היי אסף
פחות או יותר זו בדיוק הכוונה.
אני לא יודע אם 16K זה המון כסף ליישור קו לאור המחירים שביררתי עד כה.
אבל כמו שאמרתי אין לי כוונה להשתולל בשיפצורים. לא בשלב זה בכל אופן.
גיא
יש את הריינג' שעוד לא עבר תחת ידי..
שלמה
Printable View
היי אסף
פחות או יותר זו בדיוק הכוונה.
אני לא יודע אם 16K זה המון כסף ליישור קו לאור המחירים שביררתי עד כה.
אבל כמו שאמרתי אין לי כוונה להשתולל בשיפצורים. לא בשלב זה בכל אופן.
גיא
יש את הריינג' שעוד לא עבר תחת ידי..
שלמה
שלמה, 16K זה המון כסף לישור קו ראשוני לרכב תקין.
בלי לראות את הרכב אני מבטיח לך שחלק גדול מהחופשים הוא בציריות האחוריות ובחיבור לפלאנג'
סע עם הרכב בתצורתו המקורית ותהנה ממנו גם בחיי היום יום. תשקיע ותשפר בסימן נוחות (גם בכביש וגם בשטח) ולא עבירות.
או במילים אחרות סע ותתחיל לטייל ותגלה שחוץ מקצת סולר וכמה ק"ג טובים של בשר לא צריך כלום.
מצטרף לאיחוליםציטוט:
נכתב במקור על ידי yoni 110
כמו כן לדעתי אל תמהר עם ישור הקו. לשפוך כסף תוכל גם אח"כ....
לדוגמא דיפ' שורק...אז מה? אצלי בדיסקו שורק הדיפ' כבר יותר משנתיים אז אני לפעמים שורק לו בחזרה...(-:
תתקן את הדחוף בלבד ותלמד את הרכב תוך כדי תנועה.
בהצלחה
הנה דוגמה קלאסית להבדל בין תחזוקת שבר לתחזוקה מונעת.ציטוט:
נכתב במקור על ידי fuksi
אבל עיקר הקלאסיקה של הדוגמה במהותו של בעל הדרעקרובר הטיפוסי: לתקן רק כשמתקלקל, כלומר לחכות שצינור המים יקרע, ואז לבכות על עלות ראש מנוע, לחסוך החלפת מיסב בדיפ' ואז לשלם על כולו (כולל הציריות שישברו).
תאמינו לי, ככל שעובר הזמן אני לא יודע מי יותר דפוק, הרכב או בעליו.
אז אולי בכל זאת כדאי לי לקנות דרעקרובר? 50% מהצרות אני אחסוך רק בגלל שאני לא כזה אדיוט?
יוני5
א. מזל טוב - נפגש בשמחותציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
ב. אתה אדיוט מסוג אחר....
ארז / יוני, בואו נעשה חשבון קצר:ציטוט:
נכתב במקור על ידי ארז
טיפול גדול + מחזירי שמן
תושבות מנוע
שיפוץ מזגן (?)
שיפוץ דפרנציאל (?)
שיפוץ טרנספר וביטול חופשים (?)
משאבת הגה ותיבת הגה (?)
החלפת קלאץ (?)
מצבר / סטרטר (?)
פלסטיקים (פה ושם)
חידוש גג
איטום/בידוד
מגירות ואביזרי שיפצור
החלפת קפיצים ובולמים (דרופ קיט?)
צמיגים
...
בקיצור, מספיק אם חלק מסימני השאלה מתממשים ועברתם את התקציב.
שיהיה במזל
ניר
ניר, אם הסימני שאלה אכן ממומשים אז קנית נבלה ויש 2 אפשרויות- או שקנית את הרכב ב2.5 שקל או שאתה אידיוט מושלם.ציטוט:
נכתב במקור על ידי nirs
ברכב תקין שנבדק ונמצא תקין (לא חדש חלילה) אין שום סיבה שבעולם שתיפול על החלפות כאלה. כמובן שיתכן (ואפילו הגיוני) שמצב הרכב הוא לא חדש והמכלולים פיתחו בלאי עם השנים אבל הבלאי צריך להיות בלאי סביר.
לגבי הפתעות שיכולות לצוץ בשנה הראשונה- גם ברכב שלך היום אתה לא יודע מתי יגמר הקלאץ או מתי תטגן ראש מנוע
ניר
גם אני דוגל בעניין הזה לחשוב באופן פסימי . אבל חלק מסימני השאלה ניתן למחוק מהרשימה.
טיפול גדול + מחזירי שמן -- בהחלט יבוצע (אם כי לא בטוח שיכלול מחזירי שמן)
תושבות מנוע -- ייבדק להערכתי אצטרך להחליף
שיפוץ מזגן (?) --- ממש אין צורך עובד פיקס
שיפוץ דפרנציאל (?) ---- בהחלט צריך ויבוצע
שיפוץ טרנספר וביטול חופשים (?) --- שיפוץ טרנספר לא צריך - ביטול חופשים איני יודע
משאבת הגה ותיבת הגה (?) --- אין צורך תקין לחלוטין
החלפת קלאץ (?) --- אין צורך תקין לחלוטין ושופץ
מצבר / סטרטר (?) ---- אין צורך תקינים לחלוטין
פלסטיקים (פה ושם) --- צריך אבל לא יותר מדיי
חידוש גג --- בהחלט צריך
איטום/בידוד --- בהחלט צריך
מגירות ואביזרי שיפצור --- בתיכנון - כנראה שיש יחידת מגירות מוכנה כיד שנייה ובזול
החלפת קפיצים ובולמים (דרופ קיט?) --- צריך לא מתכוון להשתולל ושוקל דרופ קיט קטן
צמיגים --- צריך
אנסה להדביק לרשימה הנ"ל הערכות מחיר על הצד הריאלי ואולי הצד הגבוה-
טיפול גדול + מחזירי שמן -- בהחלט יבוצע (אם כי לא בטוח שיכלול מחזירי שמן)- 4K ש"ח כולל שיפוץ דיפ'
תושבות מנוע -- ייבדק להערכתי אצטרך להחליף. אין לי הערכת מחיר
שיפוץ מזגן (?) -- ממש אין צורך עובד פיקס
שיפוץ דפרנציאל (?) -- בהחלט צריך ויבוצע תומחר לעיל, קיבלתי כבר הערכת מחיר.
שיפוץ טרנספר וביטול חופשים (?) -- שיפוץ טרנספר לא צריך - ביטול חופשים איני יודע. אין לי הערכה
משאבת הגה ותיבת הגה (?) --- אין צורך תקין לחלוטין
החלפת קלאץ (?) --- אין צורך תקין לחלוטין ושופץ
מצבר / סטרטר (?) ---- אין צורך תקינים לחלוטין
פלסטיקים (פה ושם) --- צריך אבל לא יותר מדיי אין לי הערכה יותר בגדר ניחוש 1K ש"ח
חידוש גג --- בהחלט צריך - יש הצעות מחיר 1K ש"ח
איטום/בידוד --- בהחלט צריך - מתכוון להקדיש לעניין 3K ש"ח
מגירות ואביזרי שיפצור --- בתיכנון - כנראה שיש יחידת מגירות מוכנה כיד שנייה גג 1K ש"ח
החלפת קפיצים ובולמים (דרופ קיט?) --- צריך לא מתכוון להשתולל ושוקל דרופ קיט קטן בין 5K ל- 8K ש"ח
צמיגים --- צריך - 3.2K ש"ח
סה"כ בין 17.2K ש"ח ל- 20K ש"ח
הערכות הן על הצד הגבוה וכוללות גם דברים שלא ממש "צריך" כמו צמיגים, אפשרות לדרופ קיט, בולמי וקפיצי אפטר מרקט ובידוד משובח
יוני ידידיציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
הרכב בן 14 שנה!!!!! חבריו היפנים רובם במגרשי הגרוטאות.
אם על כל פיפס וקירקוש אני אלךלמוסך (אני לא עושה כלום בעצמי) סתם אשפוף כסף וזמן.
דוקא את צינורות המיים החלפתי חודשים ספורים לאחר קניית הרכב כיוון שהיו ישנות ולא רציתי לקחת צ'אנס.
הרכב נותן דפיקה במעבר מדרייב לרוורס שאלתי את המוסכניק שלי ואמר סע לשלום זה יכול להחזיק שנים (כבר 4 שנים טפו טפו) והוסיף שיש דיסקואים שיורדים מפס היצור עם ה"דפיקה".
הרכב נועד לשרת אותי ולא אני אותו!!! אז הדיפ' שורק כבר 4 שנים... פאקינג ביג דיל מה כבר יכול לקרות???? יום אחד ילך ונשים 2000 ש"ח (מפירוק) ונחליף ...
בספורטאג' שהיה חדש על כל קירקוש פיפס רצתי למוסך כיוון שהיה חדש ובאחריות וכייון שהציפיות שלי מהרכב היו שונות (בכל זאת רכב מהניילון)!!!!
דיסקו בן 14 שנים הציפיות שלי ממנו שונות: בטיות,נוחות ואמינות(כן כן) .
תקרא לזה תחזוקת שבר...אין לי בעיה אם זה. כרגע הדיסקו שווה במחיר שוק בסביבות 30K ואני לא רואה שום סיבה לשפוך עליו אלפי שקלים.....
בידידות
פוקסי
אני מבין את עמדתך בעיקר אם לוקחים בחשבון את שווי הרכב כולו אבל לא מסכים איתך לחלוטין.
אני לא יכול לחיות עם רכב שאמור לשמש אותי על בסיס יום יומי ולטיולים שמתוחזק ב"תחזוקת שבר" - יעני עד שלא מתקלקל לגמרי והרכב נתקע לא מתקנים.
אותי אישית הדבר שהכי מבאס זו תקלה משביתת טיול, או שאני ממהר לפגישה והרכב לא מניע..נתקע..
זו דרך אגב, הסיבה העיקרית בגללה מכרתי את הסופה - לא הצלחתי לסיים עם הסופה אף טיול ללא תקלה משמעותית עד כדי השבתת הטיול.
חוץ מזה יש דרך ביניים שלדעתי אתה נוקט בה ורבים מבעלי הרכבים הישנים נוקטים בה - מכירים את הרכב על הרעשים, הציקצוקים והתגובות שלו - מה שבגדר ה"נורמאלי" לא יטופל - מה שחריג יטופל.
דרך אגב - הנקישה ברברס בדיסקו זה feature (תכונה מובניית) בדיסקו ולא תקלה - כמעט לכולם יש ואין צורך לטפל.
שלמה
אפשר לשאול כמה עלה?
נקנה להערכתי במחיר סביר הנמוך ממחיר המחירון.
שלמה
שלמה זאת לא תשובה רצינית, אתה מעלה שירשור של עליות, מפוצץ אותו בנתונים ספקולטיבים ואת הנתון המדוייק היחיד שיש לך אתה שומר לעצמך.
אם אתה לא רוצה לספר כמה עלה הרכב אז תגיד שאתה לא רוצה, אל תענה תשובה של עו"ד.
מנסיון ביזו מנסיון ואתה הרי פחות דפוק ממני ,ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
כבר עברת את התקציב , ואתה לפני הבילתי מתוכננים ,
אבל רשום כל שקל למען ילמדו הדורות הבאים ,
בקשר לסופה שלך שלא גמרת אף טיול איתה ,
קנית רכב חרא :mrgreen:
מבן אדם חרא:mrgreen:
טופל חרא:mrgreen:
ונהג מתחרע
אז מה אתה רוצה???:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
מאיר ,לפי הדברים שלך - נראה שממך הוא קנה. :lol:
אם זה FEATURE אז אלו שאין אצלם נקישה צריכים ללכת לתקן את התקלה. לא?ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
הערה : עובדתית מה ששלמה ציין לא נכון לי היו 2 דיסקו ולאף אחד לא הייתה שום נקישה ברוורסציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
אבל אהבתי את ההערה שלך חנן,
מאיר ,לפי הדברים שלך - נראה שממך הוא קנה. :lol:
תשובה של מי שאינו עו"ד - לא בא לי לפרסם בכמה קניתי.
מאירקה
כן, הנושא ידוע של חריגות מתקציב מתוכנן - התקציב "תוכנן עם חריגות".
אשתדל לרשום כל ההוצאות המדוייקות כשיהיו.
שלמה
שלמה,
אתה הופך לבעלים של דיפנדר מהמניין, מאמין בשלמות בדרכו עד קבר :)
ח'ברה, אתם צריכים להגיד מחדש מה זה ישור קו אצלכם, שלמה יגיע לאזור ה15K אחרי שיפורים ולא אחרי ישור קו, מערכת מתלים מכל תוצרת שהיא שאינה המקורית לא נכללת כישור קו,עלות מערכת כזו(אם דרופ קיט או בלעדיו) גבוה משמעותית ממערכת מקורית, כנ"ל לגבי בידוד שאינני רואה איפה הוא נכנס תחת קטגורית ישור הקו...
בקיצור הבן אדם רוצה לבנות את הרכב כראות עיניו וטעמו, אבל הרבה מאוד מהסעיפים הם תוספות או תוספות על הכרח.
ניר אני מאוד מקווה שהרשימה שכתבת היא לא מה שבעיניך זה אוטומט כשאתה קונה רכב חדש, אם כן אני משתתף בצערך ושמח בשמחת המוסך שלך...