חוזר: איזה פרייבט מומלץ כרכב מליסינג?(חדש)
ציטוט:
גיר רובוטי זאת מחלה מבית היוצר של מפלצץ מוצצת
אני לא יודע מאיזה כיוון אתה אומר את זה. מכיוון הנהיגה או מהכיוון הטכני.
אני מכיר את הגירים האלה מכיוון גלגלי השיניים, ואני נהנה בכל יום מחדש לראות ולתקן את המכניקה הזו. פשטות מדהימה. אפילו יותר פשוט מגיר ידני, כי אין בו סינכרונים. כל ילד יכול לתקן אותו בקלילות ובזול. מצמד רגיל וזול. אמינות טובה מאוד. יופי של דבר.
לגבי הנהיגה? זה גם עניין של הרגלים, ולדעתי גם עניין של זמן. כששלב הפיתוח של הדבר היחסית חדש הזה יושלם, אני מאמין שהנהיגה תהיה נוחה וטבעית כמו בגיר אוט' פלנטרי.
מפלצת מוצצת? אני בכלל לא רואה איך המכלול המדובר מתקשר למונח הזה.
למי חשובה הנוחות? אפילו בטיחות לא באמת מזיזה לאף אחד. בישראל רוצים את זה 1,600 אוטומטי, יפני וכסוף, מאובזר ובמחיר טוב. חוץ מזה שום דבר לא מעניין. קונים מכוניות על סמך כל מיני שמועות, סקרים של חברות ליסינג, דעות קדומות. מספרים בידענות על האמינות המיתולוגית של מותג זה, ועל קריסה טוטאלית תוך יומיים של המכוניות מתוצרת אחרת. בוא'נה, יש כאלה שעדיין מאמינים שפיאט מחלידה...
איך זה נוסע והאם זה מספיק בטוח, נוח או מתאים לצרכים הספציפיים? מה פתאום. ביצועים אף פעם לא חשוב. התנהגות? מה זה? מה שיקבע אם ירכשו את X או את Y זה גודל ההנחה שיקבלו, או לחילופין איזה מתנות. וכן - המון אנשים קונים מכוניות בלי נסיעת מבחן. זה היה פעם בולט במיוחד אצל רוכשי יפנית מסוימת. אלה קונים לפי מה שיש לשכן, או מה שאמר חבר של חבר שיש לו בן-דוד שהוא איש מכירות בחברת ליסינג אז הוא בטח מבין במכוניות. כמובן בצבע כסף כי זה מה שיש לכולם... נסיעת מבחן? בשביל מה? בסך הכל אוטו. מניע, שם ב-D ונוסע.
זה משגע אותי, כי כשהם קונים זוג נעליים ב-300 שקל, הם מודדים ומנסים אם נוח ומתאים. לוחץ? לא נוח? לא קונים. אבל כשהם קונים מכונית ב-130,000 זה רק על סמך שמועות...
זה עם ישראל. עדר. אפשר פשוט להשתגע. פלא שנוהגים כמו שנוהגים?
הכי מצחיקים אלה שמתקשרים אלי לשאול "מה אתה חושב על מכונית X", אחרי שכבר הזמינו וקיבלו אותה... מחפשים חיזוקים להחלטה הגורלית שקיבלו. יקירי, מה זה משנה מה אני חושב? כבר קנית ושילמת, דעתי כבר לא ממש חשובה. בפעם הבאה תתקשר לשאול לפני שאתה חותם על ההזמנה.
לבסוף, הדוגמה האחרונה היא על אלה שלא צריכים נסיעת מבחן "כי הם כבר ניסו והם יודעים", ובכל זאת לא מזיק לקבל חיזוק מכתב רכב. זוג מכרים מבוגרים, חברים של ההורים, שרכשו קורולה חדשה ומיד לאחר שחתמו על ההזמנה, התקשרו מאולם התצוגה ביגאל אלון, לשאול איך היא.
חשבתי לעצמי, עוד פעם אלה מהסעיף הקודם... אבל אם כבר אתם שואלים, אז כמי שכותב על מכוניות, באמת לא משנה לי איזה אוטו קניתם, אלא איך התקבלה ההחלטה על רכב זה או אחר...
ציפיתי לשמוע את המנטרה הרגילה על אמינות מופלגת וסחירות מובטחת - שני טיעוני מחץ שאין מה להתווכח איתם כי אם נאהב את זה או לא, במקרה של קורולה הם בדרך כלל נכונים.
אבל לא. הפעם הפתעה. "היינו בשנה שעברה בטיול באמריקה, שכרנו טויוטה וטיילנו 1,500 מייל. היה לנו מאוד נוח". איזה טויוטה שכרתם? "לא זוכרים, ענקית שכזו. והיה מאוד נוח".
נפל לי האסימון. אמריקה. "טויוטה גדולה". זה או אבאלון או קאמרי. גם אם נניח שזו "רק" קאמרי, הרי שמדובר בטויוטה אמריקאית גדולה ומרווחת ורכה. עכשיו תוסיפו למשוואה נהג מבוגר ורגוע. אז היה נוח. בטח שהיה נוח. מאוד נוח אפילו.
הלוגיקה הישראלית מקישה מזה תוך שנייה ובלי למצמץ בכלל, שגם קורולה זה נוח - למרות שזו מכונית אחרת לגמרי, בכיול שונה, ובעיקר קטנה בשני מספרים. טויוטה זה טויוטה, מה אתה רוצה?...
לקחתם נסיעת מבחן? "מה פתאום! לא צריך. טויוטה זה נוח. תאמין לי. אחרי 1,500 מייל באמריקה, אני כבר יודע טוב מאוד".
באמת תודה על המידע. למדתי עוד משהו.
נו דרור, ושורה תחתונה יש? מהלב, מה אתה היית לוקח מהשתיים שהם בשורה התחתונה הטובות ביותר (או הפחות גרועות תלוי בנקודת המבט) - פוקוס או C4?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
אני מכיר את הגירים האלה מכיוון גלגלי השיניים, ואני נהנה בכל יום מחדש לראות ולתקן את המכניקה הזו.
חנן, ולי היה נדמה שגירים רובוטיים זה משהו מאוד חדש. כבר צריך לתקן? זה אומר משהו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
נו דרור, ושורה תחתונה יש? מהלב, מה אתה היית לוקח מהשתיים שהם בשורה התחתונה הטובות ביותר (או הפחות גרועות תלוי בנקודת המבט) - פוקוס או C4?
כנראה שפוקוס.
C4 הרבה יותר מעניינת, אבל גיר אוטומטי AL-4 זה משהו שאני לא סומך עליו.
לא רק מתפקד רע, (רעשים מוזרים במכוניות מבחן חדשות לגמרי) אלא גם יכול להביא אותך למצבים שחנן תיאר - תקיעה מעצבנת אי שם, עם ילדים צורחים וציפיה מאוסה לגרר. יש גבול לכל תעלול. גם במכונית ליסינג. אישית אני גם לא ארכוש בכספי מכונית אוטומטית כלשהי...
אגב - סיטרואן מביאים C4 VTR עם מנוע 1.6 ליטר, 3 דלתות וגיר ידני. מי שיצליח לשכנע את חברת הליסינג שלו לתת לו דבר כזה - אחלה.
הגיר הרובוטי של המשאיות הוא כבר דור 3 או 4 וגם שם לא חסר צרות
ההבדל הגדול שלמשאית זה נתן תשובה טובה להעברת מומנט בעומס מלא . ( בפרטי אתה לא צריך את זה ).
הגיר הרובוטי של הפרטיות הוא מוטציה לקומבינציה וכל יצרן יוצא בחידוש מוזר אחר ויושב על הגדר
ממתין לראות איך השוק יקבל את זה .
יתכן ובעתיד לא יהיו יותר ממסרות אוטמטיות רגילות והכל יהיה רובוטי
אבל היום עדין כשיש ממסרות אוטמטיות כל כך טובות נוחות ואמינות .
לצערי רוב הנהגים לא מבין בכלל מה זה גיר רובוטי
וגם המכונאים עדין לא סגורים על איך לאכול את זה .
בינתיים זה לא נראה לא נשמע והחשוב ביותר לא מורגש טוב .
אז בשביל מה לכל הרוחות צריך לקחת מכונית כזאת ?!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
אז בשביל מה לכל הרוחות צריך לקחת מכונית כזאת ?!
אחרי שאתה מנסה גיר DSG של פולקסווגן או SMG של ב.מ.וו, אתה לא מבין למה לא חשבו על זה קודם. עובד מדהים. הרבה יותר טוב מכל גיר ידני או אוטומטי.
אבל אני לא רוצה לחשוב כמה עולה לתקן את זה...:-x
איצק \דרור או כל מי שמבין, מה ההבדל בין גיר רובטי לגיר אוט' רגיל ??
ציטוט:
חנן, ולי היה נדמה שגירים רובוטיים זה משהו מאוד חדש. כבר צריך לתקן? זה אומר משהו?
כן, אחרי 400000 ק"מ הלכה רפידת הנחושת שעל מזלג העברת ההילוכים. זה אומר משהו?
זה חדש ברכבים פרטיים. במשאיות ואוטובוסים זה עובד נהדר כבר אי אילו שנים.
דרור אתה מסתכל על זה דרך עין של נהג מקצועי .
ולדעתי צריך לבחון גיר כזה דרך התגובה של נהג \ נהגת שלא יודעים מה קשור לידית ההילוכים .
יש יבואני רכב שמחיבים נסיעת מבחן וחתימה של הלקוח לפני ביצוע הזמנה לרכב כזה .
וזה אחרי שלקוחות החזירו מכוניות חדשות :-(
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי belair
איצק \דרור או כל מי שמבין, מה ההבדל בין גיר רובטי לגיר אוט' רגיל ??
בגדול ובלי להיכנס לנבכי המכניקה (את זה חנן יעשה טוב ממני) גיר רובוטי הוא גיר ידני רגיל, עם מצמד והכל. הפעלת המצמד והחלפת ההילוכים נעשים על ידי "מוח" שמפעיל זרועות רובוטיות קטנות. זה הכל. נשמע מאוד מתוחכם ומסובך, אבל בתכל'ס מאוד פשוט.
כעיקרון, זה הרבה יותר זול לייצור, מאפשר נהיגה קלה כמו באוטומט המקובל, אבל נותן צריכת דלק טובה כמו גיר ידני. בהכללה, אפשר לקבוע שזה העתיד של תיבות ההילוכים.
התיבות שפעולתן לא חלקה (קפיצות והתגלצ'ויות - טויוטה, פיאט, אופל) הן בעלות מצמד יחיד. בתיבת DSG יש זוג מצמדים, אחד להילוכים "זוגיים" ואחד ל"אי זוגיים" (מצמד אחד להילוכים 1-3-5, ומצמד שני להילוכים 2-4-6). כשמצמד אחד משלב הילוך, המצמד השני כבר ב"היכון" להחלפת ההילוך הבא. זה הגיר הכי מהיר והכי חלק שיש היום. הרבה יותר מהיר מהנהג המיומן ביותר.
הנה החוו"ד של נהג עמך ...
לפני כמה שנים היתה לנו אופל קורסה 1200 גיר רובוטי, זה לא היה נעים לנהיגה בעיקר כי אני אישית סירבתי לקבל את זה. חיפשתי לריב עם הגיר. והצלחתי !
התעקשתי להעביר ידני כל הזמן.
אשתי למשל חשבה שזה טיפה מעצבן כשזה מעביר הילוכים כלפי מעלה, יש מין הפסקה במשיכה שמציקה. מצד שני, הוא היה מושך הילוכים עד לירח ... בתאוצה ולא כלכך מוריד בהאטה.
היה קשה מאוד למכור את זה !!!! חשוב מאוד לעם ישראל.
לפני כמה זמן נהגתי סיבוב על קורולה חדשה לגמרי. התחושה היתה יותר טובה מהאופל, בעיקר הקטע של הפסקת המשיכה הריגעית בזמן החלפת הילוך.
שיחקתי עם זה טיפה תו"כ נהיגה, למשל לעזוב שניה את הגז בזמן החלפת ההילוך, זה שיפר את ההרגשה לאין ערוך. כמעט כמו הילוכים אוטומטיים או ידניים.
עדיין, למה צריך ידית החלפה רגילה וגם את הידיות הקוליות על גלגל ההגה ? מי ישתמש בזה ? חובב הנהיגה שלא יצליח להחליט בשביל הגיר מה לעשות ? ( ניסיתי ).
אוטו מסובך לנהיגה במקרה של חובב הנהיגה ואוטו סתמי לשונא נהיגה. הוא גם זקוק לשלושה מצבים בלבד בידית. סע קדימה / סע אחורה / אל תיסע וידית אחת מספיקה לזה.
ניסיתי להציק לאוטו, גזים פראיים וברקסים והאצות וכו'
נהיגה אלימה הופכת את התחושה לפחות נעימה בעיקר כי יש יותר החלפות בין תאוצה וחוסר תאוצה מעבר למה שקשור לעזיבת הגז ולחיצה על הגז.
בסופו של דבר. הצלחתי להגיע לנהיגה שלא מרגישים את החוסר משיכה בהחלפה אבל זה דורש להרגיש מתי האוטו עומד להחליף הילוך. לא כולם יודעים לעשות את זה.
מיותר לדעתי.
--------------
דרור, גיר של מכונית יוקרה יקרה שכיף לנהוג איתו ... זה משהו שמחוץ להישג ידם שרוב הנהגים ולכן לא רלונטי.
אני רוצה להזכיר לכם את CVT של דף ( ממסרת שינוי רציף )
לימים וולוו 66 או וולוו 340
לכלי הרכב האלה היה גיר מיוחד ואריאטור ומצמד מכני בסגנון של המצמדים שיש היום בגיר הרובוטי
( זה היה לפני כ 25 שנה )
כל עוד המצמד היה מכוון הכל היה יפה חלק ונעים
ברגע שהמצמד היה יוצא מכיוון . ולרכב שנוסע בעיר אין בעיה לבלאי במצמד החגיגה היתה מתחילה .
כעבור שנים פיתחו את המצמד ההדראולי בשילוב ממסרה CVT
היום מנסים לחזור לאחור תוך כדי שילוב האלקטרוניקה
מה שבטוח שמשתמש הקצה ישלם הרבה כסף .
איציק
גיא, גיר DSG אתה יכול לקבל היום בגולף אבל גם בסקודה אוקטביה 1.9TDI הכי פשוטה. לא יוקרה ולא נעליים. סתם מכונית מצוינת. אלפי נהגי מוניות כנראה לא טועים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
מה שבטוח שמשתמש הקצה ישלם הרבה כסף .
איציק
זו תמיד השורה התחתונה.
דרור, דוקא עשיתי נסיעות מבחן על הפוקוס, ומזדה 3, אפילו די ארוכות,
אבל נוחות זה דבר יחסי ויש המון באגים ודברים מעצבנים אחרים ולכן שאלתיבדעת אחרים.
דוקא לא החלטתי חיפשתי חיזוקים להחלטתי,
רק לראות ממה להתרחק,
חנן, אני מבין שאתה לא ממליץ על מגאן???
היה ושוב, אני לא זה שינהג באוטו כל יום לעבודה ואישתי מסיבותיה שלה רצתה פוקוס,
רק רציתי לראות שאני לא נכנס לברוך.
שוב תודה לכולם
רז
daf66 מודל נידמה לי 70 ?!
אחת המעוניות הכי מעצבנות לנהיגה.
אם יש טיפה סל"ד מעל סרק ( מי אמר צ'וק בבוקר ? ) ומנסים להכניס להילוך ... חריקות של גג"שים משהו מטורף ... ( מצמד צנטרפוגאלי ? )
הילוך אחד רציף שלא ניגמר .... המוח מחכה לשינוי בסל"ד לשינוי ברעש המנוע כשצריכים להחליף הילוך .... וזה לא מגיע ... ניגמרת הנשימה ... ואם רוצים לעקוף ... תקבע תור לחודש הבא.
כניראה האוטו עוד מניע למרות שלא החלפנו שמן מנוע משהו כמו מאה אלף .. אולי טיפה יותר ..... אגב, קיים וכניראה גם ללא חלודות :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי mate
דרור, דוקא עשיתי נסיעות מבחן על הפוקוס, ומזדה 3, אפילו די ארוכות,
אבל נוחות זה דבר יחסי ויש המון באגים ודברים מעצבנים אחרים ולכן שאלתיבדעת אחרים.
רז
בוא'נה, כולה משפחתית 1.6 פשוטה... אל תצפה שתהיה מושלמת. גם במרצדס S קלאס אני יכול למצוא לך באגים. רק ששם זה הרבה יותר מעצבן, כי המכונית עולה מיליון שקל.
אשתך לא טועה. פוקוס אוטו נהדר. הבעיה הרצינית היחידה זה כוח המנוע, יותר נכון היעדרו. אם לשפוט לפי הפוקוס 2002 של ההורים שלי, אז זה גם רכב אמין להפליא.
תגובה להודעה: איזה פרייבט מומלץ כרכב מליסינג?(חדש)
מעלה מחדש את השרשור
אני עומד לקחת רכב חדש בליסינג תפעולי.
ההתלבטות בגדול היא בין הסיטרואן C4 לפורד פוקוס.
חבר שיש לו C4 טוען שהפוקוס עדיפה, ואחר שנוהג על פוקוס טוען שצריך להתרחק ממנה...
אז מה עדיף, והאם יש משהו שונה משמעותית בדגמי 2008 לעומת 2007?
כמו כן האם מישהו (דרור ברלי?) יודע משהו על ה-C4 החדשה (2009)? אמור להיות שם מנוע חדש, אולי במקרה החליפו גם את הגיר? אולי כדאי בכלל לחכות לדגמי 2009?
אשמח לעזרתכם.
מוטי.