אל תחפש עמוק מדי. פשוט לוחצים על כפתור סריקה.
מוד שידור לא קשור לקליטה. אתה תקלוט מה שאפשר לקלוט.
Printable View
הכוונה יקלוט בצד השני, ושאני אקלוט אותו בהנחה שמצאתי אותו בסריקה.
אמרתי לשדר על גבוה...
ברור שתנאי לתקשר הוא שהצדדים מקבלים ושולחים אחד לשני.
אני מניח שרענן מתכוון שהוא משדר ממקום גבוה.
אני לא בטוח שיש לזה משמעות כיוונית אבל זה כבר לא בתחום הידע שלי.
ההגיון הפשוט שלי אומר שבהינתן שידור בין שני מכשירים זהים עם אנטנות זהות, לא יהיה הבדל בקליטה אם אחד בפסגת הר והשני אי שם למטה. או ששניהם יקלטו או ששניהם לא יקלטו.
אבל זו רק הנחה תיאורטית פשטנית, זה הזמן לקרוא למי שבאמת מבין ...
בעצם בלי כוונה עשיתי את הניסוי הזה פעם אחת: שני מכשירי קשר ידניים של 10 וואט, אחד באבוריאז והשני במורזין (פסגה ומרגלות אותו הר בצרפת), דיברתי עם חבר ושנינו שמענו אבל גבולי עם רעשי fm.
אמנם לא ניסוי מדעי לפי הספר, אבל לגמרי מעשי.
בין שאר עיסוקיי הרבים נמצא גם בקאי ( טרקטורון מעופף למי שלא מכיר ) .
לא פעם מצליחים לפתח שיחה בין הכלים ( באוויר ) במרחק של מעל 150 ק"מ ושומעים היטב .
גם אנחנו משתמשים במכשירי מקסטראק או QYT .
אילן
לא יודע, אבל היינו עם אנטנות קצרות.
אנטנה כפולה היא לא בהכרח כפולה ביעילות. צריך להשוות את ה- gain וגם אז אני לא יודע מה היחס ...
גם אתה וגם הבקאי. נמצאתם גבוה ..
חוק פרנזל ( אם אני זוכר נכון את השם , בטח מישהו שטרח לעשות רשיון יוכל להסביר יותר טוב .. )
השידור מתפזר ( בתחום התדרים הזה ) בצורה שמזכירה כדור פוטבול אמריקאי כאשר מכשירי הקשר נמצאים בשפיצים.
לכן כאשר שני הצדדים נמצאים על הר ובאמצע ואדי או שני בקאים שבינהם כלום .. יש מקום לגלים להתפזר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ea366b7db8.jpg
לא הבנתי את הקשר ומאיפה הגיע הבקאי ...
הבקאי הגיע מהמנחת.
מה שמזכיר לי שעם מ.ק. 77 הצלחתי פעם לדבר מן החרמון, עם פלוגה שלי שישבה בחאן יונס.
מהמעט הזכור לי מהקורס באנטנות בתואר בהנדסה, אכן האונה שהביא גיא נכונה (אבל לאנטנה כיוונית), אם כי שמה אינו זכור לי כבר..
אנחנו עם אנטנות לא כיווניות ועדיין - כאשר אין הפרעות בתווך בין המכשירים, מרחק הקליטה עצום, ובגדול בעיקר עקמומיות כדור הארץ והפרעות אטמוספיריות הן הגורמים המנחיתים את הקליטה בין המכשירים.
הזכרת נשכחות.
בצבא יצא לי לעשות שיחה משפחתית על תדר 55-00 כשאני בחרמון, אחותי קמבצ״ית באוגדת עזה ואבי מילואימניק בשכם.
כולם שמעו את כולם היטב.
כבר לא זוכר את דגמי המכשירים. אבי היה בכל מקרה בגיפ ושני האחרים בחמ״ל.
בלילות היינו גם קולטים בחרמון טלפונים אלחוטיים אפילו ממרכז הארץ. היה משעשע מה שאפשר היה לשמוע…
רגישות המקלט אולי יותר חשובה מעצמת המשדר
בהחלט יכול להיות. לימדו אותי עוד הרבה שטויות בצבא.
אבל בגדול על זה התבסס כל מה שהפלוגת קשר שלי עשתה. הקמת תחנות ממסר עם מכשירי קשר בהספקים גדולים ואנטנות מתאימות בשביל להתקשר עם המכשירים הקטנים הניידים אצל הלוחמים בשטח.
אני הייתי בצד שמתקין ומחבר ומעביר כבלים. במילים אחרות בצד שעושה מה שאומרים לו ולא אמור לחשוב.
בשביל זה הייתה פלוגה טכנית שאחראית על התכנונים. ככה הסבירו לי. אולי התכוונו שבנוסף להספק גבוה גם הרגישות של המכשירים גבוהה.