חוזר: בעיית מזגן ברנו קליאו 94'
מיכה לקחת פעם דף ועט וניסית לעשות חשבון? זה לא מסובך, זה ברמה של תסריט א' מול תסריט ב'. לרשום עלויות, ולהשוות. טוב זה לא צריך להפתיע אותנו, שרפת 50K שקל או יותר בלבנות ג'יפ יפה שעכשיו מושבת בלי רישוי מבחינתך לנצח אפילו בלי לנסות לשנות את זה... אתה לא שפוי. ואולי אתה כן השפוי היחיד וכולנו דפוקים, גם יכול להיות :-D
דרור הצמיגים שקניתי הם של אליאנס. יש לי אותם חצי שנה והם מצוינים !!!
אשר להשבתה...
כמה זמן הרכב היה מושבת כאשר נכנס למוסך לגיר או אלטרנטור?!
באותו הזמן ופחות הית אתה מתקן אותו.
גם הרכב שלי נוסע יום יום, ועדין אני יכול לתחזק אותו לבד בלי לאבד ימי עבודה.
תראה, אני לא פאנאט. כאשר בפריווט היה צריך לעשות קלץ הכנסתי אותו למוסך כי הגישה שם נוראית ואין לי עצבים לעבוד בחלל של 5 סנטים. אבל מדחס מזגן בקלות אפשר להחליף לבד, ויקח פחות ממה שיקח למוסך.
חוץ מזה נראה לי שהיגיע הזמן שתעבור לצפון. פה הנוף יותר ירוק והמחירים יותר "עממים" (-:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
מיכה לקחת פעם דף ועט וניסית לעשות חשבון? זה לא מסובך, זה ברמה של תסריט א' מול תסריט ב'. לרשום עלויות, ולהשוות. טוב זה לא צריך להפתיע אותנו, שרפת 50K שקל או יותר בלבנות ג'יפ יפה שעכשיו מושבת בלי רישוי מבחינתך לנצח אפילו בלי לנסות לשנות את זה... אתה לא שפוי. ואולי אתה כן השפוי היחיד וכולנו דפוקים, גם יכול להיות :-D
בטח שעשיתי חשבון. בסופו של דבר הגענו למסקנה ששווה להשאיר את הרכבים שלנו כעת ולהחליף בעוד כמה שנים. למה? כי לא היה לנו כסף לרכבים ממודלים חדשים יותר. כן היה כסף לתיקון. הרכב לא היה יכול להמכר בסכום משמעותי בכל מקרה.
הג'יפ שלי לא מושבת, הוא מחכה לחוק ספורט מוטורי ולקבלת רשיון רכב ספורטיבי. אני מעדיף שלא לשלם אגרת רישוי, ביטוח ולעשות טסט יקר רק בשביל לחכות. אם תהיה מעוניין בסיבות נוספות, בה"פ.
בקשר לנושא המקורי של השרשור -
בנוסף לבדיקות שחימושניק הציע, יש לוודא גם שהמאוורר של המזגן עובד. (כבר לא יעזור לדרור, אבל אולי לבא בתור שיתקל בבעיה דומה).
בכל מקרה, לא מומלץ להמשיך ולהפעיל את המזגן אם ישנה בעיה.
---------------------
בקשר לרכב (שחלקכם כבר הפכתם אותו לנבלה שחוטה),
העלויות לא "מטורפות" אלא סבירות בהחלט, למעט המזגן. אבל, אין לנו פירוט של העבודה והחלקים שהוחלפו, ואם להחליף צינור קטן היה צריך לפרק חצי מנוע, יכול להיות שגם כאן הסיפור דומה. בכל מקרה, מדחס משופץ + שטיפה + ואקום גז + רצועה (ואולי גם מותחן?) + עבודה + מע"מ, עדיין לא יוצא זול ועובר בקלות את האלפיה אם לא יותר.
דרור, אני מבין את ההתלבטות שלך והחשש מאיפה תגיע המכה הבאה. לפעמים צרות באות בצרורות, אבל יכול להיות שעכשיו תהיה רגיעה. סע קצת על הרכב, בדוק אותו מבחינת גומיות, צינורות, תושבות,בולמים וכד', ותנסה להעריך את רמת הבלאי שלו. קח בחשבון שבלאי תמיד יהיה, השאלה היא באיזו רמה.
לפי דעתי כדאי לכם בכל זאת לשקול להישאר עם הרכב הנוכחי מאשר להוסיף ולקנות רכב חדש. הרי יש לכם ביד אוטו שאת ההסטוריה שלו אתם מכירים טוב מאוד. כמה תקבלו עבור הרנו עכשיו? כמה תצטרכו להוסיף בשביל רכב חדש יותר? האם זה באמת יצא משתלם?
נראה לי שאתה פשוט מעדיף להוציא סכום מוגדר עכשיו במקום להיות במתח לקראת ההוצאה הבאה.
שני הזוזים שלי
חן
המכה תגיע, זה ברור.
זה אוטו שהדר מחזיקה כבר 8 ומשהו שנים. הוא לא נסע הרבה וכמעט הכל בו מקורי. אני לא דואג ממכלולים גדולים כמו מנוע וכו', אלא באמת מבעיות קטנות כמו צנרת, גומיות, חשמל וכו', שעלולים לקרוס פתאום. צינור שקרס = נזילה + מחוון שבגד בגלל נתק או קצר = יכול ללכת תוך דקות גם מנוע חדש...
אני מוודא שגובה מפלסי הנוזלים החיוניים תמיד אופטימלי, וההנחיה שלי להדר מאוד ברורה - הדברים הכי חשובים בעולם מבחינתה באוטו הזה הם שעון החום ונורת לחץ שמן. כל חריגה מהנורמה - לעצור מיד ולהרים לי טלפון, ואחר כך נראה. עד היום - טפו טפו הכל בסדר. גם כשהרכב התחמם בגלל פריצה פתאומית באותו צינור נסתר, היתה לי אינדיקציה מאוד ברורה לזה והצלחתי להציל אותו לפני שניזוק.
כמו בכל צרפתיה, גם כאן הגישה למכלולים סביב המנוע די קשה. הכל צפוף שם וקשה לעבוד עליו לבד באמצעים של מוסך-חצר. ניכר על הרכב שהוא תוכנן בצורה שתקשה ככל האפשר על תחזוקה עצמית. מהבחינה הזו הוא הקדים את זמנו...:roll:
למזלנו הוא גם די אמין בסופו של דבר. ההחלטה להחליף או לא, תהיה של הדר בלבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
המכה תגיע, זה ברור.
לי זה לא ברור!
החזקתי במשך שמונה שנים רכב קטן ופרטי שמאוד האהבתי, מדובר בפיאט בראבו,
תשאל מסביב ותגלה שרוב אלו שמבינים ואוהבים מכוניות יעברו לצד השני של הכביש כאשר יראו פיאט חונה בקרבתם.
מנסיוני אפשר גם אחרת!
נכון שרכבים מסוג זה (אירופאיות) נחשבות פחות אמינות ויותר מסובכות לטיפול (מישהו אמר אוטו צרפתי?) אבל גיליתי שאם עושים פעולות יזומות ניתן להגיע לרמת אמינות גבוהה מאוד ובתקציב נמוך יחסית.
אם היית קונה ג'יפ משומש סביר להניח שהיית מבצע יישור קו לרכב, נכון? למה לא פה?
צנרת מים, צנרת שמן, רצועות, פילטרים, שמנים, טרמוסטט כל אלו דברים שניתן וכדאי להחליף לפני שמגיע הכשל, העלויות נמוכות ויש לך את הפרווילגיה לבחור את מועד הטיפול.
טיפול מקדים ימנע את רוב רובן של התקלות העתידיות ויתרום רבות למזעור הנזקים.