חוזר: דאבלר או יחסי העברה, דיון מסכם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
הכל יחסי בחיים.
גם בלמים של סופה. הם מאיטים את הרכב, פחות או יותר, וזהו.
דרור-אתה מתעקש להצדיק את הנק' שלך אחרי שכבר אמרתי לך שאתה צודק! נכון-סופה עוצרת חרא על אחת כמה וכמה אחת לא מטופלת שמחליפה ידיים כל יומים. יחסית לסופה-הסופה שלי עוצרת בסדר גמור. לא עשיתי שום השוואה מעבר לזה...
אני חושב שמיצינו את עניין הברקסים ואפשר לעבור הלאה. כשאני ארצה הידרובוסט-אני אפתח שרשור רלוונטי. מבטיח ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
מה שלא עלה כאן עד עכשיו, זה נושא הכפלת המומנטים שנכנסים לסרנים. האחורי מילא, כי הוא חזק מעבר לכל צורך אמיתי. אבל הקדמי גם ככה לא גיבור גדול (הן הדיפרנציאל והן הציריות). במצב Lo-Lo נגיעת גז קטנטונת ולא זהירה מפוצצת לך את הציריות/הדיפרנציאל קדמי במיידית, ללא שום התראה.
יש לזה פתרונות כמו החלפת הסרן הקדמי, אבל זה שוב מתבטא בהוצאות, והרכב כבר יוצא לחלוטין מאיזון. רכב לא מאוזן הוא לא נעים ולרוב גם לא אמין.
דרור- זה בדיוק מה שיפה בדאבלר-אני לא צריך שום מכת גז בשביל לעלות. למען האמת- אסור לי לגעת בגז אפילו לא קצת. הרכב עושה הכל לבד במהירות כ"כ איטית שגם משאירה לי זמן לחשוב.
כל עניין שדרוג הסרן הוא מוגזם לחלוטין לדעתי.
עוד משהו בעד יחסי העברה:
בקרב אלה שמעדיפים להישאר עם יחס העברה מקורי וצמיג 33 יש נטייה לחשוב - מה הבעייה, "נוריד הילוך". חברים, יחס העברה מקורי 3.54 מיועד לצמיג 29'. כבר עם צמיג 31 אנחנו מורידים הילוך בעליות. באיזה הילוך אנחנו עולים מצומת גורל בכביש עוקף ב"ש? חמישי או רביעי? ובאיזה הילוך עולים את העלייה מכביש מס' 1 לכביש 443 (למודיעין) בחמישי (ונשארים בלי אוויר) או ברביעי? ומה עכשיו, עם צמיג 33? תורידו עוד הילוך?
הרכב לא אוכל פקקים כל יום לארוחת בוקר צהריים וערב. למען האמת הוא בקושי נוסע ביומיום. וגם אם כן אלו הן נסיעות קצרות. ולכן זה פחות קריטי לי "יחס זחילה לפקקים" (האמת שגם פה הזחל יכול לעזור :? ).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
תתחיל מהסוף -
כמה זמן אתה מתכוון להחזיק ברכב וכמה אתה מעוניין להשקיע בו ?
הקונספט של להשקיע ברכב, לעשות שני סיבובים בחורשן ולמכור אותו אחרי חודש בזול נראה לי קצת הזוי...
לגבי גל הינע אחורי - יעלה בערך 2000 ש"ח להסב גל הינע ל CV .
ניר, כרגע הרכב אצלי שנה. נכון שמדיי פעם יש מחשבות על כלים אחרים-אבל לאט לאט הן דועכות כל פעם מחדש. ואם הן לא אני ישר נזכר במוני (שכל פעם שרואה סופה בנויה היטב לא מבין איך הוא מכר ועבר לכרכרה) ואז הן חולפות מייד.
מעבר לזה-אני לא חושב שזה דבר נכון לא לבנות את הרכב כמו שאני רוצה כי אולי מתישהו ימאס לי ממנו. יכול להיות שהוא יהיה אצלי עוד שנה-ויכול להיות שעוד 7. אין לי מושג...אין כוונה למכור בקרוב (חצי שנה אחרי שאמרתי את זה על הסמוראי הוא נמכר :twisted: )
לפחות אני מהווה דוגמא לצעירים...
שלילית, אבל דוגמא (-:
עומרי אם אני היתי במצבך (חוסר צורך ברכב ביום יום) לא היתי חושב פעמים - רק סופה. זה הרכב עם שנתן לי הכי הרבה FUN גם תמורת כסף וגם אבסולוטית!
אין כמו רכב עם מנוע כמו שצריך !!!
עומרי,
למרות שכבר שוחחנו על העניין, אני מרשה לעצמי להכנס שוב ולתת את זווית הראיה שלי.
אני חושב שיש כאן שני עניינים שונים בתכלית, אשר לא-במקרה יש 'שטחי חפיפה' ביניהם, ועדיין כל אחד מהם מצריך התייחסות נפרדת:
- מה שהחבר'ה קוראים 'איזון הרכב'
- שיפור ספציפי למטרה מוגדרת
איזון הרכב הוא לא קלישאה. כל הדיבורים על המהנדסים ששילמו להם על מנת שיקדישו שעות רבות לחישוב מאפייני המכללים השונים ברכב, הם נכונים מאד, גם אם מצאנו כמה פאשלות (דנה 30) או לחילופין מרווחי משחק (מנוע חזק). למרות זאת. אני סבור שלהוצאת רכב מאיזון - כמו הגלגלים שלנו, למשל - יש משמעויות רבות לטווח הקצר ואולי אף יותר לטווח הארוך; איך שלא תהפוך את זה, המנוע אצלך תמיד יתאמץ יותר מזה שאצלי עבור כל מצב נסיעה נתון (ואין צורך להזכיר לי שאפשר להוריד הילוך, אני זוכר שקיים אלמנט כזה ;)), תצרוכת הדלק גבוהה יותר בהכרח, הראשון-קצר שלך הוא למעשה יותר שני-קצר, מה שבתורו גם משפיע על אופי הנהיגה ועל יכולתך לזחול בלי להתנפל ולגמור מכללים, עבודה הרבה יותר תכופה עם הבלמים בשטח, ויש עוד.
הקביעה שמומנט גבוה גוזר בקלות היא נכונה ביסודה, אבל לעומת זאת שילוב של מנוע חזק מאד עם יחסי העברה ארוכים מדי יביא בהכרח לנהיגה פחות עדינה ומדוייקת, וגם כאן התוצאה תהיה שבירות מיידיות או לפחות בלאי מואץ (אין כאן כל רמיזה לגבי הטרנספר השבור, אבל אני מאמין שאתה מספיק מכיר את עצמך כדי לדעת אם זה קשור או לא).
עד כאן לגבי איזון הרכב.
ביחס לשיפור המסויים המכונה דאבלר; ראשית כל אתה חייב לעשות לעצמך חשבון רציני האם מה שיהיה לך לאחר איזון הרכב לא יספק אותך. הסופה ידועה בטרנספר הקצר שלה גם ללא כל שיפור, והשאלה מה באמת תרוויח מהדאבלר - ולאור זה עד כמה הביצוע מסובך, יקר, ומעל לכל - בגדר קומבינה. כמי שזכה לנהוג שנה וחצי על רכב 'שטח-קומבינה' אני יכול לספר רק על המרורים שאכלתי מהחיות האלו. ולא, אני לא חושב שהקצנתי לצד השני, ולמרות הכל עדיין נשארתי עם ראש יצירתי ופתוח לשינויים. לא אחזור על השלכות שליליות שהעלו כאן קודמיי לגבי הדאבלר אבל ההשלכות ההנדסיות ממרכיב למשנהו עלולות לעלות לך בהרבה מאד כסף, זמן, עצבים ותסכול עד כדי ייאוש. כבר הזכרת משהו לאחרונה לגבי תקלות חוזרות ויישור קו, לא? :evil:
תקלות במכללים סטנדרטיים הן משהו שאנחנו יודעים להתמודד איתו בגבורה, קשות ככל שיהיו. תקלות בקומבינות שלא נוסו ברצינות בשום מקום עשויות להוציא בן אדם מדעתו, גם את הקשוחים שבהם. בכל מקרה, הנאה מטיולים מוטלת בספק.
עכשיו תספר לי שגדלת על הסופה של מוני. צר לי, אני לא מתרגש. כמה זמן הסופה הזו היתה אצלו בשימוש? כמה טיולי מאמץ? אילו מאפיינים שונים בין שתי הסופות שלכם, כמו הגובה למשל? האם אי-פעם נערכו מבחנים הנדסיים רציניים לבנייה הזאת, מעבר להוכחת ה"עליתי את החורשן פעמיים"?
השורה התחתונה מבחינתי היא כזאת:
- בלי קשר לדאבלר - החזרת הרכב לאיזון היא חובה, בייחוד אל מול השלכות מצטברות לטווח הארוך, ושלא תדמיין שאתה מתחמק מהן רק מפני שאתה עושה 'זינוק בעלייה' עדין ומבוקר במקום להסתער בחמת זעם.
יחסי העברה בסרנים. - שיפור ייעודי לטובת זחילת סלעים, במידה ונדרש לאחר מכן - קיט 1:4 בטרנספר הקיים בלבד.
- אל תתעסק בדאבלר. טרנספר זרוק במחסן הוא אפילו לא התחלה של סיבה.
דעתי האישית, התקפות תבורכנה...
גיתאי
עמרי,
תנקה את תיבת הדואר הפרטי
ואל תקשיב לפרופסור
הוא מה מבין?
מכר סופה מעולה וקנה מתקן לנזילות שמן, שלא לדבר על ראש מנוע או בעיות חשמל.......רכב למזוכיסטים. ועוד הוא מתעקש לקנות חלפים מקוריים.....מי שנדפק פעם אחת לא מסוגל להגמל כנראה.
נראה לי שענו לא כל הגדולים, לכן אולי דעתי לא ממש נחשבת...
יש לי הרגשה (אני לא מהנדס, אני לא יודע לחשב...), שיהיה לך "חור" בין Hi ל Low עם הדאבלר.
מחישוב שעשיתי בעבר, לפחות לגבי ה CJ, הפתרון היעיל הוא (לפני שידעתי שקיים גיר 6 הילוכים) גיר סופה וקיט 4:1 בדנה 300. בקונפיגורציה הזו, אין חורים בין ההילוכים, וגם לא בין Hi ל Low.
אביגדור