חוזר: רכב ראלי 4x2 של ברוך טולידאנו
בשעה טובה, נראה ממש יפה, נראה מאוד חזק, אמממהה נראה לי שלא תלית בסדנא את התקנון ובדקת לפני כל ברזל שאתה מוסיף, גם אני לא בדקתי את התקנון בשעת לילה מאוחרת שכזו ואני מקווה שאני טועה אבל עד כמה שזכור לי יש מוטיבים שחוזרים בתקנון כמו מרחק שלא יעלה על 10 ס"מ במפגשי חיבורים ונראה לי לפי התמונות יש יותר למשל במפגש חיבור עמוד החלון הקדמי
בכל פעם שאני רואה את העבודות שלך אני מתחיל לחשוב על לעבור למרכז הארץ... מרשים ביותר, מה זה המנוע היפייפה הזה ?
מה ככה?.
מזמינים מנועים מארה"ב ככה חופשי?
ברוך, אסור להשאיר אותך לבד עם רתכת וערימת צינורות אפילו רגע אחד... אין מילים. מלך העולם.
שאלה:
האלכסון הכפול הזה שהולך קדימה מהקצה העליון של החלון הקדמי לשפיץ הקדמי-עליון של השילדה - למה זה? סתם לחיזוק? או שזה יורד אחר כך?
קצב ההתקדמות שלך מרשים בהחלט ,
אם יש לך בעיית אחסנה אתה יכול לנצל את אחת החניות הפנויות שלי ,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
שאלה:
האלכסון הכפול הזה שהולך קדימה מהקצה העליון של החלון הקדמי לשפיץ הקדמי-עליון של השילדה - למה זה? סתם לחיזוק? או שזה יורד אחר כך?
לא יורד בכלל.
הוא לא מפריע לשדה הראיה, והוא נועד לחזק מאד את כל המבנה של המשולשים מקדימה, במקום לתת חיזוקים מאסיביים מאד וכבדים מלמטה. בעצם לא במקום אבל הרבה פחות ממה שהיה צריך בלעדיו.
גם הוא צריך לקבל תוספת קטנה מלמטה אליו, אבל יש עוד הרבה אלכסונים קטנים חסרים.
אריה - הרכב בנוי בדיוק לפי התקן, כולל העמוד המחזק את הקשת הקדמית שבמקרה שלי היה בכלל מיותר לאור האלכסון שבא מתוך הרכב לקצה של החלון הקדמי. לא פספסתי כלום וחבל להתחיל לחפש מה לא בסדר שם. רצוי לחפש דוקא מה כן בסדר...:lol:
חנן, המנוע הוא שברולט 570 עם כ - 380 כ"ס, כאשר השאיפה שלי היא להביאו ל קרוב ל 500. נחיה ונראה.
ג'ו, המנוע לא הובא מארה"ב אלא נבנה כאן בארץ מחלקים שהובאו מארה"ב....8)
תודה לכל המתענינים.
ברוךךךךךך
אסור להשאיר אותך לבד. אני רחוק פיזית אבל עוקב בעניין ואבוא לבקר השבוע (מביא גם מביא בגדי עבודה).
לאלכסון קדימה יש להוסיף וו קטן כמו בג'פ"סים שהיו בצבא, זאת כנגד חוטי תייל :)
רפי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
אריה - הרכב בנוי בדיוק לפי התקן, כולל העמוד המחזק את הקשת הקדמית שבמקרה שלי היה בכלל מיותר לאור האלכסון שבא מתוך הרכב לקצה של החלון הקדמי. לא פספסתי כלום וחבל להתחיל לחפש מה לא בסדר שם. רצוי לחפש דוקא מה כן בסדר...:lol:
ברוך
כתבתי שזה נראה יפה וחזק, מעבר לפירגון על זה שזה נראה יפה אם הייתי בונה ומפרסם תמונות הייתי שמח שאנשים יעירו את תשומת ליבי לדברים שלא שמתי לב אליהם . עדיף מאשר לגמור את הרכב ואז להכשל בבדיקה ולפרק חצי רכב כדי לתקן זאת .
אותו מוט שדרור ברלי שאל עליו נקרא " חיזוק עמוד השימשה " הוא חיזוק חובה והקצה העליון שלו צריך להתחבר לא יותר מ10 ס"מ מחיבור הקשת לקורה.
אריה, ניתוח כמותי אני לא רואה איך אפשר לעשות על פי תמונה. המרחק שם נראה כמו 10 ס"מ. או אולי 9. ואולי 11? בדיוק בשביל זה הרכב יעבור בדיקות טכניות במציאות, לא באינטרנט. לי נראה מהתמונות כלוב תקני לגמרי.
אני לא עושה בדיקה באינטרנט זה גם לא תפקידי, סתם ככה ראיתי בתמונות משהו שנראה לי כמו משהו שיפסול אותו בבדיקה הטכנית, לא צריך קליבר כדי לאמוד 10 ס"מ,יש שם הרבה יותר, אז עדיף להגיד לו זאת כעת או לא לומר כלום ושהרכב יהיה גמור הוא יבוא לבדיקה ואז יגידו לו לפרק ?
אבל עזבו נראה לי שלקחתם זאת למקומות ,,, מבטיח לא לומר כלום יותר מעבר לזה שזה נראה יפה :twisted:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אריה פאהן
לא צריך קליבר כדי לאמוד 10 ס"מ,יש שם הרבה יותר
מסתבר שכן. יש שם בדיוק 100 מ"מ, כמו שכתוב בתקנון.
חוץ מזה, אולי לא שמת לב, אבל החלון גדול למדי, פשוט משום שמתחת לקורה הצידית, עומדת להיות שם עוד אחת, מה שגם יוסיף לצורה/יופי(ענין של טעם) וגם יסיר כל ספק לגבי הקליבר שאתה חושב שלא צריך...
חוץ מזה, אתה לא חייב ליסוע ברכב.....:twisted:
אמרתי לך שום הערה לא תשמע ממני יותר, נראה מדהים !!! אפשר סיבוב ? :-D
אם אתה יוצא לפאריז דאקר או הפרעונים אז כן אני מוכן בתור נווט :grin:
אז ככה, לפריז דקאר כנראה שלא, אלא אם יש לך מקורות סודיים שלא גילית לי עליהם דבר....:shock:
אבל, הפרעונים הוא בהחלט משימה מתוכננת - אם הכל ילך כשורה בע"ה, והרכב יעבוד טוב, אני בהחלט רואה אותו משתתף בפרעונים. לא יודע אם של 2008 אבל 2009 נשמע סביר.
4 קבצים מצורפים
היום נוספו עוד כמה צינורות ואלכסונים, והשילדה קיבלה מקור של ציפור, מה שמוסיף לה הרבה חן, לדעתי.
שניים מן הצינורות מוקדשים אישית ובמיוחד לאריה פאהן, על מנת שיהיה רגוע בפרעונים הבא...:twisted: - תוכלו לראות אותם קרובים וכמעט מקבילים לקורות הגג הצדדיות.
אח"כ הוצאנו את המנוע והגיר והפכנו את השילדה על הגג לצורך ריתוך כל מה שנותר לא מרותך בצד התחתון, ונותר הרבה - לפחות חצי יום עבודת ריתוך.
הנה כמה תמונות
4 קבצים מצורפים
השלב הבא יהיה בניית המתלה האחורי עם הסרן והמשך השילדה מאחור, ורק אח"כ המתלה הקדמי.
4 קבצים מצורפים
ברוך כמה אמור לשקול הרך הנולד ?
אם אגיע לסביבת ה 1750 ק"ג, אהיה מרוצה.