כפיר , מוכרת לי התופעה של
נסה עם Z4 , המצב צריך להשתפר משמעותית.ציטוט:
נראה כאילו המתכת של הסרן דוחה את השלולית של הריתוך..
כך זה גם עם אוזניים מפלדה שקונים בחנויות הDIY.
Printable View
כפיר , מוכרת לי התופעה של
נסה עם Z4 , המצב צריך להשתפר משמעותית.ציטוט:
נראה כאילו המתכת של הסרן דוחה את השלולית של הריתוך..
כך זה גם עם אוזניים מפלדה שקונים בחנויות הDIY.
האם זאת האלקטרודה האולטימטיבית לעבודה הזאת או שהיא פשוט יותר מתאימה? סוג החומר שאני עובד עליו הוא לא הגורם המכריע בבחירת אלקטרודה?ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
הגורם המכריע הוא קודם כל מבחן המציאות.
אבל עקרונית אתה צודק, סוג החומר והתכונות אותן רוצים להשיג הן אלו הקובעות את סוג האלקטרודה.
עם זאת, ישנן פלדות דומאת ST 33 שניתן לרתך בעזרת מספר סוגי אלקטרודות (Z11.. Z4.. )
ולכן ההתאמה בשטח היא זו שתקבע מה הכי טוב לך .
ומעל לכל ... אף אחד עוד לא הביא נתון מדוייק של סוג החומר ממנו עשוי הסרן (הזה ספציפי ואחרים.. )
בבברכה,
רועי
כפיר , יש הרבה גורמים בבחירת אלקטרודה.
אם אתה רוצה לרתך אנכית אז הריתוך בZ4 יותר נעים ולפחות עושה את הרושם שיש פחות "דחייה של החומר"( 7018 מאוד ידידותיות למשתמש בלי קשר ).
החיסרון של הסוג הזה של האלק' הוא שבגלל תכולה גבוהה של אבקת ברזל ה"בריכה" יותר נוזלית ובריתוכים למעלה צריך לדעת לשלוט טוב בחום.
לכן אם אתה רוצה לרתך בכיוון למעלה( או למטה ) אני ממליץ לך על Z610 - שידועה בהתקשות מהירה של הבריכה ולכן יש הרבה ( משמעותית ) פחות נטיה לחומר לנזול והחדירה שלה מאוד גבוהה.
וכמובן יכולה לרתך באזורים די מלוכלכים/חלודים אם אין ברירה.
ויתקן אותי רועי אם אני טועה.
אני ? לתקן ? אחרי כזו תשובה....
אני רק יכול לאשר ולתת מספרים מדויקים יותר...
ב Z11 יש סביב ה 10% אבקת ברזל במנת אבקה
ב Z610 ו ב Z4 יש סביב ה 45% אבקת ברזל במנת אבקה....
במבט מהיר במדריך הטכני אתה יכול לראות את Z710 שמצטיינת בריתוך ניצב כלפי מטה.
בברכה,
רועי
רועי בוקר טוב,
אני קורא על סוגי האלקטרודות השונים והיתרונות שלהם בריתוכים למעלה, למטה, במצבים כאלו ואחרים... אבל בפועל, בתור חובב, אני קונה הרי 5 קילו Z11 פעם בכמה שנים (כמה חודשים למי שמרתך הרבה), ואני לא אקנה ולא אתנסה באלקטרודות אחרות ספציפיות כי אין לי ואני לא אוציא מאות שקלים על חבילות נוספות שספק אם אי פעם אנצל אותן.
עכשיו הרעיון - אני מדמיין חנות שיש בה "בר אלקטרודות" - כמו הדוכן של החמוצים והזיתים בסופר - אני יכול לקחת לי קילו Z11 וחצי קילו Z4 וכמה Z710 בשביל ריתוך ספציפי וכן הלאה, להרכיב לי חבילה ולצאת איתה. ברור לי שבניגוד לבורקסים, המחיר לקילוגרם לא אחיד, וחיי המדף של המוצרים שונה, וזה בטח בכלל לא רעיון כלכלי. ואולי כן יש בזה איזשהו חידוש שיווקי...
בבקשה י אפשר לקבל איזה הסבר איך ניתן לאחסן אלקטרודות .
או אולי הסבר מה שווה אלקטרודה ישנה שאוחסנה סתם כך באוויר החופשי
אולי להחזיק אותם במקרר ?
איציק
מקום מעולה ושמיש לאחסון אלקטרודות הוא מיקרוגל לא פעיל.
אם יש לך אחד ישן ומקום לאחסן אותו זה מעולה.
כך לפחות שמעתי.
שמעתי גם על כל מיני טיפולים לאלק' שנשארו הרבה זמן בחוץ בתנורי ייבוש אבל בודדים מי שיש לו כזה.
את האלק' שמגיעות מזיקה עטופות בניילון אני פותח בזהירות ואחרי זה מקפל את הצד הפתוח ואוטם את החבילה.
לגבי מכירה בתפזורת או במשקלים קטנים, אנחנו בהחלט בוחנים את האפשרות הזו.
זה מצריך שינוי במערך האריזה במפעל אבל בהחלט נבדק ואולי יהיה חדש בתחום זה.
לגבי אחסון אלקטרודות, עקרונית אין בעיה באלקטרודה גם אחרי שנים של אחסנה.
העניין הוא ספיגת לחות מהסביבה, ולכן כאשר יש אפשרות לשמור כמה שיותר בתנאים מונעי לחות זה מעולה.
נכון שגם אלקטרודה שקיבלה לחות ניתן לייבש בתנור המיועד לכך (ומשווק על ידי זיקה לצורך ייבוש מקדים... )
ובכך להנציל אלקטרודות ישנות.
אבל, כאשר מדובר במשתמש סופי שמחזיק חצי קילו של Z11 ישנים מזה שנים שמי יודע באילו תנאים הוחזקו... אנחנו ממליצים לקנות אלקטרודות חדשות טריות וייבשות היות ומדובר בעלות זניחה לטווח ארוך ובכך למנוע בעיות בריתוך.
אנחנו שומרים אלקטרודות מסויימות בארגזי וואקום ייעודיים (אלקטרודות מיוחדות שנארזות רק סמוך למשלוח, בעיקר לייצוא)
בברכה,
רועי
כמה שהייתי מת שיהיה סידור כזה כמו שנימרוד הציע זה לא יצא לפועל , אם תחשבו על זה השוק של הגימיק הזה הוא ממש קטן, ומי שמשתמש באלקטרודות מגוונות בתדירות מספיק גבוהה הם רק בעלי המקצוע בתחום הריתוך וגם הם - קונים בדר"כ לפחות 1 קילו שלמיטב ידיעתי זיקה כן משווקים באריזות מרובעות אדומות ברוב סוגי האלק' המיוחדות/יקרות.
אכן באלקטרודות היקרות יותר הן מגיעות באריזות קטנות של 1ק"ג עד 4 ק"ג
נכון שלא נגיע למצב שנמכור אלקטרודות בתפזורת...
אבל ייתכן ונחשוב על משהו יצירתי כמו "קיט לרתך החובב" או משהו בדומה.
זה לפחות מה שרץ לי בראש ודורש בחינה... החל מגודל השוק לעומת ההשקעה שנדרשת בשינוי האריזות.
ועד ההחלטה אילו אלקטרודות להכניס במוצר כזה.
בכל מקרה, כבר אמרתי שנערוך סיור לחברי הפורום ובסיור כזה אני מניח שאפשר יהיה לארגן שי צנוע של אלקטרודות מגוונות.
אולי זה הזמן להתחיל להגיד אילו אלקטרודות הייתם רוצים לנסות/שיהיו בסל כזה.
בברכה,
רועי
כמה סוגים של אלק לברזל רגיל - נגיד Z11 - Z610 - Z5-Z26.
סוג אחד לנירוסטה.
סוג אחד ליציקות אפורות.
ואלק חירוץ.
ביחסים מסויימים בחבילה של נגיד 2-3 קילו.
מין מיקס טעימות כזה.
רעיון מעולה.
סדקים בריתוך הם תוצאה של בחירה לא נכונה של אלקטרודה וזה לא קשור לבריחה של היד מהריתוך בסיום התפר. השקע המדובר מראה על טמפרטורות גבוהות מדי וקוטביות שיוצרת חדירה
גם באלקטרודה "הנכונה" ייתכנו סדקים בריתוך במידה ואין הקפדה על חימום מקדים/קירור איטי כפי הנדרש באותו הריתוך.
נכון שגם אלקטרודה לא מתאימה זו אפשרות, אבל הכוונה הייתה לכתוב מאמר שמתייחס למצב שבו נבחרה אלקטרודה נכונה... ועדיין נוצר סדק.
בברכה,
רועי
אני לא מצליח להשיג את ה Z4 באיזור הרצליה, אין לאף חנות.. יכולים רק להזמין לי חבילה של 13.5 קילו, ואני צריך איזה 20-30 אלקטרודות.
איפה אפשר לקנות Z4 בבודדות באיזור שלי?
תודה רבה לכם! עד עכשיו עזרתם לי מאוד!
ת'אמת, אין לי מושג איפה מוכרים אלקטרודות בבודדות.
אבל, יש לך אפשרות לרכוש חבילה של 6 ק"ג בקוטר 3.25 או 4.5 ק"ג בקוטר 2.5 ישירות אצלנו.
בתוספת עלות משלוח של בערך 30 ש"ח עד אליך הבייתה.
במידה ואתה מעוניין, צור קשר ואני אדאג לכך.
בברכה,
רועי
טיפ קטן , אם אתה מזמין, תזמין 3.25 - יהיה לך הרבה יותר טוב.
בשביל לרתך באלקטרודה 7018 (Z4) בקוטר 3.25 מ"מ צריך רתכת חזקה !ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
אם בכל זאת תרצה אלקטרודות 3.25 ובא לך לעשות טיול לאיזור מודיעין, אתה יכול להגיע אלי למסגריה, תוכל לקבל גם אלק' בודדות.
Z4 בקוטר 2.5 אני לא מחזיק...
מוטי.
תלוי מה אתה מגדיר חזקה , יש לי 215 AC שעוד לא הצלחתי להקפיץ לה את הטרמוסטט עם 3.25 בעבודות ביתיות.
ההמלצה שלי באה בגלל שהוא רוצה לרתך על סרן וזה אומר עובי רציני ועדיף לרתך עם אלק' שקרובה יותר לעובי , הריתוך הרבה יותר נעים ומהיר - לפחות לי.