פרט נמק והסבר.ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
Printable View
פרט נמק והסבר.ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
קח כל שני מכשירי חשמל בעלי עוצמה זהה, ממזגן ועד רתכת, אחד תלת פאזי והשני חד פאזי, התלת פאזי צורך פחות חשמל.
VIPER - עם חוט 1.6 אני מרתך אלמנטים לגשרים. לרוב השימושים ניתן להשתמש בחוט 0.8- 1 מ"מ.
מוטי.
זה ממש לא מדויק, אני מעדיף לא להיכנס לזה, זה תלוי בסוג המכונה, אם זה מנוע סינכרוני, א-סינכרוני איזה שנאי זה (ברתכת)?
לא הייתי אומר בצורה גורפת שכל המכשירים התלת פאזיים צורכים פחות זרם, זה תלוי.
נתחיל מהצורך פחות חשמל, רכיבים קיבוליים עבור הצרכן הבייתי יותר זולים ברמה הכללית (אין מד קוסינוס פי לאותם צרכנים) ולכן רתכות ברמה הכללית "עולות" מעט כסף בחשמל.
נמשיך לעניין התשתיות, למה מחבר חד פזי 16A או 32A יותר "חלש" ממחבר כזה תלת פזי?
עד כמה שאני מבין- הרעיון הוא שאם צרכן חשמל מסוים צורך 50 אמפר לדוגמא, אז בחד-פאזי כל 50 האמפר יגיעו מקו אחד בלבד (קרי, שני חוטים: אפס וזרם). בתלת פאזי, 50 האמפר יתחלקו על 3 קווים (קרי, פאזה R, S, T ואפס).
אז חסכון בחשמל- לא נראה לי. בסוף מהשעון של חברת חשמל יוצאת אותה כמות של קילו-וואט.
אבל בתלת פאזי- אפשר להפעיל יותר מוצרים חשמליים מבלי להקפיץ/לשרוף נתיך.
סלחו לי שאני מחזיר אותכם לשאלה המקורית והיא להשיג מיג עד 800 שקל עם סליל מצופה :mrgreen:
נשאל את זה בפשטות , האם מישהו מכיר חנות שמוכרת או יכולה להביא את הרתכת שיש בקישור בפחות או יותר אותו מחיר ?
אור
חשבתי שהבנו כבר שהרתכת הזו לא שווה כלום לא ? :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי or65
אור - הרתכת מהקישור שהבאת היא, איך לומר בעדינות... זבל עופות!ציטוט:
נכתב במקור על ידי or65
ידית ריתוך פשוטה אבל נורמלית (תוצרת סין) לרתכת כזו עולה 250 ש"ח (המחירים דומים בארה"ב), אז אתה רוצה לקנות רתכת ב-800 ש"ח ?
תאמין לי, אתה תצטער על כל רגע. אני מכיר דברים יותר טובים לבזבז עליהם 800 ש"ח (זה דלק לטיול של 4 ימים בסופה...:-) )
סתם בשביל שתבין על מה אני מדבר, תקרא מה חושב על הרתכת הזו מי שקנה אותה, שים לב במיוחד לתגובה האחרונה...
http://forum.doityourself.com/archiv.../t-198535.html
ותמיד תזכור את הפתגם הפולני העתיק: אתה לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול :mrgreen:
בתור מהנדס חשמל לעתיד אני סומך על המלה שלך. בזמנו נאמר לי שבצריכה הכללית, תלת פאזי צורך פחות. קטונתי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי eliv1
למרות שכבר מישהו אמר לי שזה די זבל בפרטי ועכשיו אתה ועוד התגובה הזאת :
Don't buy the harbor freight welder (chicago electric) It is JUNK
וההמשך של התגובה לא בדיוק מעודד .
נמשיך עם האלקטרודות שלי :neutral:
תודה לכולם .
אור
אור - כמו שמיכה כתב לפני, אם אתה מחפש מציאה המקום זה מכירות חיסול מעסקים שנסגרו.
עוד אפשרות - אחת לחודש בערך מתקיימת מכירה פומבית של 'אקורד'. במכירות הנ"ל מוכרים הכל ממוטות ברזל ועד מלגזות ומשאיות. הרבה פעמים ניתן למצוא שם מציאות בתחום הרתכות.
אני יעדכן כאן לגבי תאריכים של מכירות כאלו.
אזהרה חמורה: כל מי שהולך לקנות ציוד כלשהו ממכרזים / מכירות פומביות: יש לבדוק היטב את הציוד לפני שאתם נותנים הצעה. כבר קרו מקרים שאנשים קנו רתכת וגילו שהם בעצם קנו קופסא ריקה! אנא שימו לב.
קצת יקר לי כרגע לשים חמש אלף על רתכת .
והגודל שלה פשוט משחק תפקיד עיקרי .
אור
אור - כרגע יש לך 800 ש"ח ואין לך רתכת MIG.
אם תקנה את הרתכת הזו, כבר לא יהיו לך 800 ש"ח ועדיין לא תהיה לך רתכת MIG. מקסימום יהיה לך מעמד כחול לעציץ.... :mrgreen:
הרתכת CO הכי קטנה שראיתי (ולא ראיתי הרבה) היא של לינקו-ליין. זו שכתבתי עליה שהיא חד פאזית ומאפשרת ריתוך גם עם מיכל גז נפרד וגם עם סליל מצופה. אבל המחיר...יקר.
קחו בחשבון שבנוסף לקנייה צריך להצטייד בראשים, ספרי ניקוי, משחת ניקוי וכדומה.
בגדול אמנם ריתוך במיג הוא הכי מהר ובתאוריה הכי זול אבל למשתמש הפשוט שלא מרתך פחים עדיף אולי להשאר עם אלקטרודה. גם לפחים ניתן לרכוש אלקטרודות בעובי של 1-1.5 מ"מ אבל הן יחסית יקרות.
jonesy כפי שכתבתי ירדתי מהרתכת הזאת , תודה .
מיכה על איזה סדר גודל של מחיר אנחנו מדברים ( לקילו כמובן ) כי אם אנחנו מדברים על מחירים יקרים מאוד לקילו אז גם למשתמש הביתי ( שיש לו את התקציב והמקום) כדאי לקנות מיג .
אגב המיג הקטנה של לינקולנן שדיברתה עליה מה המחיר שלה ?
ושוב תודה לכולם
אור
המחיר של המיג הקטנה של לינקולן נדמה לי שעלתה בסביבות ה7 וחצי לפני שנתיים. אני לא בטוח במחיר כיום. אפשר פשוט להתקשר לחברת לינקו-ליין שנמצאים באזור תעשיה הצפוני של לוד ולשאול.
תראה, יש לי מיכל 18 ליטר וסליל של 15 קילו שזה בתאוריה יותר כלכלי מאשר סליל של 5 קילו.
נדמה לי ששלמתי עבורו 120 שקל. סליל של 5 קילו עולה בין 50 ל80 שקל כמדומני.
אבל בנוסף לסליל אתה צריך גז. בנתיים עם כל הריתוכים שלי השתמשתי במיכל וחצי או מיכל ו3/4. מדובר פה כבר על שנתיים כשאני מרתך בממוצע פעם בשבוע וחצי שבועיים לא דברים גדולים.
בחצי שנה האחרונה למשל, ברוך למיטב זכרוני החליף כבר 2 סלילים של 15 קילו ולפחות מיכל אחד של 24 ליטר. אז זה מאוד תלוי בשימוש.
יש בעיה עם זה שהמכונה לא בשימוש, הסליל צובר קורוזיה ואז הריתוך לא יוצא כל כך טוב והחוט נתקע מידי פעם.
אני לא זוכר מחירים למילוי אבל אם מדובר על CO2 נקי אז זה יחסית זול, למיקס של ארגון וCO2 זה כבר יכול לעלות פי 2 או יותר. אבל הריתוך הרבה יותר יפה, למי שזה משנה לו.
מיכה, אם זה אכן המחיר ששילמת, בפעם הבאה שאתה צריך לקנות סליל דבר איתי, אני אחסוך לך הרבה כסף (כ-50%).ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
מוטי.
ומעניין לעניין באותו הנושא, שאלה למוטי:
ביום חמישי שילמתי 160ש"ח לבלון 24 ק"ג CO2, אצל ברג בא.ת. נתניה.
למה יש לי הרגשה שהפעם הוא הגזים לגמרי?
(עד לפני 3 חדשים שילמתי 120).