ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמיר בא
אמיר תן קצת פרטים.
נראה לי שיש לי בעיה דומה (מידי פעם מים על השטיח של הנוסע שליד הנהג)
Printable View
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמיר בא
אמיר תן קצת פרטים.
נראה לי שיש לי בעיה דומה (מידי פעם מים על השטיח של הנוסע שליד הנהג)
רדיאטור החימום בדיסקו ובדיפנדר מקבל את המים החמים מהמנוע ,
ובעזרת אוויר שמגיע ממפוח , מחמם את האוויר ...
דבר ראשון צריך לבדוק את גובה המים במיכל העודפים - לראות מה המצב ...אם גם יש רטיבות
וגם קצת חסר מידי פעם במיכל - זה בטוח זה.
ניר - להחליף את הרדיאטור זה קצת סיפור , תפתח הודעה על זה אם אתה רוצה לעשות את זה לבד ונדבר על זה שם :-)
אמיר.
נראה לי שבשלב ראשון לא אחבר את החימום בכדי לבדוק את המנוע החדש והמערכות האחרות.אחר כך נראה אם לפרק אותו בכלל או להחליף אותו.יתכן ואבכה מערכת חימום מתחת לרגלי הנוסע מצנרת נחושת בלי מאוורר,מנסיוני -בחורף שלנו כשהרגליים חמות הכל ניראה אחרת.
בלי חצי מנוע קשה לי לראות את הצפיפות בתא,בכדי למצוא מקום למצבר נוסף.אם מישהו מיקם מצבר כזה אולי הוא יכול לשלוח כאן תמונה? בלי מצבר שני לא בא בחשבון לצאת לבד לטיולי שטח.באותה הזדמנות -האם תוכלו לפרט איז חלקים רזרוויים את לוקחים לשטח? למה הכלי הזה רגיש ועלול להתקע איתו בשטח.ציריות אורגינליות לא מחוזקות כבר שמעתי.צנרת מים למינייה זה טרויאלי,עם שני מצברים אולי אפשר לוותר על אלטרנטור רזרווי.אבל מה עושים כשמשאבת הדלק טבולה ודפוקה?? בקיצור -איך נחלצים לבד בשטח .
לגבי שני מצברים בדיסקו,
אם אתה עומד מול המנוע , לרוב שמים אחד בפינה הימנית הקידמית ואחד בפינה השמאלית הקידמית ...
מבחינת דברים שיכולים ללכת - תבדוק את מצב מיכל עיבוי שלך , יש כאלה שחורים ישנים סדוקים ,
שיכולים להתפוצץ ...ואז זה קצת בעיה לסדר את זה בשטח ...במיוחד שלרוב מאבדים הרבה מי קירור בגלל זה.
חדש עולה משהו כמו 400 שח
אני לא זוכר אם גם בבנזין זה אותו דבר , אבל אם האלטרנטור יושב על אותה רצועה של משאבת מיים , הייתי שוקל כן לקחת אלטרנטור רזרבה, זה לפחות מה שאני עושה בדיפנדר(קניתי משופץ ב700 שח).
לגבי ציריות שנישברות - לא בטוח שאתה חייב לקחת רזרביות - כמעט תמיד אפשר לפרק דרייב שאפט ולסע עם נעילה 2*4
אמיר.
לגבי רדיאטור החימום הנוזל - האם הסיפור נוגע גם ל-TD5?
אם כן, במידה וזאת התקלה מהיכן מגיעים המים לצד הנוסע? מפתח האוורור שליד הרגליים או ממקום אחר?
אצלי בדיסקו כאשר המזגן עבד נזלו מים מפתח האוורור שליד רגליי הנוסע בכמות די גדולה. פתחתי קצת את צינור הניקוז שליד הגיר, מתחת לרכב, וזה נפסק. כדאי להמשיך לחקור בנושא?
אם יש נזילה מרדיאטור חימום - זה נוזל בכל מקרה כי תמיד עוברים מיים ברדיאטור, בלי קשר למזגן - ככה שאצלך כניראה זה לא קשור.
את מיכלי המים אני אחליף מפלסטיק לאלומיניום בהזדמנות הראשונה.אולי גם אשנה את צורתם ומיקומם כך שיחסכו מקום.אם יש מקום לשני מצברים - דעתי נחה.
רכס,כמו שסבתא שלי היתה אומרת "חול חול ואין מה לאכול".איפה תמונות?
דרור הראל
אני יודע לשלוח אותן בסלולרי לכתובת אי-מייל. יותר מזה אני לא יודע.
נראה לי שכדאי להעביר את כל נושא הדיסקו הזה במרוכז ל"פרוייקטים" כי זה בהחלט אחד שכזה...
נושא פירוק הדלת האחורית עולה על שירטון גדול. לא ניתן יהיה לפתוח את המגירות עם דלת נשכבת למטה.העובי העצמי של הדלת בולט כלפי מעלה ועוצר את המגירות מלהפתח. כתוצאה מזה אני נאלץ להשאיר אותה ולתכנן מטבח בהתאמה לבעיה זו.עדיין אין לי פתרון אך הוא יגיע בהמשך.בינתיים - ולאחר משאל החלטתי לעשות שלוש מגירות שונות ברוחבן במקום 3 יחידות של 36 ס''מ. באותו רוחב ניתן לעשות מגירה אחת מרוחבים 30 +36+ 42 ס''מ.זה מאפשר יותר גמישות בהכנסת ציוד -במיוחד רחב. לצערי בלתי ניתן שלא למגן מיגון מינימלי את מיכל הדלק שהוצב בטימטום מכסימלי באחורי הרכב במפלסו הנמוך ביותר.אעשה את זה מפלדה 3 עד 4 מ''מ ברוחב המינמלי שניתן.המיכלים שבין הגלגלים הינם אופציה שתעשה בשלב ב' לאחר שהרכב יעלה על הכביש. מחר אני אנסה לעשות העברת בעלות לרכב ללא טסט וניראה אם שמיל צדק. אני מתכנן שערוריה שגובלת בהפיכת שולחנות + משהו. יום שישי מתוכנן לריתוכים של הפגושים ואולי עוד כאלה שיתווספו .מחר אמור הוואז להגיע למפעל ויש עליו 5 צמיגים חדשים שבשבוע הבא יורכבו על הדיסקו.המנוע שמוצע לי ב-8K כולל הכל כגון אלטרנטור,מזגן,משאבת- מים ,פאן-קלאצ'.חגורה מתוחה וכל מה שהיא כוללת. האם המחיר הגיוני?? יש לי סיפור ענק על הרכב הזה אך טרם בררתי את נכונותו ,אם הוא נכון לפי השערתי - ממתינה לכם תגלית מקצועית לא נעימה ממש. אני חייב לוודא באחריות מלאה שאף אחד לא ייפגע לפני פירסום הדברים. יהיה שלב שבו אנסה לבדוק באם אפשר לעשות את המנוע הזה יותר טיפש ממה שהוא כיום ,היות ואין לי סיבה אחת להיתקע בהר כרכום עם רכב שפיוז אחד עלום נשרף לו בלב המערכת.
המחיר למנוע כולל אביזרים הוא בסדר גמור ...אפילו זול אם הכל במצב טוב.
לגבי האמינות שלו , לפחות מהניסיון שלי, אם אתה שומר עליו במצב טוב , טיפולים בזמן , לבדוק כל רעש שמופיע , כמעט על כל התקלות אפשר לעלות מראש ולטפל בזמן.
זה לפחות המצב אצלי עם שני הרכבים (הדיפנדר 3.5 שנים והדיסקו שנתיים)
אמיר.
חיים שלום,
1) אחרי הסרת השטיח מריצפת תא המטען, בטח ראית כמה הקלאפה ומחברי המצוף של מיכל הדלק פגיעים. חשוב מאד להגן עליהם היטב כולל מפני אבק.
2) צינורות המיזוג האחורי רצים משני צידי תעלת הגיר, ככל הנראה אותם הורדת. רצוי לאטום את הכניסות שלהם בדש, לא בעיה מיוחדת.
3) כשאתה בונה את המיגון למיכל הדלק קח בחשבון: א- שלא תהיה גישה לאבנים קטנות מאזור קורות השילדה- אלו ננעצות בן המיגון למיכל הפלסטי ועלולות לנקב אותו. ב- שהמרחק בן המיכל למיגון לא יהיה קטן מידי.. 3 מ"מ פח פלדה ללא חיזוקים די גבולי בהתישבות יפה על התחת ואתה עלול לעקם את המיגון לתוך המיכל, בדיוק באזור של המצוף.
4) מיקום קלאסי למשאבת המקלחת יכול להיות בדופן השמאלית מאחורי הפנס, כלומר ברווח שבן הפח החיצוני והפנימי.
5) יותר מ-50 ליטר מים נראה לי מיותר וכבד מידי לתנאי הארץ, גם כך הדוש חסכוני, ואם תותר על פוליש וקס במדבר יש לך מים לשלושה-ארבעה ימים בשקט לכל הצרכים ( אדם בודד). את שאר המקום שאתה מיעד למיכל שקול להפוך למיכל דלק. - כמובן מתוך הנחה שיש לך ידע ויכולת לייצר מיכל דלק, לא טריויאלי לחלוטין.. ובכלל למה לא לשתול את המיכלים בן קורות השילדה לדלתות מלמטה? מרכז כובד נמוך יותר, ובבניה נכונה אתה יכול להתקרב ל40 ליטר לצד בלי לאבד מרווח גחון. אני יצרתי מיכל מים של 30 ליטר צמוד לחלון האחורי השמאלי מעל התושבת של המזגן האחורי, אני מניח שאת כל העסק הזה כבר העפת, אבל אולי הרעיון הזה יהיה שווה משהו גם בשבילך ..
6) לדעתי הצמיג המתאים ביותר למכלולי הדיסקו הוא תתפלא: 30X9.5X15, ברגע שאתה עובר את ה-31 מתחילות צרות צרורות כתוצאה מהעומסים החדשים עם מערכת ההיגוי הרגישה גם כך, סרנים, טרנספר, גיר.
ואני לא מזכיר את התותבים התושבות ושאר הירקות שאתה תאלץ להכיר היטב..
עם מערכת מתלים טובה ו-2 נעילות כמעט ואין מצב שהדיסקו לא עובר על צמיגים שכאלו.
הזויות של הרכב ומרווח הסרנים מעולים, והחסכון התחזוקתי משתלם!ממליץ לך על ג'אנט אופסט ברזל- אשר משפר את היציבות.
אני מזכיר לך שהנ"ל תוכנן ל205 !
7) בנוגע לאלומניום מרוג, חישבת כמה שוקלת הפנטזיה של רכב מצופה אלומניום...? להערכתי בערך כמשקל השטיחים שהורדת מכל האוטו. מיותר לדעתי
8) המחיר למנוע טוב מאד! - בהנחה שבדקת קומפרסייה, מצב הראש, קורוזייה במעברי המיים הרגישים של בלוק האלומניום האמריקאי הזקן..
9) רד מהעץ של הדלת האחורית כמה שיותר מהר.. נסה לחזק אותה כפי שהיא. גם כך אין לה "בשר" להכנסת ציוד לאחר הורדת מנגנון הפתיחה של הדלת, והורדה נוספת של קורות חיזוק פנימיות תחליש אותה עוד יותר. נסה לחשוב לכיוון שיפור או החלפת הצירים ואז תוכל להעמיס עליה יותר משקל.
9) במידה ועדיין לא יצרת קשר עם אלי שחר, גם אני ממליץ לך. במצב שאתה נמצא בו זה האיש ממנו תוכל להפיק את המקסימום.
בהצלחה
יואב
יואב ,תודה . המון מידע שאני עוד צריך לעכל אותו.
שני דברים טובים קרו היום. הייתי אצל אמיר בעין איילה וקיבלתי ממנו ערימת דיסקים שמשקפים את כל חלקי הרכב לפרטי פרטים. בערך 4000 דפים.וכמובן הסברים להפעלה מכל הלב - וכל זה חוץ מעוגת רימונים.יש מה לעשות בלילות הקרח הקרובים - לילמוד את כל הברגים ברכב הזה. אני מתנחם לפחות בעובדה שחצי מהמידע שבדיסקים נמצאים כבר בזבל הקרוב.הדבר השני שקרה הוא רכישת המנוע אצל חלף חיפה - איציק - שהוא בן אדם סוף הדרך.בדקתי את אמינותו עם בעלי מקצוע ואנחנו יכולים להיות רגועים ברכישה ממנו.היה לי מנוע זהה באלף ש''ח פחות -שבא מבני דודנו ,והחלטתי על איציק.הוא הסכים לפזר לי שלושה תשלומים מבלי שהכיר אותי קודם.ממש מנש.מבחינתי המנוע נראה יפיפה במיוחד הדיסטרבוטור- שהוא בצבע כחול ים - ולי זה עשה את זה.......אבל ברצינות - זה הימור שהמוכר מוכן לעמוד מאחוריו.המנוע כולל ממש הכל ,משאבת מים,פאן-קלאצ',מזגן,אלטרנטור,רצועה,סטרטר בקיצור יש סט חלקים רזרווים מן המוכן. רק הם שווים חצי ממחיר המנוע.אצל אלי שחר ממושב טל שחר נותרו עוד חלקים שפורקו מהג'יפ ואני צריך לדאוג לקבלם ממנו בשבוע הבא.עוד לא התחלתי לבנות את זיוודי הרכב מחוסר זמן אך אעשה זאת בימים הקרובים.הרעיון הוא שמנכ''ל לנד-רובר יבוא לביקור בארץ כדי ללמוד מה צריך לעשות עם סוס מסורס כדי שיוכל להרביע.
חיים,
אני רואה שהשידוך הצליח !!
תתחדש וסע בדרכים טובות.
רון.
רון - איציק מ''חלף חיפה'' איש מדהים ממש.האמינות שלו נותנת הרגשה טובה לקונה. תודה על השידוך.מחר אני מתכנן להרכיב פגושים חדשים במקום המקוריים. אני מבין שיש על הפגוש האחורי איזה שהם פנסים שלא ידועים לי מימין ומשמאל. ניראה שניתן לבטל אותם כי בפנסים העליונים יש הכל.אולי אני טועה? מחר אני גם ארים את הבהמה עם מלגזה בכדי לקרצף את השאסי ולהתיז עליו זפת להגנה ולצורך איתור נזילות שמן.ביום ראשון יוחלפו הצמיגים וביום שני אני מתכנן להעלות אותו לאבישי במוסך דברת לצורך הרכבת מנוע והכנה לטסט כולל טסט.אני לא מאמין שהוא יסע על הגלגלים שלו בסוף השבוע - אבל יתכן.אין לי הרבה מה לעשות מחר ובשבת אך אני אתקין לו כל מיני ווים לגרירה,ואתחיל לתכנן מינשא נפרד לגלגל הרזרבי עם ציר על הפגוש.כנראה שהגלגל האחורי הרזרבי יכיל בתוך השקע של הג'נט את המטבח עם חיפוי אלומיניום מתקפל.בצורה זו המטבח יהיה בנפרד על הגלגל מבחוץ והכיור יהיה בנפרד על הדלת מבפנים.זה יותר נכון היות וכך יש שתי עמדות עבודה במקום אחת וניתן לעבוד במקביל על שתיהן.זה לא סיפור פשוט אך מחר העיניין יבדק.את גריל הפלסטיק שהעפתי יחליף גריל אלומיניום בתכנון עצמי שייוצר בתוך שבועיים ועד אז יכולים להצטרף לייצור מי שרוצה. יש על כך פתיחת שרשור נפרד.מיכל המים לוישרים הוא ביצוע דבילי בכל קנה מידה. הוא תופס מקום מצוין למצבר נוסף במיוחד שהוא בקרבתו. או שאייצר חדש מאלומיניום או שאחתוך אותו לשניים בכדי לסלק ממנו חטוטרת לא מובנת.לאחר מכן אתקין מקום למצבר נוסף.התחלתי בבנית הזיוודים הפנימיים אך זה לא דחוף עד חזרת הרכב מהטסט.אנסה להעביר צילומים לאי-מייל שקיבלתי כאן לצורך העלאתם בפורום.
מזה השטויות האלו?? :twisted:ציטוט:
אין לי הרבה מה לעשות מחר ובשבת
חיכיתי בסבלנות כל השבוע כדי שבשבת יהיה פה שמח :grin:
ועכשיו אתה אומר שאין מה לעשות?
משבית שמחות שכמוך
יאללה לעבודה .
צילומים כתיבה הכל בפרטי פרטים
תוצי לה את הקרביים מהמקום
בלי לקחת שבויים :mrgreen: :mrgreen:
מממ....אם אתה צריך עזרה עם הדיסק, רק תגיד...
;-)
תודה על הצעת העזרה. בטח אזדקק לה בהמשך היות ואני לומד את הרכב בלי שום ידע מוקדם.היום הרכבתי את שני הפגושים החדשים.שניהם מצינור מלבני 50X100 מגולוון בעובי 2.5 מ''מ.על הפגוש הקדמי הורכבה טבעת גרירה שפורקה לפני 5 שנים מקבוצת ''ריו'' שננטשה בנחל ניצנה.מאחור הורכב וו גרירה נפתח כמו שהיו על הסיקסים בעבר.הכל צבוע וממש יפה.בתוך תא המנוע פירקתי כל מיני זנבות מהעבר כולל חיבורים מיותרים ששרתו את מערכת הגז שהיתה ברכב.את שני התאים הקטנים של המצבר מימין והריק משמאל ניקיתי מכל החולרות ששרצו שם ולאחר מכן צבעתי בשכבת צבע זפת.מבחינתי הרכב מוכן להחלפת צמיגים ביום ראשון ולעלות לדברת ביום שני.מחר אני מתחיל בתכנון פחי הציפוי מאלומיניום בצידי הרכב ובתכנון הגריל החדש.אני אעשה מיד שניים מתוך הנחה שלפחות אחד יצטרף לשיגעון.מחר גם אתחיל בבנית המגרות ומיכל המים בכדי שיהיו מוכנים להרכבה עם חזרת הרכב מדברת.מישהו נתן כאן מייל להעברת התמונות אליו ואני לא מוצא אותו. שבת שלום עד מחר.