חוזר: שלום.אני מחזיר לחיים CJ 81 שעמד איזה זמן.לא ברור לי כמה..
הבעיה שהוא לא מבין פשוטה מאוד
מנוע, גיר, סרנים, זה הכסף הקטן.
בודי ברזנט ושלדה, זה מה שיעלה כסף. והרבה כסף.
כי לא רק שיש את עלויות השלדה והבודי, יש עלויות ניקויים למינהם (חול וכדומה), יש עלויות פחחות וצבע לבודי גם אם זה מתבצע עצמאית, יש עלויות תושבות חדשות לכל הרכב, וכשאתה כבר מחליף בודי אין מנוס מלהתעסק עם החשמל- וזה גם יעלה. אחרי כל אלה החלפת שלדה לא תחליף צינורות ברקס? תחליף גם תחליף...
בקיצור החלפה של מנוע סרנים וגירים זה כסף קטן כי אתה מחליף וסוגר עניין.
בודי שלדה והלאה.. אתה נכנס אבל לא יודע איך תצא.
בהצלחה ידידי, אני בכל אופן בעד זה שתתחיל לנסוע בו ותהנה ממנו גם איך שהוא, עם הזמן אתה כבר תחליט מה מי מו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
סאנשיין, פה בדיוק הבעיה שלך ושל כל מי שאי פעם נכנס להרפתקאות האלו בפורום ובכלל( כולל אני , לא עם סיקס אבל גם אני וגם יותר מידי פעמים ).
אתה אומר - בודי,שלדה,ואולי קרבורטור( ואתה רחוק מלדעת מה באמת הולך שם, כי את זה מגלים בפירוק או אחרי חודש שפתאום הולך חלק רציני שחשבת שהוא בסדר ).
ואז שנה הבאה הולך משהו אחר ואז תגיד , טוב נו עוד אלף שקל אני מחזיר אותו למצב נסיעה.
ואז הולך עוד חלק ועוד פעם - מה כבר שמתי 5 אלף שקל על הגרוטאה שתסע...אז אני אשבר פה?
מה פתאום...
זה לא הזמן לנטוש את הפרוייקט אחרי ששמת כל כך הרבה כסף עליו.
וזה רק ימשיך.
ובסוף תוציא אלפי שקלים ותקבל משהו שאמנם הוא פרי יצירתך אבל הוא רחוק מלהיות הגיפ של השכן שיכולת לקנות בפחות כסף עם מכלולים תקינים ובלי כל החרא שתאכל ( ואתה תאכל ) מהגיפ' הנוכחי.
שיפוץ ושחזור זה כיף רק כשעושים את זה נכון , אם לא אתה נכנס לבור ללא תחתית.
אם היה מדובר על משהו ייחודי וסנטימנטלי - סבבה.
אבל בשביל סיקס?
פתח את יד 2 ותראה כמה אפשרויות יש לך במחירי רצפה.
MY 2 CENTS
אתה באמת ובתמים חושב שלקנות ג'יפ בהרבה כסף אומר שאין יותר השקעות, תקלות והפתעות? אתה טועה, ובגדול.
בכלל לא ולא לזה התכוונתי.
התכוונתי למצב בו אתה משקיע הרבה כסף וזמן על בסיס שהוא לא טוב.
כלומר אתה יכול לעשות אותו טוב אבל אם תסתכל על זה בהגיון תגיע למצב שבעצם החלפת חלק גדול מהרכב עצמו ועדיין נשארת עם חבילה כוללת לא מוצלחת, כמו לקחת משהו טוב ולשפר אותו.
במיוחד אם אין לך הרבה ניסיון.
כי צריך להתחיל בקטן - מטלות קטנות , ללמוד את העבודה לאט לאט וכמו שצריך.
נראה לי שהשילוב בין כל אלו לא טוב.
בקיצור - יש תקלות והרפתקאות גם ברכב שקונים בהרבה כסף.
אבל קל יותר להתמודד איתן והם לא באות ב"מכה" - וזה הבדל ענק.
ליבובסקי, קח סיכום:
כלכלית, אתה עושה טעות. אם המטרה שלך לטייל, תמכור, תוסיף, תקנה משהו נוסע וטייל. אל תנעל על זה שכבר יש לך ג'יפ - זה שנתן לך אותו ידע מה הוא עושה, ואם תעביר אותו הלאה, גם אתה תדע מה שאתה עושה.
אבל, אם המטרה שלך להנות מימים ולילות מתחת לג'יפ, וללמוד ולחוות דברים שרואים רק בערוץ דיסקברי (ושנתיים אח"כ באגו), לך על זה. יהיה לך כייף אדיר לפרק את הנבלה ולבנות אותה מחדש, ולהיות גאה במה שנוצר בסוף. המחיר הכספי שתשלם יהיה גבוה, הרבה יותר ממחיר ג'יפ אחר שיגיע לכל אותם מקומות. רק אל תשכח, לימוד עולה כסף. הרבה כסף, וגם הרבה זמן. אתה יכול להתנחם בזה שלבנות את הג'יפ שלך מחדש עולה פחות משכר לימוד באוקספורד...
מצטרף לדיעה שהושמעה פה - דבר ראשון ובדחיפות, תארגן לך טסט. אחר כך, תרשה לעצמך להתמזמז. סע קצת, תקן קצת, תתקע קצת. כשתתעייף מטיולים, תכנן תיקון גדול. כשיגמר התיקון הגדול, תעשה טיול גדול.
עוד משהו - תשכח מזה שזה יהיה הרכב היחיד שלך בתקופה הקרובה, או בתקופה כל שהיא. תטמיע טוב ארגזי כלים ומספרי טלפון של גוררים על כל פיסת בודי שעוד לא נרקבה. ותהנה.
עודד
טוב חזרתי מטיול בצפון וקראתי את התגובות.
מה שמתגבש אצלי הוא באמת להתמקד בלהעביר אותו טסט.אח"כ לראות מה הלאה.
מה עלות סבירה של קרבורטור במצב טוב?
כמו"כ תיקון שילדה איפה עושים את זה ומה סדר גודל של עלויות?
תודה
אני בונה עכשיו מחדש ג'יפ ישן רק קצת יותר (שנת 79), ואני אתן לך את הזווית שלי:
אם אתה לוקח בחשבון מראש, שאתה עומד להחליף כל בורג, לשפץ כל מכלול, להחליף הרבה הרבה חלקים.... לך על זה. תעמיד את האוטו, תשפץ אותו, בסוף יהיה לך גי'פ חדש.
זה לא נכון לומר שהוא יהיה טוב כמו ג'יפ שאתה יכול לקנות היום והוא ייסע מחר. הוא הרבה הרבה יותר טוב ואמין ואתה תדע בדיוק מה המצב של כל חלק וחלק. בהזדמנות זו הוא גם יכול להיות משופר... תלוי בך.
זאת בניגוד לרכב שאתה קונה, הוא נראה פחות או יותר תקין, אתה מתקן את מה שלא.... ובטיול הראשון הוא תוקע אותך מכיוון שלא חשבת עליו, או שהיית בטוח שהוא תקין.
יחד עם זאת, אני חושב שהאופציה של שיפוץ יסודי מתאימה לג'יפאי מנוסה מאוד, ולא למתחיל.
עוד חסרון, אתה עובד ועובד, משקיע המון זמן וכסף ועבודה, ולא נהנה. ייקח הרבה זמן (חודשים? שנים?) עד שהגרוטאה תיסע.
זהו. עכשיו יש לך את כל הנתונים. תחשוב, תחליט, אנחנו פה בשביל לעזור.
בעז.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ביג ליבובסקי
זה כבר מתחיל להיות קטע על טבעי... דז'ה וו מטורף... אלו בדיוק המילים שבהם התחיל השיפוץ של עירא... יין ויאנג, גלגל החיים, מה שהיה הוא שיהיה :mrgreen:
בוזי מי אמר שזה לא פרויקט למתחילים? אם תבדוק, תגלה שרק מתחילים נכנסים לפרויקט שיפוץ של גרוטאה - ואז הם נהפכים למומחים, וזה בעיני שווה כל שקל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ביג ליבובסקי
טוב חזרתי מטיול בצפון וקראתי את התגובות.
מה שמתגבש אצלי הוא באמת להתמקד בלהעביר אותו טסט.אח"כ לראות מה הלאה.
מה עלות סבירה של קרבורטור במצב טוב?
תודה
כמעט בטוח שאתה לא צריך להחליף קרבורטור. יותר מזה, יש סיכוי סביר שאתה לא צריך אפילו להחליף שום רכיב בתוך הקרבורטור שלך, אלא רק לפרק אותו, לנקות, לכוון ולהרכיב.
שיפוץ קרבורטור במכון עולה אם אני לא טועה בין 400-600 ש"ח, אל תתפוס אותי במילה.
אתה יכול לעשות את השיפוץ בעצמך אם זה מעניין אותך. הוראות מפורטות וטובות אפשר למצוא בספר של היינס. שאלות תמיד אפשר לשאול פה, או למצוא מידע שכבר קיים.
תיקוני שילדה אפשר לעשות במכונים המתעסקים בזה באיזורך ולעיתים במכוני פרונט. אין לי מושג מאיפה אתה בארץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
בוזי מי אמר שזה לא פרויקט למתחילים? אם תבדוק, תגלה שרק מתחילים נכנסים לפרויקט שיפוץ של גרוטאה - ואז הם נהפכים למומחים, וזה בעיני שווה כל שקל.
נמרוד, אני מתחיל? אנשים בגילי ועם ק"מ כמו שלי עוברים למכוניות עם גג וסלילים...
בניגוד לקודמיי, אני חושב שאם זה מה שבא לך, אז לך על זה.
ת'פרק את הבודי מהג'יפ, תקן את השילדה ואת הבודי{לבד} תחליף את כל הגומיות בג'יפ,
תחליף את הברגים שזקוקים להחלפה.ת'סדר את מערכת החשמל{לבד}.אל תחליף שום מכלול תקין ברכב. ואם גם ת'צבע תעשה לבד, אתה תגמור את זה בכמה אלפים!
רוב הסיקסים ביד שתיים במחירי ריצפה, נראים בערך כמו הג'יפ שלך{רק שלהם ''קימבנו'' טסט}
ושאלה אחת: זה הג'יפ של אביתר?
אם זה זה, אז ג'יפ לא במצב כזה נורא.
כן מדובר בג'יפ של אביתר.אני חבר שלו.
זה בעצם אמור להיות פרוייקט משותף רק בלעדיו..כי הוא עסוק תמיד.
הוא נתן לי חופש פעולה.
כמו שחשבתי. בג'יפ הזה צריך להשקיע הרבה עבודה,והרבה פחות כסף.
אבל תיקונים לא אילתורים! לא דבק, לא חוטי ברזל, ולא גומיות!!!
לתקן כמו בספר.
בהצלחה יואב.
טוב הוחלט בשיתוף עם הגורמים הנוגעים בדבר...
לפרק פשוט הכל ולראות מה שווה ומה לא..
ואז להמשיך הלאה.
הפירוק יתחיל בשבוע הבא.
אני מקוה להביא תמונות.
תודה
אגב לשדרג ל קרבורטור וובר DGAV 32/36 זה טוב ליהודים או לא?
למה הכוונה בלפרק את הכול? קח בחשבון שנפח סיקס בחלקים גדול מנפח איכסון סיקס מורכב (מנסיון).
לפני שאם בכלל חושבים לפרק משהו, תרססו את כל הברגים והאומים של אותו חלק כמה פעמים עם זז קל או חומרים דומים. כמה פעמים עד שהשמן יכנס לכל חור ויעשה את העבודה שלו. זה יחסוך לכם המון זמן לדעתי ויותר חשוב, הסיכוי לגזירת ברגים יהיה נמוך יותר.
אם אתם הולכים לפרק את המנוע/בודי או כל חלק אחר שמצריך מנוף, קחו את זה בחשבון. רצוי גם לתכנן מראש את הפירוק ולפרק את הרכב במקום שלא יפריע ורצוי שיהיה מכוסה. אנחנו אוטוטו בחורף וזה מאוד מבאס לראות איך הכול נהרס בגשם.
מה גם שקשה לעבוד כל היום בשמש.
עוד משהו,
אני פחות או יותר בשלבי פירוק של הסיקס שלי והחלפת כמה מכלולים. המכלולים שיש לי תקינים ומה שאני עושה זה להביא מכולולים חזקים יותר כי הרכב הופך להיות מפלצת.
אם אתם צריכים לרכוש חלקים אתם מוזמנים לבוא אלי לראות. 99% שיש לי מה שאתם צריכים.
תמורת סכום מספק (וגדול מאוד בן 5 ספרות) אני מוכן גם למכור את הבודי שיש לי (קצר, שחור עם כלוב התהפכות FIA מלא וצמת חשמל חדשה דנדשה).
לדעתי האישית קיבלת את ההחלטה הפחות מוצלחת מבין הקיימות .
להזכירנו ההחלטות על הפרק היו:
1.לוותר כליל ולרכוש ג'יפ תקין.
2.להביא אותו למצב נסיעה ,להעביר אותו טסט, ולאחר מכן,לשפרו אט אט [לנסוע עם ארגז כלים].
-לדעתי כשתתחיל לפרק תגלה שכמעט אף חלק לא תקין,אז תחליף הכול?אם מה שאתה רוצה זה
ג'יפ מסודר פיקס,עדיף באמת להתחיל מג'יפ עם בודי טוב ומשנתון גבוה.וזאת מכיוון שלדעתי הפרוייקט יקח
ממך הרבה הרבה יותר כסף זמן ואנרגיה ממה שאתה מדמיין.מה גם שקשה לי לדמיין שתצליח להעביר אותו טסט בזמן.
עמי.
אני אסביר את ההחלטה.
לסדר אותו לנסיעה ככה ממש לא נראה לי.
לוותר יעלה לי יותר מכיוון שבכל סיקס יש מה לתקן תמיד.ואם לא עכשיו אז מתישהו אני אצטרך להשקיע עליו אא"כ אני קונה אחד במצב מדוגם לגמרי ואז המחיר גבוה מאוד.
כשאני מפרק אותו ובודק לעומק מה יש ומה צריך החלפה/תיקון אני לא מפסיד כלום.גם אם אני קונה בסוף אחד אחר אני אפרק את הנוכחי בשביל החלקים!
lizard
לגבי החלקים אני קודם אפרק ואז אראה בדיוק ואעשה רשימת קניות מסודרת ואפנה לכולם לקבל הצעות.
תודה
ביג...
אם הגיפ הוא בחינם וזמנך בידך (קרי אין לך משפחה\חברה-אישה\עבודה לוחצת) לך על זה !!!
ועזוב אותך מכול העצות הטובות שניתנו לך (כולל מה שאני כתבתי קודם).
אנחנו במצב שונה משלך, הינו כבר בקטע ושיפצנו כבר רכבים. לאדם בעל ניסיון אין שום סיבה בעולם להיכנס שוב להליך שיפוץ. במיוחד אין אין לו זמן פנוי. למי שרוצה ניסיון יש ויש...
מבחינת מחיר... אם אתה קומבינטור טוב ויש לך הרבה מאוד זמן, אתה תתפלא כמה מעט יעלה השיפוץ. הבעיה שתשלם בזמן יקר.
ולכן שוב אני חוזר - אם המטרה היא רכישת נסיון + יש לך הרבה זמן פנוי, לך על זה !!!
מבחינת ידע יש לך את כול המקורות שאתה צריך, בפורום מסתבבים הרבה מאוד אנשים עם המון ניסיון מקצועי על סיקסים.
מוני אני מסכים איתך, הבעיה היחידה היא שאין לו זמן. בעוד פחות מ4 חודשים יש לו להבנתי טסט.
תעביר קודם את הרכב טסט, תתקן, כמו שצריך, את מה שאתה -חייב- לטסט ואת כל השאר תשאיר לאחר כך.
או שתוותר על טסט, הרכב יכנס למוד של בדיקת מעבדה ובמשך ה3 שנים הבאות אתה תתקן ותשפץ אותו. ביום הראשון ל30 שנים מתאריך ייצור תעשה לו רשיונות אספנות ותסגור עניין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
מוני אני מסכים איתך, הבעיה היחידה היא שאין לו זמן. בעוד פחות מ4 חודשים יש לו להבנתי טסט.
תעביר קודם את הרכב טסט, תתקן, כמו שצריך, את מה שאתה -חייב- לטסט ואת כל השאר תשאיר לאחר כך.
או שתוותר על טסט, הרכב יכנס למוד של בדיקת מעבדה ובמשך ה3 שנים הבאות אתה תתקן ותשפץ אותו. ביום הראשון ל30 שנים מתאריך ייצור תעשה לו רשיונות אספנות ותסגור עניין.
3 שנים!
ים של מים יעבור בנחל.
אולי הוא רוצה לנסוע קצת בגיפ?
בסכום שיוצא על הדגם הוא יכול לרכוש רנגלר ממודל חדש יותר.
אלא אם כן הוא ממש פשוט אוהב ללמוד מהתחלה ,הכל וזה שכר אוניברסיטאי לכל הדעות.
לך על זה סטודנט יקר.[מי כמוני יעיד עוד}.