אכן לא שמתי לב. אלגנטי, אהבתי.
Printable View
אכן לא שמתי לב. אלגנטי, אהבתי.
אם אתה הולך להחליף בולם, תעשה את זה נכון.ציטוט:
נכתב במקור על ידי gasgas
לפי הקטלוג של פוקס יש לך בולמים עם מהלך של 5.5 אינץ' ו8.5 שהם רלוונטיים. צריך להחליט בינהם.
אני הייתי מתחיל מלתכנן (ורצוי לבנות מוק-אפ בפיקים כי אתה לא מתכנן במחשב) את נקודת החיבור על הזרוע התחתונה. היא צריכה להיות הכי קרוב לגלגל שאתה יכול, ורצוי נמוכה, בתוך מבנה הזרוע, כדי שלא לחרוג גבוה עם הבולם, אבל אם היא מעל הזרוע - גם נראה לי סביר.
כשתהיה לך נקודה סגורה בשרטוט של החיבור התחתון, אתה מתחיל לשחק בשרטוט עם הנקודה העליונה ועם בולמים באורכים שונים כדי למצוא את האופטימאלי. אתה יכול לעשות את זה על נייר - תדפיס את השרטוט, תדביק על קרטון ביצוע, תשרטט את הזרוע במצב עליון ותחתון - מצב עליון תיאורטי הוא כאשר תחתית הגלגל קצת מתחת לגובה השלדה - bottom out מוחלט. מצב תחתון - תן לזרוע לרדת עוד חצי מהמהלך העליון.
עכשיו יש לך נקודה עליונה ותחתונה אידיאליות לבולם, קח שתי חתיכות חוט גזורות לאורך של בולם פתוח ובולם סגור, תקע כל אחת עם סיכה בנקודות האלו, ועכשיו תטייל על הדף עד שתמצא נקודה שנראית לך טובה לקיבוע על השלדה - לא רחוקה מדי, לא גבוהה מדי. תקע את שתי קצות החוטים הנותרים באותה הנקודה.
נשאר לך למדוד את המרחק הניצב בין קוי החוטים לציר הזרוע - והמרחק הזה חלקי אורך הזרוע עד מרכז הגלגל (אותם 61 ס"מ) הוא ההגבר של הבולם. אם אתה מגיע לסידור שהוא בסביבות 1.5 או פחות, זה יהיה מצויין. תנסה עם שני הבולמים האפשריים, גם 5.5 וגם 8.5, בעיקרון יש עדיפות ברורה מכל הבחינות לבולם הארוך יותר - השיקול היחיד נגד הוא שזה יחייב אותך לבנות תושבת עליונה גדולה ומסיבית יותר.
אלעד
מצורף קישור לחישוב עומס של קפיץ בכל מיני מצבים
ולא לשכוח הקפיץ המקורי של אדג' הוא בסיביבות 500 LB לבולם
ודרך אגב דבר איתי בטלפון אשמח לעזור יש כמה רעיונות
יוסי
לגבי הקליפר האחורי יש לי משהו בשבילך אז צור קשר
יוסי
אלעד
תבדוק את התמונה המצורפת פירנה דו מושבית עם FOX AIR SHOCKS
אם מדובר על קבוע קפיץ וזה 500 ליברה לאינץ' (זה היחידה המקובלת אצל האמריקאים) אז זה אחושרמוטה קפיץ - 100 ק"ג לס"מ שקיעה - אם תכפיל את זה ב6.5, ההגבר של המיקום המקורי, ושוב בהנחה של 100 ק"ג משקל על פינה קדמית, אז הוא שוקע סך הכל 6.5 ס"מ תחת המשקל העצמי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי sidewinder
להשוואה הנה טבלה של איירשוק עם לחץ התחלתי 365PSI, מהכתבה של בילאויסטה - את האינצג'ים הראשונים הוא עושה בקבועי קפיץ של 30-40-50 פאונד לאינץ'. כלומר קבוע הקפיץ של האירשוק הוא בערך עשירית מקבוע הקפיץ המקורי של אדג'! כל שאר הנתונים רק מחזקים את המסקנה הראשונית שאלעד חווה באופן מיידי ברגע שהתקין את הבולם.
אני לא יודע למה מי שתכנן את הבאגי הזה בחר במיקום כך כך פנימי ובקפיץ כל כך קשה, אני מנחש שמשיקולי אסטטיקה אולי? בכל מקרה, תכנון גרוע ביותר.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=6476&stc=1
יוסי כאן הרחיקו את התושבות על השלדה בצורה משמעותית - ממדידה עם סרגל על המסך, היחס כאן הוא בערך 3:1 שזה הרבה יותר טוב מ6.5 לאחד המקורי. ועדיין זה גרוע, השוק שלו נראה לי 3/4 סגור, בעוד שהמצב הנכון צריך להיות 1/3 עד 1/2 סגור בעמידה סטטית.ציטוט:
נכתב במקור על ידי sidewinder
אגב יתכן שהמסקנה הסופית היא לא איירשוק, אלא קוילאובר עם קפיץ פלדה. או איירשוק עם קפיץ פלדה. זה אם לא מצליחים להגיע ליחס של ~1.5 בין הבולם לגלגל.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=6477
עוד נסיון-
בשרטוט המצורף יש בולמי פוקס (תסתכלו על המתלה השמאלי, בימני יש נסיונות רעים שלי) על באגי פיראנה בסט אפ שעובד.
העיניין הוא שלפי הנוסחה שהצגתם הבולם עדיין לא אמור לעשות את העבודה ובפועל הוא עושה.
מידות-
מהלך הבולם הוא 15.24 ס"מ
במצב סטטי הבולם מכווץ 5 ס"מ
המרחק מהציר לתושבת הבולם התחתונה -24.4 ס"מ
לפי הנוסחה ההגבר הוא 2.45, קרי 245 ק"ג על כל 100 ק"ג בגלגל, כשהבולם בנוי ל220 ק"ג.וזה בלי שום תוספת משקל דינאמי.
[IMG]http://i142.photobucket.com/albums/r...n2-Layout1.jpg[/IMG]
[IMG]http://i39.photobucket.com/albums/e1...xAirShock3.jpg[/IMG]
אלעד
אלעד
דבר נוסף שכדאי לך לתת את דעתך אליו הוא ... לעשות בדיקה קטנה בטבלא של חוזק חומרים כילפי מה שמתקבל הזרועות פשוט יקרסו במקום שבו הבולם מתחבר [בזרוע] הייתי מיעץ לך לשקול טוב בניה יותר מאסיבית של הזרועות [מנסיון]
אני חושב שאני מבין מאיפה המספר 220 ק"ג, בטבלה של בילאויסטה מצויין 440 ליברות כמשקל הראשונה על הבולם. אם זה אכן ככה אז אתה באמת צריך להתקין את הבולם עם הגבר של בערך 2-2.5 במצב הסטטי כדי שהוא יחזיק את המשקל. ולכן ברור שבהתקנה המקורית שלך שבה ההגבר היה 6.5 הרכב שקע בצורה קיצונית.
בנוסף, נראה לי שאתה ללא ספק צריך להוסיף לחץ גז קרוב למקסימום. בכל מקרה, כדאי לך מאד מאד להוריד את טבלת האקסל של בילאויסטה, ללמוד אותה ולשחק איתה כדי לדעת בדיוק מה אתה עושה לפני שאתה מזמין בולמים או מרים את ידית הריתוך. כלי מצויין.
לעניות דעתי בולם לא נושא כלל משקל כלשהו או חלק ממנו מה כן כושר השיכוך או רמת השיכוך כן משתנה הם בגין מיקומו וכל שכן הזוית בו הוא מותקן ביחס לקו הניצב לקרקע ! שיכוך מלא (בהתאם לתכונת הבולם) מתקבל בקו הניצב לפני הדרך (ב-90 מעלים) כל זוית מעל או מתחת ל-90 מעלות יגרע ברמת השיכוך !!!. הקפיץ הוא הנושא במשקל הסרן וכו....ציטוט:
נכתב במקור על ידי gasgas
דוד ברזילי :D
כיוון שמדובר באיירשוק, הוא למעשה קפיץ. ואז הוא כן נושא בעומס.
אסף.