חוזר: סקר צריכת דלק בסופה
בזמן התדלוק מאפסים את הספידומטר המתאפס.
בתדלוק הבא, בודקים כמה הספידומטר המתאפס מראה, מחלקים את התוצאה בכמות הליטרים שנכנסה ומקבלים את צריכת הדלק. עלולות להיות סטיות מסוימות כתוצאה מכך שמשאבות דלק שונות קופצות ונסגרות בזמן קצת שונה, אבל לאחר מספר תדלוקים כאלה אתה מקבל את התמונה הנכונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
בזמן התדלוק מאפסים את הספידומטר המתאפס.
בתדלוק הבא, בודקים כמה הספידומטר המתאפס מראה, מחלקים את התוצאה בכמות הליטרים שנכנסה ומקבלים את צריכת הדלק. עלולות להיות סטיות מסוימות כתוצאה מכך שמשאבות דלק שונות קופצות ונסגרות בזמן קצת שונה, אבל לאחר מספר תדלוקים כאלה אתה מקבל את התמונה הנכונה.
חנן, אתה צודק - אבל צריך לקחת בחשבון ששינוי בצמיגים משפיע על קריאת הספידומטר ומד המרחק.
לפעמים ההשפעה היא מעל 15%.
יש איזה אתר שעושה את החשבון. (http://www.carbibles.com/tyre_bible.html)
שמוליקו, את ה"כיול" של הספידומטר - לא פיזית, אלא לדעת שקילומטר על הספידומטר הוא 0.9 או 1.04 קילומטרים אמיתיים - אתה צריך לעשות לא על ידי מחשבונים אלא על ידי השוואת קריאת הספידומטר למדידת מרחק מדויקת. פעם האפשרות הזמינה היתה באמצעות עמודי הקילומטרים של מע"צ, על פני כמה עשרות קילומטרים, היום בכלל אין בעייה למדוד קטע נסיעה בדיוק של עשרות מטרים על ידי כל מכשיר GPS.
אגב אחרי 4 שנים הסקר הזה מתכנס לנתונים הגיוניים.
חבל על הויכוח סופה תקינה בחוץ עושה 1 ל10 בעיר 1 ל7 עד 8 הנתונים הנ"ל הם האמינים ביותר (ולא מדובר על נהגי מרוצים שמפעילים תמנתק הצתה בכל הילוך)הא בשטח עושה 6 עד 7 צמיגים 50%
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רימון מצפון
חבל על הויכוח סופה תקינה בחוץ עושה 1 ל10 בעיר 1 ל7 עד 8 הנתונים הנ"ל הם האמינים ביותר
לזרוק מילים זה קל.
אם אתה רוצה להוכיח שהנתונים אמינים - תגבה אותם !!!
בצורת מחקר, מדגם מייצג, סקר אמין . . . .
עד אז - תגובות חורצות כאלו - לא מקובלות, ולא רלוונטיות.
צריכת דלק בכל רכב היא בעיקר פונקציה של הנהג. כל אחד וסגנון הנהיגה שלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רימון מצפון
חבל על הויכוח סופה תקינה בחוץ עושה 1 ל10 בעיר 1 ל7 עד 8 הנתונים הנ"ל הם האמינים ביותר (ולא מדובר על נהגי מרוצים שמפעילים תמנתק הצתה בכל הילוך)הא בשטח עושה 6 עד 7 צמיגים 50%
אה טוב...אז אני שניה הולך לדבר עם הסופה שלי שתשתה קצת פחות. :evil:
מדידה אחרונה. 1/6.6 משולב עיר/בין עירוני/ ושטח. רוב הדרך כמובן הייתה-הדרך לטיול עצמו...
בכביש משייט על 100-110
מרחק הנסיעה חלקי כמות הליטרים שנצרכו. אצלי יצא 1:6 בנסיעה חזרה מפארן למרכז וממש ממש לא בנסיעה רגועה (100-120 קמ"ש)
מחוץ לעיר 7.5
בעיר 5
מעורב 6.5
מהירות מחוץ לעיר לפחות 120
ורגל חצי כבדה
1:8 70% מחוץ לעיר כל השאר בשטח או בעיר.על צמיגים 31 ואין לי מושג אם הוחלפו יחסי העברה אז אני לא ממש יכול לחשב את הצריכה המדוייקת.
אהה..כן שכחתי נתון חשוב-מדובר בסופה דיזל...
סופה 92 מנוע 98
ממוצע 1:6.5
למי שחשב שיש פה אלמנט של חיסכון..... שיחכה למשיח
רכב קודם ונדורה (1:4)
צלילי משאבת הדלק תענוג לאוזן
תגובה להודעה: חוזר: סקר צריכת דלק בסופה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קוקי הגדול
מכל התחשיבים הללו ,אולי אפשר לפרט כל אחד ,איך הוא בודק/מודד את צריכת הדלק?מעוז
ממלאים מיכל מלא ומאפסים את הספידומטר ונוסעים (יש כאלה שעושים 100 ק"מ ויש כאלה שעושים את כל המיכל)
מגיעים שוב לתחנת הדלק ממלאים שוב מיכל מלא, נגיד ונכנסו אליך למיכל 60 ליטרים של בנזין משובח ונטול עופרת ונגיד שעשית 300 ק"מ אז 300 לחלק ל60 שווה 5 זאת אומרת 1ליטר ל5 ק"מ.
אני עשיתי חישוב ממוצע של 10 מיכלים מלאים יצא לי-1-ל-5.8 סופה ארוכה פתוחה מוגבהת עם צמיגים 31/10.5/15 ונהג שלרוב לא אוהב להיות שני ברמזור...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רימון מצפון
הסופה שלי מודל 99 ללא שום שיפורים ושינויים בנסיעה מקסטינה ועד עין יהב מהירות 100-110
קמ"ש צריכה 8.2 קמ' לליטר אחר-כך בשטח לא קשה במיוחד בנסיעה די איטית וים עצירות
(היו בקבוצה כמה צבים ועוד כמה תקלות טכניות)נמדדו 6 קמ' לליטר.
תגובה להודעה: סקר צריכת דלק בסופה
הסופה הקודמת שהייתה אצלי עשתה כ7 קילומטר לליטר בנסיעה משולבת בין עירוני ושטח. (מודל 92 ללא שיפורים למעט צמיגים) :cool:
הנוכחית קוראת תיגר על הכיס ועושה כ 4.5 קילומטר לליטר בעיר ולא רחוק מזה גם בבין עירוני
(מודל 94 צמיגים 31.10.15 מוגבההת וכנראה גם שיחקו במנוע):confused:
אני בתהליכים ליישר קו ואני מקווה שבתוך כך הצריכה תשתפר.:lol:
תגובה להודעה: צריכת דלק בסופה
דרור שלום
היכן ניתן להשיג את בית המצערת המשופר לסופה שכתבת עליו ומה העלות? (אמיר לרדו)
תודה ינון
תגובה להודעה: צריכת דלק בסופה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ינון
דרור שלום
היכן ניתן להשיג את בית המצערת המשופר לסופה שכתבת עליו ומה העלות? (אמיר לרדו)
תודה ינון
אמנם לא של לרדו אבל של אלי
http://64.50.169.115/forums/showthre...EE%F6%F2%F8%FA
יואב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קוקי הגדול
מכל התחשיבים הללו ,אולי אפשר לפרט כל אחד ,איך הוא בודק/מודד את צריכת הדלק?
לי אמרו דבר אחד שקניתי את הסופה ... שקל לק'מ !!! לא שהופתעתי אין לי כרגע בעיה עם זה,
אבל בכל זאת מסקרן אותי איך נעשת הבדיקה.
מעוז
כל המייצבים מחוברים, צמיגים צנועים MTR GY 31 , כבדה במקצת אך לא משהו חריג (ארוכה - ברזנט) ועדיין תבקש ליטר לכל 5.5 שתיסע - מפתיע לשמוע על הנתונים 1 ל10...
תומש
נסיעה רגועה בכביש (אבל ממש בעדינות כמו זקנה ) 7.5 קמ לליטר
אצלי גיליתי שאין כרגע חיישן חמצן.:-?:-?..ככה קניתי את הרכב..היתה לי הרגשה שהרכב שותה הרבה דלק..יש לי גם בעיה עם המד של הדלק..שיחקו איתו בעבר ושמו אותו במצב שהוא מראה חצי טנק אז בעצם נגמר הדלק..(אין לי מושג למה??? נראה לי שיא הטיפשות)..ולכן אין יכולת לבדוק את הנושא של הצריכה עפ"י בדיקת קילומטרים(..איך שהמחוג יורד מפול טנק אני מתחיל לחשוש שאין דלק)..לא רק שהמחוג יורד "מפול טנק" הוא לא נמצא קבוע הוא פשוט "משחק"..ולכן זה מלחיץ לא להתקע בלי דלק..
במידה שאין חיישן חמצן עד כמה זה מעלה את הצריכת דלק???
יש מקום או מוסך שיכול לבדוק לי את תקינות הצריכה?? וכמובן לבדוק ולסדר את המצוף בטנק דלק??
סופה קצרה פתוחה 96 נועלת צמיגים 31 נראה לי שאני צורך 200 קילומטר על 300 שקל תדלוק (היום שער הדלק 6.31 בשירות עצמי). זאת הערכה שלי ממה שהצלחתי לבדוק..זאת אומרת בערך 1:4 ..נשמע לי הכי אבל הכי מוגזם ולא תקין שיש...:confused::evil::evil:
ונוהג רגוע ביותר (לא מושך הילוכים)!!
תגובה: חוזר: סקר צריכת דלק בסופה
אני לא מבין איך הגיפים שלכם עושים ככה.
הסופה שלי עושה לי 1:3