חוזר: 31 או 235? התלבטות לגבי מידת צמיג , מה הגרורות של כל שינוי ?
טוב , הכיוון הכללי נוטה ל31" - אם כבר עולים אז כמה שאפשר, גם ככה צריך לשנות חצי רכב כדי לעמוד בעומסים, אמנם זה יעשה בהדרגה ולא ב"מכה אחת" אבל זה חובה כדי שאפשר יהיה לנסוע כמו בנאדם.
אבל העניין מסתבך, כי עכשיו הגיעה הצעה מאד מפתה (כלכלית) מבחינת קיט יחסי העברה - 6.5
כלומר יותר נמוך גם מה5.14
כ20 אחוז בHIGH
כ187 אחוז בLOW
השאלה היא , האם זה לא נמוך מידי?
מצד אחד זה פותח עולם שלם של מידות במקרה ואני ארצה לשחק בשטח (לא מתכוון לעלות עם 33 לכביש, 31 זה כבר מגנט-כחולים, אבל בשטח הקרוב לביתי זה יהיה תענוג, מבוץ בירקון ועד מסלעות תל-צפית)
מצד שני, יכול להיות שזה יהיה נמוך מידי ואו חזק מידי גם אחרי שאשדרג את הציריות (עוד לא ענו לי על איך אני עושה את זה) ואפילו את הדרייבשאפטים.
למי שלא הבין - אני מתכוון להשאר עם הסרנים הנוכחים ורק לשדרג את הקרביים שלהם ולא להחליף לסרני טויוטה או כל דבר אחר, זה יקנה גובה , ישאיר את המשקל נוצה של הרכב והפשטות המכנית ועוד כל מיני יתרונות אפילו אחרי שמסתכלים על החסרונות של הקיסמים האלה.
לבטים של 3 לפנות בוקר... :-?
אתה ילד גדול, אם זה באמת מפתה כלכלית זה יכול להיות מעניין. לא, אתה לא צריך את זה - ה4.16 מספיק, ה5.14 זה פינוק וה6.5 זה הגזמה, אבל אני לא רואה רע בזה. 20% בHI זה לא נורא (ב5.14 יש לך 18%, מה זה עוד 2) והLOW מוגזם, אבל רק כשתרצה לנסוע בו מהר (מתי זה קורה?).
לגבי מידת הצמיג, המגבלה שלך ל33 היא לא יחס ההעברה לטעמי אלא חוזק הסרן שלך, כך שאני לא רואה רלוונטיות בדיון על יחס העברה בטרנספר עבור צמיג 33. התיקון עבור צמיג מעל 31 חייב להתבצע דרך הסרן (לטעמי), כך שיחס ההעברה בטרנספר איננו קשור לשיקולי גודל צמיג במידות אלו.
לגבי חוזק חלקים, שכח מזה. אתה כמו בעלי הסופה החביבים שמנסים לשדרג דנה 30 לצמיגי 35, זה לא כלכלי וגם אם בסוף תעשה את זה אתה עדיין תקבל סרן חלש משמעותית ממה שהיה מתקבל מהחלפה רצינית.
הציריות שלך יהיו חלשות מדי גם ל4.16, גם ל 5.14, גם ל6.5. בכולם יהיה לך קל לשבור חלקים, אם תנהג כמו בעל הסמוראי הממוצע (עוצם עיניים, מדביק את רגל ימין לרצפה ומחזיק את ההגה חזק) הרכב שלך יתפרק תוך יום גם עם 4.16 וצמיגי 215. אם תנהג כמו שצריך תוכל לעשות מה שתרצה, כולל השתוללויות לא מבוטלות (תראה את סושי).
אתה קונה יחסי העברה, צמיגים גדולים וזוג נעילות כדי שלא תצטרך להשתולל. אתה תגלה מהר מאוד שעם סמוראי כזה בטיול רגיל אתה רק מכוון את ההגה בכיוון הנסיעה ומוציא קלאץ', את השאר הוא עושה בשבילך.
אלון, אמרת את מה שאני חושב בדיוק וחיזקת את מה שאני חושב עליו כבר כמה ימים.
אני לא הטיפוס של המדביק דוושה ובדיוק בגלל זה אני טורח בכלל לשדרג ולשפץ את הגרוטאה שלי בסכומים והשקעה שבכלל לא הגיונית לאדם מהרחוב, במקום לעבור כל מכשול כמו משוגע במהירות. כבר קרו מקרים שהגעתי למכשול שחבר עבר לא נעול ולא משופר אבל במהירות גבוהה ואני לעומת זאת הייתי צריך כיוונים ועוד מיני עזרות, רק בגלל שהעדפתי להיות עדין , איטי ולצאת עם מינימום נזקים... אחרי השיפורים, העולם יראה אחרת :mrgreen:
לגבי עומסים של 33 - זה לא יקרה אצלי , כי זה לא יורכב אצלי , סתם חלומות.
31 יהיה המקסימום, גם אחרי שדרוגים של כל המכלולים והגבהות מינימליות בהתאם.
בקיצור , סגרנו את העסק - זה יהיה 6.5 (רוצה לדעת מחיר ? בדיוק כמו 4.16, חדש עם אחריות לכל החיים) וזה יהיה ממש עוד מעט (יש כמה שליחים בחודשיים הקרובים, אני רק צריך למכור את גופי בשביל זה).
את הצמיגים נשים אחרי שיהיו לי רשמים מהקיט הזה על ה205 האומללים שיש לי עכשיו ואחרי שדרוג של מערכת הבילום (זה הדבר הראשון שישודרג לפני שעולים מידות). עם הזמן נשדרג את השאר - דרייבשאפטים, ציריות, יחסים בביצים, מערכת הגה כוח, הגבהה נוספת.
איז שידרוג אתה מתכנן למערכת הבלמים?
נשמע מעניין לא רק לחולמים על 31"
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=22052
אני בדיונים על זה עם אלון כרגע... יותר נכון, הוא צועק ואני מהנהן...או שלא!