מוגי, אתה נגוע בדעות קדומות.
ניתן ליישם 33 על סרני 35 ועל סרני 30.
Printable View
מוגי, אתה נגוע בדעות קדומות.
ניתן ליישם 33 על סרני 35 ועל סרני 30.
אני גם התלבטתי בנושא ובסוף החלטתי להשאר עם 31 , גם בגלל חוזק הסרן ובעיקר בגלל הצורך לשנות יחסי העברה (בסופה אין ברירה בגלל שהמומנט מושג בסל"ד גבוה) . יצא לי לעשות סיבוב על סיקס עם צמיגי 33 (וגיר עם הילוך ראשון 1:4) , מהתרשמות ראשונית ובהשוואה לסופה נראה שלא ממש חייבים להחליף יחסי העברה בסיקס . שווה לך לעשות סיבוב על סיקס עם יחסי העברה וגיר סטנדרטיים ולהרגיש אם זה מתאים לך .
מוגי ,
אם אני לא טועה הסרנים שלך הם טויוטה 8" קדימה ואחורה (בהנחה שיש לך 2 סרנים חיים) , כעיקרון הם די חזקים (מספיקים למנוע הקיים ולדעתי גם ליותר) , אבל לקדמי יש בעית חוזק בבירפילדים (מפרקי הציריות) , כל עוד נוסעים בקו ישר הם בסדר ... בסיבוב הם קצת יותר חלשים אבל יכול להיות שעם צמיגי 33 לא תהיה בעיה . יש אפשרות לקנות בירפילדים מחוזקים שפותרים את הבעיה .
אבל אני מעריך שהבעיה שלך היא המנוע .... לשים צמיגי 33 על היילקס?
אדי
אדי, אני מכיר היטב את ההיילקס, ואין לה בעיית חוזק רצינית במפרקים הקידמיים, נכון שהם קצת רגישים אבל השאלה היא איך זה עם צמיגים 33.
השאלה היא אם הציריות יכולות להחזיק מעמד עם צמיג 33, בלי שאני אהפוך לנהג עדין מדי.
(יש לי שני סרנים חיים ואין לי בעית כוח (יש לי מנוע טורבו דיזל מודל 2000).
כרגע יש על הטויוטה צמיגים 31 כמובן.)
בולדוג, זה לא דעות קדומות, צריך להיות מאוד עדין עם צמיגי 33 על סרן 30, ראיתי ח'ברה ששברו יותר מסרן אחד עד שהם הבינו שהם צריכים סרן חזק יותר.
בולדוג, ואתה לא נגוע בדעה קדומה? אז למה חיפשת כל כך הרבה זמן סרן 44 קדמי?
גם אני סימנתי את צמיגי 33' כשיפור הבא אצלי, אבל זה יצטרך להגיע בחבילה שתכלול גם ציריות קדמיות מחוזקות. ויכול להיות שגם יחסי העברה. בסה"כ זה סיפור לא זול. גם "לנהוג עדין" זה עניין יחסי. אני סבור שציריות מחוזקות יחזיקו מעמד. אבל מישהו בחולון שאני מאוד מחזיק מהנסיון הרב שלו, ושנוסע בעצמו על סופה מאוד משופרת עם מנוע V8, סרן 44 קדמי נעול ב-ARB וצמיגי סופר-סוואמפר 33, אומר שאם הוא משתולל גם ה-44 נשבר, וזה קרה לו לא פעם אחת.
ואני מכיר מישהו אחר, שלא חס על הרכב שלו, שנסע תקופה ארוכה מאוד עם 33 על הדנה30 המקורי של הסופה שלו ולא נתקל בשום בעייה, אף-פעם.
דרור, אתה יודע טוב מאד למה אני הרכבתי סרן 44
ולשבור אפשר הכל.
חנן
צמיג רחב יותר טוב רק במצבים מסויימים
בחול בוץ טובעני ושלג עדיף רחב במיוחד עם כל הנ"ל טובעניים ועמוקים ממרווח הגחון בסרן
בדרדרות טיפוס סלעים או סתם בוץ לא גבוה ממרווח הגחון עדיף צמיג צר שבמקום לפזר את הלחץ על הקרקע יגדיל אותו (המשקל של הרכב נתון ולכן צר יותר = יותר לחץ = יותר אחיזה )
אילו הן שני אסכולות שונות הראשונה אמריקאית והשנייה בריטית הראשונה כמו ג'ורג' בוש דוגלת באגרסיביות ואילו השנייה דוגלת באלגנטיות בריטית (בגלל האקסים החלשים :P :twisted: )
עכשיו תבחר מה טוב בשבילך
מנסיון שישי השבת האחרון (הרבה בוץ ושלג)הייתי מעדיף גבוה וצר
אגב תיכנסו לקישור הנ"ל של ראלי קרואטייה ושם תיראו שבשילוב של יערות ובוץ חלקלק השילוב המנצח הוא צמיג צר וגבוה
www.ak92.hr
אין כאן עניין של אסכולות, זו לא אמונה דתית, רק היענות למשוואות פיזיקליות ידועות.
תוכיח. (את עניין טיפוס הסלעים, לא עניין הבוץ שהוא יותר מובן, וגם הוא לא קשור ליותר לחץ=ליותר אחיזה אלא לכך שצמיג צר יותר שוקע יותר ומגיע מהר יותר לקרקע קשה מתחת עם אחיזה טובה יותר).ציטוט:
בדרדרות טיפוס סלעים או סתם בוץ לא גבוה ממרווח הגחון עדיף צמיג צר שבמקום לפזר את הלחץ על הקרקע יגדיל אותו (המשקל של הרכב נתון ולכן צר יותר = יותר לחץ = יותר אחיזה )
לדבר באוויר אפשר עד הודעה חדשה. תוכיח מספרית שיש בסיס כלשהו למה שכתבת.
אני אתן קודם לך להוכיח מספרית, אם לא תעשה את זה אני אעשה את זה.
אבל מעשית, באותה דרדרת (ירידת הסמ"כים) שבה לא הצלחתי להגיע לחציה בלחץ אוויר מלא (יותר לחץ לסמ"ר), הורדתי אוויר (פחות לחץ לסמ"ר) ועליתי עד לסוף כמעט בלי קשיים.
אולי בגלל זה בתחרויות הARCA ששם רק הSHOW חשוב ולא הGO כולם נוסעים עם צמיגים ברוחב 7 אינטש... (זה היה בציניות, אין שם אף אחד עם צמיגים צרים)
כנ"ל בבוץ, לא מאוד עמוק, שנתקעתי עם היילקס, הורדתי אוויר והמשכתי בנסיעה רגילה בלי לעשות נסיונות חילוץ כלשהם.
חנן
אני אף פעם לא הייתי חזק במספרים מהסוג שאתה מדבר עליו אבל בכל זאת
גם דרדרת היא סוג של מצע רך והכל תלוי בעומקו בד"כ אני מוריד אויר והרבה אבל מסיבות אחרות
הסיבה שבדרדרת לחץ האויר משפיע מעבר לציפה הוא השימוש בצמיג כבולם זעזועים מה שמאפשר מגע ממושך יותר עם הקרקע ובנוסף לכך צמיג רך יותר לא ניתז מאבן שעליה הוא מטפס אלא עוטף אותה ואגב כך מייצר עוד אחיזה
בבוץ הורדת האויר הופכת את הצמיג גמיש יותר ועל ידי כך מסייעת בפינוי הבוץ צמיג נקי =צמיג אוחז
מצטער חנן אבל לא הכל זה שחור ולבן וגם האמריקאים יכולים ללמוד דבר או שניים מהאירופאים
אין מה לעשות עובדה שאפילו הם העתיקו מאנגלים והגרמנים והפכו את הג'יפ לקפיצי ספירלה למה?כי האירופים לא יודעים כלום ?
מרצדס g ודיפנדר שניהם מגיעים מהיצרן עם צמיגים צרים וגבוהים למה ? כי זה זול ?
בכל המקומות בעולם בהם הסתובבתי שם ה4X4 הוא אורח חיים וכורח מציאות כולם אבל כולם נוסעים על צמיגים צרים
האם כולם טפשים ולא מבינים כלום ?
המשך יבוא בערב עכשיו צה"ל קורא
למה צמיגים צרים?
כי זה זול.
כי זה חסכוני בדלק.
כי זה מוריד עומס מהמכלולים, פחות אחיזה זה פחות מומנט. פחות משקל ופחות רוחב זה פחות עומסים על מיסבים, מכלולי היגוי וכו'.
אני לא יודע אם הם אידיוטים, אני מניח שכן, אבל כשאתה רואה את הגורו של הלנד-רובריסטים חוצה בלנד-רובר מצויד בצמיגי אופניים את הסהרה בליווי אינסוף תמונות על המאבק האינסופי שלו בחול בעזרת שפאלות אתה מקבל מושג חדש על המשפט: "ללמד כלב זקן טריקים חדשים"...
קניתי בטעות ספר שלו (ספר אדום על 4X4) .
מוגי .... להיילקס בטח שאין בעיה ... המנוע לא מספיק חזק בשביל לשבור ... בנסיעה נורמלית , התכוונתי לסרן טויוטה 8" שבו הבירפילדים ידועים כנקודת התורפה שלו . בארה"ב יש שנוסעים עם צמיגי 35" על סרנים סטנדרטיים (בדרך כלל של לנדקרוזר 80 שיש לו בירפילדים יותר מסיביים) ואחרי החלפת הבירפילדים יש כאלה שנוסעים גם על צמיגי 37"-38" ... מצד שני יש כאלה שנוסעים גם עם דנה 30 וציריות/צלבים מחוזקים עם צמיגי 37" ...ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
בכל מקרה , אני מדבר על סרן קדמי , האחורי בדרך כלל הוא טויוטה 9.5" שמקביל בחוזקו לדנה 60 אם אני לא טועה .
אני מעריך שעם צמיגי 33" ונהיגה נכונה לא אמורה להיות בעיה , אבל שווה לבדוק בפורומים בחו"ל מה הנסיון שלהם עם טויוטות - מספיק לך לברר על 4ראנר , אותו סרן אחרי וקדמי חלש יותר .
בקשר לבעיית הכח ... את זה אני אשאיר לך ... לדעתי כדאי לך להחליף עם מישהו צמיגים לכמה ימים ולהרגיש את זה בעצמך בתנאים שונים .
אדי
חנן
הצלחת להצחיק אותי
מילא לנדרובר חוסכים אבל מרצדס ?
צמיגים יותר זולים ?
מישלין o/r שהגיעו מקוריים עם דיפנדר של חבר עולים למעלה מ100 ש"ח אחד בכ30 אחוז יותר מmtr 33
אגב אם הם חוסכים למה לא חסכו על הנעילות המותקנות במרצדס ?
לגבי הדביל שחוצה את אפריקה בדיפנדר עם צמיגים צרים אז או שראית יותר מדי סרטים או שאתה טועה
נכון שיש כאלה זה לא אומר שהם חכמים אבל גם חול הוא לא היעוד של צמיג צר מלכתחילה ולכן גם לא הוזכר בדיון בכלל צמיג בוץ הוא חרא בחול ולא משנה כמה אויר תוריד עדיין a/t יהיה יותר טוב וצמיג כביש עוד יותר ובלון הכי טוב כי זה היעוד
אבל לא זה נושא השיחה אלא אחיזה אז בוא נערוך ניסוי קטן
לחץ על משטח כלשהו עם כל משקל גופך כאשר השטח הלוחץ הוא כל כף היד ואז נסה להזיז את היד לאחר מכן חזור על הניסוי רק הפעל את כל הלחץ על אצבע אחת ונסה להזיז מה יותר קשה?
זו בדיוק הסיבה למה צמיגי mud אוחזים טוב יותר על סלעים מat כי לא כל שטח הצמיג נוגע בסלע אלא רק הקוביות הרלוונטיות נוגעות במשטח הסלע ואז רק הן משתתפות בהעברת משקל הרכב לסלע
תחשוב על זה ותצא לרגע מ"השבי " האמריקאי בו אתה שבוי כי אני הייתי בוחר את הטוב מכל דבר מכיוון שאין טוב מוחלט
ראשית, ניסיתי את מה שביקשת ולא קיבלתי את התוצאה שרצית שאקבל, ממש לא, להיפך.
שנית, מה שאתה כותב, לא נתמך בשום נוסחא פיזיקלית ואם אתה לא רוצה להיכנס לזה, אני אכנס לזה:
הנוסחה לקבלת חיכוך בין שני מוצקים:
F=uN
כאשר F זה כוח החיכוך.
u זה מקדם החיכוך בין המוצקים.
N זה הכוח בין המוצקים.
כפי שבוודאי שמת לב אין לשטח של המוצקים התייחסות בנוסחא, ולא בכדי: פשוט אין קשר.
מעשית זה כנראה שונה בצמיג (אבל לטובת השטח הרחב, דווקא), כי הוא לא מתנהג לגמרי כמוצק אלא כמוצק נוזלי למחצה ואז זה אומר שהצמיג שולח "אצבעות" אל תוך חריצים בקרקע או באספלט וככל שיש יותר "אצבעות" כאלה יש יותר אחיזה. גם בשטח יש יותר שיניים של הצמיג שמתמקמות לפני בליטות בקרקע ומאפשרות יותר משיכה של הצמיג.
כל זה לא רעיונות שהמצאתי אלא פרי דיון ביני ובין פרופסור לפיזיקה שיצא לי לשאול אותו על הנושא.
לא ממש מעניין אותי מה מרצדס עושה, יש לה עוד הרבה שיקולים שהם לא שיקולי עבירות נטו, הרבה יותר מעניין אותי מה רואים שעובד בתחרויות. של האיסלנדים, של האמריקאיים ועוד. כשהאנגלים יתחילו להתחרות עם האמריקאיים בMUD BOGGING נראה מה הם יודעים לעשות עם צמיגי האופניים שלהם.
ואם הצלחת עד עכשיו להתבלבל מהדיון ולהבין אותי לא נכון אז ככה: כנראה שיש מקומות מסוימים מאוד שצמיג צר בלחץ אוויר גבוה כן יהיה יותר טוב מצמיג רחב בלחץ אוויר נמוך. אבל המקומות האלה ספורים מאוד ובחשבון כולל של מישהו שלא מחליף סוג צמיג עבור כל שינוי משימה והדבר היחיד שמעניין אותו זה עבירות, עדיף לו צמיג מה יותר גדול, מה יותר רחב ובלחץ מה יותר נמוך.
המקומות היחידים שבהם אולי יש לצמיג צר בלחץ אוויר גבוה יתרון כלשהו הם מקומות בהם יש קרקע רכה על גבי קרקע קשה כשעומקה של השיכבה הרכה לא יותר מגובה הדיפרנציאלים.
וגם זה בספק, כבר הבאתי קודם דוגמאות אישיות שבהן גם היוצא מהכלל הזה היה לא נכון.
האמת היא שכנראה שנינו חושבים את אותו הדבר והויכוח מיותר למעט זה שאתה מנסה להשליך את עניין הצמיג הצר גם לעוד מקומות הלא נכונים (טיפוס סלעים ??? )
ומנסה לגבות את זה באמירות פיזיקליות שגויות:
ציטוט:
לחץ על משטח כלשהו עם כל משקל גופך כאשר השטח הלוחץ הוא כל כף היד ואז נסה להזיז את היד לאחר מכן חזור על הניסוי רק הפעל את כל הלחץ על אצבע אחת ונסה להזיז מה יותר קשה?
זו בדיוק הסיבה למה צמיגי mud אוחזים טוב יותר על סלעים מat כי לא כל שטח הצמיג נוגע בסלע אלא רק הקוביות הרלוונטיות נוגעות במשטח הסלע ואז רק הן משתתפות בהעברת משקל הרכב לסלע
חנן קרעת אותי מצחוק...בדיוק לפני כמה ימים אני ושי יושבים וצוחקים שאולי כדאי לכתוב לברנש האנגלי הזה מכתב מנומס שיספר לו על האופציה נפלא של צמיגים רחבים בדיונות....מצד שני אולי הבחור ממש ממש מחבב שפלות???
אגב בספר יש עצות מאוד משעשעות כמו:תמיד צריך שתהיה לך ברכב חליפת 3 חלקים ועניבת פרפר....כי מי יודע מתי יזמינו אותך לנשף באיזה חור שאתה מטייל בו....
או:ברכב חשוב שיהיה שטיח....בשביל שכשתלבש את הנעליים השחורות הם לא יתלכלכו מהאבק...
סף הכל ספר מאוד מעניין ומשעשע....
לגבי צר או רחב....
א צר פחת עומס על המכלולים
ב צריכת דלק פחותה
ג יתרון בבוץ
בכל שאר השטחים אני מוריד אוויר ,מנסיון של הח'ברה שלנו הרכבים עם הצמיגים הרחבים יותר(אני מדבר כמובן על הדבר הגועלי הזה שנקרא דיפנדר....)נוחים יותר על הכביש ובשבילים,אבל אין להם יתרון(והאמת גם לא חסרון מלבד בוץ)בשטחים טכנים מלבד כאמור בוץ
ואני טוען עדיין בתוקף ובמקרה שהייתי נוכח בו עם שני "גועל נפש דיפנדר "
אחד נועל צמיגים צרים והשני רחבים ודווקא בשטח סלעי שלא כלל בוץ דווקא הדיפנדר "הצר" נסע טוב יותר ופרפר פחות מאשר אחיו "הרחב" למותר לציין ששני הרכבים היו תאומים סיאמיים כמעט לחלוטין
אגב אני לא מתיימר להבין בפיזיקה ומה שאני אומר לך גם קראתי במגזינים אמריקאים וגם נראה לי הגיוני
דרך אגב חנן כשלך יהיה מנוע 1000 כס"ב כמו לאיסלנדים וכאתה כל היום תתחרה אז זה משהוא אחר אבל אם תתבונן מעט גם בתחרויות רוק קראולינג תיווכח לראות שיש משהו בדברי
פרופורציות, פרופורציות... לא צר מדי, ולא רחב מדי. "שביל הזהב" כמו שאומרים ידידנו המעופפים.
הצמיג הנפוץ ביותר בתחרויות RC כיום הוא לדעתי 37/12.5/15.
והדוגמא של שני הדיפנדרים חסרת ערך אלא אם אתה שמוליק נהגת בשניהם. ואולי היה הבדל בלחץ האויר? יש נטיה לבעלי דיפנדר מסוימים להחליט שהם צריכים לנסוע בלחץ אויר של 40 ולפעמים 50 PSI.
47 PSI.....נמרוד ...אתה בטח זוכר את המקרה :lol:
בכל מקרה גם אם שמוליק היה נוהג ב2 הרכבים זה עדיין לא מדגם מיצג....צריך יותר ממכשול אחד ויותר מ2 רכבים לבדוק כזה דבר...
האמת שאני אישית באמת מעדיף צמיג דק יחסית,לא ממש אוהב את המידה מקורית 750/16 שפוגעת קשות לדעתי בנוחות,אבל מאוד אוהב את ה235/85/16 שהוא צר אבל לא יותר מידי וגבוה.
סיבה אחת קטנה...
ככול שמרכז הגלגל גבוה יותר , היכולת לטפס מיכשולים גבוה יותר.
בנוסף , צריך חריץ עמוק יותר בשביל לפגום בתכונות הגילגול בתנועה.
נסיעה מהירה בשבילים לפיכך תהיה חלקה יותר.
המינוסים העיקריים הם משקל מכלולים ומשקל בלתי מוקפץ גבוהים יותר.
בעניין יחסי העברה אתה מפסיד כנראה.
מבלי לגעת באספקטים חוקיים כלל - נטו ביצועים.
בדפננדר נעול אחורה נסעתי עם:
7.5/16 XZL :
כביש: בינוני
סלעים: מעולה
בוץ: טוב
חול: מעולה
235/75/16 BF AT
כביש: מעולה
סלעים: בינוני עד טוב
בוץ : בינוי
חול:בינוני
265/75/16 BF MUD
קוטר "31
נעול קדימה ואחורה
כביש :טוב
סלעים:טוב
בוץ:מעולה
חול:מעולה
תצרוכת סולר יותר גבוהה ב 1/3 בערך מהצמיגים הקודמים
מחכה עכשיו ל XZL 8.25/16 קוטר "33
החדשים שהוזמנו
אם מישהו מעונין , אין בעיה להיצטרף להזמנה עד יציאת הצמיגים מאירופה !!
חנן , לפי מה שאתה אומר - אין כלל משמעות לסוג הצמיג - כלומר - כל הצמיגים במידה מסוימת שווים .
אם כך - מדוע ישנם צמיגים שנחשבים לטובים יותר וכאלו שנחשבים לטובים פחות ?
יוסי