בבקשה הינה ההודעה שנפתחה בפורום carsforum ויש צילום ברור של ההוראה !
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=165052
בברכה יואב
Printable View
בבקשה הינה ההודעה שנפתחה בפורום carsforum ויש צילום ברור של ההוראה !
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=165052
בברכה יואב
עכשיו הסיפור מתחיל להתבהר.
ההחמרה הזאת בנוהלים של משרד התחבורה נדונה גם פה לפני כמה זמן בעקבות השרשור הזה בדיוק של ליאור בקארספורום. תמיד היה צריך את אישור משרד התחבורה, אבל הנעלים לא נעקפו במידה אחידה (מה לעזאזל כן אחיד בהתנהלות של מדינת ישראל?), ועכשיו יש שם שגעון של הקפדה. מישהו כנראה קיבל על הראש.
והבחור שיבא את הנעילה, וכתב בטופס "נעילת דיפרנציאל" נפל לצערו על הפקיד הלא נכון ביום הלא נכון שהחליט שזה דבר שהוא לא רוצה לאשר. מבטיח לך שמישהו אחר, ביום אחר, היה מקבל את האישור בלי בעייה.
מה עושים? מסתדרים, זורמים על השיטה... בדיוק כמו בתחומים אחרים של אינטראקציה עם המדינה האהובה שלנו.
תקראו את השרשור מקארספורום עד הסוף, נוספו שם עוד ועוד סיפורים שונים ומשונים, כל אחד קומדיה בפני עצמו, חלקם הסתיימו טוב יותר וחלקם פחות. הסיפור של הבחור עם הנעילה לג'יפ מתגמד בהשוואה למה שאספני הרכב נאלצים לעבור...
קיט שיפוץ לדפרנציאל .
קיט תיקון לנעילה ( מקורית ) יש הרבה כלי רכב שיש להם נעילה מקורית
סט גלגלי שיניים לסרן אחורי .
חסר תאור יצירתי לחלקי הדיפרנציאל .
והעיקר זה להציק לפקידים במשרד התחבורע .
יש תקנה דומה הקשורה למשרד התקשורת .זה לקח זמן מה והיום משרד התקשורת מאשר הכללל .
כמה הפקידה יכולה לבדוק כל יום .
וכשהפקיד \ פקידה לא מאשרים ! יש להמשיך מיד לפקיד מעל ולהציק ולהציק אפילו עו"ד ויהיה אישור .
איציק
ורק בשביל הקוריוז,
לפני שנתיים או שלוש כששלחו לי לארץ חבילה שהיה כתוב עליה "Used car parts" דרך FEDEX הודיעו לי שבישביל לשחרר אותה מהמכס אני חייב אישור של משרדר התחבורה.
בחבילה היו נוריות ללוח שעונים ומכסה שסתומים....
את האישור ממשרד התחבורה קיבלתי בפקס לאחר שחתמתי על הצהרה (גם כן בפקס) של תוכן החבילה, וכתיבת מכתב עם תמונות של החלקים.
כמו שנמרוד כתב, מישהו קיבל בראש עכשיו הם על הרגליים האחוריות עוד מעט זה ירגע.
נו, בבקשה...
עכשיו מי חייב התנצלות למי??
אז אם זה מפורום אחר זה כן נכון??
נמרוד, בוא נבהיר משהו, על הנעילה לא היה רשום שזה חלק לרכב, אלא הבחור "בטיפשותו" ציין זאת בפני הפקידה במכס ואז היא הפנתה לעבור את כל התהליך שהוא עבר, שבסופו הוא ישב מול בוחן במשרד התחבורה שציין בפניו, שעומדת להכנס לתוקפה תקנה שאוסרת ייבוא/מכירה/התקנה של נעילה אוטומטית, נעילה נשלטת מותר.
ובגלל שהתקנה תכנס לתוקפה רק בראשון לספטמבר, אז מחמת הספק הבוחן שיחרר לו את הנעילה אבל ציין בפניו שתוך חודש ימים הוא צריך להביא בפניו אישור התקנה שלה ממוסך מורשה.
אם תיקנו תקנה ספציפית נגד נעילות אוטמטיות צריך להיות פרסום איפשהו. איפה עורכי הדין שיודעים תמיד למצוא את התקנות והחוקים באינטרנט?
עדיין לא ראיתי תקנה שאוסרת על ייבוא או מכירה של נעילה אוטומטית. את הצורך באישור משרד התחבורה לחלפי רכב אני מכיר. לא קשור.
ואני מבקש שוב- מישהו ראה נייר שכתוב בו שאסור למכור נעילה אוטומטית?
אסף.
כמו שנמרוד ביקש, אני ממשיך את עניין הנעילות כאן...
אז, אמנם אין לי ג'יפ כבר קרוב לשנתיים :( ובעוונותי אני נוסע על קטנוע 50 סמ"ק...
אבל, בעניין בדיקת יש/אין נעילה במכון טסטים, צצה לי שאלה קטנה.
עד כמה שאני זוכר, כדי לבדוק את קיומה של נעילה אוטומטית בסרן, כל מה שצריך
הוא להרים את הסרן באוויר ולסובב את אחד הגלגלים.
אם הגלגלים מסתובבים לכיוונים נגדיים -----> הכל תקין.
אם הגלגלים מסתובבים לאותו הכיוון ------> סרן נעול.
אז מה הבעיה (שוב, אם באמת יצאה תקנה שכזאת.. )להוסיף בדיקה שכזאת לטסט?
(אני מקווה שלא יושב פה איזה רב-בוחן שמקבל ממני רעיונות... )
הם יכולים אפילו להגדיל ולעשות...
אפשר לחייב כל רכב 4X4 בבדיקה כזאת ואפילו לחייב אותנו
בכמה שקלים לכל בדיקה (ראו ערך בדיקת 4 גזים לכל רכב משנת 95 ומעלה.. מצאו דרך
לזמבר אותנו כל שנה בעוד 20 ומשהו שקלקלים)
איזו מדינה....
איתי
היום הייתי אצל ינובי'ץ קניתי תושבת לגיר ועל הדרך שאלתי אותו לגבי החוק הזה של הנעילות והוא אמר לי שאני הראשון ששואל אותו לגבי זה וכן הוא מוכר נעילות powertrax כרגיל,נראה לי שכל הסיפור הזה מישהו המציא אותו....