נו....... מצאת משהו מענין?ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
Printable View
נו....... מצאת משהו מענין?ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
יש לבעיה יופי של פתרון:
The software upgrade resets the Super Duty powertrain control module on the Ford trucks to recognize improper levels of heat in the exhaust system. If heat is detected the system will power down the truck so the driver can pull to the side of the road and allow the truck to cool off.
אם אני לא טועה זה מחזיר אותנו 70 שנה אחורה,
כשהרכב מיתחמם, רד לצד הכביש לשעה שעתיים עד שיתקרר.
בדיוק מה שאני רוצה ברכב חדש שעולה $50000,
נ.ב.
המחיר לא אקטואלי בארץ, בבקשה תכפילו ב 2.5
לא, לצערי לא משהו שממש יעזור לך. התייעצתי עם מומחה של יבואן אחר, שמשתמש בשיטה של האוריאה ולא של מסנן החלקיקים. לדעתו, כמו שאלקס כתב, ניתן לעשות REGENERATION יזום, אבל רק עם מחשב דיאגנוסטיקה במוסך. מה שכן, הוא חושב שלא ייגרם שום נזק למנוע אם תסע על דלק לא נכון, אלא רק ייגרם נזק, אם בכלל, למסנן החלקיקים. אם לא איכפת לך להרוס את מסנן החלקיקים הזה, אז כשיגיע זמנו תרוקן אותו מתוכן, כמו שבעלי מכוניות ממודל עד 94 עושים היום עם הממירים שלהם.
אפשר איזה הסבר כללי על אוריאה-רג'נרישן וכולי? לא כולם עוקבים אחרי החידושים המופלאים בעולם הדיזל.
כמו שדיברנו בטלפון ברוך, ככל הנראה הנזק היחיד יהיה למסנן. אחרי תקופה מסויימת, הוא יהיה חסר שימוש- כי הוא יישרף. אם זה לא מטריד אותך- זה לא מטריד אותי.
בכל מקרה- דע שכל דיזל חדש עם תקינה אירופית או אמריקאית (שהוצג משנת 2008) דורש את אותו דלק - כי אלו התקנות האירופיות והאמריקאיות. כלומר- אפילו דיפנדר חדש צריך דלק 10 PPM. במילים אחרות- אין אופציות... ומעשית- עדיף רכב עם מסנן חלקיקים שיישרף על רכב עם שטיפת אוריאה שהוא חומר לא קיים.
אגב, מתברר שלב מהרצליה יש את אותה בעיה... :mrgreen:
אסף.
*************ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
מדובר על מערכת הקולטת את חלקיקי הפיח ושורפת אותם .
הרעיון הוא להעלות את טמפרטורת גזי הפילטה כך שהחלקיק ישרף ( במקום לפלוט אותו לאטמוספירה).
הדלק דליל בגופרית נדרש כדי להוריד את רמת המזהמים הכללית וגם לצורך קבלת טמפרטורה גבוה במערת הסינון .
בתחילת המערכת היתה רק קולטתאת המזהמים ונדרש ניקוי למיכל הקליטה ( דוד נוסף על קו צינור הפליטה ) בהמשך כנראה שנמצאה דרך לניקוי עצמי ( אבל רק במנועים קטנים ) לכן יש כלי רכב בהם אתה נדרש לפעולות ניקוי ( תוך כדי נסיעה מיוחדת )
כרגע המצב שנדרשת תוספת חומר כימי ( האוראה ) למיכל נוסף ואז יש משאבה / מרסס המזריק
את החומר לתוך מסנן החלקיקים מה שמעלה את הטמפרטורה ושורף אותם .
זה הסבר כללי ביותר לתעלול מוזר אבל גם הקטליזטור הישן לפני שנים נראה מוזר .
נמרוד גם יצרני המנועים לא עוקבים אחרי כל מה שהם מיצרים .
כל שנה / כל דגם / כל שוק
של אותו יצרן ( באמת לא חשוב שם היצרן ) אתה מקבל מערכת אחרת .
אפילו הוראות היצרן לניקוי / החלפה / תידלוק אינם ברורות
זאת הולכת להיות מערכת מושתנת וכאב ראש אחד גדול .
לדעתי מי שיכול לעשות חושבים אפילו עוד כמה חודשים כדאי שיעצור יחשוב ויראה לאן העסק מתפתח .
הכיוון כפי שאני רואה אותו לא פשוט .
אני בכלל לא בטוח שהנזק הוא רק למסנן
האינפורציה שאני מכיר מדברת על כבוי מנוע !
כלי הרכב שאני מכיר מדליקים מנורת תקלה :!: כאשר הוראות היצרן אומרות לבצע נסיעת ניקוי
מחוץ לעיר ( סתם כך באמצע היום בדרך לעבודה או אולי באמצע ההובלה ) :) :) .
לחילופין מי שלא יכול לנסוע באמצע היום לחיפה ידרש להביא את הרכב למוסך
והמוסך יעשה א.... ב.... ג..... ויגיש למי שהוא את החשבון ?!
יצרן אחר מדבר על החלפת מסנן חלקיקים כל כמה עשרות אלפי ק"מ
בכל מצב זה נראה ונשמע הזוי לחלוטין . ( לכן נדרשים הקונים לחתימה והסכמה לפני הרכישה ) .
איציק
בעקבות שיחה שהתנהלה ....
יש לי שאלה, האם לדעתכם יש מצב שבו יום אחד יגידו שמנועי בערה פנימית החל מעוד חודשיים לא חוקיים. נא להתייצב לפי התור במקום זה וזה והחלפה למנוע מים / אויר / חשמל / משהו
כאילו ... המצב כפי שהוא ניראה להדיוט כמוני .. שהרכב הופך למשהו שפשוט אי אפשר איתו ....
זה נכון, אבל חלקית.ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
לברי המזל שיכולים להרשות לעצמם רכב חדש- נדרש להכין בצד סכום כלשהו לתחזוקה יקרה למדי- אבל זה בהחלט אפשרי לחיות עם הרכב, גם בעלות המטורפת הזו. לאלו שנגזר עליהם לחיות עם רכב משומש- עלויות האחזקה הופכות לבלתי פרופרציוניות למחיר הקניה- ואכן, זו בעיה.
אני צריך לחפש, לאחרונה קראתי מחקר שאומר שמכוניות חדשות מתקלקלות יותר ודורשות יותר כסף לתחזוקה מהמכוניות של לפני 10 שנים כשהיו חדשות. זה מוכיח דעה מסויימת שסוף שנות ה90 היה, כנראה, תור הזהב של המכוניות. אז הן היו טובות מתמיד ושימושיות מתמיד.
אסף.
קצת סטייה מהנושא הראשי, אבל זוית נוספת שרציתי לשתף אתכם:
אני גר בשנתיים האחרונות באבידג'אן, חוף השנהב והסתובבתי קצת במדינות שכנות (שליחות).
כל תקנות הזיהום נראות מפה כדבר חיובי אך הזוי.
יש כאן א פ ס אכיפה בנושא זה. זה אומר שרוב הרכבים (כולם חוץ מחדשים) מעשנים בטירוף - קורה הרבה שאתה לא רואה את הרכב שלפניך מרוב עשן.
יש טסט שנתי שהוא בדיחה, אם בעל הרכב נראה מספיק עשיר אז ימצאו לו משהו ותמיד אפשר לעבור עם שוחד סמלי.
שוטר לא יכול לעצור רכבים בכביש בתואנה של אי תקינות כל עוד הניירת של הרכב תקינה. הם כן יכולים לעצור באמתלות אחרות וזה אכן נעשה אבל לצורך העניין אני יכול לנסוע בדיסקברי עם צמיגי "54 בלי שום בעייה (חוקית).
אני בטוח שלחלק מהחברים פה זה נשמע too good to be truth (גם אין הגבלת מהירות מעשית...) אבל הזיהום שיוצא מכל הרכבים, משאיות, אוטובוסים כאן ובמדינות שכנות הוא כזה גדול שזה נראה פשוט מצחיק לראות את כל תקנות הזיהום משתכללות משנה לשנה בכל מדינות המערב (כן - כולל ישראל).
הסיבות לזיהום הן שימוש בשמן מנוע משומש, ערבוב שמן דקלים בדלק (!), תחזוקת שבר וכאמור אי אכיפה.
כל הזיהום הזה מתגמד ליד כל מה ששמונת השמנים מפליצים ( G8 ) .
סע למזרח אירופה ותראה מה הולך שם !
סע למזרח הרחוק ותראה מה מיצרים שם .
סע לאוסטרליה ותראה איזה כלי רכב הם מיצרים לעצמם .
סע לארצות הברית ותראה איזה כלי עבודה בעלי מנוע דיזל הם מיצרים ( רק לעצמם ) .
ואז אפשר בקלות להגיעה למסקנה שכל סיפור זיהום האויר ( ואני מדגיש בתחום הרכב )
הוא עוד סיפור של המפלצת המומצת את הכסף ממי שהיא רק יכולה .
איציק
איציק , תוסיף לרשימה הארוכה שלך את מקסיקו.
משתמשים בהמון תוצרת אמריקאית בתחבורה ובתעשייה והמדינה הזאת בכלל לא קטנה , מזהמת לא פחות בגלל אכיפה אפסית של רפובליקת בננות.
שמעתי עכשיו סיפור פצצה ....
הרכב הראשון שהגיע לארץ עם מנוע דיזל אירו5 שניגמר לו הממיר חלקיקים. לפי ההוראות צריכים לאפסן את זה ברמת חובב.
צלצלו מהמוסך ( המרכזי בבאר שבע ( הרכב היה מונית ) ) לרמת חובב לשאות מה הפרוצדורה ... ההם שם התעניינו מה החומר שצריכים להסליק. קיבלו תשובה ...
והופיעו תוך רבע שעה עם בגדי חלל ומשאבות אויר מזוהם ומה לא .. מדע בדיוני שלם.
בשביל להסליק ממיר קטליטי משומש ...
אנה אנו הולכים ...
מצד אחד דוחפים לנו שטויות ובצד השני מתים מצחוק.
ההוריקנים מרביצים בצד השני של העולם אז מה איכפת לנו ?
ברוך,למה שלא תזמין מנוע בנזין ותגמור את סיפור הסולר המוזר הזה.
נדמה לי שמנוע הבנזין הקטן שמגיע עם הסילברדו הוא 6 ליטר עם 345 כ"ס וכמובן שיש גדולים יותר.:mrgreen: ..
ותחשבו על זה...............;-)
המממממ, נשמע מענין.
לא ידעתי שיש בבהמות האלה אופציה לבנזין.
האם גם לפורד יש מנועי בנזין?
תומר, איך אתה קשור לשברולט ומה יש לך לספר על הסילברדו בנזין?
באופן כללי, על מנת לעמוד בדרישות התקן של U4, יש שתי אסכולות. חשוב להבין שמדובר על שתי אסכולות, ולא על שתי שיטות. כל המטרה של U4 היא הקטנה כמות המזהמים מסוג NOX. מדובר על תחמוצת חנקן בעלת מספר אטומים X. מבלי להכנס עמוק לעניין, ייצור NOX נגרם עקב טמפ. בעירה גבוהה ותערובת ענייה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אסכולה א'. הורדת NOX לאחר המנוע. את המנוע בכלל לא מעניין U4. המנוע פועל חם מאוד + עני מאוד ומספק ביצועי דלק/ק"מ מצויינים. לאחר המנוע מותקן מרסס של חומר הנקרא אוראה (בשמו המסחרי ADBLUE) יש לרכב יחידת קיצוב + שני חיישנים, אחד לפני הדוד, ואחד אחרי הדוד. כמובו שדוד הפליטה הוא ממיר קטליטי סלקטיבי. בשורה התחתונה מדוד הפליטה יוצאים מים מזוקים. יתרונות: אין פגיעה בביצועי המנוע. מרווחי טיפולים ללא שינוי. חסרון: יש צורך לתדלק אוראה למיכל נפרד ביחס של 1:25 מהסולר.
אסכולה ב'. הורדת NOX ע"י המנוע עצמו. במנוע מותקנת מערכת סיחרור גזי פליטה + צינון (EGR). למעשה המנוע מחזיר חלק מגזי הפליטה, ע"י כך מוריד את הנצילות הנפחית של המנוע, כתוצאה מכך יורדת טמפ. הבעירה של המנוע, ובהתאם לכך יורדת כמות NOX. יתרון: זול להתקנה. חסרון: 1) ההספק הנומינלי נמוך משמעותית ממהספק המוצהר. 2) מיחזור גזי הפליטה בזמן נסיעת שיוט מעלה את רמות הפיח בשמן המנוע.
הבעיה כאשר לא משתמשים בסולר10, היא זיהום של השמן. עזבו רגע את נושא מסנן החלקיקים. היצרן מפחד שסולר בעל אחוז מזהמים גבוה, יגרום לעודף פיח בשמן המנוע, תופעה שגורמת לשמן לההפך לסמיך.
עכשיו כל אחד יחשוב לעצמו על איזה אסכולה הוא רוצא ללכת.
רק לצורך הדוגמא: יצרן משאיות מאסכולה א' העלה את מרווח הטיפולים לפעם בשנה או 75000 ק"מ, בשימוש בשמן מנוע מינרלי, וזאת כדי לצמצם את הפגיעה בכיס עקב מחיר האוראה.
יצרן משאיות מתחרה (אסכולה ב') טוען שהוא יכול לעמוד בכך גם, אבל בתנאי..........
לגבי הגבלת ההספק: עד חודש אוקטובר 2007 לא מותקן ברכבי דיזל הגבלת הספק. לפי הצפי בחודש נובמבר, כל רכב דיזל U4 חדש יהיה מוגבל הספק (30%) כאשר מערכת בקרת זיהום האויר אינה תקינה.
על קצה המזלג,
קיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
ברוך, תהנה
http://www55.forddirect.fordvehicles...and=Ford&sZip=
במקרה שמבקשים ZIP, תכניס 76208
קודם כל, תודה על הסקירה המענינת.ציטוט:
נכתב במקור על ידי קיד
אם הבנתי נכון את מה שציטטתי ממך לעיל, האם ניתן לומר שהפתרון לשימוש בדלק 40 ולא 10, יהיה ע"י החלפת שמן יותר תדירה?
זה גם נראה כמו הפתרון הכי זול(במקום מיכלי אוריאה, ריג'נריישן יזום וכו'), אם למשל נחליף שמן
כל 4-5000 ק"מ במקום כל 15-20,000ק"מ, לא?
לפני כשנה וחצי כמעט וקניתי סילברדו בנזין 6 ליטר 345 כ"ס אבל לא הסתדרתי על המחיר עם בעל הרכב.
הרכב היה מיבוא אישי שנת ייצור 2003 והיה " קבינה וחצי " ,החלק האחורי היה מרווח מאוד,ממש אותו הספסל כמו של הקבינה הכפולה רק שהדלתות ניפתחו כמו ספר.
בשנתון 2003 עדיין לא היה את האליסון 1000 היה את ה-"800" האלקטרוני.
אני יודע שיש גם מנועים 7.4 ליטר וגם 8.1 ליטר בנזין.
קיד תודה על ההסבר, אבל מה זה regeneration?
אגב - בדיפנדר החדש הם מצהירים שלמרות שהוא euro4 המנוע מותאם גם לסוגי דלק מזוהמים יותר כך שהוא יוכל להמשיך ולתפקד במדינות עולם שלישי (כמו ישראל... - שמעת מר אולמרט..)
אז - כמה עולה דיפנדר חדש?
:mrgreen: