אם הכוונה אלי, אז אין, וחבל.ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoav
Printable View
אם הכוונה אלי, אז אין, וחבל.ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoav
אהלן ערן!ציטוט:
נכתב במקור על ידי ערן המסוקס
קודם כל לגבי המעבר:
לאחר ההודעה שלך באתר הצהוב התקשרתי להראל הפקח ולמחרת הנקודה הספציפית במעבר נחסמה עד לשיפוצה הסופי.
(ועל זה נאמר, כשעושים אז לפעמים גם טועים אבל גם מתקנים את הפגום...)
לגבי הנזקים,אכן לא נעים בכלל!
עם זאת, האם הנזקים הנ"ל קשורים לאבנים שהיו במיים, או שמה יש סיכוי שנזקים דומים היו קורים גם אם "סתם" היית שוקע במיים עם בוץ בעומק של כ-80 ס"מ...?
לגבי התמונות מהמעבר
ראה כאן
וכאן
וזה השרשור
יונתן
אני ממשיך לשבת מהצד ולחייך ;-)
נמרוד היה לך ספק לגבי נזקים ? עכשיו יש לך כבר רשימה .
וזאת רק האתחלה .
תראה מה " שחכם " אחד יכול לעשות .
למחרת הכל נחסם ( וכל מה שעשיתם לכפרות ? )
והיום יש לנו הרבה מעברים ( כמו קודם )
רק שעכשיו זה כבר ללא כל שליטה :mad:
כל הכבוד לרשות המוצצת / גונבת / ומתעללת .
בסוף יהיה מי שיגיש תביעה ובצדק !
איציק
איציק, למה אתה מתקיף.
אם המלאכה של סידור המעבר תושלם אז זה יהיה לטובה.
אני מאמין שהנזקים הם כתוצאה מהמים הקורוזיביים בשילוב עם הבוץ. הרכב שלי לא רגיש כלכך לפגיעות מאבנים.
מקווה שהמלאכה הזאת תושלם כראוי. זה פשוט מעבר בוץ מיותר לדעתי, מהסיבה שהוא מזיק כלכך לרכב ששוקע שם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ערן המסוקס
כיף לקרוא את התגובה הזאת!
:)
מקווה שאתם צודקים .
אני עובר להמתנה סבלנית .
בתקווה שלא נראה יותר נפגעים במקום הזה .
איציק
סתם רעיון לביצוע.
יש את ה"סקי חול" כמו של הצבא מחומר סינטטי, שמשתמשים בהם גם באתרי חפירות לחיזוק.
מה שאני חושב זה שאם נמלא אותם בבוץ המקומי ונקשור טוב, ואז נמלא בעזרתם את הבור זה יהיה בסיס טוב למעבר.
יש מקומות בעולם שהשיטה משמשת לסוללה נגד שיטפונות והצפות.
???????????????
יואב
תסלחו לי, אבל בא לי להקיא מכם.
יש לנו בעיה: קיים מעבר בשביל והוא קשה מדי לכל האווריומים המתנייעים ולרכבי שטח שאינם משופרים היטב. כתוצאה, כל הSUVים המלוקקים והג'יפאים המסוקסים פותחים מעברים חדשים על חשבון הטבע.
הפתרון שלכם, שהוא מה שגורם לי לרצות להקיא, לא פונה לבעיה בכלל. הבעיה היא לא זה שיש מעבר קשה, הבעיה היא שפותחים עוד מעברים ע"ח הטבע. בזה אתם לא מטפלים; זה קשה מדי, לחנך את העם הטוב שלנו. בגלל הגישה הזו כל דבר שני במדינה הזו נראה כמו שהוא נראה החל במערכת הפוליטית, דרך משרדי הממשלה וכלה בהתנהלות של רוב המדינה.
עם גישה כזו צריך לשטח את הרוביקון עם בולדוזר. עם גישה כזו צריך לבנות מעקות לLions back במואב, לסלול כביש על Hells gate ולסתום את בור המים המפורסם במואב (שאני לא זוכר איך קוראים לו).
אני לא מנהיג דגול, אני לא גאון הדור ואני בטח שלא יודע תמיד מה כן צריך לעשות. אני כן יודע מספיק כדי לראות שמה שעשיתם כאן זו מגמה, בדיוק כמו מעלה יאיר ולא מעט מקומות אחרים שהפכו לשבילים למען מטיילי האקווריומים המתנייעים. זו מגמה והיא רקובה מיסודה, כי היא מגבה ומקדמת את ניוון החברה, היא מעניקה גושפנקא לתפיסה בה לכל ישראלי יש זכות לנצל ולהרוס משאבי טבע ככל העולה על רוחו. זה שאתם עושים את זה באופן מבוקר הופך את זה ליותר תקין בעיניכם? לא צריך לגעת בזה. זו פיסת טבע וככה היא, אם זה לא טוב למישהו שלא ילך לשם.
מה ההבדל ?
http://mad.walla.co.il/w/18-200/187307-18.jpgשר הפנים אישר תקנה שתאפשר לרשויות לגבות כסף בכניסה לפארקים. לדבריו, הדבר יעודד רשויות להשקיע בפארקים לטובת התושבים
שר הפנים רוני בר-און
http://mad.walla.co.il/w/18-200/39659-18.jpg
פארק רעננה. עיריית רעננה גובה כיום דמי כניסה ממבקרים שאינם תושבי העיר (יחצ)
זה יהיה השלב הבא .
כי מותר לקחת כסף אם נותנים שירות בתמורה
אז לוקחים כסף ישר כי זה קל
ושירות ?
השתגעת ? בישראל אתה מחפש שרות ?
אני מחכה למיליציות השכונתיות החמושות ....
רדו מהשחיתויות בממשל, תתייחסו (אם בא לכם) לבעיה שאני מעלה. הבעיה היא שנחל צין הוא לא כביש 1; אם יש בו כמה בורות ואיזה סלע שמפריעים ל"ג'יפאים" ב"ג'יפים" שלהם זה לא צריך לגרור פגיעה בטבע ולא במי שכן מעניינים אותו אתגרים; יש מספיק שבילי קק"ל לכולם. אין שום הכרח לתקן את הבור הזה, אף אחד לא חייב לנסוע שם. הבעיה היחידה היא שכל עוד הוא שם הורסים את הטבע מסביב. הפתרון של סתימת בור לא יפתור את הפגיעה בטבע, הוא רק יעביר אותה מקום.
אלון, למה אתה כועס?ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
לא צריך להקיא מאיתנו, באמת שלא!
קודם כל, תיקון המעבר נעשה במקביל ובנוסף לשיקום השטח שמסביב. כמו-כן, נעשו חסימות באיזורים הבעיתיים מסביב ע"מ למנוע את הבעיות שאתה מתאר. (אתה מוזמן להציץ בגלריות)
את ערן אתה מכיר?
אני לא מכיר אותו אישית, אבל יודע כי לא מדובר באדם שנוסע באקווריום בשבילי קק"ל והוא לא היחיד שככזה נתקל שם בבעיות (חמורות יש לומר).
מתי היית בנקודה הרלוונטית לאחרונה?
ממה שאתה כותב נראה שזה לא היה בתקופה האחרונה. לפעמים, ישנם שבילים (שבמקרה במדובר נמצאים בתוך שטח באחריות הרש"טג) שמצבם מחייב התערבות אחרת זה ייגמר רע. (שביל שקרס/ עומד לקרוס, נחל שעלה על גדותיו או זיהום איזורי). אני בטוח שלאחר שייקרה אסון כלשהו בתוך שמורה שלא דאגה לבטיחות השביל כולם יידעו להפנות אצבע מאשימה.
במקרה המדובר, מצב השביל לא איפשר מעבר "הגיוני" גם לג'יפים שהם לשטח נטו. בנוסף, מי שהכיר את השביל בשנים האחרונות ועבר בו פעמים אין ספור עם רכב אקווריום מלוקק לא צריך לשרוף טיול משפחה נעים ורגוע בעקבות השינוי הפתאומי בדרך. (אם כי כמובן שהוא צריך לקחת את זה בחשבון... - ועל זה אין עוררין!)
דבר נוסף, מי שמכיר את האיזור, יודע שהשטח המדובר נראה כמו שהוא נראה הרבה ב"זכות" המפעלים הסמוכים שמעלים בצורה דרסטית את ספיקת המעיין, מה שגורם לבוץ, וכידוע, לא מדובר במיים ששוטפים את מכלולי הרכב ומנקים אותם לטובה :evil: - וזה על מה שכתבת שיש להשאיר את השטח כמו שהוא...
אני מבין מדוע כתבת את מה שכתבת, אבל נראה לי שבמקרה הזה, אתה פשוט טועה.
עם זאת אתה יותר ממוזמן להביע את דעתך, גם באוזניים הנכונות, ואולי בסוף העניין יתגלה כטעות.
בינתיים,
שבת טיולים שלווה לכולם!
יונתן
ערן ניסה לחצות. לא הצליח, חזר אחורה, מצא שביל אחר (שמתוך היכרות עם ערן אין לי ספק שהיה לו ברור שהשביל הזה כשר, ככל שהצליח לקבוע) ועבר. אולי אפילו הסתובב וחזר על עקבותיו, לא יודע. ערן הוא דוגמא מצויינת, כי אם לא היה מעבר אחר הוא לא היה בא אליך בטענות. ילד מחונך הבחור, הוא גם לא היה זורק אבנים למים ומנסה לעבור. למעשה, הוא היה עושה את המעשה הכי בנאלי ונכון שיש: הוא היה נוסע בדרך אחרת, חוקית ומסומנת למהדרין גם אם זה היה עיכוב של רבע יום.
משהו בזה נשמע לך לא נורמלי? לא תקין? גם לי לא. זה נורמלי, תקין וככה צריך להיות. בניגוד מוחלט ל:
אתה תקבע לי מה זה הגיוני (ברור שלא אתה אישית)? הרכב שחונה אצלי עכשיו עובר את המעבר הזה בלי למצמץ בכלל, זה חלק משביל קק"ל מבחינתו (טנדר סיירה, נעול אחורה, צמיגי 37). המים לא מגיעים לו לדלתות. אולי אני אקבע לכולם מה זה "הגיוני"?ציטוט:
מצב השביל לא איפשר מעבר "הגיוני" גם לג'יפים שהם לשטח נטו
יש טבע, תשאיר אותו כך. השביל עומד לקרוס? שים שלט אזהרה, סגור את השביל מצידי. נחל עלה על גדותיו? זה יתייבש. עד אז, שים שלט/יידע את הציבור שהמקום אסור לטיול. מה שאתה עושה (שוב, לא אתה אישית) זה לחזק את תרבות הFast food, זו שבה אתה פשוט בא וקונה את מה שבא לך בלי לעשות כלום חוץ מלשלם. בעל האווריום הממוצע הוא כזה; הוא פשוט הלך וקנה לעצמו "רכב שטח" ועכשיו הוא יכול לנסוע בשטח בכל פינה. הגישה הזו הייתה מצטמצמת משמעותית אם לא היה אפשר לעלות היום את מעלה יאיר עם טריוס אן אם היית צריך מפלצת כמו שיש לי בחניה כדי לנסוע במסלול בנחל צין.
בגלל זה אני כועס. אני כועס כי זה:
פשוט לא נכון, הוא כן צריך. מה יקרה כשמעלה יאיר שוב יהיה בלתי עביר, או חס ושלום אם תחליט ליישר לי מחר את מרזבה? בגלל שאנשים התרגלו? אתה הרגלת אותם!ציטוט:
מי שהכיר את השביל בשנים האחרונות ועבר בו פעמים אין ספור עם רכב אקווריום מלוקק לא צריך לשרוף טיול משפחה נעים ורגוע בעקבות השינוי הפתאומי בדרך
אתם מלמדים אותנו שמגיע לנו הכל. שביל קק"ל אמיתי זה סיפור אחד, שביל בשטח זה סיפור אחר. תשאירו את השטח לאנשי השטח, אלו שאכפת להם, אלו שלא יפתחו שבילים חדשים, אלו שידעו איפה הגבול שלהם ולא אלו שיצעקו עליכם לסדר את השביל כך שהאקווריום יעבור.
לגבי זיהום ממפעלים ברור שאני בעדך במידת האפשר (בכ"ז, גם מפעלים צריך), אבל אל תספר לי שאתה ממלא את הבריכה הזו באבנים כי אתה דואג מנזקי המים לרכב של המטייל התמים. אתה ממלא אותה באבנים כי יש בעית עבירות, זה שיש עוד 25 בעיות נוספות שאני בטוח שמאבקך בהם צודק ואצילי (לא סרקסטי) זה קשה, אבל לא מצדיק את מילוי הבריכה הזו.
טבע משתנה. ככה זה.
אלון!
אנחנו לא מכירים. אולי חבל...
לפי מה שעולה מהדברים שלך, נראה שיש לנו הרבה משותף בתפישת העולם לגבי הסוגייה הנידונה.
אתה משתמש קצת יותר מדי לטעמי במילה "אתה". נכון, אני נכחתי באירוע המדובר. נכון, כואב לי שאנשים לא מבינים את הסיבה שבשבילה הגעתי ואף רומזים שאני שותף באיזו תוכנית זדונית של רשות מסריחה או מיותרת.
אבל לא אני הוא מקבל ההחלטות ואני גם לא בא להגן עליהם.
אני מנסה להציג עובדות.
אני הגעתי לאירוע ממספר סיבות:
1. קודם כל, אני מכיר את שי והראל הפקח שיזמו את הפרוייקט. משיחה עמם הבנתי, ששיקום המעבר הוא לא הדבר היחיד שאנו עומדים לבצע אלא בנוסף לשיקום סביבתי של הנזק שנגרם לאיזור מג'יפים שנסעו על הגבעות בסביבה. (שוב- ראה את התמונות בבקשה!)
2. (ואולי החשוב מבין הסיבות) לדעתי כל מפגש בין ג'יפאים לגורמים מהרשות הוא מבורך. אתה יכול להטיח בי את האשמותיך עד מחר, אבל אני לא יכול להשפיע על כלום. רוצה שלא ישקמו מעבר- דבר דבר ראשון עם הפקח. עם כל הכבוד לאתר (ויש כבוד) אין כמו שיחות בשטח עם הגורמים הרלוונטים.
3. לא יצא לי לראות את המעבר בתקופה האחרונה (לפני הפרוייקט) ורציתי להבין על מה מדובר
פרט נוסף שאני רוצה להביא אל המודעות:
במסגרת פעולות המפעלים, ישנם בריכות קירור למים שאיתם שוטפים את התנורים ומקררים אותם במסגרת ייצור הפוספטים. בריכות אלו (הנמצאות כ- 10 ק"מ במעלה הנחל) הם הגורם העיקרי לספיקתו המוגברת של המעיין וזה בעצם הגורם למעבר הבעייתי. כך שלא מדובר במעבר טבעי מלחתחילה...
אני מציע שנעצור כאן את השרור. יש לי תחושה שלרובינו כוונות טובות בעניין אך לא מצליחים להעביר את המסר הנכון בכתב.
וכמה אנשים ייקפצו על מהלך כזה?ציטוט:
סגור את השביל מצידי
בקיצור, דעות רבות, תפיסות רבות, והרבה רעיונות לפתרונות.
בינתיים, אנשים מנסים לעשות מעשים ונתקלים במבול של ביקורת נוקבת ופוגעת.
אז אפשר להמשיך כרגיל, כאילו לא קרה כלום. אבל אפשר גם ליזום מפגש חדש...
אם אתם בעניין תגידו, אני ארים את הקפפה!
שבוע טוב
יונתן
קראתי שוב את מה שכתבת.
אולי אתה צודק. לא כל בעל אקווריום צריך לטייל בכל מקום.
אבל למה אתה כן ואחרים לא? זאת בעייה ידועה!
אני חוזר על מה שאני אומר תמיד: יש יותר רכבי שטח ממה שהשטח יכול להכיל. זה המצב.
מה הדרך להתמודד? זאת כבר בעייה.
אני חושב שקודם כל צריך להכיר בבעייה ואז לחפש פתרונות אידיאלים שיינסו לעשות טוב עם הכל.
פתרון שיהיה מקובל על מישהו אחד לא יהיה מקובל על מישהו אחר. אלה החיים.
אפשר למשל לסגור את כל שטחי הטיולים וזהו. מחיליטים שהטבע יותר חשוב מהכל, אין מישהו שמותר לו ומישהו שאסור. אף אחד וזהו! מטיילי הרגל יחגגו, הג'יפאים? יגישו בג"צ.
אפשר להחליט על הגבלה בהיקף היבוא של רכבי שטח לארץ. אתה תשמח (פחות אקווריומים) אבל מי שעוד לא הספיק ייבכה. היבואנים יגישו בג"ץ.
אפשר להגביל כניסה של רכבים לשטח...
יש עוד מלא רעיונות.
בינתיים כל אחד בגיזרתו מנסה לעשות מה שיכול. פקח מסדר שביל ע"מ למנוע נזקים סביבתיים, אתה כותב באתר, ואני מחנך ילדים בטיולים שאני מדריך (ובייחד אנחנו מנקים חניונים למשל).
זה לא מצב טוב, אבל זוהי המציאות. כמובן שצריך לעשות הכל כדי לשנות אותה, ובטח ובטח שלא צריך להשלים עם המצב העגום הזה.
שוב,
לילה טוב!
יונתן
אתה, כי אתה הובלת את זה. זה לא אומר שאני באמת מתכוון אליך אישית, הכוונה לכל מי שהתפיסה שלו את הנושא היא זו של הרט"ג. זה לא אישי 8) . ברור לי שעשיתם שם גם עבודה טובה וחשובה, אבל הבעיה שלי לא איתה אז אני מתעלם מזה.
זה לא אני כן ואחרים לא, זה כולם אותו דבר. אף אחד לא מקבל יחס יוצא דופן, זה שאני בוחר ברכב שטח בעל יכולות גבוהות ובעל האקווריום לא זה בחירה שלי ושלו, לא של אף אחד אחר.ציטוט:
אבל למה אתה כן ואחרים לא? זאת בעייה ידועה!
נכון, אנשים יצעקו ויתלוננו. גם אני לא אוהב את הרעיון שיסגרו לי שטחים שהיום מותר לי לנסוע בהם. אבל אם זה מה שצריך כדי לגרום לנסיגה בתרבות הFast food שמשתלטת לנו על החיים, אם זה מה שיגרום לבעלי האווריומים להדיר רגליהם מחניוני הלילה ואם ביחד עם זה יגיע גם חינוך בנושא (זה כבר מדע בידיוני במדינה הזו) אז אתה יודע מה? זה שווה.
מילים באוויר, בסופו של דבר.
בקיצור,
אלון, איציק, גיא, ערן וכל מי שיש לו דעה בעניין, מתי אפשר לארגן איזה מפגש להצפת הנושא?
אתם בעניין?
יונתן אתה מחמם את הרוחות מתוך כוונה טובה .
אבל אבל
הדרך לגייהנום רצופה כוונות טובות .
תפסיקו להתעסק במהלכי הטבע .
וכשאתה מתעסק כדאי להכין שעורי בית . ותוכנית חרום במידה וזה לא מצליח .
לך אתה \ חברים שלך \ רשלג ....תביא טרקטור מהמפעל הקרוב ותתקנו את המהפכה שעשיתם בתוך המים . וטוב שעה אחת קודם .
אתה מעלה את הנושא מחדש והסוף יהיה מענין .
איציק
טעות גמורה.ציטוט:
אני חוזר על מה שאני אומר תמיד: יש יותר רכבי שטח ממה שהשטח יכול להכיל. זה המצב.
העניין הוא שיש הרבה יותר חוליגנים מאשר אנשי שטח / טבע
העניין הוא שבשם הסגידה לאלוהי הכסף, אותם יבואני אקווריום מה שאתם קוראים הביאו את ריכבי השטח לכל אחד שיכול היה לרכוש אותם ולא לא אחד שאכן מעוניין להגיע לשטח.
מכיוון שיש לו רכב שטח ויום חופשי בשבוע, אז הוא נוסע לראות על מה המהומה. מכיוון שהאוטו שלו רק ניראה ככה ולא באמת יכול, הוא צריך שיעשו לו הנחות, ימלאו לו בורות / יישרו לו מדרגות / ויכינו לו פח זבל עם שקית שמתעופפת ברוח כל מאה מטר. (הוא הרי לא צריך את הסירחון הזה באוטו היקר שלו). העניין הוא שאלון נורא צודק.
כל עוד ה"ג'יפאים" האלו נימצאים בים עם האופנוע ים שלהם, אז הם לא כל כך מטרידים אותנו כי אנחנו לא שם. אבל כשהם ניכנסים לנו ל"שטח" אנחנו מקימים קול זעקה ...
הם מלכלכים לנו, הם מיישרים לנו והם גם מציקים לנו כשאנחנו מחלצים אותם כי הם ניכנסו למקום שהם לא היו אמורים ולא יכולים לצאת לבד.
שלא תתפלאו שהם גם חושבים שאנחנו עובדים בשבילם - כי ככה הרגלנו אותם. אני מתכונן אגב, לגבות אלף שקל מהמחולץ הבא שלי. או שישלם מראש או שיחכה לקיץ ...
מי בכלל קבע שכל אחד צריך לנסוע בכל שביל ? אין רמות קושי ?
אז, עם כל הכבוד לרצון הטוב שלך, יונתן. מי שיוצר קוליסים על כל מקום אפשרי מחוץ לשביל זה או הצבא שאני לא מתכונן לסנגר עליו, הוא לא מעניין אותי. או הבדואינים, ואותם, כל החוקים של האדם הלבן לא מעניינים. הם חיים לפי הקוד שלהם. תמלא בורות עד מחר. זה לא מעניין אותם. הם ימשיכו בשלהם.
תעזבו את הטבע, יש תיקון עצמי שפועל הכי טוב. כל הנסיונות לעזור לטבע יצרו עד היום רק בעיות נוראיות אחרות. למשל תחפש באינטרנט על ביצות האוורגלייד בקליפורניה. חגיגה לא נורמאלית. או פשוט פה קרוב, ביצות החולה/חומייני/חולדיות ועוד ...
יום נעים.