-
קח מטר ותזחל מתחת לג'יפ הראשון שאתה רואה ואז תתחיל להבין מי נגד מי.
גל הינע אחורי נורמלי של 80 ס"מ, אתה לא יכול לקצר בצורה רצינית, ועדיין שיישאר לך מספיק גל הינע שיאפשר מהלך מתלה אחורי סביר, אז אתה לא יכול לקחת את המנוע אחורה יותר מ...גג... 20 ס"מ, וגם אז תסבול מגל הינע אחורי קצר יותר משהיית רוצה.
שתי תיבות העברה? שמע, לאנוס את כל העולם ובסוף להגיע לתוצאה רעה יותר או טובה פחות, אולי תצליח, אבל יש דרכים חכמות לעשות את הדברים, ודרך שמשלבת שתי תיבות העברה היא לא אחת מהן.
זה שיש לך ביד מנוע סובארו, לא אומר שיש דרך הגיונית ליצור ממנו רכב 4X4 עם מנוע אחורי.
נסה לחשוב קונבנציונלי יותר, צר לי שאני הורס שמחות.
-
ניר, לא ירדת לסוף דעתי כשכתבתי לך שיש בעיה עם מכלולי 4X4 והפיכת המבנה לבאגי עם מנוע אחורי.
זה יעבוד יופי, בתנאי שאתה רוצה באגי עם 4-5 הילוכים אחוריים ואחד קדמי, איטי במקצת... :lol:
הפיכת כיווני סיבוב בדיפרנציאלים זה כבר עניין לא פשוט, בוודאי בדיפרנציאל משולב בגיר כמו הקדמי בסובארו...
ודווקא יש מכוניות 4X4 עם מנוע אחורי כמו פורשה 911 קאררה 4, שאני מסופק אם תוכל למצוא מכלולים שלהבפירוקים/גרוטאות...
בקיצור - באגי שבילים/חולות/מהירות - זה הנעה אחורית, מנוע חזק, משקל קל, מרכז כובד נמוך, מתלים טובים וצמיגים טובים. נעילה אחורית תוסיף ליכולת העבירות בחלק גדול מהמצבים הטכניים, אבל בכל מקרה זה לא יהיה ג'יפ, לטוב ולרע.
אם היה לי זמן, כסף ומקום לעבוד ולאכסן אחר כך, כבר מזמן הייתי בונה לי אחת.