חיים
איך מפעילים את הגזיה כשהיא בתוך הארגז? - גישה לכפתורים?
Printable View
חיים
איך מפעילים את הגזיה כשהיא בתוך הארגז? - גישה לכפתורים?
לעניות דעתי,ונסיוני הדל פק"ל קפה רציני לא יכול להיות בעל אחת הכירות השטוחות הנ"ל אלא אם יש משהו שאני לא מכיר באיכות מאד גבוהה ואמינות גבוהה,הכירות השטוחות נוטות לדלוף לאחר התעללות בשטח,החיבור בין בלון הגז לכירה מפוקפק,העוצמה שלהן לא משהו במידה ורוצים לבשל,ולאחרונה שמעתי על תאונות שנגרמו בגלל שימוש בסוג כזה של כירות(יש הרבה שהן באיכות מאד נמוכה).
לאחר שימוש בסוגים שונים של גזיות,אני משתמש כיום בגזיה האלפינית של אמגזית(זאת כשאני לא משתמש במטבח שבניתי ברכב-לאחרונה קיבל ברז יעודי חשמלי),לא יקרה,חזקה מאד ויעילה,יש לה רק מגרעת אחת,היא רועשת.
חוץ מזה,אישתי יקירתי הכינה פק"ל מדהים ממזוודת איפור שקנינו באייס,לצערי אני די מוגבל בהעלאת תמונות.
דרור הראל
לכירה יש חלון לצורך הדלקה בחזית ובמיקום הנכון.דרור ,זה בסדר להשתמש בכירות האלפיניות אך לכל אחד יש את ההעדפות שלו - מה עוד שכאן מדובר גם בבישול קל ולא רק בערכת קפה - וזה בכל זאת מאוד שונה. הכירות שנמצאות עכשו בייצור תהיינה צבועות במגוון רב של צבעים ,כך שגם מבחינה זו מעט התקדמנו.
למסע קטן ברמת הגולן לקחנו איתנו אתמול את המערכת לסידרת עינויים ובדיקות שטח. התוצאה - אכזבה מוחלטת מהגזיה הסינית. נאלצתי לפרק אותה בשטח בכדי להשמיש אותה - מה שגילה לי את חלקיה הפנימיים והמסקנות העגומות הנובעים מהם. אין שום אפשרות לתת אחריות למוצר כזה גם לעשר דקות. זו בושה טכנולוגית לייצר כזה זבל. התכנון הבסיסי מאוד חכם והושקע המון בתכנון, אך בחירת החומרים איכותם ורמת ההרכבה אינם מצריכים את הכתובת ''תוצרת סין''.אנו יורדים מיידית מהגזיה הזו ונאלצים לחזור לשולחן התיכנון בכדי לייצר /להרכיב/ ליישם גזיה שתהיה לרוחנו. זה יקח זמן -כרגיל ,אבל לפחות נהיה מרוצים מהתוצאה.סביר שגם המחיר ישתנה אך לפחות נוכל לעמוד מאחורי המוצר ללא חששות. התנצלותי לממתינים שהזמינו והם יקבלו את המוצר החדש במחיר שהובטח להם ללא קשר לעלויות שטרם ידועות לנו.
חיים,
איכפת לך לפרט יותר לגבי הבעיה עם הכירה הניידת הסינית ?
למה אני שואל ?
ֿכי אני משתמש בכזאת כבר מעל שנה בשימוש אינטנסיבי למדי. מעבר לאכזבה שלי מאיטיות הבישול במקרה של צורך בהרתחה של סיר מים גדול ( ספגטי למשל .. או קפה לכמות גדולה מאוד של אנשים ) אז מעבר לזה לא ניתקלתי בשום בעיה וכבר חלפו אצלי כמה וכמה מיכלי גז.
אף פעם לא נאלצתי לגעת שם במשהו מעבר להחלפת מיכל גז.
או שטיפה כללית במקרה של גלישת הבישול.
המכשיר שלי יובא על ידי שז"ר בחיפה. ומוצאו מארץ הדרקונים.
תודה.
גיא
מה גורם לך לחשוב שמה שיש לך ומיוצר בסין דומה למה שיש לחיים ומיוצר בסין
חלק מהבעיה אם הסינים שבכל משלוח אתה יכול לקבל מוצר אחר, ברמת העיצוב, ברמת החומר, ברמת העבודה ברמת הגימור ובביקורת האיכות (שקימת רק במיקרים מיוחדים...).
בכדי לקבל בקרת איכות טובה וסבירה ויציבות באיכות המוצרים נדרש הרבה ניסיון, קשרים ודרכי עבודה מתאימות.
רק לדוגמה חבר שלי מוכר עכשיו נעליי הרים מעולות (סולית וויברם, גפה מקרום חד כיווני נושם) ששוווים בחנויות כ 700 ש"ח
בכ 100 ש"ח לזוג בגלל פשלה שטותית של הסינים בתפירה
ערן
1. מאיפה לי דעת ? מה אני יבואן סיני עתיק ? :-) אני שואל כי אני לא יודע ...
2. למה אתה שומר את הנעליים בשושו ? אולי תשווק לנו לאתר פה ? אני בדיוק זקוק לנעלים לחורף.
גיא
לצערך וצערי הנעלים עם התפר הלא יפה הגיעו במיגות 37-41 ו 41 כבר אזל....
חיים, מוצר טוב ומעניין.
1. מבחינה הנדסית - מגן הרוח. אכן יש אפשרות למגן רוח פשוט, קל עגול ומאוד יעיל על גזייה אלפינית. הפתרון שלך, לצורך שלך, יותר טוב ויותר יעיל.
2. החלט על סוג קהל היעד. הוא מתחלק לקוני הזול (שזה הרוב), ולאוהבי הטוב (שקשה להגיע אליהם). אם אתה הולך על מוצר משובח, מחירו בהתאם.
3. הערכה שיצרת מתאימה מאוד לזווד צהל"י סטנדרטי, למשל, ויש מקום להציע אותה למשהב"ט או לאנשי הרכש הרלונטיים ביחידות. יש התעוררות בתפיסת המילואים בצבא כולל האוכל, הגזיות היום זולות משמעותית. הייתי יותר משמח לראות ערכה כזו אצל כל צוות מילואים בנגמ"ש או בכלי, כחלק מציוד החירום. לקהל האזרחי? פוטנציאל נמוך יותר, הרבה יותר.
4. ממליץ על הגעה לעיתונאי מוסף עיתון יומי כמוצר מומלץ. יכול להתאים.
הגזיה הסינית ,ואני מחזיק אצלי שלוש כאלה ממשלוחים שונים,מתוכננת להפליא, אך עקב בחירת חומרים חסכונית מאוד כל המנופים עשויים ממתכת דקה מדי ,כל הצירים אינם סגורים עד הסוף ואז הנמופים מתעוותים, כל הברגים הם ברגי פח מהסוג הזבלי במקום ברגי מכונה או ניטים.בקיצור -המערכת עובדת תחת ניסים יומיומיים.תתכן אף דליפת גז מסוכנת כשהבקבוק נלחץ עקום - וזה ממש מפחיד,במיוחד לאדם שמעשן ומטפל בגזיה באותו זמן.מצאתי גזיה אלטרנטיבית אך אני חייב לבדוק אותה ולהתאים לה בקבוק גז עם ווסת מתאים. זה יקח זמן מסויים אך נוציא לשוק מוצר ממש טוב לאורך שנים. בחשיבה שלנו אנו רוצים שהמוצר יהיה איכותי כדבר ראשון ואין לנו בעיה אם הוא יימכר לפחות אנשים עקב מחירו היותר גבוה.הגזיה הסינית עולה לנו 60 ש''ח ואילו הגזיה החדשה שכוללת בקבוק 400 גרם פרופן, ווסת לחץ, וגזיה יעלו לנו לפחות 150 ש''ח.אך נוכל לעמוד מאחרי המוצר לאורך שנים. ברור שזו אמורה להיות ערכת בישול קלה שתתאים בוודאי למילואים, ולכל מי שרוצה יותר מקפה בשטח.
אפשר לברך על המוגמר. הערכה המושלמת גמורה ומיד תראו אותה בצילומים. היא עשויה מיציקת פלדה מסיבית נמוכה מאוד ולא תופסת מקום רב בארגז, ולבסוף היא מקובעת לארגז לנצח היות והיא לא זקוקה לשום שירות. המיכל שלה מתחבר בהברגה ועומד מחוץ לארגז למען הבטיחות והוא משמש ביום יום לריתוך של צנרת גז על-ידי אנשי מיזוג האוויר ,לכן ניתן להשגה בקלות ובמחירים של בעלי מקצוע בכל חנות לציוד וכלי עבודה.(מחיר לצרכן של גז פרופן 400 גרם לבקבוק - 30 ש''ח) עכשו אני מבצע ניסוי של ריקון מיכל כזה באש בינונית בכדי לדעת באופן מעשי כמה זמן בישול יש במיכל אחד.בניסוי על אש גדולה אך לא המכסימלית הורתחו חצי ליטר מים ב-122 שניות ו-0.8 ליטר ב-170 שניות. הארגז בהיקפו הקרוב ללהבה מתחמם מעט אך בהחלט באופן סביר שאינו דורש הגנה נוספת.המחיר עוד לא ידוע לי , אך בהודעה הבאה הוא יהיה באתר. בכל מקרה אלה שהזמינו את הערכה הקודמת יקבלו אותה במחיר המובטח ללא התוספת הנובעת מהערכה החדשה. ניתן יהיה לרכוש את הערכה החדשה גם ללא כלי הבישול במטרה להוזיל עלויות.
לפני המחירים - לערכה הזו תינתן אחריות (לא לשבר...) של שנתיים הן לארגז והן לכל פריטי הגזיה . המחיר של ערכה מושלמת ללא כלי הבישול - ארגז, גזיה מקובעת, צינור גומי עם ווסת לחץ, ובקבוק גז פרופן - הכל מוכן לבישול מיידי - מחיר מחירון -.579 שקל +מ.ע.מ .לחברים באתר 12 ערכות במחיר -.450 +מ.ע.מ. מחיר ערכה כנ''ל בתוספת ציוד בישול לפי הרשימה הבאה -פינג'אן נירוסטה 0.8 ליטר,מחבת טפלון בקוטר 20 ס''מ,4 כוסות קפה דורלקס,3 צנצנות פלסטיק לקפה סוכר ועוגיות,כף ומזלג. מחיר המחירון לנ''ל -.713 ש''ח +מ.ע.מ . לחברים באתר 12 ערכות במחיר -.550 ש''ח+מ.ע.מ. אלה שהזמינו יקבלו את הערכה החדשה כולל כלי הבישול במחיר שהובטח - נדמה לי -.400 ש''ח. בינתיים הגזיה עובדת על אותו בקבוק כבר קרוב לשעתיים ,ואני אדווח עוד היום כמה יש במיכל, אם הוא ייגמר היום.......
כפי הנראה כירת הגז אינה חושבת להפסיק את עבודתה גם לאחר שלוש וחצי שעות של בעירה רצופה בגובה בישול בינוני. אני נאלץ להפסיק את הניסוי ולהמשיך אותו מחר מפאת השעה המאוחרת. היות ולארגז כרגע יש חום נעים מסביבו נראה לי שניתן יהיה להשתמש בגזיה הזו גם כתנור חימום בטוח מאוד בתוך אוהל של ארבעה אנשים בימות החורף הקרים. על פניו נראה שניתן יהיה לחמם מים למקלחת חמה בלי שום בעיה של כמות ומהירות. להזכירכם - מקלחת שטח צורכת בחיסכון סביר 6 ליטר מים שמהם 3 צריכים להיות רותחים בכדי לערבב אותם עם 3 קרים. אין בעיה לעשות זאת עם הגזיה הזו. מחר אמשיך בניסוי מהיכן שהפסקתי.
חיים, אכן נראית רצינית הרבה יותר הכירה הזו.
שני חסרונות שאני רואה - יש צורך לקנות מיכל מראש בחנות אספקה טכנית, אי אפשר להשיג בחנויות מטיילים/אלונית וכדו' אם נגמר
חסרון נוסף, החובה המיכל חיצוני שדורש חיבור וניתוק בכל פעם. אצלי בבנזיניה אחד הדברים המעצבנים הוא החיבור והניתוק של המיכל מהראש בכל פעם שמכניסים/מוציאים את הכירה מהנרתיק שלה.
חוץ מזה, הייתי חושב אולי להעביר את הצינור דרך חור בדופן הכירה לעבודה נוחה יותר ומכין איזה תפס למיכל כדי שלא יזוז כשהוא צמוד לתיבה מבחוץ.
שוב, נראה טוב ורציני בכמה רמות מהכירה הקודמת ואני חייב לציין שאני נהנה לראות את ההוגנות שלך כל פעם כלפי החברים באתר והלקוחות - גם מי שהזמין את הכירה הפשוטה יקבל את זו באותו מחיר. כל הכבוד
גלעד
יפה!
חיים בשרשור המטבח הזמנתי אותך לחפש כירה בסגנון
ואם הלהבה יכולה לתת להבה מספיק חזקה לטובת הקפצה בווק אז בכלל מצוין.
חיבור של כירה שכזאת לבלון גז בישול רב פעמי שמשמש את מנגלי הגז\כירות גז לטיולים זה פיתרון מצוין למטילים!
הצעה לשיכלול - ליצר קופסה פנימית שמכילה את כל\רוב תכולת ההרגז מלבד הכירה שיאפשר לשלוף את כל תחולת הארגז כאשר רוצים לבשל ללא צורך בשליפה פרטנית של כל תחולת הארגז.
עוד כיוון
מכסה על ציר שמכיל במדפים יעודיים חלק משמעותי מהפריטים הקטנים שבארגז.
האם אפשר להפעיל רק את המעגל הפנימי של המבער?
ישר כוח
ערן
הרעיון של ערן הביא לי רעיון נוסף - למה לא לשים את הכירה במכסה? ככה הקופסא נשארת עם כל הדברים, מוציאים את המכסה והופכים אותו ויש לנו כירה לתפארת.
יכול להיום שהמכסה יצטרך להיות קצת יותר עמוק כדי להגן מרוח אבל ככה תקבל קופסא הרבה יותר נוחה לשימוש שלא צריך לרוקן אותה כדי להשתמש בכירה.
גלעד
גלעד - אתה ענק. הרעיון של התקנה במכסה שבה את ליבי ,עכשו נשאר לבדוק את בעית הרוח. בינתיים הכירה דולקת כבר קרוב לארבע שעות וטרם סיימה את הגז שלה. בינתיים נמצאו לה שימושים נוספים כגון מנגל לסטייקים על משטח פלדה עבה, חמין אן ג'חנון שיבער כל הלילה - כולל חמינדוס, הקפצה על ווק זה בכלל טרביאלי עקב הלהבה הענקית האפשרית.תנו לי לנסות לגבש את הרעיון של גלעד שהוא ממש נכון מבחינתי.
חיים תרשום לי ערכה אחת כזו,נראה לי שזה הפתרון המושלם בשבילי לבישול בשטח
גלעד
אם ההצעה שלך תיושם - תקבל אותה במחיר המקורי של הערכה הדפוקה.
חיים ברשותך, רעיון נוסף (בהמשך לרעיון של גלעד:
עשה את דפנות המכסה עמוקות כגובה הקופסה. כך שאם אתה סוגר את המכסה עד הסוף, דפנות המכסה חופפות את דפנות הקופסה. אולם אם ברצון הלקוח להגדיל את הקופסא, הוא יוכל להגדילה עד כמעט פי 2 מנפחה.
אין צורך, כמובן, להגיע לחפיפה מלאה, ואז אם תבחר בגובה דפנות שהוא כמחצית מגובה דפנות הקופסה (למשל) אופציית ההגדלה תהיה 50%.
למה? כשאני יוצא לבד, אני לא מעמיס כמו שאני יוצא עם האישה ו3 ילדים.
ן---------------ן ן---------------ן
ן ן ן ן ן ן
ן ן ן ן ן ן
ן ן ן ן ן ן
ן ן ן ן ן ן ן ן
ן____________ן ן ן
ן ן
ן__________ן
התפיסה המנחה היא, כמובן, שיווקית. אתה לא הולך להתחרות על פלח השוק הזול. התוספת השולית מבחינת העלות לא אמורה, לפי הבנתי, להיות גדולה, אולם מבחינת התועלת, זהו משהו שאנשים יהיו מוכנים לשלם עבורו.
מקווה שעזרתי,
יוני5