שמנהל הפורום יעשה סדר בבכל החומר שאני מעלה לשרשור הזה .
זה היילקס האמרקאי ( תקומה ) שים לב לצבעי החוטים ומיקום חלקים .
איציק
Printable View
שמנהל הפורום יעשה סדר בבכל החומר שאני מעלה לשרשור הזה .
זה היילקס האמרקאי ( תקומה ) שים לב לצבעי החוטים ומיקום חלקים .
איציק
מצאתי פיתרון פשוט
יש חישן בכל גלגל עים כבל וקונקטור , ברגע שמנתקים את אחד הקונקטורים המערכת
מפסיקה לעבוד
כאשר מחברים בחזרה יש לכבות את הרכב ולהניע בחזרה
עובד מצוין.
אני הייתי מגדיר זאת
הטימטום של הפשטות / הזילזול בשרשור רציני :shock:
כבר היו חכמים שתיקנו תושבות מנוע עם סיליקון
עכשיו יש ניתוק ABS על ידי ניתוק חיישן בגלגל
סביר שיש עוד כמה חוכמות צמרת לתפארת הפורום הטכני
שתיהיה לך שנת בלימה חלקה .
איציק
אני ממש לא מבין מה נפגעתה?
בסך הכל רציתי פתרון פשוט לניתוק ואף בעל מקצוע רציני לא מוכן
לגעת ברכב בנושא הנ"ל. כל מי שדיברתי איתו המליץ לא לגעת ..
מוסכניק נחמד אחד בערב החג הראה לי קונקטור בגלגל וסביר לי (בסך הכל באתי בשביל WD-40 לאופנים של הילד) .
אפילו לא מצריך ללכלך ידים.
נידלקת מנורת ABS ונעלמת עים חיבור הקונקטור והנעת הרכב מחדש.
שנה טובה
למה התרגז - כי השקיעו בתשובות, בשרטוטים ובמידע ואתה הולך לפיתרון חורני
למה חורני -
כמה פעמים אפשר לנתק את הקונקטור עד שהוא ישבר
בשטח יכנסו - אבק,מים, בוץ לקונקטור - טינופת, חלודה - ABS לא עובד וכולי וכולי.....
נראה אותך מחבר את הקונקטור אחרי נסיעה בבוץ
נראה אותך מנתק את הקונקטור אחרי נסיעה בבוץ
ליצר תקלות במחשב זה נפלא - אחר כך כשתהיה בעיה אמיתית - מי יוכל להבין אותה ולפתור אותה?
להמשיך?
למה אף בעל מקצוע רציני לא הסכים לגעת ? משום שמדובר במערכת בטיחותית מהמעלה הראשונה (לך למשטח החלקה ותבין עד כמה) ,משום שמדובר במערכת רגישה ויקרה ומשום שאם ,חס וחלילה, יגרם לך נזק כלשהו או שתגרום לאחר משום שמערכת לא תפעל כמו שצריך תמיד תוכל לבוא ולטעון כנגד אותו מוסכניק. ד'א-זוהי בדיוק הסיבה שהמומחים למעלה קצת התפתלו לפני ששיחררו לך את המידע.
באמת נפלא מבינתי-מה ? אי אפשר לנסוע בשטח עם ABS ? זה מסוכן ? מה, מהנדסי טויוטה ושאר רכבי השטח בהם מותקנת המערכת השיתו על רוכשי רכביהם סכנות מסוג זה ? הרי הם תכננו רכבי שטח ע'מ שגם...יסעו בשטח. לי יש ABS ומעולם לא נתקלתי בבעיה בשטח משום כך. אולי משום שיכולת הבלימה בעזרת המנוע קלה יותר בגיר ידני.
משום מה יש לי את הרושם שמדובר כאן על "טרנד" ולא על צורך אמיתי. שמעת שמישהו "מקצוען" התקין אופצית ניתוק ויאללה, אחריו.
כמי שחווה מערכת תקולה אני ממש לא מאחל לך להסתבך איתה. לשם המחשה-קונקטור חדש עולה כ 1200 ש'ח (או שתתרוצץ בין פירוקיות ע'ח עבודה), מחשב עולה כמה אלפי שקלים טובים וכו' שלא לדבר על אותן 10 דקות שרועדות לך הביצ... בזמן שהמכונאי בודק עם המחשב ע'מ לאבחן הבעיה.
עזוב אותה ,שמור עליה ותן לה לשמור עליך.
הרבה יותר פשוט להוציא את הפיוז...זה מה שאני עושה
לא מכיר פראדו, אבל בטנדר מאזדה היה פיוז של מערכת ה ABS אותו הייתי מוציא לפני כניסה לשטח,
היה לי פיוז ספייר אצלי ברכב במידה ותהיה בעיה עם ההכנסה/הוצאה (למרות שהייתי מקפיד שהמנוע כבוי), מדובר בפיוז גדול שהיה בתא פיוזים הראשי באיזור המנוע.
כל זה לא בא לבטל את מה שנאמר לפני פה באשכול, הפתרון שהעלה איציק הוא אכן הפתרון המועדף והמקצועי לבעיה שהעלית.