אולי טעית בחלקים ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
Printable View
אולי טעית בחלקים ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
יש מצב שטעיתי בחלקים. אני לא ממש מכונאי. יש איזה מחז"ש שנוזל שכדי להחליף אותו צריך לפרק את הטרנספר ??
זה מה שנאמר על ידי המוכר מחז"ש עלות ההחלפה בגלל הצורך בפירוק הטרנספר כ- 600 ש"ח.
שלמה
כמה התקפות היו עלי...
אני כמעת מרגיש כאילו שוב יש לי דיסקו (-:
לכול בעלי הגימיני - הרכב שלכם הוא לא של כוסיות !!!
נרגעתם?
אבל מצד שני הוא לא רכב לשטח! נכון אפשר לשפר אותו ואפילו מאוד. כמו ששמוליק אמר זה כמו סמוראי. אבל השיפורים האלו עולים הרבה מאוד כסף, והם לא ממש בצד החוקי של המטרס...
דיפנדר לעומת זאת בא מוכן לשטח כמו שהוא סטנדרטי. רק תוסיף נעילות ויש לך מכונת עבירות מעולה!!!
ארז, קטונתי לעומת הניסיון שלך. אתה נסעת על דיפנדר עוד כשלי היתה ניבה...
מצד שני... אני זוכר תקופות בהן טענת שלא צריך נעילות לדיפנדר (-:
לדעתי לאור השוואה בין רכבים שונים מסוגים ויכולות שונים אני נוטה הרבה יותר להסכים עם שמוליק.
לכול רכב היתרונות והחסרונות שלו. ולמה הוא מתאים יותר
הדיפנדר הקצר מאוד מאוד מתאים למעבר בולדרים ונסיעה טכנית במישור.
איפה שהארוך נתקע בכול פינה, ומתישב על הבטן כול הזמן, הקצר עובר בלי להרגיש.
במקרים כאלו אני יכול לחשוב על הרבה מאוד מקומות בהם הארוך לא יעבור והקצר כן.
לעומת זאת במעלות תלולים דרדרתים, לקצר יש אפס טולרנס. ברח לך החרטום הצידה ואתה נכנס מיד לשיפוע צד. ובמדגות גבוהות מאוד... הרכב אולי יעבור (אם לא יתהפך אחורה) אבל הלב שלך לא...
מצד שני הארוך נתקע בהרבה פעמים על הבטן במדרגה גבוהה.
אז מה הכי טוב??? זה בדיוק כמו לשאול איזה רכב הוא הכי טוב לשטח! אין דבר כזה. הכול תלוי בדרישות שלך.
אני אישית קניתי את הקצר כי אני צריך אותו ליום יום וכי אני לא נוסע בטיול עם יותר מאדם אחד. אם זה ישתנה אני אמכור אותו ואקנה אחר (כמו שכבר עשיתי מספר רב של פעמים...) אחד שיתאים לדרישות הנוכחיות שלי. לי ממש אין סנטמנטים לרכב או מותג. בשבלי כולם ערמת גרוטאות. מה שמתאים לדרישות הוא מה שקונים.
ועוד משהו קטן בנוגע לערך הרכב...
אני קניתי אותו מעל המחירון מאדם פרטי שעשה בו "יישור קו" אבל רחוק מלהיות מושלם.
כול הקצרים ובמיוחד מג"ב לשעבר היו מעל המחירון. דיפנדר יפה ושמור טוב מבקשים (וכנראה גם מקבלים מעל המחירון)
כאשר פרסמתי את שלי בזמנו למכירה קיבלתי הרבה מאוד טלפונים (יותר מההיליקס בזמנו), ואני מעריך שהיתי יכול למכור בקלות ומעל המכירון. הקטע הוא שרציתי החלפה בארוך כי לא היה לי כוח לחפש. אני עדין מעונין בהחלפה למי שרוצה. הסיבות ללמה אני רוצה ארוך... אני רוצה לעלות מדרגות סלע גבוהות בלי שתצא לי הנשמה... מה לעשות פחדן.
מאז ראיתי לא מעט ארוכים, כולם ברמה של זבל. ואילו שברמה טובה רוצים הרבה מעל המחירון (ללא הצדקה לדעתי). הכי מצחיקים הם הדיפנדרים הארוכים הפתוחים... רכב מדברי עם 400K שכול העולם ואישתו עברו עליו ורוצים 15K מעל המחירון?!!! זה אפילו לא מצחיק...
אז שלמה אם אתה מוצא אקזמפלר במחיר טוב והכי חשוב שמור אל תהסס לשלם קצת מעל
[QUOTE=KOOKEאני מניח שיישור קו נוסף יידרש (לא ממש סומך על "יישור הקו" שבוצע על ידי הסוחר שמן הסתם עיגל פינות וניסה לחסוך איפוא שאפשר) להערכתי תדרש השקעה של כ - 10K ש"ח כדי להביא למצב פיקס. אפשר יהיה להסתדר גם עם יישור קו מינימלי של כ - 5K ש"ח.
חיצונית הרכב נראה טיפ טופ, המנוע עובד עגול , המזגן עובד ומקרר היטב, שילוב הטרנספר ונעילת דיפ' מרכזי עוברים חלק, יש חריקה בעת החלפת ההילוכים מראשון לשני, יש תיקתוק מהיר מכיוון הסרן האחורי בעת עליה על מדרכה עם שני גלגלים בהילוך נמוך, יש להחליף מחז"ש בין המנוע לטרנספר, דוושת הבלם קשה (הבלמים דורשים איזה תיקון)
זה התרשמות ראשונית שלי בעין בלתי מנוסה ובלתי מקצועית לחלוטין.
כך שלהערכתי תקציב של כ- 60K ש"ח הוא ריאלי.
דרך אגב, אין לי בעיה עם סוחר רכב שמתפרנס מגילגול רכבים שהוא מוציא ממכרז. רק צריך לנסות להעריך בעיניים פקוחות את ההשקעה הנוספת הנדרשת ואת הסיכונים לפלופים גדולים כמו "הלך מנוע" או "הלך הגיר" ...
שלמה[/QUOTE]
מתפלא עליך עורך דין נכבד,
אתה מניח כי יידרש יישור קוו??
אתה מניח כי הסוחר "עיגל פינות"
הרי זה ברור כשמש שמטרת הסוחר לייפות את הרכב במינימום כסף ולהעיף אותו כמה שיותר מהר וכל הדרכים כשרות לזאת!!!!
חוץ מזה תהיה בטוח בוודאות שהפחחות צבע תוך זמן קצר תקלף וכל חומר המילוי יצוץ החוצה , הרי אתה לא חושב שהוא הלך לפחח שיודע לעבוד עם אלומיניום , שעשה צבע בסיס שייף אותו מרח שוב בונדו ואש שוב צבע בסיס שוב שיוף ואז 2 שכבות צבע רגיל ,
אם אתה מאמין אחרת אתה זקוק ל..... פסיכולוג, יועץ לענייני תמימות ,עורך דין ,
או מישהיא שתוציא לך את הגנים הללו
בזמנו, כאשר קניתי את הדיסקו, היתה לו נזילה קטנטונת, ממחז"ש בין הטרנספר לגיר.
רק אחרי שהורדנו, התברר שהנזילה היתה קשורה לסגירה בלחץ של האוזינג סדוק, ותיקונצ'יק של מחז"ש הגיע למחז"ש + האוזינג + תוספות, ביותר מ- 5,000 ש"ח.
סידור הנזילה, הביא לחיפוש אחר המקום החלש הבא להתפרצות, וסוף הסיפור ידוע.
סביר להניח, שבעתיד אחזור לל"ר. סיפרתי לאשתי על הרעיון, וכמעט עפתי לישון במרפסת. גם אם אחזור, זה רק מ private owner שטיפל ברכב שלו כמו שאני טיפלתי בשלי, כלומר לתקן בייקיות מיד כל מה שמתקלקל. במקרה הנקודתי הזה, קניה מסוחר (ואני מאמין בקניה מסוחר, הפאג'רו נקנה ממגרש) היא בעייתית, כי ל"ר זקוק ליותר מקוסמטיקה כדי לא לשאוב אותך למערבולת של יגון, כעס, וזליגת כספים אינסופית.
אפי צ.