חוזר: CJ כרכב טיולים משפחתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי NIRG
שלום לכולם,
אני מתלבט (כמו רבים בפורום הזה) לגבי קניית ג'יפ ראשון, בתקציב דלפונים.
אנחנו זוג עם ילדה וכלבה. לכן סמוראי וויטרה נפלו.
ניבה נפלה בגלל המלצות לא כל כך טובות בפורום ובכלל, מה שמשאיר את ה- CJ
השאלה היא כזו - מעבר לטיפולים, ולאחזקה היקרה ולדלק ולכל הדברים שעולים תמיד בפורום, היא האם רכב מאמצע שנות השמונים יכול לשמש ג'יפ משפחתי? בכל התמונות של טיולי משפחות באינטרנט לא ראיתי רכבים מהדגם הזה (אולי יש, אבל אין בתמונות?). מה יהיה מצבו של רכב, גם אם מטופל היטב, בטיול במכתש רמון לאחר נסיעה ארוכה מאיזור השרון כל הבוקר? האם אני צריך לעצור כל שעה שעה וחצי לקרר אותו ולבדוק שהכל תקין? גם אם אני יוצא מהבית כשהוא תקין, האם אני ברמת סיכון גבוה להיות מחריב הטיולים? בנוסף, אני מבין את המגבלות של הג'יפ הזה בכביש אבל בכל זאת יש כביש בדרך לשטח... האם זה הגיוני לקחת משפחה לשלוש שעות נסיעת כביש בג'יפ שנת 85, גם אם יש לו כסאות משופרים ומזגן?
אשמח לשמוע מניסיונכם- האם משפחות מטיילות בגי'פ מהסוג הזה ? האם אני קונה רכב לטיולים באיזור שלי בלבד, והחלום של טיולים במדבר יהודה ובנגב לא יתממש איתו ?
תודה
יש לי CJ פתוח כבר יותר משבע שנים, שעבר איתי את כל שלבי המשפחה עד עכשיו, הוא איתי עוד מלפני שהכרתי את אשתי.
כיף לא נורמלי לטיולים קרובים, זה תמיד. כיף נהדר לטיולים ארוכים, כמה שיותר ארוכים, מבחינתי. מבחינת אשתי - פחות. הקור, בעיקר הקור מפריע לה. לפני הילדים, הפתרון שלנו היה נסיעה בשני רכבים - היא ברכב הליסינג, אני בג'יפ, עד לנקודת היציאה שלנו לטיולים בדרום - משפחתי במיתר. בכלל היינו משאירים שם את הג'יפ תקופות ארוכות.
אבל כשנולדה עדי (היום בת 3) קניתי מיד רכב שטח סגור, עם 4 דלתות. טויוטה היילקס, ואחר כך צ'רוקי שזה כמו סופה אבל עם חמש דלתות ואטום. החסרונות של CJ כרכב משפחתי הם:
1. מספר הדלתות. לא צריך להסביר יותר מדי. אפשר להסתדר, אבל זה לא נוח.
2. רכב פתוח - רעש, בידוד, קור בחורף, חום שקשה לשלוט עליו בלי מזגן בקיץ - כל הדברים האלו באים לידי ביטוי בעיקר בנסיעת הכביש הארוכה, אבל מה לעשות, היא חלק מטיול שטח לנגב. מה שאנחנו מוכנים לקבל, והנשים שלנו בדרך כלל מוכנות גם, הרבה פחות סביר עבור ילדים רכים. בשטח אנחנו נוסעים לאט , בשעות הנעימות, דווקא בכביש אנחנו נאלצים לסוע לפעמים בשיא השעות החמות, או בלילה בחורף...
3. בטיחות אקטיבית - CJ אופייני ומוגבה על צמיגי 31, לא יותר, מתנהג על הכביש מאד גרוע. כן, יש יותר טוב ופחות טוב, אבל את הבסיס אי אפשר לשנות והרכבים האלו מחורבנים על הכביש. אין מה להשוות את היציבות של סופה, ובוודאי של צ'רוקי, שעדיפות בהרבה. ההתנהגות הדינמית הגרועה, יחד עם מנוע חלש יחסית, מחייבים אותנו לעשות את נסיעות הכביש הארוכות בקצב נמוך יותר - (כן ערן המסוקס, אין מה לעשות... עם סופה - או צ'רוקי - אפשר לשייט ב120 ויותר על כביש 6 ועם CJ לא וזה מקצר את זמן הנסיעה, וזה משמעותי עבור מי שלא גר בנגב לצערו).
4. תחזוקה - כאן אתה ענית לעצמך. אם זה במילא רכב לטיולים בלבד, כלומר לא תלויים בו ביום-יום, ויש לך את הרצון והחשק לתחזוקה עצמית, לא תהיה לך שום בעייה. מג"חים הם אכן בית ספר טוב למכונאות - רק תוריד סקאלה אחת במומנט ביד שסוגרת את הברגים אחרת תפרק את האם-אמה של הג'יפ ;-)
5. שורה תחתונה - מעורבת... כרכב לטיולים חד יומיים בסביבה, בעונות היפות - CJ יעשה את העבודה יופי. כרכב לטיולי נגב ארוכים, עם כל המשפחה - CJ הוא רכב גבולי, ולרוב המשפחות שאני מכיר לא יתאים. אלטרנטיבה עדיפה היא סופה ארוכה סגורה. עדיין יש לה רק 2 דלתות, אבל בהיבט החשוב מאד של נסיעת כביש היא עדיפה בהרבה.
ציטוט:
(כן ערן המסוקס, אין מה לעשות... עם סופה - או צ'רוקי - אפשר לשייט ב120 ויותר על כביש 6 ועם CJ לא וזה מקצר את זמן הנסיעה, וזה משמעותי עבור מי שלא גר בנגב לצערו).
נמרוד.. אתה מוזמן לקפה וסיבוב.
זה ממש ממריד (נמרוד :mrgreen: ) שאנשים לא יודעים לתחזק מנוע כמו שצריך ואחר כך באים ומתלוננים שהוא לא סוחב ועובד מגעיל.
אין שום בעייה לשייט על 120 מבחינת המנוע בסיקס, ויש לי לפחות עד אחד וותיק פה שיכול להעיד לטובתי (הוא גם כתב רכב נכבד, וגם בעל סופה וותיק {תן לי גב או שאני גונב לך את הפקקים של הונטילים} )
למעשה אם אתה מתעקש, אז 140-150 קמ"ש זאת המהירות הסופית של הכלי, עם מנוע סטנדרטי.
התאוצות לא רחוקות מרכבים משפחתיים מודרניים, עד 100 קמ"ש.
לגבי החימום בחורף.
עם ברזנט נורמאלי וחימום מקורי, אתה מתנהל בנוחיות בשיא החורף ברמת הגולן בסופת שלגים, עם חולצה בלבד עליך. כן, גם זה מנסיון.
בקיץ לעומת זאת, זה דיי סיוט מבחינת החום ללא מזגן.
עם שאר הדברים שרשמת אני מסכים לגמרי.
עד כאן הנסיון הצנוע שלי.
כבעל שני רכבים פתוחים בעבר (שלושה אם מחשבים סופה שנגנבה אחרי שבועים )-: )
תרשה לי להוסיף את שני הסנטים שלי:
1. CJ יכול להיות רכב מאוד אמין. תלוי במידת ההתעוללות שעבר.
2. CJ בכביש ובמיוחד פתוח זו הנאה מאוד קטנה.
3. סופה פתוחה לעומת זאת יכולה להיות כמעת רכב נורמלי. אם יש לך גם ברזנט טוב (רק בסטופ לא הזבל שמיצרים בארץ) + דלתות פח עם מראות נורמליות. אתה מקבל רכב נוח יחסית ושקט. אם תוסיף גם מזגן כפול עוצמתי הזורק אוויר לפנים (חשוב מאוד) ובידוד טוב לריצפה תקבל רכב נעים לנסיעות כביש. אני יודע מנסיון. הסופה שהיתה לי ונגנבה היתה סגורה בצורה טובה ללא ברזנט שמתנפנף והיה מאוד נעים לנסוע בה ביום יום.
4. CJ סגור מונע בעיות רעשים וחום וקור. סופה סגורה עם מזגן איכותי יכולה בקלות לשמש כרכב משפחתי.
5. רוב הנשים שאני מכיר שונאות לנסוע ברכב פתוח ובמיוחד ב CJ (רעש קרקושים קפיצות וכו). הם מוכנות לסבול את זה כחוויה חד פעמית ולא יותר.
6. ילדים מתים על רכב פתוח. זו פשוט חוויה בשבילם. עד היום הבת שלי כועסת עלי שמכרתי את הסופה הפתוחה.
סיכום:
1. אם אתה רוצה שיאשתך תבוא איתך - קנה סופה סגורה ומדוגמת ויש סיכוי סביר שזה יקרה. אם אתה רוצה בוודאות שתבוא איתך ואפילו תריב איתך על מושב הנהג - קנה דיסקברי בנזין.
2. אם וויתרת על האישה - אתה יכול לקנות סופה פתוחה (בעדיפות) או CJ פתוח. אבל רצוי כמה שיותר שמורים ומדוגמים.
בהצלחה
ערן... CATCH ME IF YOU CAN... הסופה שלי נוסעת "קצת" יותר טוב מהאקזמפלר שבדקנו, שלא הרגיש ממש חזק, כאילו משהו בו לא ממש תקין באותו יום. סופה תקינה צריכה לנסוע הרבה יותר טוב, ואתה זוכר כמה הייתי מופתע כשהסיקס שלך לא נפל ממנה בביצועיו)
זה שהסיקס (שלך) מגיע ל-140-150 (בסופה שלי הגעתי ל-150 כבר בהילוך שלישי...) זה תיאורטי בלבד. אם מתעקשים אפשר להגיע לפיקים כאלה מדי פעם, אבל סיקס לא מסוגל להתמיד במהירות כזו לאורך זמן והסופה כן. זה לא רק סל"ד גבוה מדי (עבור מנוע כזה) שיביא לבלאי מואץ, אלא שזה גם מאוד לא נעים ובעיקר מאוד לא בטוח לנסוע בסיקס יותר מ-100-110 קמ"ש. גם בסופה סגורה ומסודרת זה לא הכי כיף לשייט במהירות כזו לאורך זמן אלא אם מדובר בכביש 6.
מעבר לזה שבחלק מהכבישים מדובר בעבירת תעבורה והבלמים/היגוי לא מבריקים, תצרוכת הדלק במהירויות כאלה עולה בטור הנדסי. אם הסופה שלי יודעת לסחוט 9 ק"מ לליטר בקלות במהירות של 90 קמ"ש, הרי שב-120 קמ"ש קבוע אני כבר יורד ל-6.5 ק"מ/ליטר. אף סיקס לא יתקרב לצריכה הזו במהירות כזו... בטיול ממוצע מהמרכז לדרום יש 200 ק"מ כביש לכל כיוון, זה יכול להיות קריטי ומצטבר לסכומים.
אני איתך בדעה שביצועים (סחיבה בעליות, תאוצות מהמקום) הם לא בעיה בסיקס תקין. נהפוך הוא. אבל מה עם כל היתר? ההגה לא הגה, הברקסים לא ברקסים, היציבות שווה לתחת, הרעש, הרעידות, הריחות...סופה לכאורה רק "קצת" יותר מתורבתת, אבל ההבדל ניכר ואין מה לעשות.
ניר - בשטח אתה תהנה מסיקס פתוח כמו שלא תהנה מאף רכב אחר. זה משהו שקשה לתאר למי שלא ניסה. אמינות היא מושג גמיש ונזיל - סיקס הוא לא סמל האמינות, אבל אם הוא מתוחזק היטב הוא לא יעשה לך בעיות, וכבר כתב כאן מישהו בצדק גמור שבד"כ הסיקס שורד את הטיולים טוב יותר מאלה שנוסעים בו...
אבל לנסוע בסיקס פתוח 200 ק"מ כביש לכל כיוון בטיול ממוצע זה קשה ומתיש. בשביל ליהנות מנסיעות כביש ארוכות בסיקס אתה צריך להיות טיפוס מיוחד, ויותר מזה - אשתך צריכה להיות מאוד-מאוד מיוחדת. אם היא לא כזו (והרוב המוחלט של הנשים שלנו הן כאלה, גם אלה שמשתגעות על טיולים)תגלה שהיא מוותרת על הטיולים כבר אחרי הטיול הראשון-שני, ואם לא תבין את הרמז, אחרי שנה-שנתיים קיים הסיכון שתראה איך היא גם מוותרת עליך... :(
מזל שיש לנו את דרור, שיודע לסכם כל דבר בצורה הטובה ביותר!
מסכים עם כל מילה, CJ מתאים לטיולים אם הוא חונה קרוב, או לשני טיולים מדבריים בשנה.
לטיולים אחרים, הוא מיותר. 90% מהנסיעות בשטח לא משלבים אפילו הנעה קדמית...
הפתרון, לדעתי, הוא רכב SUV עם עבירות שטח בינונית (ליומיום ולרוב הטיולים), ו CJ למען הנשמה ולשני טיולי מדבר קשים בשנה. עם החלק השני הסתדרתי, לגבי החלק הראשון, עובדים על זה...
ערן, CJ הוא רכב ישן ומיושן, כל מה שאתה מתאר דומה יותר לחלום שלך שכל זה יראה. לא היה ולא יהיה, CJ לא יסע יותר מ 100 קמ"ש בצורה בטוחה לאורך זמן, בטח ובטח - פתוח. וכן, ה CJ שלי מכוון פיקס, מניע בנגיעה גם אחרי 3 שבועות, מאיץ הרבה יותר טוב מ CJ סטנדרטי, אבל הוא עדיין CJ...
אביגדור
(מנסיון של 4 CJ...)