-
חוזר: רעידות ב 80 קמ"ש
עדכון ביניים -
במסגרת ביצוע הבדיקות הכלליות שהומלצו לעיל, אותר קרע בגומי של מפרק חיבור הדרייב שאפט הקידמי לטרנספר. לא נמצאו חופשים בגל ההנע לכל אורכו. כעת פועל להשגת גומי חדש (מגיע מוצמד לפחית מתכת).
חיפוש ברשת העלה אבחון מדוייק של התקלה (לאחר שכבר נמצאה ממילא, בהנחה שנמצאה !). מקווה שיגמר בהחלפת גומיה וגירוז בלבד ...
030399 - NOISY FRONT PROPELLER SHAFT
Date: 05/28/99
Model year(s): 1999
Description: Noisy front propeller shaft rear constant velocity joint.
Details: Applies to models built prior to March 14, 1999. While driving, a noise may be noticed coming from the front propeller shaft. The noise may sound like popping, snapping and/or grinding. A driveline vibration may also be noticed. Closer inspection of the front propeller shaft may reveal a loss of lubricant from the rear constant velocity (CV) joint. The loss of lubricant may be due to a torn CV joint boot.
The condition may be the result of an interface fit between the back of the rear CV joint and the end of the transfer case front output shaft. This interface fit may cause the vent hole on the back of the rear CV joint to become blocked (sealed over). If the vent on the joint becomes blocked, it may cause pressure to build within the joint which may result in damage to boot of the rear CV joint.
Parts required:
52099497AC Propeller shaft, front 4.0L
52099498AC Propeller shaft, front 4.7L
תודה על העצות. אעדכן בהמשך.
אייל
-
שלום
לאחר מס בדיקות שבצעתי להלו הממצאים":
1. אין נזילות או גומיות קרועות
2. הדרייב שפט האחורי ללא כל חופש.
3. בדרייב שפט הקידמי אין חופש בצלבים האחוריים אבל כל הציר כולו הינו בעל חופש של 2- מעלות בערך.
השוותי עם גראנד אחר וגם שם היה חופש מסויים אבל פחות.
על פניו נראה לי כאילו החופש נובע מ BACKLESH גדול מידי בין הקורונה לפניון ב דיפרנציאל הקידמי.
ראוי לציין שהרבה זמן יש לי מין שריקה מכוון הסרן דוקא כאשר אני בשיוט ללא רגל על המצערת!
האם לדעתכם זו יכולה להיות הסיבה לרעידות בהאצה?
ראוי לציין שלאחר בדיקה בספר הרכב ראיתי שניתן לכוון את מידת האורך של ציר CV (הדבר שיכול לגרום לרעדות אם לא באורך הנכון) אבל אצלי הציר הינו קבוע וללא אפשרות כיוונון, וגם מידת האורך היא לפי הספר.
-
-
לא תשובה ברמה של המומחים פה אבל...
לי הייתה אותה תופעה באיזור ה65- מייל לשעה.
רעידות מורגשות במהירות הנ"ל שהיו מופסקות ע"י תאוצה או האטה.
גם בסיבובים ברדיוס קטן הורגש רעש של חיכוך מסויים עם נקישות עמומות.
הפעמון הוחלף לחדש ושתי התופעות הופסקו.
יש לציין שבעיקבות הרעידות הג'יפ הוכנס לכיוון פרונט בעבר ללא הואיל.
בדוק את הפעמון...אולי תופתע.
-
הסיבה לחפשים היא מרווח בין הסטליטים לא בין הרינג לפיניון.
יכול להיות שברכב מוגבה ששינו לו את זווית הקסטר בכיוון פרונט, יגרם נזק לפעמון גל ההינע שנמתח מעבר למקסימום, זה כמובן הזמן להחליף את הפעמון לסליפ-יוק רגיל יחד עם החלפת היוק בסרן הקדמי.
הדבר הראשון שעשיתי לאחר קניית הג'יפ היה פתיחת מכסה דיפרנציאלים ובדיקת דפוס המגע בין השיניים והמצב הכללי. הממצאים היו מייסבי קורונה בלויים בשני הסרנים. הרכב שלי היה עם 120 אלף ק"מ, מטופל לפי הספר. בלאי סרנים ברכב הזה הוא תופעה מוכרת, לדעתי הבלתי מקצועית בעליל - אטימת סיליקון מקורית של חרירי השימון החיצוניים היא הגורם לכך. רצוי שתבדוק את מצב הסרנים שלך בכל מקרה.
-
ניר וגיל תודה רבה על תשובותכם.
הייתי מעוניין לבצע את ההחלפה של הפעמון והיוק אבל אני לא בטוח שאני מבין בדיוק על מה מדובר, האם הכוונה היא למחבר שבין גל ההינע לסרן (אותו מחבר שנמצא אחרי ה CV)?
ומה זה יוק וסליפ יוק רגילים?
בברכה.