תגובה: צ'רוקי XJ של נמרוד
בשטח מרגיש מצויין.
ברור שהבחירה לא משיקולי עלות... 900 שקל, 1,000 שקל, זה אותו מחיר, זה טווח המיקוח בפאנצ'ריות (מזומן, עם/בלי הרכבה/איזון, הנחת "דוד שלח אותי"...). זה כנראה מה שעולה צמיג שטח טוב בישראל היום. אגב, אם מסתכלים על המחירים של הצמיגים האלו בארה"ב, אז הג'נרל עולה לא פחות ואפילו יותר מBF - הם עולים סדר גודל של 200$ לצמיג.
אתה שואל למה? אם להיות כנה - ככה. בא לי על צמיגים חדשים ושונים... עושה רושם שמדובר על צמיגים מהליגה העליונה שאוכלסה עד היום על ידי BF וגודייר. הצטרפו אליה כנראה גם טויו וג'נרל. הזמן יגיד אם אני צודק.
ואולי זה האותיות האדומות? אני מכיר אינדיאני אחד בפורום שזה בטוח יעבוד עליו :)
תתחדש.
חוצמזה שהפער במשקל לא זניח בכלל..
הקוביות שלו נא נראות מספיק אגרסיביות לבוץ או לסלעים.
בהנחה ואתה נהנה לזחול על הסלע ולא לחמם עליו את הצמיג.
תתחדש , ותהנה !
האמת שמהתמונות באמת נראה שהוא פחות " אגריסיבי " מחבריו לתמונה . לדעתי הצמיג הזה לא יודע לפנות בוץ במידה מספקת .
יש לו יתרון במספר השכבות , לי הוא נראה כמו צמיג ביחס של 70% שטח 30% כביש , ולא 100% שטח .
נראה מה יגיד הזמן ..............
תתחדש !!!
עד שנראה בוץ יש עוד זמן... מבטיח לעדכן :)
בנוגע לגודל הקוביות, להלן טביעות רגל של שלושת הצמיגים. הסריקות בקנה מידה זהה בדיוק. הרוחב מדוד לקנה מידה.
ראשון - BFG KM2
קובץ מצורף 76901
שני - קופר דיסקברר STT
קובץ מצורף 76902
והשלישי - ג'נרל גראבר SRL
קובץ מצורף 76903
הג'נרל ללא ספק שונה, אבל גם לא דומה לשום צמיג AT. לא יודע מה זה אומר...
היום ראיתי את הצמיג במציאות.
ראשית הוא מאוד מאוד גדול יחסית ל 31. גם ברוחב וגם בגובה.
שנית הסוליה היא מהדור החדש.
לא עוד שינים אחת אחר השניה עם מרווחים שווים בינהם.
הקוביות מסודרות כך שנוצר חריץ אלכסוני ספירלה בהיקף הצמיג.
רוחב החריץ הוא כשני אצבעות.
מה זה אומר? אוולה לא יודע, אבל זה קונספט חדש לגמרי.
הצורה הזו חדשה רק בצמיגים במידות קטנות... היא קיימת כבר לא מעט שנים בצמיגים גדולים, ויש לה הרבה יתרונות...
מה שכן היחס בין שטח של "אין קוביה" לשטח של הקוביות נראה קטו במבט ראשון, אבל מבט קרוב יותר מראה את החריצים הגדולים בקוביות עצמן שמחזירים את היחס בין שטח מגע לשטח ללא מגע לאזור של צמיגי השטח הקודמים.
שטח החריצים קובע גם את יכולת הניקוי של הצמיג ממים ובוץ, וגם את הגמישות של הצמיג למשל על סלעים.
מה שאני לא רואה בצמיג הזה שיש בצמיגי בוץ זה גשרים בין הקוביות שדוחפים את הבוץ החוצה מהחריצים וגם אי אפשר לראות מהתמונות (אבל נמרוד יבדוק) מה הזווית של הקוביות - לטובת חליצה של הבוץ מתוך החריצים.
נראה לי שזה צמיג שטח וסלעים, לא צמיג בוץ, למרות שקשה מאוד לקבוע בלי לנסות...
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מה שאני לא רואה בצמיג הזה שיש בצמיגי בוץ זה גשרים בין הקוביות שדוחפים את הבוץ החוצה מהחריצים וגם אי אפשר לראות מהתמונות (אבל נמרוד יבדוק) מה הזווית של הקוביות - לטובת חליצה של הבוץ מתוך החריצים.
אסף, מצ"ב כמה קלוזאפים. נראה שיש את הגשרים שאתה מדבר, והם בכיוון של אותם חריצים ספירליים שמוני הזכיר (שתי אצבעות??? של מי? וממתי אנחנו מודדים פה באצבעות, רחמנה ליצלן...). על כל הקוביות יש זוית חליצה מה שנקרא בתעשייה, אחרת לא היה אפשר לחלוץ את הצמיג מהתבניות. אם זה הרבה או מעט, תגיד אתה אסף, אולי מהתמונות האלו.
בולט גם הChamfer - שבירת הפינות. משמעותית ובולטת יחסית. אסף בשביל מה זה טוב לדעתך?
קובץ מצורף 76954קובץ מצורף 76955קובץ מצורף 76956קובץ מצורף 76957
נראה יפה מאוד.
לא מזמן קניתי 4 צמיגים "35 אבל אחרי הנסיון המר שלי(ושל אחי ושל שני חברים שלו, עם LR3) איתם בארץ ובכלל לא לקחתי בחשבון את הג'נראל, למרות שהם נראים לגרי אחרת מאלה שהיו (ועדיין יש) לי בארץ - הם גם יקרים פה יחסית.
בסופו של דבר קניתי NITTO TERRA GRAPPLER
נמרוד,יש תובנות נוספות לגביי הצמיגים ?שחיקה?עמידות?תודה,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
נמרוד,יש תובנות נוספות לגביי הצמיגים ?שחיקה?עמידות?תודה,
הצמיגים "כחדשים" מכל הבחינות. עברו בסך הכל שלושה חודשים, כמה אלפי קילומטרים.
אגב, סרטון פרסומי של ג'נרל שמנסה להסביר את הרעיון מאחורי צורת הקוביות:
http://youtu.be/A3SzLum9iic
תודה,
טוב לשמוע, למרות שלאחר ברור היום התברר שמגוון המידות שהובאו מצומצם ביותר.