תגובה להודעה: היחידה הארצית לפינוי צירים מתרחבת ומגייסת חברים חדשים
סיפור קצר:
אתמול בבוקר נסעתי לתל אביב, כביש החוף לכיוון צפון, מחלף רבין בסביבות השעה 9:00. אחרי יותר מדי זמן בפקק, הגעתי למחלף רבין והחלטתי לעלות לימין (לכיוון הרצליה פיתוח) ולהמשיך ישר בצומת ע"מ לחסוך את הפקק. מסתבר שהתאונה הייתה בכביש ממש מתחת לגשר כך שמסתבר שחסכתי לי זמן יקר.
עליתי חזרה על כביש החוף, יחד עם כל כלי הרכב שמגיעים מכיוון הרצליה/הרצליה פיתוח, נסיעה במהירות של 80-90 קמ"ש בנתיב האמצעי אחרי רכב מסחרי ופתאום מגיע מולי רכב שטח אזרחי עטוי צ'קלקות. הרכב נסע במהירות של כמה עשרות קמ"ש נגד כיוון התנועה בכביש החוף בשעה 9:00 בבוקר.
האם מדובר ברכב של מתנדב היחידה? האם אלה הנורמות של מתנדביה?
משום מה, לא נראה לי הגיוני לסכן חיי אדם בצורה כזאת כאשר מנגד עומדות כמה דקות בלבד של המשך הפקק. גם אם היה מדובר באמבולנס הסיכון לא היה מתקבל על הדעת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השועל
מאיר ..
ראשית כל הכבוד על הרצון, העבודה והאכפתיות של המתנדבים.. תמיד מבורך !
יש לי בעיה עם החוקים קצת, אולי תוכל לעזור לי..קח דוגמא, וסלח לי מראש אין לי שום כוונה לפגוע רק לציין נקודה.
אין לי סממנים משטרתיים על הרכב, אין לי צ'קלקה על הגג, אין לי שוב דבר שעושה אותי שוטר לשם העניין. אבל אני מתנדב ביחידה.
עכשיו קיבלתי קריאה על תאונה (חס וחלילה) כביש 4 ,צומת רעננה. הכביש פקוק ועמוס מאוד. אני צריך להגיע לאזור התאונה מהר ככל האפשר בכדי לפנות את הציר !
אין לי סממנים על הרכב, אין לי כריזה או מה שזה לא יהיה. איך אני אגיע למקום התאונה מבלי לנסוע בשוליים, לחצות צמתים כאלה ואחרים מבלי לקבל קנס וגם להגיע מהר ככל האפשר..
לפני מספר ימים, רכב מסוג טויוטה פרדו, עם מנורת צ'קלקה על הגג.. הנהג לא שוטר, מבוגר עם כובע של מתנדבים.. נסע במהירות כזו מופרזת שהוריד אותי מהכביש, צפצף בצפצפה המקורית של הרכב ונהג כמו משוגע על הכביש.. אם הייתי שוטר הייתי נותן לו כמה דוחות טובים. מה מונע משוטר אמיתי לא לתת לי כ"מתנדב".. דוחות, שלילה ומעצר ??
אשמח לשמוע מנסיונך על מקרים דומים ופחות יפים על מתנדבים שקיבלו בראש והצטערו שבזבזו את מרצם על פעילות שגרמה להם לנזק כספי כזה או אחר כתוצאה מכך. הרי לא הכל ורוד ?
בתמונה יש גי'פ עם צ'קלקה - זה סממן לפי החוק של המתנדבים?
שאלת שאלות טובות ולהלן התשובות ,
הוזעקת מהבית או מהמשרד ירדת לרכב ,
חובה (בתקנות)עליך לשים צקלקה על הגג, חובה(בתקנות) עליך לשים אפוד זיהוי משטרתי,
אתה חייב להשמע להוראות החוק למעט באם קיבלת אישור לנסיעה בשול הדרך אך ורק אם התנועה עומדת וגם אז נסיעה איטית למניעת סטיות פתע של אחרים לכיוונך,
השימוש באמצעים כגון כריזה מצומצם ביותר וניתן רק במקרים קיצוניים ובאישור קצין משטרה ונרשם
ביומן מבצעים של המשל"ט,
אין שום אישור לא היה ,לא יהיה, אישור לבצע עברות תנועה של עצור ,האט,אדומים, מצלמות ,מהירות לא חוקית, בכל המקרים דנן אתה מיידית לא ביחידה, כאן זו לא עברינות בחסות החוק.
מתנדב שלנו שנוסע לארוע מוצב במשלט וכמוהו ככל שוטר, באם יעצור אותו שוטר בעת מילוי תפקידו על כי נהג שלא כחוק למעט מה שציינתי שמאושר הרי יקבל דוח ואם ינסה להתחמק מדוח בטוענה כי הנו חברי ביחידה הרי מקומו לא איתנו, כאן אין ולא יהיה חסות לפורעי חוק, נהגת שלא כדין??
דינך ככל אזרח.
לגבי אותו טויוטה שציינת אנא פנה אלי בפרטי או בטלפון על שעה ותאריך ואוכל לבדוק במיידי אם מדובר על מתנדב שלנו ואם לא,
אני מצר כי התשובות ניתנות בפרוט ייתר אולם זו הדרך היחידה שאני מכיר הכל בגילוי לב ועל השולחן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
שאלת שאלות טובות ולהלן התשובות ,
הוזעקת מהבית או מהמשרד ירדת לרכב ,
חובה (בתקנות)עליך לשים צקלקה על הגג, חובה(בתקנות) עליך לשים אפוד זיהוי משטרתי,
אתה חייב להשמע להוראות החוק למעט באם קיבלת אישור לנסיעה בשול הדרך אך ורק אם התנועה עומדת וגם אז נסיעה איטית למניעת סטיות פתע של אחרים לכיוונך,
השימוש באמצעים כגון כריזה מצומצם ביותר וניתן רק במקרים קיצוניים ובאישור קצין משטרה ונרשם
ביומן מבצעים של המשל"ט,
אין שום אישור לא היה ,לא יהיה, אישור לבצע עברות תנועה של עצור ,האט,אדומים, מצלמות ,מהירות לא חוקית, בכל המקרים דנן אתה מיידית לא ביחידה, כאן זו לא עברינות בחסות החוק.
מתנדב שלנו שנוסע לארוע מוצב במשלט וכמוהו ככל שוטר, באם יעצור אותו שוטר בעת מילוי תפקידו על כי נהג שלא כחוק למעט מה שציינתי שמאושר הרי יקבל דוח ואם ינסה להתחמק מדוח בטוענה כי הנו חברי ביחידה הרי מקומו לא איתנו, כאן אין ולא יהיה חסות לפורעי חוק, נהגת שלא כדין??
דינך ככל אזרח.
לגבי אותו טויוטה שציינת אנא פנה אלי בפרטי או בטלפון על שעה ותאריך ואוכל לבדוק במיידי אם מדובר על מתנדב שלנו ואם לא,
אני מצר כי התשובות ניתנות בפרוט ייתר אולם זו הדרך היחידה שאני מכיר הכל בגילוי לב ועל השולחן.
תודה על ההסבר המפורט.
אם רק הייתי מספיק לרשום את מספר הרישוי .. להבא מבטיח להשקיע יותר מאמץ בתיעוד ותיאור הרכב הזמן המדוייק והשעה.
תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אדי
סיפור קצר:
אתמול בבוקר נסעתי לתל אביב, כביש החוף לכיוון צפון, מחלף רבין בסביבות השעה 9:00. אחרי יותר מדי זמן בפקק, הגעתי למחלף רבין והחלטתי לעלות לימין (לכיוון הרצליה פיתוח) ולהמשיך ישר בצומת ע"מ לחסוך את הפקק. מסתבר שהתאונה הייתה בכביש ממש מתחת לגשר כך שמסתבר שחסכתי לי זמן יקר.
עליתי חזרה על כביש החוף, יחד עם כל כלי הרכב שמגיעים מכיוון הרצליה/הרצליה פיתוח, נסיעה במהירות של 80-90 קמ"ש בנתיב האמצעי אחרי רכב מסחרי ופתאום מגיע מולי רכב שטח אזרחי עטוי צ'קלקות. הרכב נסע במהירות של כמה עשרות קמ"ש נגד כיוון התנועה בכביש החוף בשעה 9:00 בבוקר.
האם מדובר ברכב של מתנדב היחידה? האם אלה הנורמות של מתנדביה?
משום מה, לא נראה לי הגיוני לסכן חיי אדם בצורה כזאת כאשר מנגד עומדות כמה דקות בלבד של המשך הפקק. גם אם היה מדובר באמבולנס הסיכון לא היה מתקבל על הדעת.
חד משמעית אין מדובר על מישהוא מהיחידה שלנו אין לנו שום ארוע בשעה הנ"ל ביום הנ"ל באזור כביש 2,ייתכן כי מדובר באחת מיחידות הגיפים או רכב "הצולה" להם אין דין ואין דיין כאשר מדובר בפצועים,
כאשר רכב שלנו מקבל אישור נסיעה בניגוד לכיוון התנועה זה רק לאחר שמוודאים כי בוצעה חסימה הרמטית של הכביש על ידי ניידת ושוטר במדים, כאשר השוטר מדווח מהו רכב אחרון שעבר , המתנדב לא מורשה להתחיל בנסיעה לפני שמקבל אישור מפיקוד היחידה והמתין לראות שאין מסתננים, אין מצב בעולם שארשה שמתנדב ייסע מול תנועה זורמת מה אני משלחת מנחמים לאלמנות???
אצלינו הבטיחות מעל לכל ובזה אין כל פשרה
שורה תחתונה (אני חוזר לאחור כמה צעדים) המתנדב צריך כיסוי של ביטוח מקיף כדי שיכסה נזקים
לא ברור לי בכמה אחוז משתתפים עם המתנדב כאשר ישנה השתתפות עצמית בביטוח ומי נושא בעלית הפרמיה בעקבות כך?
והיה וגררת רכב כבד (ראיתי סופה גוררת אוטובוס באחת הנסיעות שלי) והשאסי נקרע לך האם מישהו יפצה אותך?
והיה וגרמת נזק לרכב אחר במהלך החילוץ נזק לשאסי והנהג תובע אותך באופן אישי (זה יכול לקרות) מי מגבה אותך?
כן זו אחת מהנפיחות שלי (לטענתך) שמאוד כעסת עלי שהעלתי את הסוגיה באחד השירשורים הקודמים
ובכן אני מתנדב אבל לא בחילוץ כאם ביחידות מתנדבים אחרות (יש קצת אקשן והכל בכלי רכב משטרתיים ולא בייחידות של תנועה ,אור ירוק וחבריהם)
יישר כח ינון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
הכנסו לאתר היחידה וראו את פעילותינו בשנים האחרונות ,
היחידה גדלה ופותחת שלוחה צפונית ,
חברה צפוניים זיכרון צפונה נדרשים לסיוע טהור לאזרח בפקק,
אם יש לך רצון לפעול ולהתנדב יש לך מקום אצלינו ,
הרבה עבודה מובטחת, כיסוי ביטוחי מלא חס וחלילה , הרשאות מיוחדות,הכשרות מיוחדות.
ובלי "שופוני" בלי סממנים משטרתיים ומדבקות ענק,
עבודה נטו
מאיר היחידה לא נותנת מענה לאיזור הצפון מאחר ואת הקורסים עושים במרכז
במידה ותעשו את הקורסים גם בצפון אז יבואו מתנדבים
אלא אם המשטרה מוכנה להשתתף בהפסדי יום עבודה + דלק של הנסיעות לאיזור המרכז בשביל הקורסים שהיא מעבירה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danipc
מאיר היחידה לא נותנת מענה לאיזור הצפון מאחר ואת הקורסים עושים במרכז
במידה ותעשו את הקורסים גם בצפון אז יבואו מתנדבים
אלא אם המשטרה מוכנה להשתתף בהפסדי יום עבודה + דלק של הנסיעות לאיזור המרכז בשביל הקורסים שהיא מעבירה
כפי שאתם רואים התשובות הינן מלאות וישירות,
ידידי, בסיס האם של היחידה במרכז, ייתכן כי בעתיד יערכו קורסים בצפון ,המשטרה לא מממנת דבר הכל על חשבונינו והמדריכים אינם שוטרים אלא מתנדבים כמוני וכמוך,ואם שני חברה מטולאים עברו קורס אצלינו הכל אפשרי צריך רק לרצות,אבל איני פוסל דבר אם למשל היה לנו מגרש אימונים עם מספר רכבים כמו שתעבורה מעמידה לרשותינו,
ינון,
ציטוט משאלתך
שורה תחתונה (אני חוזר לאחור כמה צעדים) המתנדב צריך כיסוי של ביטוח מקיף כדי שיכסה נזקים
לא ברור לי בכמה אחוז משתתפים עם המתנדב כאשר ישנה השתתפות עצמית בביטוח ומי נושא בעלית הפרמיה בעקבות כך?
והיה וגררת רכב כבד (ראיתי סופה גוררת אוטובוס באחת הנסיעות שלי) והשאסי נקרע לך האם מישהו יפצה אותך?
והיה וגרמת נזק לרכב אחר במהלך החילוץ נזק לשאסי והנהג תובע אותך באופן אישי (זה יכול לקרות) מי מגבה אותך?
כל מתנדב בכל יחידה משטרתית שרוצה לפעול עם רכבו מחוייב לבטוח מקיף,
אתה לא יכול לקרוע שאסי אם אתה עובד על פי הנהלים,וזו עובדה מיחידה שמבצעת מעל 3000 ארועים בשנה מזה מספר שנים כך שזה לא מעשי,
היה וגרמת נזק לרכב מחולץ יש לך גיבוי מלא של 100 אחוז של משטרת ישראל ובטוח של ענבל החברה הממשלתית לבטוח, נבדק בפועל בדוק ונצור.
סתם כי בא לי... שבת בבוקר, רכב תקוע במנהרה במחלף כפר-שמריהו. מתחיל פקק שאם יימשך יותר מדי זמן יתקע את כל כביש החוף. כשאני עובר, צפריר (אם זיהיתי נכון תוך כדי נסיעה) כבר מחבר את הרצועה לטויוטה ומתחיל למשוך אותו. ברגע כזה אני מוריד את הכובע. זו דוגמה נפלאה לעבודה החשובה שהיחידה עושה. אבל כמובן לא יכול שלא לשאול את עצמי למה צפריר (או כל מתנדב אחר) הוא זה שצריך לכסות את ערוותה של המשטרה ולמה לא שוטר התנועה שעמד לידו חיבר רצועה לניידת ומשך אלא חיכה למתנדב...?? (באמת לא צריך ג'יפ כדי למשוך סיטרואן בשיפוע מתון). אבל עזבו (באמת, עזבו), זו לא שאלה בשביל לקבל תשובה בשרשור הזה. עבודת המתנדב מבליטה במקרה זה את האימפוטנטיות של המשטרה. אבל זה לא הנושא כאן, ורק רציתי לפרגן.
אסף.
תודה,
דרך אגב אתה צודק בכל במדינה מתוקנת כנורבגיה היה עומד גרר בכל צומת וממתין לארועים שכאלו,
יש רק בעיה קטנה אנחנו זה לא הם,
ועד אז יש יחפ"ץ
אנו מחפשים פנסיונר/ית נמרץ/ת לסיוע למחלקת המבצעים,
אזור מגורים אינו משנה,
מחשב,מירס,טלפון וקשר ישיר עימנו
תמונה מדהימה של ארוע בכיש 1
תגובה להודעה: 342 ארועים בחודש יוני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
זה נקרא שרות לאזרח!!!
לא, זה לא. שרות לאזרח, מאיר, נותן גוף ציבורי.
אתם נותנים את השירות למשטרה, היא זו שאמורה לתת שירות לאזרח.
ואי אפשר בלי בדיחה - אחד נכנס לעורך דין, ואומר - אשתי מזדXXנת עם כל העולם, אני רוצה להגיש נגדה בג"צ, שתפסיק.
אומר לו העורך דין - אבל אדוני, בג"צ אפשר להגיש רק נגד גוף ציבורי.
עונה לו האיש - נו, ומה אמרתי רק הרגע, למה אני רוצה להגיש בג"צ?
וחס וחלילה, לי. מאיר, מלהמשיל אתכם למישהו/י מן הבדיחה.
תגובה להודעה: 342 ארועים בחודש יוני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
לא, זה לא. שרות לאזרח, מאיר, נותן גוף ציבורי.
אתם נותנים את השירות למשטרה, היא זו שאמורה לתת שירות לאזרח.
סמנטיקה ידידי, סמנטיקה בלבד
ואי אפשר בלי בדיחה - אחד נכנס לעורך דין, ואומר - אשתי מזדXXנת עם כל העולם, אני רוצה להגיש נגדה בג"צ, שתפסיק.
אומר לו העורך דין - אבל אדוני, בג"צ אפשר להגיש רק נגד גוף ציבורי.
עונה לו האיש - נו, ומה אמרתי רק הרגע, למה אני רוצה להגיש בג"צ?
וחס וחלילה, לי. מאיר, מלהמשיל אתכם למישהו/י מן הבדיחה.
ענק!!!
אם לא נצחק לאן נגיע:)
מאיר אני מוריד לפניך את הכובע על ההיתנדבות אבל גם על הסבלנות לענות לאותם אנשים אותם תשובות כל פעם,האמת? כמה מהם ההיתה לוקח לבנות מדינה(או סתם להיתקלות מטווח קצר)? אשריך שלא ניגמר לך הכח.
מנסיון בהיתנדבות זה רודף אחריך עשרים וחמש שנים אחר כך.
מאיר, אני מניח שמאחורי התמונה הזאת יש סיפור מעניין ...
http://mweb.yachpatz.org.il/wp-conte...61-300x225.jpg
מה קרה שם?
קטע מטורף,
הגיע מכיוון הבסיסים אף אחד לא מבין איך טיפס לשם,
היה אלכוהול ברכב,
בטוחני אם היו נותנים לו 100 פעם להתאמן לא היה מצליח לטפס
חולץ על ידי חבר היחידה ואנוכי,
כנסו לאתר המחודש שלנו קיבלנו יחידה מצטיינת _לא שזה נותן שעות נוספות:lol:
http://mweb.yachpatz.org.il/
תגיד, מאיר.
היום בסביבות 20:30 בערב, בכביש 4 לכיוון דרום (אני ראיתי אותו קצת לפני מחלף ראשון מערב) טנדר אזרחי עם צ'קלקה כחולה גרר (עם רצועה) פריווט ירוק/כחול (נדמה לי שזה היה שברולט קאווליר אבל לא בטוח) כשמאחוריו מלווה
אותו פריווט (לא זוכר אם אזרחי או משטרתי) עם צ'קלקות ואורות מהבהבים.
חבר'ה שלכם?
ולצורך העניין, באמת לא מעניין אותי עניין הצ'קלקות, אני באמת מאמין שהעבודה שלכם חשובה מאין כמוה, עם צ'קלקות או בלי!
יש אנקדוטה אחרת בראשי...
איתי