג'יפטריפ, היית מבין שגם לי זה מציק.
לפחות אנחנו לא מתמחרים את הסופות האלה בסכומים הזויים.
תגידו לי, מה זה משנה הניתוחים הסוציולגיים בגרוש שלכם - כולכם - ? מה אשמים ג'יפים מסוגים מסוימים בזה שגם אנשים שאתם לא אוהבים קונים אותם??? מה עובר עליכם, אי אפשר לדבר על הג'יפ עצמו?
היום אפשר למצוא CJ8 טובים במחירים שפויים.
לא צריך להתמקח עם כול אדיוט שחושב שהרכב שלו שווה כל כך הרבה כסף.
אפשר גם אפשר. אבל זה חלק מההוויה סביב האוטו הזה. שים לב לשלושת הג'יפים שמוצעים למכירה.
איך הם נראים, איך הם מתומחרים. רק האחרון סביר פחות או יותר למראה, גם כן במחיר מופרך, אבל קצת פחות.
תגיד לי - ב.מ.וו סידרה 3 אוטו רע? אוטו מדהים!!! אבל כשאתה מחפש אחת משומשת, הסיכויים שתיפול על מוכר, נו, איך לקרוא לו.... (לא רוצה יותר להכליל, כן?) הם יותר מאשר גדולים. תמצא שם את כל מה שאתה לא אוהב ושיגרום לך להתרחק מהרכב. אחרי שתיים, שלוש, עשר כאלה, תתייאש ותפסיק לחפש את הדגם הזה. לא רוצה להתעסק עם אנשים כאלה. וזו גם לא המכונית היחידה בעולם.
הונדה סיוויק? אותו סיפור. משפחתית די תמימה למען האמת. אבל כולן כבר על תקן "מהיר ועצבני" לעניים. אתה לא רוצה שיראו אותך נוסע באחת כזו. יחשבו עליך כל מיני דברים.
עכשיו אתה בא לבדוק ג'יפים מסוג CJ, כמו שאני עשיתי ב-97'.
רואה אחד, שניים, שלושה, חמישה סבנים. מודלים 80-82, כולם מחוללים. הושחתו על ידי חזיתות רנגלר, בודיליפטים, ניפוחי פיבר, פרזולי ניקל. קידוחים בכל פינה בבודי (בשביל להתקין כל מיני זמבורות מניקל), צבע מבריק על חצי טון חומר פחחים. לאחד היה הגה ספורט שהחישוק שלו עשוי משרשרת מנוקלת... מסתכל מלמטה - עייפות החומר זה לשון המעטה - תושבות מרכב שקרסו (בגלל הבודיליפט) סדקים בשילדות. אבל זה כי הכלים האלה באמת כבר היו ישנים והבעלים העדיפו להשקיע בקוסמטיקה ולא בתיקוני מסגרות. מכניקה? זה בדרך כלל החלק הפחות נורא, כי לאנשים כאלה מאוד חשוב שהאוטו יהיה "חזק בדיונות". שניים היו עם הדרסים (כי חשוב מאוד שכולם ישמעו שאתה מגיע) לאחד היו מכסי דיפרנציאלים מנוקלים (מה שהקל על זיהוי הנזילות). אחר עבר הסבה שלומיאלית לגיר אוטומטי. העיקר שהיתה להם מערכת חייתית עם רמקולים ענקיים.
והמוכרים? עזוב אותך באמא'שך. בחורים טובים אחד-אחד. באמת.
במחירים שהם דרשו (יותר מ-50K. זה היה המון כסף עבור סבן גם לפני 10 שנים) יכולתי לקנות אז סופה בת 3 הווה אומר מודל 94...
בסוף קניתי CJ8L ישראלי ב-20K. מודל 89 שנראה נהדר (עד כמה ש-CJ ארוך נראה טוב) ובמצב מעולה, מבנאדם נורמלי ששמר על הג'יפ, השקיע בתחזוקה ולא בניפוחי פיבר. נסעתי בו שנתיים ומכרתי אותו בסכום זהה. זה הערך האמיתי של ג'יפ כזה. בשביל ג'יפ אמריקאי ישן בשבע-שמונה שנים ובתנאי שהוא במצב מצוין ונראה מקורי ויפה באמת, הייתי מוכן אז לשלם עוד 5-10K ולא גרוש יותר, וגם זה בפרץ של נדיבות, כי בתכל'ס הם לא היו שווים יותר מזה גם אז, על אחת כמה וכמה היום.
אז אני באמת מתנצל אם מישהו מהג'יפאים האמיתיים שיש לו CJ7 נפגע מהתיאורים הציוריים האלה, או שחושב שפגעתי בערך הכספי של אהובו המכני, אבל זה מה שאני פגשתי כשחיפשתי ג'יפ. וזה לא כולל את אלה שהכרתי במהלך השנים שהייתי מסתובב בחולות ראשל"צ. כשאני רואה את התמונות האלה אני נזכר בהכל שוב ושוב. אז תחזירו את האגו הפגוע למגירה, לא התכוונתי אליכם...
סער - אם אתה מוצא סבן יפה במצב טוב ובמחיר הגיוני - לך על זה.
דרור.ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
הכל טוב ויפה ,אבל מול כושי שיכור,אבקש לשים רד נק לבנבן וורדרד![קוקלוס]
ומול רוסי שיכור אעמיד יפי מסומם O.K.
ואכן מצב הCJ7 לא מרנין,וזאת לאחר חיפושים קדחתניים.
והמחירים מאמירים!
ויש לי הפתעה קטנה בשבילך.היום נחתם זיכרון דברים...
הוא עוד ישוב [ב5.01.08].!
איזה נבלה מודל 78' מצאת??
CJ5?...
מודל 78'?...
זה במקרה 876-646????....
עכשיו אני סקרן באמת. שחרר פרטים.
אני קורא שוב ושוב את השרשור הזה ולא מאמין לאיזה רמה חלק מכם ירדתם[ברלי,,,,]מה זה כל ההכללות האלו,,, איך רכב ישן cj7 מצליח לעורר כל כך רעש ,סימפטיה,שינאה ,קנאות [מחק את המיותר],,,,בקרב אנשים ,,,
יש לי cj7 מטופח ומתוחזק בקנאות רבה,,וכן ... יש לו פני רנגלר ,צירי דלתות ומראות מנרוסטה ,,,זה הופך אותי לערס?מה זה השטויות האלו,,אני בן 48 יבואן רכב, נוסע ביום יום עם לנדקוזר, ונהנה באמת נהנה לטפל ולטפח אותו לטיולי שטח,אז חברים בואו נחזור לשפיות ,,,ואגב קניתי את הרכב מבחור מקסים בשם פז[ערס??] שמוכר לרבים מכם.
עמוס זה דיון ישן, ומה שאתה קורא זה מה שנשאר אחרי עבודת מחיקה מסיבית של המנהלים. אתה צודק, ואין צורך להוסיף דבר.