חוזר: מציאת צמת חשמל חדשה -בארה"ב -עזרה דרושה
מאיר,
קיימת הוראה טכנית של קרייזלר שאומרת שיש להחליף את הקונקטורים של המזרקים אם הם נפתחו יותר מ-4 פעמים. כידוע, בארץ אף אחד לא מתייחס להוראה זו.
בכל אופן, לא ניתן להחליף את רתמת המרססים לבדה, משום שהיא חלק אינטגרלי מרתמת תא המנוע. ניתן לבנות מחדש את החלק הזה של הרתמה. יש לבחון היטב את מצבה של הרתמה לפני ביצוע עבודה כזאת, על מנת לקבוע אם מדובר בכוסות רוח למת או לא.
לא הצלחתי להבין את החלק הזה??!!
בכל אופן, לא ניתן להחליף את רתמת המרססים לבדה, משום שהיא חלק אינטגרלי מרתמת תא המנוע.
עד כאן מובן
ניתן לבנות מחדש את החלק הזה של הרתמה.
זה לא סותר את חלק א??
יש לבחון היטב את מצבה של הרתמה לפני ביצוע עבודה כזאת, על מנת לקבוע אם מדובר בכוסות רוח למת או לא.
הצמה שלמה ובמצב סביר לחלוטין ,ישנה אמנם אבל שמקלפים את השכבות מצבה טוב
זה בגלל שהחוטים של הריתמת מזרקים מגעים ישירות עד המחשב ללא קונקטור באמצע.
מה שאפשר לעשות הוא:
א. לחתוך את החוטים בנקודה שהם עדין טובים ולהם להלחים חוטים חדשים
ב. למשוך את החוטים החדשים עד המחשב (מומלץ לדעתי)
הבעיה היא לא בחוטים (אותם ניתן לקנות) אלא בקונקטורים. הם יעודים הן למחשב והן למזרקים. מה שאפשר לעשות הוא לחתוך את החוטים קרוב לקונקטורים ולהלחים חוטים אלהם. זה שעתנז שיכול לעבוד אבל הוא לא ממש אמין לדעתי.
אם אתה משיג קונקטורים חדשים למזרקים אתה יכול לעשות עבודה איכותית.
אגב התיבשות של חוטים יכולה מאוד להסביר את הבעיות שיש לך. ליד המנוע בגלל החום הבידוד מתיבש נוצרים סדקים שגורמים לקצרים אוו השראות פרזיטית. וזה יוצר בלגן שלם.
הפירוש של מוני נכון מאוד.
עכשיו תורי לפרש את עצמי...
ניתן לקנות (גם ב-eBay) קונקטורים חדשים למזרקים. ברגע שיש קונקטורים, אין בעיה להחליף את החוטים הפגועים, בהלחמה מקצועית, ובכך לתקן את הרתמה ולהביאה לרמת ביצועים של רתמה חדשה.
עידכון קצר
הפרדתי חלק מהצמה מעל המזרקים (החלק שהפך כמעט לחתיכה אחת) היו שם לפחות 3 ניתוקים בוצע תיקון זמני,
עכשיו הכל תקין , הרכב נוסע עגול וחלק,
זה כל הנראה מחזק את השערתי הראשונית בגין אי תקינות של הצמה ומחזק בי את הרצון לבצע ציקון מעמיק בצמה כפי שחלק מהחברים הציע
הייתה לי בעיה בצמת חשמל, שורש הבעיה הייתה כי מרוב שפרקו והוציאו את המנוע הקודם דפקו את הצמה עד שהרכב היה מגמגם,כבה וחוזר חלילה ,
התייעצתי פה ארוכות עם החברים, כמו בכל דבר הדעות חלוקות ,
אני רציתי להחליף את חלק הצמה שמוביל לאינגקטורים חלק טענו שזה ניתוח מוח חלק טענו שזה לא
אפשרי,לא כדאי ,וכו,
צמה חדשה אצל היצרן 5500 ש"ח
צמה "משופצת " 2500 עד 3500 ש"ח =חברים לא הייתי נוגע בזה עם מקל 5 מטר , לוקחים צמה ישנה,
איך הם טוענים "אנחנו עבורים עליה" חארטה נטו .
קיבלתי אישוש מחברה מהסדנאות בצבא שאכן הם עושים "ניתוח " לצמה ,
הבעיה היא שבאזור האינגקטורים שורר חום רב הצמה שלי ואני מדגיש מעולם לא היו לי בעיות חשמל , הצמה ממש "הותכה" לכלל היותה גוש של חוטים מחובר אחד לשני ,
גם שהפרדנו את החוטים בעמל רב כולם שלמים חיצונית , אבל הבעיה קיימת ,
בקיצור , תודה לידידי היקר גו' ששלח לי את חלק הצמה הדרוש ,חדש , חברים ממש חדש עדיין עם הניירות מסביב לתופסני אינגקטורים(25 דולר) .
ביצענו את הניתוח ,
זו עבודה של כמה שעות נדרשת זהירות מיירבית לא לטעות בחוטים,
השיטה הייתה פשוטה , הפרדנו את כל הצמה הישנה , זיהינו חוט מקביל בצמה החדשה וכך עברנו על כל אינגקטור ואינגקטור, חיבורים בהלחמה , שרינקים,כל המחברים של החיישנים הגיעו עם הצמה החדשה אז כולם חדשים כעת ,
חברה, חיברנו הכל , התנענו, וזהו ,
אז לכל מי שחשש מביצוע העסק יותר פשוט ממה שחושבים, תקדישו לזה שבת אחת ואתם מסודרים לשנים ,
תודה לגו' על הצמה , לאלי היקר על הספר והמשלוח .
ותודה לכם על הייעוץ