חוזר: קורונה ופיניון מחוזקים לDANA44 ולDANA30
כן, מדובר על cryogenics
הטיפול מעלה את החוזק חומרים בצורה דרסטית, ולא יקר במיוחד
יש עוד טיפולים שונים תרמיים וכימיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ערן המסוקס
סרני טויוטה הם ממש לא דבר רצוי ברכב. הם צריך יותר מסרנים של סיקס, ראיתי איך בהיילקס אנמי המפרקים כושלים בשלב מסויים, על אחת כמה וכמה ברכב עם מנוע ועם צמיגי 33 ומעלה.
ערן, ליכלכת....
קודם כל הסרנים של טויוטה יותר רחבים מסרני CJ WIDE TRACK
ב2 אינץ....קח מטר ותמדוד.
בסרן הקידמי נקודת הטורפה היחידה זה ה BIRFIELDS
ולזה יש פיתרון:LONGFIELDS
בדוק את הקישור שמיכה הוסיף
עם צמיגים 40 אינץ לא ניתן להרוס אותם, והם באים עם אחריות לכול החיים.
הבעיה בארץ זה אכות העבודה, לא אכות המוצר.
אולי תסביר לי איך הורסים סרן (טויוטה) עם צמיגי 33?
זה לא מובן לי........
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
עם צמיגים 40 אינץ לא ניתן להרוס אותם.
מחוברים לאיזה מנוע?
4 ציל' של טויוטה או משהו עם קצת יותר כח?
ולהרוס... תמיד אפשר.
ערן, ג'ו צודק, סרני טויוטה מושלמים מבחינת מידות לסיקס - אותו רוחב, אותו רוחב כמעט על הס"מ בין תושבות הקפיצים - שים אותם ספרינג-אובר כמו שהם, מתאים! מיקום ביצה בסרן הקדמי אותו דבר שוב ברמת הס"מ, הנושא המהותי השונה היחיד הוא ההיגוי, וגם זה מתוקן בולט-און על ידי זרועות קרוסאובר מעל הנאקלים של הטויוטה במקום המקוריות. עשיתי את כל המדידות בעצמי.
אז לדעתכם סרני טויוטה זה אופציה ריאלית לצמיגי 35 ? או שצריך גם אותם לשדרג?
זה אומר שאני צריך גם להחליף את כל הג'אנטים ולהשיג נעילה קדמית.
אשמח אם תסבירו בדיוק מה ההבדלים בהיגוי. לא יצא לי לראות סרן טויוטה מקרוב אבל עד כמה שאני זוכר התיבת הגה עובדת על קדימה ואחורה ולא ימינה ושמאלה. אם אני צודק?
במידה ואני צודק, יש אפשרות לפתור את הבעיה על ידי שנוי המיקום של תיבת ההגה של הסיקס?
סרני היילקס לסיקס יחזיקו צמיגי 35, זה אחד מהפתרונות הטובים יותר. החסרונות הם המחיר של הסרנים עצמם, ויש גם עניין עקרוני של "עירוב בשר וחלב" :lol: אבל הנושא נדון כבר - תמשיך בבקשה את הדיון הזה.
אוקי תודה.
אני עוד לא בטוח שסרני היילקס זו האפשרות הטובה ביותר.
מיכה שלום
כמו שכולם אומרים לך הכי מתאים זה סרנים של הילקס, יש זרועות קרוסאובר לטיפול בבעיית ההגה אני הרכבתי כאלה. מעולה והרבה יותר טוב מהמקורי ופשוט להרכבה.
הרכבתי את זה בהילקסים שלי אתה מוזמן לראות אחד נישאר עם הזרוע מגל פחות טוב (תייבת הגה לאורך מקורי)
והשני עבר הסבה להגה רוחבי כמו אצלך הכי טוב ופשוט מאד לבניה.
אתה מוזמן לבדוק עם הכל מתאים לך לפני הרכישה יש לי הרבה חלקים לסרנים כאלה, וסרנים שלמים של הילקס הטלפון שלי 0522263868
טל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
סרני היילקס לסיקס יחזיקו צמיגי 35, זה אחד מהפתרונות הטובים יותר. החסרונות הם המחיר של הסרנים עצמם, ויש גם עניין עקרוני של "עירוב בשר וחלב" :lol: אבל הנושא נדון כבר - תמשיך בבקשה את
הדיון הזה.
בעצם אתה המשכת את הדיון ההוא... לפני שנה וחצי. מיכה אתה חוזר שוב ושוב על אותם שאלות והתלבטויות... מזכיר לי את הסרט החמוד של ביל מארי על "יום החפרפרת" או איך שזה לא נקרא, שחוזר ומתעורר כל בוקר לאותו יום, שוב ושוב.
נמרוד אתה צודק, אכן בזמנו חשבתי על סרני טויוטה אבל אז ביררתי יותר והבנתי שהסרנים הם לא מציאה כזו גדולה. גם היום אני חושב כך ולכן הם בהעדפה נמוכה, בעיקר כי הם עולים הרבה כסף.
לסיכום הסאגה:
1. סרן D30 לא מתאים, גם אם יחוזק ויוקשח.
2. סרני טויוטה מתאימים, אבל יש בעיות עם הבירפילדס, הסרנים יקרים וצריך לבנות מנגנון היגוי שונה ולשנות תושבות.
3. החלפת או הוספת טרנספר לכזה עם ביצה בצד נהג והחלפה לסרני וונדורה - D44 קדמי וGM 14 (כמדומני) אחורי. בעיה נוספת היא שהסרן עלול להיות רחב בצורה כזו שהביצה תיפול על מיקום תושבת הקפיץ. אם מוספים טרנספר, יתכן והדרייבשאפט האחורי יהיה קצר מידי והקדמי ארוך מידי.
4. D60 קדמי וD60 אחורי. יכול להתאים אם לא יהיו בעיות במיקום הביצה בגלל רוחב הסרן. חסרון רציני זה שזה משקל גדול מידי. יתרון זה שאפשר להשתולל עם מידות הצמיגים.
5. לקחת D44, לחתוך אותו ולהעביר את הביצה מצד נהג לצד נוסע. - המון עבודה ואם היא לא מדוייקת זה עלול להיות ביזבוז רציני.
5. למצוא D44 כמו של סקאוט וכדומה.
6. להשאר עם המצב הקיים לשדרג רק ל33. יתרון - הכי זול ויש לי טונות של חלפים. אני יכול לטחון את הסרן 3 פעמים לגמרי כדי שיגמרו לי החלקים. חסרון - זה לא מה שאני רוצה.
טוב, אחרי כל השיקולים והמידע שקבלתי, לצערי הרב אשאר עם הD30, אשדרג ל33" ואת הכסף אשקיע בשיפורים אחרים.
תודה על העזרה והמידע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי gnaveh
מיכה, מה זה הסיפור של הוספת טרנספר?! נשמח לשמוע פרטים...
גיתאי
מה שחשבתי לעשות (וכנראה אעשה את זה ברכב הבא שאני מתכנן) זה חיבור טרנספר לטרנספר ע"י פלאנג'ים ולא מתאמים. היתרון הוא שזה אפשרי לכל טרנספר מכול טרנספר. החסרון הוא שבתאוריה זה פחות חזק והאורך הכולל ארוך יותר מאשר מתאמים או דאבלרים למניהם. צריך גם לוודא שאין חופש בין הטרנספרים ושהם מיושרים לחלוטין.