חוזר: בידוד אקוסטי לדיפנדר - איך אפשר להרגיע את הטרקטור?
יחיעם
אני לא מצפה שהדיפנדר יהפוך את עורו ל"אקוריום"...אבל לפחות שלא יהיה טרקטור (מבחינת הרעש..)
לגבי רכישה קבוצתית של יריעות דיינמאט - מניסיון עבר בפורומים שונים, התארגנות לקבוצות קנייה בדרך כלל נכשלות.
בכל זאת אנסה להרים קבוצה כזו כאן ולדעתי זה שווה שירשור נפרד.
שלמה
שלמה, מול היבואן אנחנו כח קניה קטן אבל אולי מול משפר שגם ככה לא מושך יותר מדי מהיריעות האלה אנחנו שוים משהוא.
השאלה כמה יחידות שווה לכח קניה
יוני
השוק ליריעות אלו בארץ הוא בכל מקרה קטן ורק משוגעים לדבר במיוחד מתחום האודיו לרכב רוכשים אותן.
עד כמה שאני יודע אין כמעט מכירה חופשית של יריעות אלו אצל "משפרים" או "מתקיני מערכות אודיו".
מה גם שהיבואן בעצמו יש לו חנות וסדנא לשיפורי רכב במיוחד בתחום מערכות האודיו לרכב.
שלמה
הי,
אני פתרתי את בעיית הרעש עם שטיח עבה וצמוד יפה לכל הפינות. בכך גם נפתרה בעיית החום שנכנס בין החיבורים.
בכדי לסגור סופית את בעיית החום צריך לעבור עם אקדח סיליקון על כל הפינות והמכסים המתוברגים. רוב העבודה פה היא בניקוי השטחים לפני הסיליקון.
בקיצור הרבה סבלנות ונחישות.
אתה מוזמן לבוא להציץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoni 110
שלמה, אם מתארגנת קניה משותפת אני בפנים.
מעונין ב2 יחידות כי לא נראה לי שיחידה אחת תספיק לכל הרכב כולל קיר אש ודלתות.
לגבי שטיחי גומי ולבד, עדין הכי משתלם וכדאי לקנות בח"ול ולא בארץ אצל רפדים. יש סטים יעודים לדיפנדר במחירים לא גבוהים כ"כ.
אם מתארגנת קניה גם פה אני בפנים.
שלמה ויוני,
אשמח להצטרף לקניית שטיחי גומי/לבד יעודיים.
רכס- מזכירים כאן חומר דומה למה שכתבת עליו. נכון?
http://www.shagadelic.org/VW/info/gm...f/intrir1.html
בכל מקרה, אם קוראים הכל- זה נראה הפתרון האולטימטיבי. מה דעתכם?
אסף.
עושה רושם של אליפות עולם
ועשה לי חשק לסיים את החלק שמאורי הספסל האחורי, חלק שעוד לא התחלתי.
ואגב, שכחתי כאן,
ציטוט:
שחטתי מפז'ו 505 במצב בודי מצויין את השטיחים ואת הבידוד שהיה תחתם, וזה אכן עזר.
,
שמתחת שמתי גם פצפצי אלומיניום המשמשים לבידוד גגות.
ההשקעה הכספית גדולה ולאחר מכן צריך להתאים את היריעות ע"י חיתוך לכל הרכב משמע עוד השקעת זמן גדולה...
אני הייתי מחפש קיט לדיפנדר בחו"ל...אם כבר לשלם אז על מוצר מוכח...ואסטטי...וניתן לשליפה בבוץ...ומותאם לכל המקומות הקטנים שספק אם אפשר בחיתוך ידני להגיע אליהם...וגם אין פחת...
ליאור.
kimron
ראה בלינק - אני מניח שהתכוונת למוצר כזה :
http://www.wrightoffroad.com/fitting_instructions.htm
אבל המחיר..המחיר...
שוחחתי איתם טלפונית העלות באנגליה 230 לי"ש עלות המישלוח 238 לי"ש !!!!??? סה"כ לפני מיסים בארץ 438 לי"ש + מיסוי על הסכום הזה בארץ זה יכול להגיע בהערכה גסה לכ- 5,700 ש"ח !!!!
במחיר הזה אני יכול לצפות את כל פנים הרכב ביריעות דיינמאט + שטיח מקיר לקיר כולל עבודה ולא ביישום עצמי.
שלמה
238 משלוח?
סע להביא........
תראו..
יש חומר שהייתי רוצה להראות לכם:
http://www.kk-fabrics.com/index.php?id=70
זה מבודד טרמי חזק מאוד גם מאש ישירה.
לפי המפרט יש לו תכונות אקוסטיות טובות .. אני חייב להגיד שלא בדקתי אישית את הרעש לפני ואחרי אבל מה שאני כן יכול להגיד זה שחברות שמתעסקות ביצור כלי רכב צבאיים רועשים מאוד קנו מאיתנו את החומר והם הרכיבו אותו באמצעות מישהו שעובד איתנו שמתמחה בתחום הזה של ריפודים למכוניות יוקרה וכלי תחבורה צבאיים.
החומר עצמו סופח מים אבל אני יודע שהוא השתמש בשיכבה של מטאלויד ושיכבה של PVC חסין אש.
אולי שווה לבדוק אם זה רלוונטי..
גם אני חלמתי על שקט סביבתי
שיהיה אפשר לדבר ללא צעקות
שלא אסגור חלון או אעמוד בצד לענות לטלפון
שאת הדיסק במערכת ישמעו טוב יותר בתוך הרכב מאשר בסביבתו החיצונית
בנסיעת מבחן קצרה בדיפנדר החדש
הובהר לי סופית שחסר לי אותו צליל מוכר אופייני ומה לעשות, אהוב!!!
אמיר
אם איני טועה לך יש מנוע TD5 בדיפנדר שלך.
מנוע הTD5 הרבה (אבל ממש הרבה) יותר שקט ממנוע הTDI300 המיושן יותר.
חוץ מזה, בדיפנדר 2004 הושקע מאמץ רב יותר ע"י היצרן בבידוד הרעש הסביבתי ביחס לדיפנדרים דור קודם ובמיוחד ביחס לדיפנדר שנת 96 עם "עבר פלילי" בכוחות הביטחון (יעני הדיפנדר שלי..)
אתה מוזמן לסיבוב על הדיפנדר שלי...תשמח לחזור לדיפנדר שלך שפתאום ייראה לך כאי של שקט ושלווה.
יהודי גאון אחד כבר אמר ממיזמן - הכל יחסי..
שלמה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
לוקחים יריעה ביטומנית משוכללת בעובי 5 מ''מ ומדביקים אותה על משטח הפח באמצעים שונים שלא כאן המקום לפרטם.מעליה מדביקים שכבה שניה ,כך שנוצר עובי של 10 מ''מ של יריעת וזאת בנוסף לעובי הפח ..
היתרון של יריעות ביטומניות שהן אינן סופחות מים וניתן לשטוף את הרכב בצינור.
חיים, מספר שאלות הבהרה-
1. יריעה ביטומנית- אחרי שמדביקים- אפשר להוריד??
2. ראיתי יריעה ביטומנית עליה שכבת פולימר (לא יודע איזה) דקה עמידה לשחיקה- על זה אתה מדבר?
3. ספיחת מים- חשוב מאוד לדעתי- האם אין "כיסים" בין היריעה לבין הפח בהם מצטברים מים (כלומר- האם ההדבקה מלאה? ) ? האם החומר לחלוטין אינו סופח?
4. האם היריעות מתאימות להדבקה גם על קירות הרכב, או רק על משטחים אופקיים?
מה דעתך על שימוש ביריעה כזו בצד הפנימי של הפח, ובצד החיצוני (מול המנוע/ אגזוז/ ממסרת ושאר רכיבים חמים) יריעה של "פצפצים" עם אלומיניום כמו של מזגנים (עם האלומיניום, כמובן, כלפי חוץ) לבידוד טרמי?
אסף.
חוזר: בידוד אקוסטי [וגם תרמי] לדיפנדר [אבל לא רק] - איך אפשר להרגיע את הטרקטור?
חיים, עוד שאלה- מהיריעות הדביקות (שבחלק השני של דף המידע הבא ) מה מתאים ליישום על רצפת/ קיר הרכב?
אסף.
ציטוט:
במקור פורסם על ידי KOOKE
יריעות דיינמאט יקרות בטירוף לשם השוואה - במחירי הארץ 1 מ"ר יריעת דיינמאט כ- 300 ש"ח לעומת 1 מ"ר יריעת פלציב 75 ש"ח כולל מע"מ
שלמה
מה לגבי יעילות יריעות ביטומניות נדבקות (מסה גבוהה יותר) עם יריעת אלומיניום ובועות אויר?
יש יריעות כאלו בגודל 1מ"ר? בחנויות להדבקה לאיטום משטחים.
על מנת לשפר את הרעש והבידוד בזמנו לניבה השתמשתי ביריעות אלומיניום עם הבועות אויר לבידוד אזור הגיר ותיבת ההעברה, המטרה היתה להפחית חום ורעש שהיו מאד דומיננטיים מהאזור הזה,היריעות הוכנסו בין החיפוי פלסטיק החיצוני ובין הבידוד המקורי.
זה עבד לא רע בכלל ובשילוב חומר בידוד בחלק גדול מקיר האש הניבה הנ"ל היתה השקטה ביותר שנסעתי בה.