-
ואוו
מה הזזנו לך משהוא? אולי יש בזה משהוא,
יודע מה אלדד ,אולי אם תקרא את הודעתך תראה ואולי תבין ואקווה שתפנים כמה אתה מתלהם!!!!!
מהההתלהבות אלדד? כל יום קם אדיוט אחר ואומר שסוכני הביטוח גנבים שודדים וכו, אז מה זה צריך להזיז לי?? אם אני בן אדם,ישר,וטורח עבור לקוחותיו מה זה יעניין אותי, תקרא לי גנב ואז תראה איזה דם מרוקאי יש לי,
אתה שוטר? זה עניין שלך!! אני אישית מעריך ביותר שוטרים,חרא של עבודה,חרא של משכורת,תמיד אתה נדפק ועדיין עושה עבודת קודש,
בין זה לבין בוחן משטרתי מטומטם,כן מטומטם בלי טיפת שכל ,הגיון,מקצועיות ןבוא לעשות הכללות?.?
אתה בעצמך לא עומד בקריטריונים שקבעת,
אני ציינתי כי ישבתי עם חברי השוטרים,קפיש? חברי,אני אפילו לא נותן להם לשלם על הקפה מהמשכורת שלהם
לפתע נכנס אחד מחבריהם,בוחן משטרתי עם יומיים הכשרה וירטואלית,
אם היית טורח,כן טורח לקרוא מה שכתבתי לא היית מתלהב וזו בלשון המעטה
עצה קטנה תעשה איתה מה שבא לך,
קוראים ,זה מעצבן אותך? קוראים בשנית נושמים עמוק ואז מגיבים,
ותעשה עם זה מה שאתה רוצה אדוני השוטר
-
מאיר - הבנתי אותך - אבל תנסה להבין גם אותי!!!
אבל עדיין לא הבנתי את המשפט האחרון - "תעשה מה שאתה רוצה אדוני השוטר?" למה הכוונה? מה אתה חושב שאני איימתי? אתה חושב שאני זה שיתבע אותך או מישהו מכאן? - סליחה, תעצור - זה לא אני!!! לא הבנת שאני חבר שלך ושל כולם כאן? אני רק מנסה בדרך מסויימת להבהיר לכולם שזה דבר שעלול לקרות...
עומר -
כן כן זה מעליב ופוגע!!! אני יודע ששום דבר לא מופנה כלפיי אישית (ואני גם רואה את ההכוונה לבוחני התנועה) - אך יש כאלה שההבנה שלהם שונה משלך ומפרשת את הדברים בצורה שונה מאיך שאתה רוצה שהם ייראו (בדיוק כמו שמאיר הצליח להבין מדבריי דברים שאני לא התכוונתי אליהם).
אלדד
-
אלדד למרות הלויליות שלך אתה צריך להבין,הרוב המוחלט של השוטרים בארץ ברמה אישית מאוד נמוכה,מעיד על כך רף הקבלה למשטרה
כמו כן עם משכורת כמו שמקבלים שם,אתה באמת מצפה ממישהו עם רמה אישית גבוה יגיע למקום כזה?
אין מה לעשות.
-
ואם לא הבנת מאיר-
בכוונה הלכתי לכיוון הזה כדי להראות לך את החוסר הבנה שעלולה להיות בפורום...
אני יודע בדיוק למה התכוונת..... ואני יודע שמה שכתבתי לא קשור.....
תבין!!!
-
ארז -
תשתדל אתה להבין - כסף זה לא הכל בחיים. כשאני הייתי ילד ושאלו אותי מה תהיה כשתהיה גדול - אמרתי שוטר. כי אני מאמין בעבודה שלי כתרומה לאזרח.
ואני מה? אתה חושב שאני טיפש? (האמת אולי - כי אני מגיב עדיין לדברים הללו) בגלל שהמשכורת שלי לא בשמים אז אני לא חכם במיוחד?
יפה מאוד!!!! זו באמת גישה יפה בחיים....
ושוב אל תעשה הכללות - כי אני מקבל היום שוטרים ליחידה בעלי תואר ראשון ושני שמה לעשות לא מצאו את מקומם אחרי מפלת ההיי-טק הגדולה, ויותר מזה? יש לי שוטר שהיה בעל חברת היי-טק שנפלה ותראה אותו היום אומר "אני מעדיף להיות שוטר ולהיות עבד של החברה מאשר להיות עשיר ולהיות עבד של הכלכלה..." (זה משפט שלו).
אלדד
-
וחוץ מזה מאיפה אתה יודע מה רף הקבלה למשטרה ואלו מבחנים שוטרים עוברים בתהליך הגיוס שלהם?
דוגמא: בחור עם תואר שני בכלכלה (בן 31) שלא מצא את דרכו באזרחות הגיע לפני כשנה אליי לראיון ביחידה. מאוד התרשמתי ממנו כאדם (ותראה איזה פלא - גם יש לו סופה) ויש לו יכולת ביטוי מרשימה ביותר ורקורד צבאי לא קטן. המלצתי עליו בחום לגיוס לימ"ר - והבחור נכשל במבחני הגיוס למשטרה ועד לפני חודשיים כל חודש התקשר אליי לראות מתיי הוא יכול לחזור שוב על המבחן.... אבל מה לעשות עצרו את הגיוסים למשטרה מחוסר תקציב.
אז מה? הוא טיפש??? - כי הוא לא הצליח לעבור את המבחנים של המשטרה?
-
קשקשן,ידעתי שזה מה שתגיד
גם אתה לא הלכת למשטרה כאופציה ראשונה,חפשת עבודה ומצאת אחרי זמן מסויים כמובטל עבודה במשטרה...עכשיו אתה מחפש לסובב את כל העולם בשביל לחשוב ולשכנע את עצמך שאתה ציוני גאה.....אם זה מה שעושה לך טוב...
אתה חושב שהשוטרים שלך היו באים למשטרה עם תואר ראשון אם הם היו מוצאים עבודה במקצוע שלהם?חה,הצחקת אותי
אתה חושב שאנשי היטק היו מוותרים על המשכורות והנוחות שלהם בשביל עבודה אומללה כשוטר(ואם כבר לעניני הדיון שלנו...כשוטר תנועה מחורבן)אם אתה באמת חושב ככה,אם אתה באמת מאמין לשטויות שאתה אומר ואם אתה באמת מאמין לשטויות של בעלי ההשכלה הגבוה שמגיעים אליך...אז אתה בהחלט מתאים להגדרה שלי מהתגובה הקודמת.
-
תתפלא רמבו...אני יודע את הדרישות קבלה למשטרה
ואם הבחורלא הצליח לעבור את מבחני הקבלה הוא:
א אדיוט
ב אדיוט
ג דיסלקט+דיסגרף+אדיוט
ד אדיוט
ה כל התשובות נכונות
-
ארז, תרגיע.
יש לי אח שויתר על כמה תפקידים מאד יוקרתיים בשביל להגיע ולעשות את מה שהוא עושה היום במשטרה.
-
לפני שממשיכים כאן עם קללות ועוד עם פניות אישיות, תרגיעו, כי השרשור הזה יחסם או יעלם.
-
אלדד, ההסבר לשנאה לשוטרים הוא הרבה פחות עמוק ממה שנדמה לך.
אני מניח שרוב הגולשים כאן הם לא עבריינים, לפחות לא עבריינים במובן הקלאסי. פה ושם חורגים טיפה, פה עשרה קמ"ש מעל המותר, פה משולשים ארוכים וכו' .
אותם גולשים לא נתקלים בשוטרים שבאמת מטפלים בעבריינים ועושים עבודה חשובה אחרת אלא נתקלים בשוטרים שסתם מציקים לאזרחים שהם לא עבריינים:
אם זה שוטר שקודם עוצר אותך ואז מתחיל להסתובב סביב הרכב כדי לחפש על מה לדפוק אותך.
אם זה שוטרים שכשיש בכביש מצב של אי בהירות לגבי המהירות המותרת, הם יעשו שם במשך שנים מארבים לנהגים, במקום לדאוג שיהיו תמרורים שיעזרו לנהג להבין מהי המהירות המותרת.
אם זה שוטר שידפוק לך דו"ח כי יש לך כמה גרגרי אבק על המספר, כשהוא מצהיר שהוא נותן לך סתם דו"ח, פשוט כי הוא לא רוצה שתהיה בכביש סדום-ערד, ועכשיו לך תוכיח במשפט שבאמת היו כמה גרגרי אבק ברמה נורמלית על המספר ולא מספר מכוסה באבק.
אם זה שוטרים שיורידו לך את הרכב מהכביש כי יש נקודות חלודה על הצבע או קרע בכיסא הנוסע וכו' .
אז אלו השוטרים שהאזרחים הלא עבריינים, פוגשים, וזו התדמית שנדבקת להם.
זה שאתה נכלל באותה קבוצה לובשת מדים כחולים ונעלב כשמדברים על השוטרים הדפוקים שהזכרתי ? מצער. אני בטוח שזו לא הכוונה של אף אחד כאן.
-
אלדד,
למרות שזה נראה גרנדיוזי מידי אולי כמי שבא מבפנים אתה יכול ל"האיר" את הנושא ואת התדמית שיש למגזר שוטרי התנועה בציבור הזה?
אני ממש לא מכנה ולא תומך בכינויים כוללניים שמורידים מערך העבודה שלכם או מטילים דופי כללי במשטרה, אבל,
אבל הם האנשים שעומדים בחזית מול האזרח והם הפנים והתדמית של המישטרה, ולכן כינוי סלקטיבי של פרטים יכול וגורם להטלת דופי בכלל האוכלוסייה שהם שייכים אליה,וכשאתה נתקל באידיוט כזה יותר מפעם אחת זה יוצר תדמית אצלך, כשאתה שומע מאנשים שהבורות הזו חוגגת בכל הארץ במגזר שוטרי התנועה זה כבר תמונה של ציבור גדול.
כשעשרה אנשים אומרים לך שאתה שיכור,לך לישון,כשציבור שלם אומר שזו בבואת משטרת התנועה אז קח את זה כמו שזה, אותי לימדו שלא משנה מה התכוונת, מה שקובע זה מה הצד השני הבין..
הרכב שלי חוקי לגמרי, כל מה שיש בו עובר טסט וביקורת בוחן בלי מאכר ובלי משחקים, ועדיין, אני נפגש עם לא מעט דעות קדומות אצל שוטרי תנועה לגבי רכבים כאלו,תמיד התנהגתי בנימוס וגם אם לא הסכמתי עם מה שהם אמרו הדברים נאמרו בשיא הטאקט כדי לא לדרוך לאף אחד על היבלות, ועדיין, הבורות בחוקי התנועה ובתקנות רכבים מדהימה אותי כל פעם, כמי ש"מבלים" על הכביש כ"כ הרבה זמן אני מצפה מהם להיות בעלי נסיון וידע רב מאד ולרוב זה לא ככה.
למה לרוב ולא תמיד?
כי יצא לי לפגוש גם שוטרי תנועה שידעו להידבק למה שצריך ולא לחפש מתחת לאדמה דברים כדי לתקוע דו"ח,ולשמור על קור רוח בתאונה קשה ב3 בבוקר אחרי אי-אלו שעות בכביש,אבל אלו יוצאי הדופן, ובקום שאלו יהיו העיקר הם המיעוט ולא יעזור מה שתגיד, האהבל שבדק לי את 4 הצמיגים אחד אחד לראות אם המידה שלהם זהה אחד לשני ולרשיון(4 הצמיגים זהים), ואח"כ בדק אם הכננת שעל הרכב תואמת למשקל שרשום ברשיון הרכב בפרוש חיפש אותי ובפרוש חיפש על מה לתקוע ולא עשה עבודה עיניינית ומקצועית.
גם לשוטר שרצה לתת לי דו"ח על פנסי ערפל שמותקנים על הרכב לא היה מושג לגבי מה אומר החוק, והסיבה שבגללה הוא החליט שזה לא תקני היתה "כי לי היה רכב כזה וזה לא מגיע עם פנסי ערפל" , מה תגיד לבנאדם שהיתה לו ניבה ולא שילם על תוספות שהיבואן שם על הרכב ובגלל זה חושב שזו התקנה לא חוקית??
או השוטר ששיקר במצח נחושה כשעירערתי על דוח תנועה, והעירעור התקבל, ונדרשה עדות השוטר הוא המציא מרחקים לא הגיוניים בעליל בהם לטענתו ראה את הרכב שגם השוטרת שמטפלת בעירעורים מכירה את האזור הספציפי ויודעת ומסכימה שאין קו ראיה במרחקים האסטרונומייםפ שהנ"ל טוען, מה שמשאיר לי את האפשרות לקבל את הדו"ח או ללכת למשפט על עבירת תנועה קטנה ולבזבז ימי עבודה וכסף ולמה? כי האיש הזה שעומד במדים מול האזרח מתנהג כמו שהוא מתנהג וזו התדמית שנוצרת לצערי לגוף הזה שאתה משרת בו ועושה עוד דברים חוץ מלהציק לנהגים שלא עשו כלום.
המושג "ריסון הכוח" מוכר לך בוודאי, ולצערנו לא מעט מלובשי המדים שבאים במגע יומיומי עם האזרח חוטאים בו שוב ושוב.
-
ארז -
יכולתי להגיד לך שאני לא עונה לשטויות מעין אלו - אבל אני מעדיף שתבין... אני מוכן שתקרא לי רמבו וקשקשן אבל רק שתבין.... תבין שיש גם כאלה שלא עוברים את המבחנים של המשטרה וזה לא בגלל שהם טיפשים, ויש כאלה שמוכנים לוותר על משכורת ההיי-טק ועל התנאים הנחמדים של רכב צמוד וכ"ו כדי לעשות משהו למען הקהילה... למען הארץ!!!
אני התגייסתי למשטרה (בשנית) אחרי שעברתי תקופת צינון בת שנתיים... שאותה הייתי חייב לעבור בגלל שאני התפטרתי מהמשטרה בשנת 2000 (למה התפטרתי? זה לא עניינו של אף אחד.... אבל אני מבטיח לך שהפיטורים היו כדי שאוכל להתגייס בשנית).
ועכשיו אם אתה רוצה - תמשיך... (לי זה לא מפריע)
-
חנן וגם דורון -
גם אני כמוכם נוהג בג'יפ ומודע לבעיות סביב הרכבים הללו (בעיקר לבעית השוטרים וניידות התחבורה ש"אוהבות" ג'יפים). אין שום מניעה להעביר ביקורת על המשטרה ועל השוטרים המשרתים בה - ולהיפך מומלץ מאוד להעביר ביקורת כי זו בעצם מהווה משוב של עבודת המשטרה - בשביל המשטרה. אבל צריך לדעת היכן שמים את הגבול ולא עוד פעם גידופים והאשמות וניבולי פה נוסח אלו שנאמרו כאן כלפי כלל אוכלוסיית השוטרים...
וחוץ מזה - יש מקום בו אפשר להתלונן על שוטרים (שלדעתך) פגעו באזרח במכוון... וכמובן אם הם שיקרו בבית משפט (שעל זה אני לא הייתי שותק בחיים)!!!
זה מתחיל ב-מ ונגמר ב-ש ויש עוד אות באמצע (וכולם יודעים למה אני מתכוון).
אלדד
-
-
ארז -
תמשיך ידידי.... אתה מוריד את הרמה... ובעיקר את הרמה של עצמך!!!
-
ראשית
ראשית אני מבקש בכל לשון של בקשה נא לא לרדת לרמה אישית זה הופך את הדיון לכיוון שלא רציתי בו,לא אלדד ממש איני חושב שאתה מאיים לא עלי ולא על אף אחד,זה עניין של הבנת הניקרא,
ראה המשטרה כגוף עושה את עבודתה נאמנה בתנאים בל יאמנו אפילו שיש הרבה אבל הרבה הייכן להשתפר והרבה ,הרבה מאוד הייכן לקצץ,ולא הייכן שהשמנים מקצצים בנופש שלכם ובהבראה.
למה לממ"ז צריך 3 רכבים ראבק אחד לא מספיק? שהשניים האחרים יהיו ביחידות או לא יהיו בכלל.
וזו רק דוגמא קטנה.
השינאה למשטרה נובעת בראש ובראשונה מחזות המשטרה,
המשטרה מציגה לאזרח חזות דרקונית ,בוא נחפש הייכן לדפוק אותך?!
רוצה דוגמא אישית
אני נוסע לטייל צומת ביית קמא עוצר אותי מתנדב , תעצור בצד, טוב מה קורה ? למה יש לך כחול ברכב? ראשית זו לא שאלה שהוא יכול לשאול בכלל, הוא לא היה מופעל אז הוא לא קיים,שנית אני מסביר לו כי אני מעתודה מרכז ,לא מעניין תיגש לקצין,
ניגש לקצין ויכוחים,כבר קיבלתי גננה, טוב אז למה יש לך חלונות כהים מאחורה, קיבלתי חום ,"תן לי את הפרטים שלך אדאג כי תגיע לעשות קורס שלב א " החזיק אותי הזיין הזה , כן הבן ז... 20 דקות ואז שיחרר אותי , אז מה אתה רוצה אם זו התנהגות של קצין משטרה שהאזרח יואהב אותו??
אני ברמה האישית לא נותן דוחות אלא מסתפק באזהרות ,בשיחה עם בן אדם סבורני כי אזרח יעריך זאת יותר, אישית רק דבר אחד אני לא מוותר ו"תוקע " כל דוח אפשרי
נסעת ברכב עם ילדים לא חגורים וניתקלת בי,יותר טוב תיקח מיד הלוואה בבנק לתשלום הקנסות
אבל זו ההפרעה שלי
בידידות,קפיש?
מאיר
-
אלדד, אל תיקח אישית. ואם אתה מתעקש לקחת אישית, אני אכתוב כאן את מה שכולם יודעים: המשטרה היא גוף ענק, וחלקם הגדול, רובם הגדול של השוטרים מן הסתם עושים את מלאכתם נאמנה וכולי וכולי...
אבל מה לעשות, זה פורום של ג'יפים, והחברים בו משפרים ג'יפים, ויש לתחביב שלנו איזו "התנגשות הגדרות" קלה עם תקנות התעבורה... וזה נושא לדיון בפורום הזה, ברמה כזאת או אחרת. יכול להיות שהרמה של כמה מהחברים נמוכה לטעמך - אין ברירה, תצטרך לסבול את זה, זה נקרא חופש הביטוי. זכותך להגן על עמדותיך, ולנסות למשוך את רמת הדיון כלפי מעלה - לגובה שאתה חושב שנכון.
לעניין - נכון שהבעיה נעוצה בחוק ובתקנות התעבורה: מיושנים, דרקוניים, מגוחכים לפרקים, לא מתאימים למציאות, מנוגדים לחוקי יסוד ולזכויות היסוד לעיתים. נכון ששוטר או בוחן התנועה מבצע את העבודה שלו. אבל מה לעשות, העבודה הזאת, בעיני, היא עבודה בחרא, ואני לא חייב לחבק את מי ששמסריח. יש עוד אנשים שעושים את עבודתם ואני לא לגמרי מכבד אותם... זכותי.
שוטר שבודק שהצמיגים והכננת ברשיון ומשלח אותי לדרכי, והכל בנועם - סבבא. ואני גם אומר תודה. שוטר שמחפש מתחת לוינקר, וקבע שהג'יפ צריך לרדת מהכביש עוד לפני שעצר אותו, ובכלל לא מסתיר את זה - פועל בנגוד לרוח הדמוקרטיה והחוק שהוא עצמו אמור לשרת, אין שום סיבה בעולם שאתה תגן עליו. אז מה עם הוא מקבל משכורת מאותו ארגון שבו אתה עובד? זה לא אומר כלום לגביך.
-
בקיצור -
הכוונה שלי היא כללית "לא לעשות הכללות" ולא לגרום לשנאה מיותרת כלפי כלל השוטרים!!! אם רוצים ניתן להביע דעה חופשית לגבי שוטר זה או אחר - ואתם יודעים מה? זה לגיטימי והוגן לעשות זאת...
אני יודע שהלכתי לכיוון הקיצוני יותר של פגיעה אישית - אבל מה לעשות? מדובר פה בכבוד של חבריי למקצוע שלי וזה פוגע. אני מודע לכך שאף אחד לא התכוון לכתוב אישית עליי, אבל יש הבדל ענק בין להגיד "איזה שוטר זבל" לבין אמרה "כל השוטרים זבל" (מסכימים?).
ודבר נוסף - אין שום ספק שישנם דברים רבים שהייתי משנה במשטרה לטובת האזרח כי עם כל הכבוד - "האזרח משלם לי את המשכורת" אז מי אני (או כל שוטר אחר) שלא נשרת אותו ולטובתו בלבד. אבל הבירוקרטיה במשטרה היא קצת מיושנת ובסה"כ הכללי נושאת את פניה לאזרח. אם יש לכל אזרח טענה כלפי התנהגות של שוטר כזה או אחר ניתן לפנות לאתר המשטרה ולהתלונן (כמה פשוט...).
זה הכל - אני מקווה שבזה הבנו אחד את השני!!!
בידידות (וכל הזמן בידידות)
אלדד :)
-
אלדד - תתעלם מהתגובות של ארז בדיון הזה - רעש רקע.
כל האחרים מדברים לעניין.